Thursday, June 03, 2021

Lucky dUCkies

 Assalammualaikum,

Bila blog ber-update bermaksud Malaysia berada di fasa PKP lagi. Dah 2 tahun ya Covid 19 berkampung dekat Malaysia dan merebak dengan jaya seantero dunia😡😡

Ok memandangkan kita harus terus berkurung di rumah so just quick update dekat blog to keep the memories forever! 

As you guys know my love towards brand dUCk is beyond words. Walaupun brand ni sering menerima kecaman hebat setiap masa  Vna tetap setia untuk mereka. So everytime ada contest or any giveaway by dUCk, Vna antara duckies gigih yang akan join mencuba-cuba nasib. Alhamdulillah so far dah 4x terpilih jadi the lucky duckies. 

17 March 2018


Alhamdulillah masa ni 1st time menang dUCk contest. Ingat lagi terus melompat macam tak percaya sebab selalu tak pernah menang apa-apa dari dUCk.

Second time,

17 February 2020

Every year dUCk memang akan buat contest bersempena dengan World Hijab Day. Untuk 2020 kita perlu tag seorang kawan or anyone yang kita nak hadiahkan dUCk. Cerita sikit kenapa that person patut get "dUCk-ed"






Alhamdulillah terpilih :)

This year, 

15 February 2021

Contest yang sama bersempena dengan World Hijab Day jugak tapi a bit different from 2020. Untuk 2021, dUCk choose untuk beri penghargaan buat semua frontliners yang berjuang sehabis daya fight Covid19. So pilih any frontliners tak semestinya yang dalam medical fields. Anyone yang kita rasa bekerja di barisan hadapan sepanjang tempoh pandemic ni. 



Vna pilih sepupu Vna sendiri sebab dia memang nurse yang bertugas dekat hospital kerajaan. 




Alhamdulillah rezeki kami berdua sesama Vna terpilih lagi untuk 2021.
Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah
:)

18 March 2021

Next contest bersempena dengan comeback collection The Alphabet dUCk, kita dikehendaki untuk post any gambar yang mengambarkan the "REAL" diri kita. Campaign kali ni more kepada sayangi dan berbangga dengan diri masing-masing.


Memandangkan masa ni case covid sangat teruk ya dekat Malaysia, tapi nak jugak join the vibe so randomly je post gambar throwback dekat Langkawi lepas tu post entry nak dekat-dekat dengan dateline je. Tak expect untuk menang pun.


Beberapa lama kemudian masa tu tengah tengok TV around 6.30ptg camtu tetiba hp vibrate ada DM masuk. Bukak-bukak check..........................


Alhamdulillah, banyak rezeki Allah bagi.


So itu je entry kali ni. Takde niat hatta berlagak menanyang ke apa just for the sake of memories and also as a reminder untuk sentiasa bersyukur dengan apa yang dah Allah bagi and at the same time jangan putus asa kalau nak sesuatu put effort sehabisnya. Orang cakap kalau nak menang/terpilih contest dUCk kena sejenis manusia gigih sebab kena jadi extra creative untuk ambik gambar dan tulis caption. For me, benda-benda ni macam mengasah skill kita jugak. So kalau dUCk buat contest join ok sebab hadiahnya selalu berbaloi-baloi :)

Much Love, Vna Erman :)

Saturday, March 13, 2021

Resipi Soto Dato Rizalman (Pung Pang Rizalman)

 Assalammualaikum,

Memandangkan banyak sangat screenshoot dalam hp lepaih tu risau ter-delete yelah kadang-kadang nak delete benda lain lepaih tu ter-mark sekali yang penting kan ke dah haru maka mulai sekarang kita akan upload teruih ke blog senang untuk rujukan masa hadapan. Mungkin ada orang lain pun tercari-cari jugak info yang sama jadi kita share ilmu yang ada dekat platform yang senang di aksess semua orang. Semoga bermanfaat buat semua. 

Jadi inilah dia resipi Soto Dato Rizalman. Actually ini pun screenshot daripada IG story Dato. Dato share salah seorang followers dia tulis bagi elok resipi yang Dato share. So credit goes to :

 @ri.ps_kakmar via IG story @rizalman71


Much Love, Vna Erman :)