Sunday, November 28, 2010

Nostalgia Hitam Putih

sehari x update blog rasa hidup sepi tanpa cinta,wink wink ;)

Woo,woo jgn nak main terjah plak naaaa,statement 2 bermksd betapa dlmnya cinta aq dkt blog aq ni haaah...2 jer!
bak kata Lynda,comel blog aq.comel ke?TQ2 Lynda.......

Ok,story kali ni bertemakan hitam putih
Sbb story kali ni aq nak share dgn korg pasal zaman2 sek aq dulu
Hureyyyyyy,pura2 la excited nak dgr weyh!
Mcm malu2 dolphin pulak nak cerita beserta gmbr x seberapa
Sebelum tu biar aq cerita ckit backgroud pendidikan aq,ececeh pendidikan.xtahan!

Ok,aq start kenal erti sek sebenar2nya msa masuk darjah satu
Mesti korg mcm tgk2 kiri kanan cari ada tak aq sediakan kaunter pertanyaan.kan kan?
Xperlu,sbb aq dah tau soklan pe korg nak tny 2.aq kan nujum!
Mesti korg nak tny aq x p tadika ke?
Ok,soklan itu aq akan jawab dgn perasaan yg malu sebenarnya tp xpela benda pon dah jadi sejarah di kepil2 sekali dlm hikayat vna erman so aq beritahu jer
Actually,aq pergi tadika cuma tak sempat GRADUATE jer.
kenapa tak sempat graduate sbbnya aq xsuka pergi tadika jgn tanya sbbnya sbb aq sendiri pon xtau jawapannya.
So pengajian aq dekat tadika separuh jalan jer la :(
Hopefully kat U ni bergraduate la.AMIN.korg pon amin,amin kan jgk.

Therefore,the real zaman aq start sekolah masa darjah 1 la.
Abah Mak aq hntr aq masuk sek yg skrg dah jadi Cluster School iaitu
SK CONVENT KOTA TAIPING
Dari darjah 1 sampai la ke darjah 6 stay sekolah 2.
Aq ingat lg cikgu favorite aq nama Pn. Elly Azriani merangkap guru class aq masa darjah enam sekaligus merangkul jawatan guru matematik aq
Walaupun aq suka cikgu 2 tak bermakna math dpt A masa UPSR
Cukup bertuah la aq dpt B sbb aq kurang pakar bab kira mengira ni
*statement membuka pekung di dada di situ*

Lepas tu aq masuk ke alam bazakh,weyhhh,mulut ckp bkn2 dah cukup sgt ke pahala?
X,masuk ke zaman2 sek menengah
Pada aq zman sek menengah zaman yg paling syioookkk skli
Korg setuju tak dgn aq?
Aq sekolah dkt SMK CONVENT TAIPING
kalau dekat Tpg sekolah Convent ni org ckp,bkn aq ckp naa sek ni bdk2 hebat2 sbb bdk2 ditapis dulu sebelum dpt masuk.So x bermakna la kalau korg dulu2 sek ren convent then automatically dpt masuk terus ke sek menengahnya.Owh,tidak sama sekali.
So,alhamdulillah aq antara insan terpilih yg dpt masuk sek ni.
Dekat sini bermula perjalanan hidup yg mencabar pada aq time 2
Yela,time 2 x merasa lg azab belajar kat U kan so rasa zmn2 sek ni aduh,seksanya!

Bila di kenang2 balik byk memeories sweet,sour,salty,bitter happen sepnjg 5 thn kat situ
Di sini aq bljr apa itu erti persahabatan
Di sini aq bljr apa itu pengorbanan
Di sini aq mula mengupas 1 per satu lumrah dunia
tentang pershbtn,aq mengenali mana satu kawan setia mana satu kawan celaka
tentang pengorbanan,aq belajar yg kalau mengharapkan sesuatu maka berkorban la sesuatu
senang paham takde benda kat dunia yg kita dpt berdebukkkk kat tangan kita terus
Kita sendiri kene gali,korek,explore race cari sendiri.

Kalau tanya aq subject favorite time sekolah tentu2lah Sejarah
that's why la aq dpt masuk Asasi Undang-undang sbb blh dikatakan aq selalu score Sejarah
Asal ramai org xsuka Sejarah eh?Baca jer la...ape la kau org ni.
Besides Sejarah aq suka jgk Pendidikan Islam
owh,itu satu2 subject yg paling aq xblh terima hakikat sekali kalau aq xdpt A
blh menangis tertongeng2 tau!
Pernah masa percubaan SPM aq dpt B Ya Allah frustnya xtau nak gmbrkan mcm mana
Tekad SPM kena dpt A so alhamdulillah dpt la A.

