Saturday, January 29, 2011

Awak,kita dah sampai!

buat tajuk bajet bagi tau BF dgn harapan dia menanti penuh harapan menyambut kepulangan kekasih hati
hah,bajet jer pon saja bikin kontroversi.takde makne eh.takde takde tipu weyh tipu.

salam my beloved friends :)
video

video siap ada background music suara kekasih yg memanggil daku eh weyh dush dush mabok2.
Suara video KTMB yg asyik-asyik terpsg sepanjg KL Central-Ipoh cerita history KTMB sampai Zalik dgr terhenguk sengguk kepala.Gila betul la.Kalau msa zaman sekolah naik train mesti setiap kali exam Sejarah score 100 % sebab asyik dok dgr psl sejarah jer kan. 

Maaf you all video ni I memang tak senonoh.
Begitulah peragai vna bila dtg kebuluran.

Ddk dlm train 3jam selain mecekik sampai tinggal tulang jer KFC tersebut dgr org belakang gelak berdekah-dekah sebab tgk kartun suddenly terjaga dek suaranya terus pndg Zalik kat sebelah dgn mata tersembul tahan-tahan gelak supaya tak keluar bunyi.

Sakit tengkuk tdo menegak main tgkap-tgkap gmbr dek kebosanan.

Gambar gegar-gegar keretapi bergerak sederhana laju di atas paksinya
Sinaran matahari muncul dari tingkap
Suddenly beginilah jadi gambar ktorg.Originally begini.No photoscape.No Adobe.


Adakah kerana NUR KASIH terpancar di wajah kami?
dush,hah ambik kau sume org rasa nak penampor jer kau vna!

You all paham tak apa I cerita.Tak paham tak mengapa sebab I sendiri pon tak paham kot.
Conclusionnya begini naik train+sampai Ipoh+ayah Zalik dtg ambik=sampai Taiping!
Yes,saya berada di rumah sendiri skrg :)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers,
much love,vna erman


Tuesday, January 25, 2011

Tik Tok Tik Tok

salam my dear friends :)

Skrg pukul brapa eh?Hari ni dah hari apa eh?Oh,vna sejak dua menjak ni jadi suka plak dgn number2 kan
Tak tipu,saya tak pernah suka mathematics.Cuma,bila hari Isnin menjelma hari-hari countdown nak balik kampung.Yeah,I'm totally HOMESICK!

Tiba-tiba followers jd jelik bila tau nak cerita psl homesick.Sambil dlm hati berkata "aq tampaq jugak si vna sat gi.umuq dah nak masuk 21 mengada2 lagi"
*penekaan BARU NAK MASUK 21*
Eh jgnlah korg ckp mcm tu.Nak buat camna cheq mmg lagu ni.:(

Bila kawan-kawan,classmate,roomate yg mana rumah dekat2 ni dpt balik rumah tiap2 weekend SUMPAH JEALOUS NAK MAMPUS OK!!
Itu satu case.case lagi satu,kawan-kawan yg rumah dekat tapi tak suka balik.
Hah,aq rasa mcm nak cekik2 diorg smbil ckp
"weyh,rumah kau dekat jer weyh,balik la balik la tak cm rumah aq yg jauh nak balik berjam2 kematu bontot dlm bas tu haaaaaa"
*sila imaginekan adegan itu dlm imaginasi anda*

Astagfirullahalazim vna,bawak2 mengucap lekas.
Ok2,kalau ada kayu pengukur mcm Garnier yg ukur2 kecerahan kulit tu kalau diukur2 or disukat2 tahap HOMESICK aq mmg tersangatlah sangatlah sangat parah.
Therefore,Jumaat cepatlah menjelma sygggggggggg!!!!

gambar mcm konon2 malu sorok2 ckit muka sbb malu ckit-ckit homesick,homesick,dan homesick
malu ke kau vna?Tak tak,saya tak malu mengaku yg saya homesick.

Kwan-kawan yg mana nak balik kpg this weekend hati-hati ok.
Hopefully selamat tiba kat destinasi korg.
Sumpah vna mmg tak sabar dah nak balik Taiping
I miss Abah I miss Emak and I miss my little sister
Mak,ena nak makan Mak masak tau!!



i'm born to be the writter and you are born to be my readers
much love,vna erman

Monday, January 24, 2011

speechless.

salam kawan-kawan semua :)

Baca & lihat serta fahami print screen di bawah ini.


