Thursday, December 09, 2010

Kronologi Check Result Exam!

salam 
dup dap dup dap!
sudah tiada lagi :)
Alhamdulillah sangat!

Pagi2,tak la pagi sangat dah nak ke tghhari
Dayah call ckp:
"Weyh result dah keluar,aq dah check"
Alamak,result terawal sehari,suppose esk la yg keluar!
"Ko dpt berapa"
"%8$3#@!!!!!!!"
"Owh,ok la...weyh bestnya kau xde repeat paper"
Bila dgr jer berita mcm 2 apa lagi tangan sumpah mengeletar
Muka tak tau la mcm mana
Mungkin mcm ni?

Lepas 2 terus campak bantal,campak selimut pergi ambik laptop
Ok2,cuba tenangkan diri walaupun sebenarnya Tsunami dlm hati
Dayah ckp kena guna Internet Explorer nak check pakai lain xdpt tgk
Apalah UiTM ni xmaju ke hadapan btoi,guna la yg laju ckit
Xpe2,nak check punya pasal
Terjah2 ke Student Portal cari Examination Result
haaaaa,jumpa2...takuttttttttnyaaaaaaaaaa
Mata mcm nak bukak xnak bukak jer
Tapi teropong2 jugak!

Sumpah gler terkezut!!!!!!

Aku punya result ke niyh?
Sahih2,nama aq kat atas tu
Tak pandang column lain dah tgk column paling last sekali 
Alhamdulillah,LU semua
Lega2,maknanya takdak la kan repeat paper
Adik2 junior boleh la buat tempahan buku skrg sbb akak tak nak dah tgk buku2 tebal 2 sume
Kasi special diskaun tau!

Dah selamat tgk semua lulus baru la nak beralih ke pointer
Masa lepas final aritu aq mcm give up nak dpt berapa dpt la
As long takdak kene repeat
Alhamdulillah sekali lgi
Lepas 3.00 pointer ke atas
Syukur2
3 berapa?
Ada la 3++
Haaaa,itu rahsia.Takdak la banyak mana sangat kan
Tp alhamdulillah,berbaloi la utk org yg mcm aq ni
Yg last2 minute baru merangkak2 nak study
Berbaloi la utk org yg mcm aq ni.ada skip2 class
Tipu la kalau korg pon xpernah skip class kan???
wink wink :)
Syukur teramat2 sangat la

Paling tak disangka paper account la
Sumpah tak percaya lgsg
Aq mmg mengaku yg aq lgsg tak tahu pape sal Account
Mmg Lecturer yg ajar account ni lecturer yg paling sporting,paling happening & paling memahami utk sem kali ni but then aq ttp tak suka subject account ni
Seriously,account satu2nya subject yg xpernah ponteng
Kalau dah pergi class pon mcm tak tahu papa
Apa ntah lg kan kalau ponteng
So,class account bersih tak pernah ponteng!
Eventhough tak pernah ponteng aq tersangat la lembab bab kira mengira ni
Last minute 2 hari jer gap paper aq study account gler2 ngan Dayah a.k.a Dekan Account dlm class ktorg
Tak pyh kira la kan bapak garang nak mampuih Dayah mengajar aq
Gler sgh!Tp di sbbkan 2hari jer study dgn tekun plus kegarangan & ketegasan Dayah
maka,alhamdulillah takpa segan silu nak bg tau aq dpt A-
Gler la,sesuatu yg tak pernah terjangkau dlm pala otak aq
Seriously account aq target C sajo.asal tak repeat
Tak sangka dpt mcm ni
TQ Dayah,insyaallah tuntut nanti belanja makan kau 2 k.
Ikut la kemampuan aq nnt nak belanja kau apa.Kau cekik jer la eh ;)

Buat Madam Adura a.k.a Madam Accounting
Madam,you are my greatest lecture.
I love,love,love you very muchhhhhh!!!!
Sumpah Madam I syg you sampai akhirat ;)

Malangnya,still ada lg kawan2 aq xdpt check result sbb masalah technical
Link nak check result suddenly takde
Takpe2,bawak bersabar k.Insyaallah esok dpt la check result korg 2
Good luck my dear Aniz,Qila & Zalik & juga kawan2 yg lain yg belum tahu
Insyaallah result korg pasti gempak kebaaaaaboooom!

so,gengz,pada aq ini merupakan advance birthday present buat aq
Alhamdulillah,TQ Allah sbb kau beri aq keputusan yg pada aq wooow tp tak tahu la pada mata org lain
Biarpun tak la sampai ke tahap dekan tp sesuatu tak terjangkau dek fikiran
Alhamdulillah sekali lg
Gler happy sangat hari ini
so skrg ternanti2 result kwan2 yg lain yg still xdpt check 
Buat semua lecturer,TQ very much for ur knowledge
eventhough course ni bukan la cinta hati aq but then ok la bljr bnda kita tak suka still dpt result yg alaaa blh la tahan kan
Terima kasih dekat Mak & Abah for your support & doa tak henti2 buat ena.Love both of you!
Tahniah kawan2 yg lebih cermelang resultnya especially kak Syu & Izhar
2 makhluk ni awal2 lg dah nampak sinar kedekanannya!
Dayah & Fatin,congrats kalian.
Aniz,aq xsabar nak mengajing ko sbb aq tau result kau nnt lg gempak dari aq
Tak sabar2 dah ni.Alahai UiTM cepatlah bukak balik link result 2 :)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman

p/s:sangat gigih ambik gmbr segala bagai dgn Webcam semata2 utk entry ni.quality gmbr tak berapa sangat yela pakai Webcam jer pon bukan DSLR :)

5 comments :

~aniz~ said...

anjing3an mu tlh terpht!!

.vna erman. said...

hahaha,jgn pernah berharap aq akan stop menganjing ok

Miss Yaty said...

tahniah ye...ena uitm mane? yaty pun dari uitm..uitm dungun :)

Miss Yaty said...

tahniah ye...ena uitm mane? yaty pun dari uitm..uitm dungun :)

.vna erman. said...

hello yaty..erm uitm shah alam