Cukup2 cerita bab2 akademik
Aq nmpk korg mcm menguap2 dah.weyhh,tutup mulut!
Now aq cerita psl kawan2 aq time sek.
As you all kenal Zaliq mmg la BFF aq
besides Zaliq aq da lg a few friends yg rapat dgn aq
Paling2 rapat dgn aq diorg bertiga ni:
(ok skrg korg dpt la tgk beberapa2 keping gmbr2 time sek dulu)

Dari kiri sekali nama dia Fatin Hazwani follow by Nurainie then aq lepas tu Zalikha
Fatin dgn Zalikha aq kenal sejak dari sekolah rendah lagi
So,alhamdullilah until sek men still berkekalan
Yg Ainie pulak aq start kenal dia masa form 2
Dia baru mula masuk sekolah aq sbb die baru pindah dari Kajang
kalau korg nak tau muka ainie ni mcm Fafau
Sumpah x tipu.
Ainie,belanja mkn mee sizzling cpt! ;)

Diorg kawan paling superb hebat
Diorg happening,gila2 senang ckp masuk la kepala besau aq ni
besides diorg close frens aq yg laen Dilah,Aimi,Pipah,Puah....
Kalau nak cerita satu per satu pasal diorg serupa la mcm aq nak mengarang hikayat
So,pendek cerita mereka2 la yg selalu buat hidup aq terasa indah
Masing2 ada pe'el masing2 yg sorg dgn kalotnya,yg sorg dgn gelak hantunya yg sorg itu yg sorg ini
OMG,really missing all this.

Itu la masa kecik2 dulu asyik mengeluh bila la nak besar2 ni
Dah besau2 nak pulak balik zaman kecik2 balik
Itu la masa kecik2 dulu asyik mengeluh bila la nak habis sekolah ni
Dah abis sekolah nak pulak balik zaman sekolah balik
Itu la namanya manusia
Kalau aq ada chance or talian hayat la kan nak pilih sama ada nak masuk U or masuk sek aq pilih masuk sek balik
Sbb kalau dekat sekolah ada fail paper takpyh kene repeat lg
Kalau dekat U fail alamatnya lmbt la ko nak jamu org makan nasi minyak
Yela,dah fail lmbt la grad
Dah kalau lmbt grad lmbt la kau kahwin
So vna make sure kau lulus dgn cermelangnya supaya boleh kahwin cpt
Weyh2,calon takdak lg naaa hampa jgn buat gosip2 liar2
Tak baik.tak mau tak mau. *berserta dgn aksi mengerak2 kan jari ke kiri ke kanan*

Kepada kawan2 sekolahku Zalikha,Ainie,Fatin,Dilah,Pipah,Aimi,Puah dan jugak ex2 classmateku hatta semua warga2 sekolah yg bersekolah dgn aq suatu ketika dahulu
Percayalah yg xpernah sekali pon aq lupa dekat korg
Percayalah yg xpernah sesaat pon aq tak rindu dekat korg
Berdoalah pada Allah supaya kita semua diberikan kesihatan mental & fizikal yg baik supaya semua kenangan2 kita time2 sek dulu terpatri elok2 dlm ingatan kita
Aq still ingat lagi suasasa waktu rehat kita dulu
Kalau tak gelak tak sah.korg ingat x cerita teksi ketaq tokwan ainie?
Tiba2 nak tergelak r teringat.Dah,tak boleh tahan dah.weyhhh!
Guys,Tq so so much sbb jadi sebahagian dari hidup aq
Mewarna warnikan lagi lakaran hidup bdk yg bernama vna erman
I love you guys so so so so so so much!
deeply inside my heart,it's really hurts
bcoz
I miss you guys damn much!

So gengz aq nak share a few gmbr2 masa zaman sekolah2 dulu.

1st.

gmbr kat atas ni if i'm not mistaken masa Hari Kokurikulum time F4 or F5
itu aq xsure

2nd.

haaa,gmbq ni lengkap semua gengz2 rapat aq
Yg ddk kat bwh tu nama dia Aimi,yg pakai tudg ada ckit2 pink itu la Dilah
sebelah Dilah tu la Pipah
Yg lain2 tu kira korg dh reti klasifikasikan la sbb kat atas aq dah introduce awl2!

3rd

gmbr kat atas ni plak time F5 masa Hari Guru
yg perempuan tu teacher English aq Pn.Lim
then lagi dua jejaka loglaq kat belakang sana ckit tu hat pakai spek tu nama dia Mr Yim merangkap cikgu Add Math aq yg lg sorg Encik Zul merangkap cikgu Math aq masa F5
Dua2 lawok2 loglaq2 nak mampuih.
Tiba2,rasa nak gelak lagi.Haisshh lawak2.

4th
Gmbar kat bwah ni plak gambar after bergelar school leavers
Ktorg jumpa balik dekat Borneo Cafe,skrg dah takdak dah cafe tu dh jd kedai lain
Gmbr before masing2 further study.



5Th
Akhir sekali aq tinggalkan korg dgn gambar sumpah comel gler buat tatapan pengunjung2 setia blog aq ni
Kawan2ku please jgn saman aq sebab publish gambar favorite kita time2 sekolah dulu

You guys rock babeh!
Gmbr ni xclap masa lepas susun2 dewan utk SPM the next weeknya.
Ok,nak gelak lagi dan rasa nak terus-terus gelak lagi
Eh,mcm tak boleh stop gelak bila teringat2 balik
ok,xblh berhenti
So,that's all entry kali ni
i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman.