Hey,i'm speechless.maybe certain ppl akan ckp eleh betul ke dia yg baca & reply?
But then siapa ROCKENSTEINERS sebenar FT dia tahu yg mana FT benar & yg mana FT auta.

Yes,I have to say TQ to Miss Dayah Vogue sbb dia yg postkan URL entry2 pasal FT dkt FB FT
Oleh yg demikian FT dtg ke blog yg tak sebrapa famous amos ni.
I really appreciate it.Gila kau tak menjerit pulak kan aq
Pergi class tersenyum riang :)

SUMPAH TAKKAN CURANG SBG SEORG ROCKENSTEINERS!
FT THE BEST ;)

I'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman





Sunday, January 23, 2011

Bersalji Di Shah Alam.

salam kawan-kawan semua :)

Pernah dgr or tgk cerita Bersalji di KL lakonan Qi Qusyairi kat Astro Citra tak?
Yg GF dia mengada2 request andai ada salji dkt KL GF dia xkan tinggalkan die tu
Then Qi pon gigih la buat experiment sampailah terhasilnya salji dekat KL but then last2 tetap jugak GF dia tinggalkan dia.Pity him.

Kalau aq nak request nak salji dekat BF sendiri ntah zaman bila ntah nak ada kan.BF pon tak terjumpa-jumpa lagi.
Semlm,22 January bertemankan dua jelitawan Malaysia Zalik & Puah ktorg merayap ke Bkt Cekarah.
Ini dia dua jelitawan yg di maksudkan.

Sebelum bercerita lebih lanjut ada insiden yg kelakar berlaku
Yeah,saya tersalah bukak pintu kereta org lain suddenly pemilik kereta tu mcm tercengang bengang sebab kereta tu milik couple.Haha,sorry brother & sisther saya SUMPAH tak nmpk.
Yeah,dua jelitawan di atas mmg non-stop gelak,gelak & teruskan gelak saya.
Yeah,smlm mmg merapu kerapu sgh
Maka saya pasti insiden ini pasti akan terus terusan di ukit2 sbg bahan anjingan.
Tak mengapa saya redha :(

Cerita di teruskan kembali kpd kisah di Bkt Cerakah.
Kalau org Shah Alam mesti ckp ek eleh Bkt Cerakah jer pon kau pergi nak kecoh-kecoh
Ek eleh masalahnya saya bukan org Shah Alam pon so kalau pergi mesti lah mcm perak perak kan.
Well,never mind.

Dekat sini kawasan yg sesuai utk bersantai2 dgn family,beriadah sbb ada cycling,paintball and etc.
tapi di sbbkan kami smua ini bukan di kalangan yg mengamalkan cara hidup sihat so ktorg cuma pergi rumah 4musim.Apa tu?
kat situ ada satu rumah ala tak besaq mana pon but then dia bermusim which mean kalau kat oversea musim sejuk so kat situ pon musim sejuk la kalau tgh musim bunga maka berbunga la jugak.
Nasib ktorg baik sebab hasrat nak merasa winter tercapai.Weyh gila sejuk weyh.
Betul la org cakap kat oversea sejuk sampai ke tulang
Suhu kat situ -2 darjah celcious.
ha,kau bygkanlah betapa sejuknya.




gila syok cakap keluar2 asap mcm kita selalu tgk dlm cerita orang puteh tu kan
Ktorg berazam utk datang lagi di musim akan datang.Coming soon musim bunga pulak
:)

Lpas spend time dkt Bkt Cerakah ktorg proceed g tgk movie dkt Bkt Tinggi,Klang
Owh,cerita lain nak tgk tapi cerita lain yg pergi tgk.Yeah bila semua org ckp Khurafat best,Khurafat seram Khurafat menarik mestilah adrenalin pon melonjak-lonjak nak tgk kan.
sampaikan Pu yg xsuka cerita Melayu pon tgk jugak.Yg aq ngan Zalik tak pernah2 tgk movie scary pon tgk jugak.Semua sbb takde cerita best lain kat wyg.
Overall kalau tanya best ke tak erm boleh la which means lain dari yg lain la dr cerita2 hantu Melayu kat Malaysia before2 this.Cuma aq penat+pening sbb keje lain xdak tutup mata memanjang jer kan
Ok la terbang lah RM14 BEGITU SAHAJA!

