Friday, August 05, 2016

Fatin Dah Kahwin!

Assalammualaikum,

Antara ramai-ramai kawan yang kenal dan rapat masa zaman universiti Fatin ni di antara yang paling cool dan sempoi tak berapa nak sakit kepala nak melayan. Tshirt + jeans + sneakers + bawal/plain shawl siap jalannnnnn. Itulah Fatin. Tapiiiii macam dah lama kawan dengan Aniz & aku, dia macam ada lah TERPAKAI heels ( kami ingat lagi heels summit kot yang warna hitam hang punya tuh tin) BAHAHAHA! Pastu tetiba terbeli dress bunga kat thai fair untuk prelaw night. Kami still simpannnnnn okey tapi tiap-tiap kali tengok nak tergelak besaqqqqqqqqq. BAHAHAHAHAHAHAHA.

Masa zaman universiti pun Tin ni dah "berpunya". Tapi kisah dulu-dulu tak payah reveal berjela kat sini lah cukuplah buat bahan menganjing dalam group whatsapp. Private & confidential. The last time jumpa dengan Fatin masa jadi bridesmaids wedding si Aniz. Seperti kebiasaan bila salah seorang kawan kita kahwin, next kita akan main teka-teka or point out nextnya siapa. Masa kat bilik hotel, Tin kata dia lambat lagi la bla bla bla calon takdak bla bla bla bla. 

HAMPIR SETAHUN KEMUDIAN, 

Satu hari tengah-tengah nak text sapa ntah aku sendiri pun dah lupa aih,tetiba macam dok scroll TERPERASAN LAH kelainan DP whatsapp si tin ni. Menguatkan kemusykilan dia upload gambar dia dengan dua orang wanita  bercaption "Mom & Mummy" disusuli gambar sebentuk cincin. Aihhh tak boleh jadi terusssss kena terjah bertubi-tubi dekat whatsapp . Maka dengan itu officially lah reveal Tin dah bertunang (senyap-senyap hew hew).

Honestly, suka storyline kisah cinta (FINALE) si Tin ni. Sweet tahap nak tekup muka dengan bantal sampai lemas. Dia kawan dengan si Afiq ni few months & that guy straight ajak Tin kahwin lepaih discover Tin takdak boypren. Mak aihhhhhh so serious 100 points kami restu hang pilih dia Tin. 

Maka, tanggal 17 July 2016, tarikh keramat Tin pilih untuk berdua bersatu. Seperti biasa, Dyra lah jadi peneman (or to be specific mangsa terpaksa rela ) tiap-tiap kali nak travel (hai Dyra I love you girl!) jauh-jauh untuk temankan. That day jugak sepatutnya jadi reunion dengan Aniz ( soon mummy to be).  

Tapi makin hampir dengan date Tin nak kahwin semua perancangan jadi tunggang terbalik. Tiap saat celik mata sampai tutup mata whatsapp non stop dengan Dyra. Tetiba lah hari tuh nak kena jawab ujian bertulis untuk interview lah. Nak mengeluh tak baik sebab itu rezeki tapi mujurlah kena jawab examnya dekat Shah Alam. Weddingnya dekat Klang. Lain pulak kisahnya dengan si Aniz. Yang ni memang tak dapat dielakkan lah, nenek mertua dia meninggal dunia. So that day memang tepat lah frasa ayat kita merancang Allah yang tentukan.#redha #keepmoving

Masa hari kejadian kita orang sampai lambat gila. Settle exam, sesat cari tempat, redah jammed pappppp pukul 3.00 petang baru terpacak dekat majlis. Sampai-sampai memang mata melilau cari Fatin. OMG SO CANTIK.  But first makan dulu. Lepas dah makan kita orang ada masa yang sangatttttt suntuk sebab nak rush balik Taiping & Kulim malam tuh jugak. Sempat lah snap few photos.




Nak sembang joyah-joyah pun macam tak sempat plus Tin pun busy bergambar & layan guest-guest yang lain. Tapi sempatlah aku dengan Dyra gelak besaq mem-bahan hang Tin sambil mengunyah nasi sambil gelak tengok hang senyum kekok dan malu alah ataih pelamin. HAHAHAHAHAHA! Dyra kata kalau dia yang kat atas tu dia sengih besaq dah. Nanti kita tengok time hang bersanding naaaaaa. Siap sedia nak kena menganjing dari bawah. BAHAHAHAHAHA!




Dear Tin, 
Selamat menjalani frasa bergelar isteri. Nak bagi nasihat kami pun takdak pengalaman lagi (LOL!), tapi boleh lah mintak tips dekat Aniz sebab dia dah mendahului. BAHAHA!
Semoga cepatttttt dapat anak ATLEAST 10 orang k, 
kami doakan hang & Afiq berdua bersatu sampai lah ke syurga! Amin.

Much Love, Vna Erman


Tuesday, August 02, 2016

The Launch of dUCk scarves X Bowerhaus

Assalammualaikum,

Last 2 weeks tetiba ada surprise email dalam inbox. RSVP dUCk!APAKAH?
Biasanya memang ada received updates from dUCk sebab subscribe newsletter diorang supaya tak terlepaih any updates. Bukak-bukak terkejut okeyyyyyyy dapat invitation untuk launch latest Limited Edition dUCk berkolaborasi dengan Bowerhaus. Serious tak pernah, TAK PERNAH dapat invitation sedemikian rupa. Biasanya mampu tengok live updates dekat IG je any special launch events diorang buat. Dah dapat cenggini WAJIBLAH pergi.

Events diadakan pada 27 July 2016 bertempat di dUCk store Pavilion,Kuala Lumpur jam 2.30 petang. Since Vna datang all the way from Taiping dengan adik kita orang sampai Pavilion around 12.30. Since this is first time nak datang dUCk store, kita orang decided untuk cari store dulu. Zapppppp, sesampai kat depan kedai nampak VIVYYYYYYY!!!!! Rupanya sesi pagi khusus untuk orang-orang media. Nampaklah Vivy tengah ada interview session dengan few reporters. Kita orang just lalu sambil jeling-jeling dengan ekor mata menyibuk nak tengok. Tiba-tiba Vivy yang datang approach:

  VIVY: Haiiiiii I nampak you guys wearing dUCK!

STARSTRUCK!

Pretended to looks cool, Vna replied:

ME:  Haiiiiii Vivy, our invitation pukul 2.30 nanti, will you be there?

VIVY: Yeah, that one special for kita-kita. This one for media.

Teruihhhhh capai telefon call Dyra. Terjerit-jerit macam ntah pape. Adik Vna dok suruh approch snap gambaq dengan Vivy. Tapi maluuuuuuu tapi mahuuuuuu last-last pi balik dekat Vivy.

ME: Vivy, tak sabar nak tunggu until 2.30, boleh tak nak ambik gambar sekarang?

VIVY: Yes sure (sangat humble Allahuakhbar!)

 Taraaaaaa!!!!
:
:
:
:


DOUBLE STARSTRUCK!!


Basically event sebelah petang special for loyal customers a.k.a duckies untuk first preview this collection before officially launch 2 hari kemudian. Untuk LE kali ni, dUCk berkolaborasi dengan brand Bowerhaus. Specialnya LE kali ni setiap scarf di datangkan sekali dengan seutas gelang mutiara (bracelet) berharga RM400/set. Istimewa pada hari events, invited duckies bukan sahaja dapat preview, dapat jugak grab scarf terus tak payah susah payah battle PLUS dapat customize bracelet mengikut kreativiti masing-masing.






MC on that day, Daphne Iking. Tak nampak macam baru lepaih bersalin. 









Ramaiiiiii sangat invited duckies on that day. Banyak muka-muka familiar yang selalu share their ootds, reviews, their collection dekat IG yang Vna kenal & that day jumpa real depan mata. Tapi maluuuuuuu nak approach. Bahahahaha :) Maybe next time dah pandai bawak diri & kurang segan. Hehe.

Since nak rush nak balik Taiping malam tu jugak, terpaksa left events awal sikit sebab risau traffic dekat KL tak menentu. Another things happen on that day, jumpa dengan Aunt Aisyah, mak kepada Vivy yang superb lawak dan terkenal dengan scene apam balik dalam reality show Love, Vivy  (kalau korang follow & tengok sure understand her character). Sempat bersembang dengan Aunt bagitau we all datang jauh just for Vivy, all the way from Taiping. Aunt sangat terkejut dan non stop cakap thank you. Weyhhhh humblenya diorang anak beranak.

Masa dah turun from escalator nak keluar tunggu Uber, terserempak sekali lagi dengan Aunt Aisyah. Dia tengah buat phone call sambil tangan sebelah lagi tahan Vna & adik suruh tunggu sekejap. Dah habis cakap, dia pun approach kita orang tanya nak balik dah ke. Kita orang pun cakap yup! Tengah tunggu Uber nak ke KL Sentral. Guess what? Aunt Aisyah offer untuk hantar kita orang okeyyyyyyyyy ke KL Sentral. Bila driver dia dah sampai dia pelawa lagi sekali even kita orang cakap its okey kami naik Uber je.

So humble. Mak dengan anak down to earth sangat. No wonder diorang sekeluarga berjaya. Kuncinya tak sombong & selalu rendah diri. Even Vivy itself, sepanjang events bersembang dengan semuaaaaaaa orang, bersalam, ambik gambar siap peluk (with girls I mean). Sangat tak kisah status dia anak Dato, successful business women and  famous personaliti media sosial bukan setakat dekat Malaysia plus Singapura & Brunei okey. 

That why minat tersangat-sangat dekat Vivy. Semoga terus berjaya Vivy!

Highlight of the week!
Thank you for the invition dUCk team. Next time invite lagi :)

Much Love, Vna Erman :)