Saturday, November 27, 2010

mencurah-curah seperti Lata Kijang?

salam.

mencurah-curah seperti Lata Kijang?
terpinga-pingga2?
Jgn blurrr2 teruskan membaca :)

ok,hari ini update blog awal ckit dari biasa,now 10.51 p.m
tekadsssss dgn penuh iltizam,nmpk tak betapa byk "S" kat perkataan tekad maknanya tinggi gler la azam aq kali ni iaitu nak tdo awl..hehe;) wink wink ckit!

Lately ni payah bebenor nak tdo mlm2
tp pagi2 buta mata mcm di stapler2 jer xbuleh nak bukak2,
Mak bising xpayah kira Abah mengamuk xpyh la nak cerita
Aduh,mcm mana ni?
Agaknya masa lepas2 habis final aritu aq hentam tdo sgh2 xhenggat dunia so dah terlampau2 extra sgt tdo skrg xbuleh tdo pulak.hammmmmbikkkkk habuan.

Xpyh cakap la kalau dah xblh tdo mlm 2 mmg asyik dok bertukang dgn pinggan mangkuk kuali periuk la jwabnya
haaaahhaaaa jgn xtau kalau org bertukang ngan spanar,skru segala aq bertukang dgn perkakas dapur waktu mlm,siang2 bertukang dgn bantal & tilam...Zzzzzz ;)
Yela dah kalau sampai ke 4pagi xmau tdo2 lg perut aq mula la start karoake2
Kalau dia dah start karoake2 tu paham2 jer apa jer ada kat atas meja makan,dlm oven,dlm peti sejuk,dlm tudung salji,dlm tuperware hatta dlm jag air sekalipun akan dikorek2 sehingga ke titis akhir.
So,jgn berangan2 ke awangan2 la kalau nak kelihatan kerempeng-kerempeng ala2 Lisa Surihani kalau dah asyik masyuk mencekik tgh mlm2 buta sampai mlm dah celik!

Semlm,tgh2 mengelamun atas tilam lembut2 lentok2 atas bantal gebu2 sementara tgh memaksa mata tdo la tdo la tiba2 ligat pulak otak aq berputar2 mcm kentang putar
Zappppppp,dpt idea
Idea la yg mencurah2 sprti Lata Kajang tu.hehe.
Aq dpt idea nak wat tagline utk blog aq
Hai maklumlah semakin hari semakin jatuh cinta & syg dekat blog aq maka aq akan sentiasa nak upgrade2kan dia
So,dgn ini aq nak isytiharkan dgn rasminya pelancaran tagline blog aq
Drum roll pleaaaaaseeeeeeee,
Dgn ini,
VNA ERMAN mempersembahkan tagline utk blognya,KARYA ARTISTIC VNA iaitu:

"i'm born to be the writer and you are born to be my readers"

hureyyyyyy!
selesai sudah pelancaran tagline blog aq ni
eh eh korg pe la tercegat2 2 jemput2 makan,layan diri jgn malu2 :p
Dgn itu selesai la sudah pelancaran tagline blog aq
So,mulai hari ini apa2 saja bahan2 yg di publish ke blog akan di sertakan dgn tagline tu
Sedap tak?
Ilham sebelum tdo tu,lepas2 dpt ilham terus lena senang hati
Saja jer suka2 nak buat tagline sbg identiti ke atas karya2 merepek aq ni.
So that all gengz
sampai ketemu
i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman

semakin hari semakin meriah

Toktoktok (bunyikan ala2 aq mengetuk2 skrin laptop korg2 bukak pgl tok penghulu ok :p)
Assalammualikum anda2,kamu2,mereka2 pembaca setia karya artistic vna
Skrg jam menunjukkan 2.01 a.m,time aq tgh taip entry ni larh bukan time korg tgh baca ni
Time korg tgh baca mano la den tau ekau tgk la sendiri jamnya eh.

semakin hari semakin lambat aq tdo
semakin hari semakin rajin dan bersemangat menaip2 menekan2 keletang kelutung keyboard nak terbitkan entry,semangat ala2 David Teoh produce film.
semakin hari semakin byk bnda2 ditambah2 dlm mengdecorasikan blog ala2 Eric Wong menghias2kan rumah org dlm Casa Impian
semakin hari semakin meriah followers2 aq.TQ2
semakin hari semakin ramai member2 aq terpergaruh nak berblogger bersma2
wink wink ;)
ada sesiapa terasa tak dia yg dimksdkan di situ?

Hamboi2 lasernya kau vna!
sebenarnya nak cerita yg semenjak aq menjadi blogger aq jugak mempengaruhi kawan2 especially close frens aq utk diorg ada blog sendiri
Selalunya aq yg rajin tulis blog then suruh diorg baca coz sometimes aq tulis entry2 yg mmg khusus buat diorg
Then lama kelamaan diorg pon mcm terkena tempias2 percikan huruf2 ayat2 bait2 dlm blog ni maka masing2 sekarang sudah ada blog sendiri
Tahniah!