Utk tidak menipu pembaca-bacaku minggu ni sya masih membeli biarpun sedar diri yg duit actually xde
Tapi bila Vincci buat kasut idaman diskaun sampai tinggal RM25 gila kau takkan nak lepaskan peluang begitu sahaja.Maka ketiga-ketiga budak ni sama-sama membeli kasut yang sama pattern yg membezakan hanya saiz dan warna sahaja.

TERBANGLAH LAGI DUIT KAU VNA!

i'm born to be the writter and you are born to be my readers
much love,vna erman




Saturday, January 22, 2011

Saya Peminat Tegar Faizal Tahir

salam kawan-kawan sume :)

Weekend bgn awal?haha awal sangat!Bukak laptop manfaatkan HotSpot yg lg bguih drpd Berukband.Mmg beruk manyeh btol!
Ada happy news nak share ngan you all.

Smlm,hari yg meletihkan.Search tiket nak balik kpg during mid term break.Fine,kat Shah Alam ni mmg ramai org Taiping smpikan licin licau sume tiket2 nak balik Taiping.Fine.
Nak meraung pon ada weyh bila tau tiket xdak.
TQ to my darlings Fatin Hussin yg sudi drivekan Mini Cooper miliknya utk bawak aq pergi KL Central.
At last tinggal tiket shuttle train jer ke Ipoh.So terpaksa skip class Jepun kalau tak sambutlah aq raya cina sorg2 kat Shah Alam ni.
kene turun Ipoh pon turun jer la later Abah pick up kat sana jer la as long aq xnak ada kat Shah Alam.
gila homesick weyh

Bila balik hostel,eh bunyi mcm bdk sek menengah.
Upgrade ckit,bila balik ke kolej kediaman eceh ceh bunyi mcm up la ckit kan
Aduh,cik Tour Manager kita sibuk bercerita sal trip project ktorg
Alorh lorh cian kau kan Dayah manyak mende nak kene pk.
Takpe2,itu terapi utk kau kuruskan badan.haha
Minah ni mmg stalker terpantas & terhebat kat Malaysia mungkin juga seantero dunia.
Tengah dia bz nak search & siapakn proposal yg aq pulak start tarik selimut nak lelapkan mata yg berat dah berkati-kati lepas tu dia cakap FT on9.Gila la weyh terbelahak eh tak tipu terbeliak mata celik luas-luas dgn harapan dpt mata yg bulat mcm Heliza.eh tak ckit pon tak menjadi mata macam dia.


Gila la weyh.Aq mmg peminat tegar FT weyh.mana mungkin aq lepaskan peluang keramat ni
Yeah,15 min FT berharga gila buat semua fans fanatik fanatik fanatik *bunyi lagu KRU*
Dayah yg suam-suam kuku pon sama gedik nak jugak mengoment FT kan
hah,gedik sangat kau Dayah!

Lepas aq dh gatal2 menCOBA nasib mengoment dgn harapan dlm hati
"mintak2 FT reply,minx2 FT reply"
Lepas tu terus sign out pulangkan laptop Dayah sebab on9 pinjam laptop dia kan
Suddenly dah nak terlelap Dayah jerit mcm nak kasi signal kebakaran,kebakaran tapi tak kebakaran pon.
Tu dia hiperbola fishcake btul!
Terjaga,pening-pening lalat rasa nak telan Dayah nasib aq bukan ular sawa jer
Ok fine dia jerit sbb FT reply comment dia.


Tipu la kalau tak jealous kan.Tipu la tipu la sekali pon aq menafikan.
Takpe takpe tdo lagi baik.

Bila bgn pagi ni on9 suddenly notification ckp Faizal Tahir comment on his wall post
Weyh weyh Faizal Tahir comment balik!!!!


Gila weyh FT cakap mcm tu kat aq.Mahu tak seronok rasa mcm terbang ke awang-awangan jadi bidadari bersayap mcm pari-pari.Gila happy aq weyh.
Haha Dayah saya tidak jealous lagi.

Mostly FT reply comment fans fanatik fanatik fanaaatikkkkk dia.
Pada aq walaupun ramai jugak yg meminatnya tapi ada juga yg tak suka kan dia
Tapi FT sememangnya di lahirkan utk jadi anak seni yg bermutu & bakatnya mmg terserlah.

