Sunday, November 28, 2010

Nostalgia Hitam Putih

sehari x update blog rasa hidup sepi tanpa cinta,wink wink ;)

Woo,woo jgn nak main terjah plak naaaa,statement 2 bermksd betapa dlmnya cinta aq dkt blog aq ni haaah...2 jer!
bak kata Lynda,comel blog aq.comel ke?TQ2 Lynda.......

Ok,story kali ni bertemakan hitam putih
Sbb story kali ni aq nak share dgn korg pasal zaman2 sek aq dulu
Hureyyyyyy,pura2 la excited nak dgr weyh!
Mcm malu2 dolphin pulak nak cerita beserta gmbr x seberapa
Sebelum tu biar aq cerita ckit backgroud pendidikan aq,ececeh pendidikan.xtahan!

Ok,aq start kenal erti sek sebenar2nya msa masuk darjah satu
Mesti korg mcm tgk2 kiri kanan cari ada tak aq sediakan kaunter pertanyaan.kan kan?
Xperlu,sbb aq dah tau soklan pe korg nak tny 2.aq kan nujum!
Mesti korg nak tny aq x p tadika ke?
Ok,soklan itu aq akan jawab dgn perasaan yg malu sebenarnya tp xpela benda pon dah jadi sejarah di kepil2 sekali dlm hikayat vna erman so aq beritahu jer
Actually,aq pergi tadika cuma tak sempat GRADUATE jer.
kenapa tak sempat graduate sbbnya aq xsuka pergi tadika jgn tanya sbbnya sbb aq sendiri pon xtau jawapannya.
So pengajian aq dekat tadika separuh jalan jer la :(
Hopefully kat U ni bergraduate la.AMIN.korg pon amin,amin kan jgk.

Therefore,the real zaman aq start sekolah masa darjah 1 la.
Abah Mak aq hntr aq masuk sek yg skrg dah jadi Cluster School iaitu
SK CONVENT KOTA TAIPING
Dari darjah 1 sampai la ke darjah 6 stay sekolah 2.
Aq ingat lg cikgu favorite aq nama Pn. Elly Azriani merangkap guru class aq masa darjah enam sekaligus merangkul jawatan guru matematik aq
Walaupun aq suka cikgu 2 tak bermakna math dpt A masa UPSR
Cukup bertuah la aq dpt B sbb aq kurang pakar bab kira mengira ni
*statement membuka pekung di dada di situ*

Lepas tu aq masuk ke alam bazakh,weyhhh,mulut ckp bkn2 dah cukup sgt ke pahala?
X,masuk ke zaman2 sek menengah
Pada aq zman sek menengah zaman yg paling syioookkk skli
Korg setuju tak dgn aq?
Aq sekolah dkt SMK CONVENT TAIPING
kalau dekat Tpg sekolah Convent ni org ckp,bkn aq ckp naa sek ni bdk2 hebat2 sbb bdk2 ditapis dulu sebelum dpt masuk.So x bermakna la kalau korg dulu2 sek ren convent then automatically dpt masuk terus ke sek menengahnya.Owh,tidak sama sekali.
So,alhamdulillah aq antara insan terpilih yg dpt masuk sek ni.
Dekat sini bermula perjalanan hidup yg mencabar pada aq time 2
Yela,time 2 x merasa lg azab belajar kat U kan so rasa zmn2 sek ni aduh,seksanya!

Bila di kenang2 balik byk memeories sweet,sour,salty,bitter happen sepnjg 5 thn kat situ
Di sini aq bljr apa itu erti persahabatan
Di sini aq bljr apa itu pengorbanan
Di sini aq mula mengupas 1 per satu lumrah dunia
tentang pershbtn,aq mengenali mana satu kawan setia mana satu kawan celaka
tentang pengorbanan,aq belajar yg kalau mengharapkan sesuatu maka berkorban la sesuatu
senang paham takde benda kat dunia yg kita dpt berdebukkkk kat tangan kita terus
Kita sendiri kene gali,korek,explore race cari sendiri.

Kalau tanya aq subject favorite time sekolah tentu2lah Sejarah
that's why la aq dpt masuk Asasi Undang-undang sbb blh dikatakan aq selalu score Sejarah
Asal ramai org xsuka Sejarah eh?Baca jer la...ape la kau org ni.
Besides Sejarah aq suka jgk Pendidikan Islam
owh,itu satu2 subject yg paling aq xblh terima hakikat sekali kalau aq xdpt A
blh menangis tertongeng2 tau!
Pernah masa percubaan SPM aq dpt B Ya Allah frustnya xtau nak gmbrkan mcm mana
Tekad SPM kena dpt A so alhamdulillah dpt la A.

Cukup2 cerita bab2 akademik
Aq nmpk korg mcm menguap2 dah.weyhh,tutup mulut!
Now aq cerita psl kawan2 aq time sek.
As you all kenal Zaliq mmg la BFF aq
besides Zaliq aq da lg a few friends yg rapat dgn aq
Paling2 rapat dgn aq diorg bertiga ni:
(ok skrg korg dpt la tgk beberapa2 keping gmbr2 time sek dulu)

Dari kiri sekali nama dia Fatin Hazwani follow by Nurainie then aq lepas tu Zalikha
Fatin dgn Zalikha aq kenal sejak dari sekolah rendah lagi
So,alhamdullilah until sek men still berkekalan
Yg Ainie pulak aq start kenal dia masa form 2
Dia baru mula masuk sekolah aq sbb die baru pindah dari Kajang
kalau korg nak tau muka ainie ni mcm Fafau
Sumpah x tipu.
Ainie,belanja mkn mee sizzling cpt! ;)

Diorg kawan paling superb hebat
Diorg happening,gila2 senang ckp masuk la kepala besau aq ni
besides diorg close frens aq yg laen Dilah,Aimi,Pipah,Puah....
Kalau nak cerita satu per satu pasal diorg serupa la mcm aq nak mengarang hikayat
So,pendek cerita mereka2 la yg selalu buat hidup aq terasa indah
Masing2 ada pe'el masing2 yg sorg dgn kalotnya,yg sorg dgn gelak hantunya yg sorg itu yg sorg ini
OMG,really missing all this.

Itu la masa kecik2 dulu asyik mengeluh bila la nak besar2 ni
Dah besau2 nak pulak balik zaman kecik2 balik
Itu la masa kecik2 dulu asyik mengeluh bila la nak habis sekolah ni
Dah abis sekolah nak pulak balik zaman sekolah balik
Itu la namanya manusia
Kalau aq ada chance or talian hayat la kan nak pilih sama ada nak masuk U or masuk sek aq pilih masuk sek balik
Sbb kalau dekat sekolah ada fail paper takpyh kene repeat lg
Kalau dekat U fail alamatnya lmbt la ko nak jamu org makan nasi minyak
Yela,dah fail lmbt la grad
Dah kalau lmbt grad lmbt la kau kahwin
So vna make sure kau lulus dgn cermelangnya supaya boleh kahwin cpt
Weyh2,calon takdak lg naaa hampa jgn buat gosip2 liar2
Tak baik.tak mau tak mau. *berserta dgn aksi mengerak2 kan jari ke kiri ke kanan*

Kepada kawan2 sekolahku Zalikha,Ainie,Fatin,Dilah,Pipah,Aimi,Puah dan jugak ex2 classmateku hatta semua warga2 sekolah yg bersekolah dgn aq suatu ketika dahulu
Percayalah yg xpernah sekali pon aq lupa dekat korg
Percayalah yg xpernah sesaat pon aq tak rindu dekat korg
Berdoalah pada Allah supaya kita semua diberikan kesihatan mental & fizikal yg baik supaya semua kenangan2 kita time2 sek dulu terpatri elok2 dlm ingatan kita
Aq still ingat lagi suasasa waktu rehat kita dulu
Kalau tak gelak tak sah.korg ingat x cerita teksi ketaq tokwan ainie?
Tiba2 nak tergelak r teringat.Dah,tak boleh tahan dah.weyhhh!
Guys,Tq so so much sbb jadi sebahagian dari hidup aq
Mewarna warnikan lagi lakaran hidup bdk yg bernama vna erman
I love you guys so so so so so so much!
deeply inside my heart,it's really hurts
bcoz
I miss you guys damn much!

So gengz aq nak share a few gmbr2 masa zaman sekolah2 dulu.

1st.

gmbr kat atas ni if i'm not mistaken masa Hari Kokurikulum time F4 or F5
itu aq xsure

2nd.

haaa,gmbq ni lengkap semua gengz2 rapat aq
Yg ddk kat bwh tu nama dia Aimi,yg pakai tudg ada ckit2 pink itu la Dilah
sebelah Dilah tu la Pipah
Yg lain2 tu kira korg dh reti klasifikasikan la sbb kat atas aq dah introduce awl2!

3rd

gmbr kat atas ni plak time F5 masa Hari Guru
yg perempuan tu teacher English aq Pn.Lim
then lagi dua jejaka loglaq kat belakang sana ckit tu hat pakai spek tu nama dia Mr Yim merangkap cikgu Add Math aq yg lg sorg Encik Zul merangkap cikgu Math aq masa F5
Dua2 lawok2 loglaq2 nak mampuih.
Tiba2,rasa nak gelak lagi.Haisshh lawak2.

4th
Gmbar kat bwah ni plak gambar after bergelar school leavers
Ktorg jumpa balik dekat Borneo Cafe,skrg dah takdak dah cafe tu dh jd kedai lain
Gmbr before masing2 further study.



5Th
Akhir sekali aq tinggalkan korg dgn gambar sumpah comel gler buat tatapan pengunjung2 setia blog aq ni
Kawan2ku please jgn saman aq sebab publish gambar favorite kita time2 sekolah dulu

You guys rock babeh!
Gmbr ni xclap masa lepas susun2 dewan utk SPM the next weeknya.
Ok,nak gelak lagi dan rasa nak terus-terus gelak lagi
Eh,mcm tak boleh stop gelak bila teringat2 balik
ok,xblh berhenti
So,that's all entry kali ni
i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman.


5 comments :

bAbyK said...

weyh, xdak gamba aku~~
hahahahha...
tuh ari kokuriulum f5 aa...
klakar gile gambar last...
rindu gile kat 4sc4 n 5sc4...
semua gile gile dlm klas...

Azween!! said...

aku bru prsn yg gmbr last tu hg takdak. awat awat awat? nk tgk gak muka hg cmtu :p

ainie kne gmuk skittt, bru ada muka fafau :)

.vna erman. said...

awin:gmbr last 2 mmg la xdk gmbr aq...seingat aq la ada tau ktorg sume pakai tudg cm 2 tp byk gmbr2 hilg

cheah:so sorry...byk gmbr hilg sbb pendrive kene virus...huhuhu

jazlin ermalina zulkurnain said...

vin hg ada lg gmbr time skolah2 mse kadet tu dlu. hah aku dah ilang. bak send kat aku weyhhh.

.vna erman. said...

aq pon byk dah hilg...jap2 aq try tgk mana yg ada lg