Mula2 dulu aq pon admit yg aq pon terpengaruh dgn kawan2 aq
Masa tu aq dekat Kedah then nak berhubung ngan BFF aq bkn BF ok,ada beza di situ
hanya ada satu cara jer nak tau update pasal dia dgn kawan2 aq lain dekat asrama iaitu dgn blog
Mula2 aq pon just baca2 blog diorg lama2 mcm gatal2 nak jugak ada blog
Terus-terang cakap yg since sek lagi aq mmg suka menulis
Kalau tulis kad raya selagi boleh nak mengarang penuh satu kad tu
Kalau wat karangan BM especially kalau tak berjela-jela tu bukan paper aq la 2
Salah betul syok ke xsyok belakang cerita janji aq menulis
So,blog merupakan salah satu medium pada aq nak sambung balik tabiat suka2 menulis aq ni
Almost setahun lebih aq menulis blog,kat bwah blog aq ni ada la tulis berapa usia blog aq
Mula2 start tulis blog,alahai busuk gler nak baca
Time tu mcm bengong lelong2 x pandai sangat lenggok2 penulisan blog
Bak pantun melayu
"Saya budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan"
So,semenjak tu aq rajin2 la baca blog org lain especially kawan2 aq yg lebih experience bab2 blogging ni,tanya itu tanya ini lepas 2 pandai2 la explore sendiri
Aq pon belajar mcm mana nak decorate2 blog
Alhamdullilah,dah setahun lebih berblogging hasilnya ini lah aq yg kau org lihat sekarang
Eventhough blog aq mungkin x segempak top2 blogger such as Hanis Zalikha or Irine Nadia Marcello but then I'm proud with myself
Atleast pernah kawan2 aq menagis baca entry yg aq tulis buat mereka
Maknanya message yg nak aq sampaikan diorg paham dan diorg boleh rasa & selami perasaan aq melalui entry2 yg aq karang tu.

Pada aq blog merupakan medan utk kita2 ni yg hidup zaman2 IT utk menulis
xperlu lagi bersusah pyh pergi bookshop cari diary comel2,cari pen colour nak decorate lawa2.cari mangga kalau boleh yg mcm mangga Bank Negara sbb takut org baca diary kita
Blog,
salah satu cara kita mengurangkan penggunaan kertas2 maka boleh la selamatkan pokok2 kat dunia ni
Hapuskan Global Warming!eh eh takdak kene mengena jap.
Blog,
salah satu cara kita share perasaan,pengalaman,pandangan kita dgn ramai org bukan hanya limited dgn kawan2 or family
Lain la kalau korg set kan settingnya hanya specific kpd certain2 people jer
Blog,
boleh mengasah bakat kita utk jadi penulis,mana tau satu hari jadi mcm Aisya Sofea or Siti Rosmizah?
Kadang2 kita xreti or xtau nak luahan perasaan or menulis maka kita boleh upload gmbr
Sometimes,certain benda senang pham melalui gmbr
Boleh la flash2 back memories yg lepas
Blog,
boleh menjana pendapatan secara tidak langsung
Tak kira la jual2 secara on9 or letak Nuffnag mcm aq,haaa apa lg tercengang2 klik byk2 kali Nuffnag aq tu ;)

Cuma,tetap ada cuma juga
Kdg2 certain ppl yg salah gunakan blog utk mengumpat,menyebarkan virus2 fitnah, mencanang satu kampung keburukkan org tu keburukkan org ini
tulis yg bukan2 smpi msuk bab sensitiviti yg dilarang undang2
Owh,itu bukan aq
Awal2 lagi aq dah kene warning sekeras-kerasnya Gua Batu Tempurung dgn Abah juga Mak and Abg aq yg kalau aq nak berblogging biar berpada2 jgn sampai tiba2 masuk Berita Harian,Utusan hatta Tamil Nesan cerita kontroversi blog yg aq karang
Maka blog aq juga ada limitnya sbb blog aq dipantau secara tidak lgsg dr informer2 yg blh menyalurkan maklumat dgn Abah aq.
Gerun2,tak tulis bukan2

So,korg blog ini ada kebaikan dan juga keburukan
Ye,adik2 yg tgh ambik SPM tu boleh la gunakan isi2 akak psl blog ni dlm karangan
Tapi kan xclap aq paper BM dah lepas,ala xpe sharing is caring
Korg carry la foward info2 ni kat junior2 korg pulak
Oleh itu,aq nak kasi kata semangat buat tiga org blogger di bawah ni:

Yg pertama ialah ADIK aq sendiri:

Kedua:Cik Diva Aniz



Ketiga:Cik Diva Dayah

selamat berblogging
Buat adk aq & jugak Aniz diorg agak baru lg but then dah berapa2 bulan jugak la berjinak2 dgn blogging
teruskan semangat berblogging anda
Tahniah,semakin expert mengdecorate blog2 kalian
Kepada Dayah,selamat datang kembali ke alam blogging
No more delete2 blog ok mcm dulu 2
Dilarang keras sama sekali.
Korg rerajin la mengupdate blog anda ya sbb aq mmg akan baca blog korg tak kira sejurus selepas korg publish or the next,next timenya
Jangan biarkan blog korg tak BERASAP pulak ye!