Dear Faizal Tahir,
Saya Vna Erman mmg akan sentiasa terus dan terus dan terus menyokong kamu sampai ke saat FT akan bersara nanti.But then please la jgn bersara.
All the best in your carrier.
May Allah bless you and your family.

i'm born to be the writter and you are born to be my readers
much love,vna erman




Friday, January 21, 2011

Campaign

salam kawan-kawan sume :)

Selain nuffnang,kita mesti la pandai cari income2 lain utk menampung perbelanjaan kat IPTA
weyh,skema gila ayat.Propaganda yg xleh blah.
Straight to the point jer la.

You all sekalian,my dear friends,followers and especially FBians 
I need your help,seriously perlu tersangat2.Wah,desperate gila weyh.
Baru2 ni my BFF and I masuk satu contest anjuran eightDesigns Boutique
And alhamdulillah ktorg terpilih.Syukran,syukran!
Nak menang senang jer.Semakin ramai org like picture ktorg so chances utk menang semakin cerah
Gambar yg di pertaruhkan ialah:


therefore,vna nak mintak jasa baik anda sekalian utk like gmbr ktorg kalau korg rasa gmbr ktorg creative & artistic & selayaknya di nobatkan sbg juara.Vote la kalau ikhlas.

Cara-cara utk vote:
1.Pastikan korg mempunyai akaun Facebook then of course kene sign in
2.Like fan page eightDesigns Boutique.Ini wajib ok sebab kalau korg tak like page ini korg tak leh nak like photo ktorg.
3.Lastly,LIKE la photo yg ktorg pertaruhkan.Utk memudahkan korg vna dh sediakan link kat bawah ini.Just click immediately dia akan terus g ke picture ktorg

Rasanya itu jer kot.Simple & easy.Hopefully korg sudi2 la utk menvotekan ktorg ek.
Buat kawan2 yg give support TQVM dear.May Allah bless you.
Last but not least,jalankan tgjwb anda utk memastikan ktorg menang dlm contest ini

I'm born to be the writter & you are born the my readers
much love,vna erman



Tuesday, January 18, 2011

How I Spend My Weekend?

Salam my dear friends :)

Whatever happen in your day,


Just relax,


And manage to make a smile.


life is not a problem to be solved,


but a gift to be enjoyed.


Make everyday your best day!


On that day I learn to eat Takko,erm delicious.
mula-mula ragu-ragu jugak nak makan tak nak makan tak!


 And the most happy ever after girls Miss Dayah!
;)

This girls belong to future lawyer ok!
Don't PM me mintak hp no.dia!

BTW,penat-penat bakar lemak jalan2 serta bakar sekali dgn duit2,lepak-lepak 3day 2 night at penthouse Aniz & Qila tumpang online gatal-gatal comment Lisa Surihani and she reply it!


TQ so much Lisa Surihani.
U make my day more meaningfull!
Love and adore you Lisa!

take care friends.skrg nak terhegeh-hegeh siapkan assignmnet.Padan muka kau vna!

I'm born to be the writter and you are born to be my readers
much love,vna erman


Tuesday, January 11, 2011

Shopping Therapy

salam kawan-kawan sume :)


Weyh,weyh sem 2 baru start azabnya dah mula terasa!
Semua lecturer sakan menunjukkan taring masing-masing.Hari-hari nak mengaum.
Lecturer,ibarat artis fofular demand itu demand ini reject itu reject ini.
Ok fine,Abah ckp itu adat org belajar.
Kak Syu kasi tips kalau nak success jgn selalu merungut.
Hai la vna kan Mak kau dah pesan buat sesuatu jgn suka merungut nak jugak org lain ckp baru nak dgr
Insyaallah,lepas ini kurangkan sesi merungut.Boleh ke?
Musykil ;)

So,bagi mengurangkan stress antara therapy yg aq aplikasikan ialah
"Shopping Therapy"
Hoyeehhhhhhhhhh.....

Last Saturday,last min plan aq,Dayah & Zalik pergi The Curve.
Sememangnya aq telah di kurniakan oleh JPJ lesen full namun demikian kereta takde plus macam lah kau expert sgt vna nak drive.Elok-elok boleh grad kang masuk alam bazakh.
Jom la sahut seruan kerajaan gunakan public transport.Jimat minyak,kurang carbon dioxide!


