Friday, October 28, 2022

Review Nilofa Plus Drintox by Neelofa

 Assalammualaikum

Nilofa Plus Drintox Review ikhlas tidak berbayar.

Sebenarnya tak pernah minum mana-mana jenama detox yang ada dekat pasaran plus harga semua mahal jugak kalau nak consume lepas tu risau kalau tak sesuai dah membazir.


Tapi disebabkan harga drintox @nilofaplus ni mampu milik lepas tu packaging dia bijaksana di mana kita boleh beli sekotak je dulu (ada 7 sachet) untuk cuba sesuai atau tidak untuk badan kita so marilah kita cuba.


So i decided untuk tulis review sepanjang 7 hari pertama minum detox @nilofaplus ni. Semoga bermanfaat pada sesiapa yang nak review honest sebab saya beli sendiri tau. 

Hari pertama:

Semalam consume pukul 10.30mlm macam tu. Bancuh dan minum dengan air sejuk dari peti ais.Senang je larut walapun guna air sejuk.

Pukul 6-6.30 pagi dah start pergi membuang sebanyak 2 kali. To be honest sebenarnya takde masalah untuk membuang pun sebelum ni tapi consume sebab nak ikhtiar hilangkan bloated dekat perut ni haaaa. Memalukan betul kebuncitan yang melandaku ni🙄

Perut memulas sikitttttttt je dia macam amaran lah untuk ke tandas. Lepas dah 2x pergi dah takde rasa apa-apa.

Then pukul 11.30 pagi tiba-tiba rasa macam nak pergi membuang lagi🤣. Apooo banyak toksik sangat kot. Tapi tu pun macam tak mengganggu rutin harian. Pergi toilet sat je dah settle urusan🤭🤫


Hari kedua :

Review Nilofaplus Drintox Day 2 :

10.30pm : Bancuh dan minum.

7.30am : 1st round
7.55am : 2nd round

Ingatkan dah clear. Tengah syiok breakfast......

9.50am : 3rd round tapi this time macam kena 🏃‍♀️ segera ke 🚽 macam tak tertahan🤣🤣🤣 Mungkin semalam makan buah limau pun sama so extra lawas barangkali.

Tiba - tiba :

11.45am (lebih kurang) dia nak "detox" lagi.

Fuhhhhhhh sakan hari kedua ni.

Hari ketiga

To be continue....


 

Monday, August 29, 2022

The Blooming dUCk Orchid in Pink (1st Edition)

 Assalammualaikum,



Harini pakai #thebloomingduck 1st version. Sapa duckies "senior" battle si Orchid ni mesti tau gila susah bertempur dalam "medan perang"  website FashionValet waktu itu.

Masa tu kena stay up 2-3 pagi keep refresh website sampai juling dan kebas tangan sebab launching takde specific timing. Bila tudung dah up maha dahsyat website crash sampai seharian website FV down.  Fuhhh! Boleh la tengok dalam series Love Vivy ada diorang masukkan.

Tapi sejujurnya berbaloi lah berbattle tu sebab memang kecantikkan 1st batch si Orchid tak tertanding dengan kehadiran adik-adik blooming yg lain. Printing dia lebih "hidup", colour bright and material sumpah la best. Harga? RM220 je awak masa tu. Those old days. 



Much Love, Vna Erman :)