Gengz,
Kalau korg2 nak terjah blog mereka mcm yg korg nmpk kat each gmbr diorg tu aq dah letak ciap2 URL blog mereka.go and check it out!
Last but not least
jgn lupa teruskan membaca blog VNA ERMAN ok!


much love,vna erman

Thursday, November 25, 2010

Blog Musical:Di Mana kan Ku Cari Ganti

Di Mana kan Ku Cari Ganti
version by: Tribute to P.Ramlee (Astro)

Hendak ku nagis
Tiada berairmata
Hendak ku senyum
Tiada siapa nak teman

Kalaulah nasib sudah tersurat begini hebat
Apa nak buat

Dimana kan ku cari ganti
Serupa dgnmu

Tak sanggup ku berpisah
Dan berhati patah,hidup gelisah

Alangkah pedih rasa hati
Selama kau pergi

Tinggal ku sendirian
Tiada berteman dlm kesepian

Dunia terang menjadi gelita

Cahaya indah tiada berguna

Keluhan hatiku menambah derita

Kini kau jua tak kunjung jelma

Dimana kan ku cari ganti
Mungkinkah di syurga
Utk kawan berduka
Menagis bersama,selama-lamanya.
Buat kawan2 istimewa vna erman:

Dear Dayah,Aniz & Fatin
Di mana kan ku cari ganti
Serupa dgn mu
Tak sanggup berpisah berhati patah hidup gelisah!

Guys,
Suddenly hati rindu teramat sangat dkt Kedah
Suddenly,rindu teramat sangat kegiatan "gila" kita kat sana
All da memories,suka,duka,tawa,tangis,canda,gila2
Suddenly missing Penang too,port favorite after class Economy every Wednesday :)
OMG,such a great great great moment that I never had before
Too too much missing all this :(

Guys,
I know that I might not be a good and perfect friend
But then I love you guys very much.
Please,forgive me.
Hoping that our friendship will lasting forever and after

Guys,
SB will always be in my heart
much love vna erman.

p/s:idea tercetus bila dgr lagu "Dimana kan Ku Cari ganti yg version Tribute to P.Ramlee kat astro yg artis ramai2 nyanyi tu such as KRU,Shahir and etc.Utk lebih menghayati try search lagu version tu and dgr sekali smbil membaca entry muscical ni.
Lagu tu xjmpe utk diletakkan kat blog.Harap maklum.

Wednesday, November 24, 2010

ok,fine gelak la.

salam.

sebelum pape aq sbg owner of this blog kasi kebenaran awl2 kat korg kalau2 korg nak gelakkan aq sbb entry kali ini xpela aq redha.silakan :(

Ok,bismillahirrahmanirahim.
Korg2,tahu tak yg aq a bit ketinggalan zaman ckit,ckit jer
Aq baru nak berjinak2 menternak rusa,eh x2 baru nak berjinak2 tgk cerita "Blogger Boy"
huhuhuhuhuhu,kesian tak dkt aq?
Korg nak gelak la tu,gelak la
Habis belum?cukup2 mengekeh2 kat aq

Ok,al-kisahnya b4 this aq mmg pernah dgr org sebut2 psl cerita ni
tapi mcm xpernah ambik kisah sangat
salah satu sbbnya aq kan stay kat hostel bkn rumah sewa hai paham2 ajer la lau stay kat hostel bukannya UiTM bermurah jantung nak sediakan TV kat dlm bilik kan
Mmg la kan,kau pk kau byr sewa berapa vna nak demand2 TV?
and that's why la aq malas nak follow cerita2 bersiri bagai ni
Aq ingat lagi yg aq ialah penonton setia cerita Nur Kasih dkt TV3
Time 2 aq study lg dkt Kedah then berebut2 ni kene turun awal sbb nak cop kerusi nak tgk
Maka bila dekat Shah Alam bilik TV pon bapak jauh nak kene naik turun lif maka niat nak menonton TV terkubur berserta batu nisannya.
So,mmg kalau aq balik umah tgk iklan itu tgk iklan ni jd perak2 jap
hai,maklomlah org lama tak tgk TV
Sampai channel Hallmark bertukar jadi channel Diva pon aq baru tau sejak study week aritu
So,jangan la tanya aq pape psl program2 TV sbb aq mmg a bit ketinggalan LRT ckit.

So,berbalik kpd Blogger Boy ni,aq mula tertarik sbb aritu kan aq pergi Roadshow Shout Awards besides jumpa FT aq jumpa jgk hero & heroin Blogger Boy ni which is Qi and Julie
Asalnya mmg aq xkenal pon mereka,hatta kalau diorg berlanggar bahu dgn aq pon aq xkenal malah mungkin akan kasi jelingan setajam helang sbb main2 langgar bahu org plak.
So,adk aq yg perkenalkan mereka berdua dkt aq and Dayah
Pada pengamatan aq both of them mmg sporting habis,friendly ngan fans,pandai bawak diri
So senang cerita diorg artis yg ok!
hence,aq pon mula tertarik nak tgk Blogger Boy
So sanggup bangun pagi2 time weekend nak tgk ulangan Blogger Boy
kesian tak dekat aq betapa ketinggalan monorel.

so gengz,dekat TV biasa la dah beberapa episode aq terlepas
Season 1 pon aq xtgk lg
So anyone buleh tak bantu aq kat mana nak tgk Blogger Boy ni full series dari Season1-2?
Aq nak jadi one of the fans Blogger Boy
anyone,plz help me?
Dah try search dekat You Tube but then xdak
Just yg Budi2 nyanyi2 tu adala
Lepas tu kat website 8TV plak cuma da brapa2 episode jer
so,korg2 tlg2 aq ek.
aq nak tgk lakonan diorg berdua ni

HERO & HEROIN BLOGGER BOY

QI AND JULIE

that'a all
sudah2 la gelak2kan aq
much love,vna erman

Saturday, November 20, 2010

I just shout,SHOUT,SHOUT from here!

Salam.
lagu blog bertukar demi mengembirakan hati lara!

Abah ckp:
"Sekali dah jumpa jgn nak jakun jumpa byk2 kali"
Adik aq jwb (sbb dia yg tanya)
"Ok Abah"


Ok,sendiri paham kalau sekali dah tanya jgn gatal2 mulut nak tanya lg
Kalau tak karang Abah SHOUT balik dkt kau vna!
Ok,patah hati sbb tiket V.I.P ok repeat2 V.I.P burn begitu sahaja
maaf kawan2 di luar sana yg mungkin nak pergi,merayu2,mengharap,meminta supaya dpt pergi dgn mengantikan tmpt aq tp harap maaf aq nak simpan ticket ni sbg kenangan
Mmg xdpt pergi,tp tiket ni kenangan aq berjumpa dgn FT
biarpun bkn FT yg kasi tetapi kenangan tetap kenangan babe!
Btl kata my cousin,D'iqa Yas (kalau nak add dia kat fb tu la name dia,nama sbnr di rhsiakan) yg aq dpt jumpa FT once in a lifetime
Ok,prinsip hidup aq simple as simply ct
kalau dgr ckp Mak Abah insyaallah ada la rezeki lagi satu hari nanti!
tabah.
eventhough aq xdpt pergi still jugak ada live dkt tv (ayat sdpkan hati di situ!)
eventhough aq xdpt pergi tp aq dh vote berhabis-habisan utk FT dkt wbsite shout awards
Hopefully,FT menang tiga2 pencalonan yg dia tercalon
aq tetap akan SHOUT,SHOUT,SHOUT dari Taiping!
yeah,all da best FT
and Lisa Surihani jugak :)
Aq jugak peminat Lisa Surihani
wink wink ;)
tata SHOUT AWARDS! :(
much love,vna erman

Thursday, November 18, 2010

Aidiladha bersama Ceritera Cinta


Assalammualaikum my readers!
masih belum terlmbt utk aq wish all my Muslims friends Selamat Hari Raya Aidiladha
Maaf Zahir Batin gengz sume clap2 aq yg lepas2..Ampun2!

Raya Haji tahun ni tok wan aq buat korban ckit
Memdgkan side Abah both atuk and nenek aq dah xde plus adk beradik Abah xbalik sbb yela raya jatuh hari Rabu then sehari jer so diorg beraya kat bandar jer la
Maka aq sekelurga beraya kat sebelah Mak jer la
Adik beradik Mak pon xsemua balik,yela reason yg sama hari Khamis dah keje
Yg mana dkt2 balik la jenguk2 tok and tokwan
Org pagi2 raya cbuk2 pergi tgk korban tp aq cbuk2 ambik gmbr
Aq nak share ngan korg gmbr2 raya haji tahun ni ok
Kita mulakan dgn aksi2 adk2 sedara aq yg comel ni!

Ni nama dia Alif,ddk kat Ipoh,7tahun.
Yg ni plak nama dia Aniqah,stay Ipoh jgk,7thn
Dia la slalu berangan2 nak pakai kasut aq la baju aq la
Tgk 2 kebas cermin mata aq jgk la 2!

Diorg berdua suka bergaduh,lpas tu satu sek jgk nsb x 1 class jer
Umah diorg pon dkt2 jer!

Adk2 sedara aq sporting jer bila aq suruh pose...cayalah!




Yg golongan Bapa2 and Mak2 xsempat nak snap gmbr sbb sume dah kalot2 dgn korban
Nak membasuh la,menyiang la,memasak la senang ckp bz ajer
Aq buat pe?
OK,admit awl2 yg aq x arif bab masak memsk ni tp xdela smpi xreti lgsg
Kalau setakat terkejut2 kene masak yg simple2 tu lepas la tp mmdgkan ni nak bg makan ramai2 sedara2 mara sekalian maka aq surrender la awl2...kalau basuh2 memasuh,kemas mengemas,lap mengelap haaa tu jer la yg aq buet :)
Owh,bestnya mkn ramai2 sup daging korban panas2,dgn rendangnya lg,perut masak lemak cili padi...mmg gemok aq selepas ni!

Besides celebrate Eid Adha ktorg pon celebrate birthday Tok Banun aq berserta anniversary tok Banun ngan Tok Wan aq yg ke???ermmmmm lupa laaaaa.....
Ptg tu aq kuar ngan Paksu and Maksu aq pergi Secret Recipe cari kek
so we all decide nak belikan chocolate indulgence la sbb bkn sume mkn cheese kan
Dah tu pakcik makcik aq solekkan,eh xla smpi solekkan tp adamkan tok ngan tokwan aq
Pakai kan diorg baju sedondon mondon
Pastu aq dah stand by jadi camera girl dah
serious,comel gler bila tgk tok and tokwan aq pakai baju colour pink
Sweet pinky2 gitu!
Sume keje makcik pakcik aq la
Tok ngan tokwan aq pon mcm malu2 la bila kene usik ngan anak cucu
Gler sakit perut aq time 2
Gengz,aq nak share ngan korg gmbr2 tok and tokwan aq menymbt birthday tok aq jatuh pd 16.Nov and anniversary diorg pd 19.Nov
harap maklum aq mmg cucu yg xleka sampai umur tok sendiri pon xtahu pe ntah lg berapa thn diorg dah kahwin.

Gengz,
Yg lelaki tu tokwan aq nama dia Osman b. Mohamad then yg perempuan tok aq ktorg pgl tok Banun,yela nama dia Banun bt. Muhamad



so sweet ;)

Ok,u all itu jer cerita2 Aidiladha aq tahun ni
sambunt raya sambil2 sambut birthday tok and anniversary mereka
Love them very2 much
sampai ketemu,
much love,vna erman

Monday, November 15, 2010

My Dreams Come True

Mood:Adrenalin laju......vrommmmmmm!

Saat aq nak menulis entry ni aq still mcm nak meloncat2 menjerit2 terkinja2 sbb terlampau excited,yes excited sangat
Tahu tak kenapa?Guest2 cpt2 my frenz...ok2 let me slow2 tell you
ok,entry b4 this aq de ckp yg something will happen and that "something" dah pon happen
Impian,angan2,cita2,visi,misi,matlamat and sgala perkataan2 yg menujukkan menuju kejayaan la senang ckp actually dah pon tercapai
Alhamdulillah,syukran2 kehadrat Illahi,TQ Allah!
Last Saturday which is 13.Nov.2010 at e@Curve berlgsgnya Roadtour Shout Awards
Ok,masa mula2 aq dpt tau Faizal Tahir (hint2) buat performance dkt Muzik2 hari Isnin lepas perform lagu Hanyut dkt Plaza Alam Central 2 Shah Alam aq sedih sangat xdpt pergi
Lepas tu nak2 pulak dua ekor makhluk Allah ni Aniz & Qila pergi pulak then ciap telefon2 aq bagai bg tau dpt salam and tgk performance FT depan2 mata live aduh,bertmbh panas hangat membara berapi2 nak panggil bomba padamkan jer
Ya Allah,sumpah tahap jeles kalau dr 0-10 aq punya tahap 11...haaaa,terlampau la senang ckp
Lepas tu once aq dpt tau jer FT jd and confirm dtg roadtour 2 aq mmg berazam dlm hati yg aq nak pergi xkira apa pon akan terjd
Mase kat Taiping aq dh mintak permission from Abah dulu mcm biasa la sbb aq xkan keluar without restu diorg kalau x krg ade la tergolek la terguling la sbb xmau dgr ckp
Lepas tu tau Abah ckp pe "xpyh la mengarut la" Aduh,dlm hati nak meraung dah
Dah sampai KL Dayah dah cbuk2 msg tny jd ke x jd nak pergi so mcm mane pon hari Jumaat mlm tu kene confirmkan
Dgn rasa berdebar,gemuruh,kecut otot2,kempis perut2 aq pergi tanya Abah sekali lagi
Alahai Abah,mcm2 la die bg reason tak nak jugak bg aq pergi but then TQ Mak sebb back up ena so last2 aq dpt pergi jugak roadtour 2
Abah bukan apa,I know him....Dia nak kalau anak2 die ckp nak pergi situ ke sini ke dia punya peragai dia sendiri nak drop anak die kat situ and then dia jugak yg ambik balik
But then ni KL harap maklumlah Abah aq mmg zero sal2 jalan KL 2 yg die xmau bg p
Jenuhlah nak convincekan die yg aq tau nak naik public transport kat cni dah walaupon jap2 call Dayah utk confirmkan
Haishhh,nsb la aq ex-prelawrian maka ilmu2 menyakinkan org tu ada plus kadar confident tinggi lastly Abah kasi jugak pergi
Di pndekkn cte akhirnya sampai la jugak aq dkt The Curve,Mutiara Damansara
event 2 suppose start pukol 1tgh hari tp kol 11lbh aq dh terconggok bonggok kat situ semata-mata kerana FT
Di shortkan cerita aq sanggup tunggu kat depan pintu masuk e@Curve 2 semata2 nak menantikan FT datang sbbnya masa aq tgh stay kat situ aq nmpk Aliff Satar masuk alone without bodyguard,PR ke or anyone ngan die
Dia jalan slumber derk jer org keliling xtau la xperasaan ke,xkenal ke or pura2 xtahu konon2 xnak kelihatan jakun tgk artis
Lpas tu aq mmg tekad nak stay kat pintu 2 nak tggu FT
yg si Dayah nak "melabur" la yg adk aq dgn o-ek-o-ek la itu la ini la harap maaf aq xlayan sbb aq ckp ngan diorg aq nak stay kat situ xnak pergi mana2 nak tggu FT
penantian itu sangat2 berbaloi bila mana aq nmpk FT berjlan dgn PR die maybe
Lepas tu semua org mcm xperasaan aq terus dgn muka xtau malu pergi kat die ckp
"Faizal,faizal nak ambik gmbr blh"
then dia gamaknya terkejut kot lepas tu die ckp
"Blh2,tp today Saturday so payment die double ckit"
hahaha...pandai FT bergurau dgn fans die
Dah,dpt snap gmbr ngan die bapak berbunga2 riang dlm hati excited sumpah yg xtahu la expression muka aq time 2 mcm mane tp mmg teruja abis la
Lps dh dpt snap photo sebelah dia aq bg cd Adrenalin suruh die signkan
After dia sign aq salam dgn die and die ckp TQ so much!
Oh,happy sangat2 time 2!
Dah lepas2 aq and adk aq ambik gmbr org pon mcm dh start nak dtg2 kat die
Dh mula la nak mai bodyguard la yg dengki2 xbg,kesian diorg tulah lain kali celik mata luas2 mcm aq ni hah sekali nmpk jer terus pergi.
And my gengz sekalian inilah gmbr aq dgn FT

hahahaha
Dear Aniz & Qila,aq xpyh bersusah pyh nak pergi Muzik2 yg ramai org 2
xpyh dpt salam sipi2 jer
Terang tang tang aq dpt snap pic sebelah dia jer
Xde org menganggu kiri kanan
Xde bodyguard yg menyemak nyamunkan
Dpt salam dgn dia (xmau makan seminggu konon jer la)
Hahahahaha,bluerkkkkkkkk
Aq dah xjeles dgn korg lg!
:)

Lepas tu aq stay lg nak tggu roadtour 2 start.Aduh,x abis2 dgn sound check last2 almost pukol 2 lbh ckit baru start
Artis2 yg perform terang tang2 la yg tercalon dlm Shout Awards antaranya Meet Uncle Hussin, Pesawat,Yuna,Alif Satar and semestinya Faizal Tahir
Pengacara event 2 on that day ialah hero & heroin cerita Blogger Boy
Merenyam adk aq seorg tu dpt jumpa dgn hero Blogeer Boy tu
but then seriously both of them mmg mesra and sporting dgn fans kat situ
Diorg pon pndi jugak,I mean penganjur la dia letak artis2 lain perform dulu lepas tu last2 sekali baru la FT buat persembahan....bayangkan lah betapa leguhnya kaki berdiri ni
Mcm xpercaya dpt tgk FT perform live depan mata nyanyikan lagu Hanyut and Bencinta
Best & mantap!
Rata2 org kat situ mmg peminat FT sbb asal pengacara 2 tanya sume ckp Faizal Tahir jer
agaknya kalau FT buat persmbhan first2 lepas tu tmpt 2 kosong la sbb aq blh ckp almost sume kat situ peminat FT
So gengz,ni antara gmbr2 FT masa tgh buat persembahan



Pic kat bawak ni adk aq ngan Qi hero Blogger Boy a.k.a pengacara hari tu

Ni gmbr aq dgn heroin Blogger Boy,Jully and also pengacara on that day

Yuna yg nyanyi 2 lagu jugak Gadis Semasa and Dan Sebenarnya
Xsempat nak snap gmbr dgn dia sbb ada BODYGUARD JELES kat tepi!


Ok,ni overall artis2 yg ada
Harap maklum aq xambik gmbr2 diorg sorg2 masa persembahan
Jahat kan,gmbr FT jer yg aq ambik
Plus rakam video sekali masa dia nyanyi
Nama pon fans no.1 FT!


Ok,dua ekor umat ni menang 2 V.I.P tickets pergi Shout Awards
Seorg buat aksi Ultraman yg seorg lg menyanyi
Berbaloi baloi ;)

Kalau Dayah and adk aq dpt tickets aq dpt sign FT dkt CD Adrenalin
Korg nmpk x?

Ni gmbr yg lebih jelas
CD yg di sign FT dgn 4 tickets V.I.P

Pasal Shout Awards 2 aq xtahu la nak pergi ke x
Banyak perkara penting kena pk2 and pertimbangkan2
Mmg nak sangat pergi boleh pakai baju glamou2,make up vogue2 tp itu la banyak bnda mau kasi pk2 kan especially nak minx permission Abah,seram babe!

Btw,13.Nov.2010 merupakan detik bersejarah dlm hidup Vna Erman
mlm b4 2 tu ciap tdo xlena2 ni sbb nak jumpa FT
takut die xdtg la,tkt die sombong la,tkt itu la takut ini la
But then FT x sombong and peramah
So happy teramat sangat bila dpt jumpa dia biarpun once in a lifetime!
b4 that,lagu blog berganti lg kali ini sudah semestinnya lagu FT title Adrenalin
sempena kejayan aq dpt jumpa dia so lagu pon kasi tukar lagu FT la
sampai ketemu
much love,vna erman