Bila dah sampai,gila teruja nak berphotoshoot.
Owh yah,jurukamera rasmi saya ialah Dayah Junaidi.Eventhough ktorg belum ada lg rezeki utk memiliki sebuah DSLR hanya mengunakan Canon biasa tapi sentuhan klasik,ececeh mcm make-up!
Sentuhan klasik Dayah menjadikan gmbr2 aq sangat lawa!
Awesome babe ;)




.Street Market.
Gila,boleh muflis kot!




Seriously kat sini ramai kot org.Yela nama pon weekend.
So tebal-tebalkan muka jer r kalau nak jugak photoshoot kan!







Setelah buat kawalan & belanjawan,serious ke kau buat wahai vna??
haha,sendri pk & renung-renungkan lah sendiri.
Hehe,puas jalan2 kat The Curve sampailah ke Tesco akhirnya tercapai la jugak nak beli satu dress putih labuh dgn harga yg berpatutan.Ikutkan banyak benda nak kot.Tapi saya bukan anak bank gabenor negara.

Ok,that's all la entry kali ini.Sementara line internet masih dlm kondisi yg memberangsangkan baiklah segera publish entry.

Later ada lagi kisah Photoshoot 2 ok,Tunguuuuuuuuuuu ;)

i'm born to be the writer & you are born to be my readers
much love,vna erman

Wednesday, January 05, 2011

Kan Dah Cakap Susah Nak Update!

salam kawan-kawan sume :)
At last,dpt jugak update.Adoiiii,broandband yg hampeh!

Memulakan entry dgn mengucapkan ribuan terima kasih buat semua yg mendoakan utk kawan2 vna especially buat ayah Aniz supaya cepat sembuh.
Tapi Allah lebih menyanginya,ayahnya telah kembali ke rahmatullah pada hari Ahad,2.Jan.2011.
Spnjg hidup arwah,vna pernah jumpa dia 2 kali kalau tak silap.First time masa pergi ke JB holiday kat sana. Seriously ayah dia tersangat peramah & seboleh-bolehnya nak ktorg happy masa datang rumah Aniz.
And seriously masa pergi JB mmg enjoy gila!
2nd time,masa last sem wktu pendftrn aq sebilik ngan Aniz so time tu fmly dia hntrkan ke Shah Alam.
Rasanya 2 kali tu jer kot pernah bersemuka dgn arwah.
Buat Aniz & fmly,salam takziah.Kuatkan semangat.

Utk kali terakhir,sama2 kita doakan semoga roh ayahnya di cucuri rahmat & di tmptkan di kalangan mereka yg beriman.
Al-Fatihah.

Tutup cerita sedih.Hidup mesti di teruskan.
Sem 2,owh yeah belum apa-apa lagi rasa mcm ada satu besau hempap atas kepala.
Ya Allah,lagi 4 bulan nak melalui semua ini.Lagi 2 tahun setengah nak berdating ngan buku-buku sebelum Ijazah menjelma.Seriously, I don't know how to face all this challenges.
Memandangkan sem baru bilik pon bertukar baru roomate dari seorg jadi 3org so nak kene build chemistry semula,itu suatu cabaran jugak.
Bila Aniz terpaksa stay rumah sewa,bila mana Dayah terpisah bilik ke blok lain,itu suatu cabaran jugak.
Bila mana sebilik dgn Zaliq berjiran dgn Kak Syu,itu suatu cabaran jugak  sebab mereka di kalangan briliant ;)
Cabaran,cabaran,cabaran (;

As usually bila tension apa lagi kita keluar la.
Bila PTPTN menjelma,ATM xpernah lengang.
cabaran jugak tu sebeb kena beratur lama dgn bebekalkan kesabaran.
Bila pergi keluar ada sales,cabaran jugak tu sebab konon2 nak simpan PTPTN sebab tak nak salah guna.
Konon-konon akan tetap jadi konon-konon.

Tapi,beli yg mana perlu buat masa skrg ok!
Hoyeahhh,nafsu shopping boleh di bendung2 lagi.
Cuma ada la yg tak dpt di tapis terbeli la jugak.
kalau tak shopping even ckit2 bukan vna erman la kan.
;)

Anyway,smpi sini dulu.entry akan dtg tak tau lagi bila nak menyusul sebabnya line mmg lembab mengalahkan anak kura-kura belajar jalan.
take care ;)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman