Monday, May 30, 2011

Aduh,sakit kepala ku...

salam my beloved friends :)

PROLOG

"Syiokkknya ddk dlm hospital"
*tangan di dada mata di atas*

BAB 1

Jumaat,27.Mei.2011
     Putih tgh sodapppppp melayan tdo.Krokkkkhhhh!!!!!Tak kira keadaan biliknya yg terang benderang dek lampu di bukak adik Putih yg dlm keadaan alamak-malasnya-nak-ke-sekolah-nasib-baiklah-harini teachers day celebration. Putih terjaga dek kebisingan sore Abahnya. Hye sapa tak kenal sore halilitar Abahnya.Abah menyuruh adik Putih supaya cepat jgn nak terhegeh-hegeh.Mak Putih plak kalotlah packing kan kek coklat buat adik Putih untuk jamuan kelasnya. Putih mula terasa kepalanya berat.Bukan berat dgn kutu.haishhhhhh.Putih bertudunglah.Kelemur?Alhamdulilah bebas setakat ini.TQ kpd Sunsilk.Kerana dirimu begitu berharga.Woit,woit melalut itu Loreal lah.Kau nak kene saman ke? *GELENG LAJU-LAJU* Putih malas hendak mengambil pusing dgn keadaan kepala yg mula berdenyut semcm. "Biarlah" kata hati Putih. Gamaknya awal bebenor bgnnya gitulah jadilah. Tidur lagi pukol 4pg.Celik mata awal bebenor. Gitulah kata hati Putih lagi & die terus menyambung membuat peta dunianya.......(walaupun subject Ticketing dah habis tapi peta dunia masih tak hengat-hengat lagi).Lena si Putih walau dalam keadaan kepala yg mula berdenyut-denyut...zzzzZZZZZZzzzzzzzzz....*TC3 ingat dkt area-area Asia* 

     Berberapa jam kemudian Putih mula terasa badannya mulai panas walaupon semlm die sudah sihat sepenuhnya daripada demam 2hari yg lepas.Putih gigihkan badannya jugak untuk bgn tapi kepalanya TERLALU LALU & TERSANGAT LAH BERDENYUT-DENYUT GILER. Airmata tak payah cerita. Boleh kalah Rose Yatimah pelakon dulu-dulu ratu airmata tu.Nak tak nak Putih berusaha jugak bangun & mandi. Selepas mandi keadaan makin teruk. Kepalanya sudah tak tahan lagi lalu Putih berjalan sekudrat yg mungkin ke bilik emaknya.Ketika itu emak Putih baru selesai menunaikan solat Dhuha. Emak Putih terus telefon Abah Putih suruh lekas-lekas bawak pergi jumpa Dr.Rama. Jeng-jeng-jeng siapakah Dr.Rama. Mesti korg tertny-tny bukan?Apa kaitannya Dr.Rama dgn keluarga Putih? 
Teruskan ke Bab 2................................

BAB 2

     Abah dan Emak Putih membawa Putih ke Taiping Medical Center.Yes,Yes,Yes org ramai ambik kau. Keadaan Putih sangat tak terus. Tudung senget benget.Dah takde maknenya kau nak tgk Putih dgn shawls ala-ala Hana Tajima hatta berlagak dgn reben-reben besar di kepalanya lagi. Sumenya sudah terbang ntah ke mana-mana perginya. No more "fashionista" seperti di anjing-anjingkan oleh member-membernya. Keadaan Putih mmg serabai gila.Kalau org berlanggar bahu pon ingat Minah Indon sesat mana jer. Putih tidak peduli!!!!!!!!Kepalanya sakit sekali.Sakit bukan sekali TAPI BERJUTA-JUTA BERBILLION-BILLION TRILLION SAKITNYA!!!!!ADOIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII................


     Suasana di hospital sangat hinggar binggar.Mungkin jika hinggar binggar itu ialah hinggar binggar SALES di PADINI atau di VINCCI mungkin sakit kepala Putih akan terus hilang sendiri.TAPI,mana mungkin kerana Putih berada di Taiping Medical Center ya puan-puan tuan-tuan cik-cik sekalian.Bkn di PAVILON atau di MIDVALLEY. Maka bertambah parahlah keadaan Putih. Semakin berdenyut-denyutlah kepalanya.Serasa tak mampu lagi berada disitu kerana terlalulah ramai hamba Allah yg sakit jugak. Tak ketinggalan yg bawak rombongan Mak Limah yg begitu ramai di situ tapi entah buat apa pon tak tahu. Saja menyemak yamunkan keadaan yg sedia ada. Putih hanya mampu berbaring di pangkuan Abahnya sambil mengerang kesakitan yg teramat sangat. Untung Putih mempunyai seorg Abah yg sgt penyabar. Dia melayan saja Putih dgn tolong memicit-micit kepala Putih tak henti-henti.Orang sekeliling hanya mampu memandang.Mungkin simpati,mungkin meluat dlm hati,mungkin tak peduli.LANTAK KAU ORG!

     Sesungguhnya Putih sedang di uji oleh-Nya. Keadaan pesakit memang ramai pada hari itu.Hendak tak hendak Putih terpaksa terus,terus dan terus menahan kesakitan yg teramat itu sambil terus,terus dan terus menangis.Bagi Putih biarlah kalau org nak berkata yg dia mengada-ngada atau inginkan simpati atau apa saja. HELLO SAYA BUKAN NAK CASTING DRAMA SERIES OK!Hanya Tuhan sahaja Yang Maha Mengetahui,Maha Memahami apa yg Putih alami ketika detik dan saat itu. Dan sesungguhnya penantian itu satu penyeksaan.Dan penyeksaan itu suatu kesakitan.Dan kesakitan itu hanya dirasai oleh Putih.HANYA PUTIH.........


     Detik demi detik Putih menahan kesakitan akhirnya Putih DI UMUMKAN sebagai pesakit seterusnya utk berjumpa dgn Dr.Rama.HOREYHHHHHHHH TEPUK TGN BERAMAI-RAMAI SKRG! Maka terjwblah teka teki korg skrg.Dr.Rama ialah doktor yg akan merawat kesakitan & kedeyutan di kepala Putih.Dr.Rama jugak ibarat doctor keluarga TIDAK RASMI TAKDE BINDING CONTRACT dgn keluarga Putih kerana Emak kpd Putih jugak akan berjumpa dgn Dr.Rama utk medical check up every month and Dr.Rama juga pernah merawat Abah Putih suatu ketika dahulu ketika Abah Putih di masukkan di hospital yg sama beberapa tahun yg lepas. Atas kecekapan,kededikasian & sifat doctor yg lemah lembut towards his patients maka sebab itulah tanpa berfikir pnjg parents Putih terus membawa Putih kpd Dr.Rama. Maka kerana itulah Dr.Rama seolah-olah doctor keluarga TIDAK RASMI TAKDE BINDING CONTRACT dgn keluarga Putih.

     Dr.Rama memeriksa keadaan Putih. Dr.Rama suspected terkena virus. Awalnya Putih tak kene tahan tp suddenly Dr.Rama melihat keadaan Putih yg tak tertangung menahan kesakitan akhirnya Putih di masukkan ke dlm wad. :(


BAB 3

     Putih di kerjakan segera ke dlm wad. Nurse-nurse mulai sibuk menyiapkan peralatan. Putih terus menagis,menagis dan menagis seperti Kassim Selamat. Nurse mula menjalankan tugas masing-masing. Suntikan diberikan kpd Putih utk mengurangkan kesakitan yg dialaminya. Dgn penuh berhati-hati dua org nurse di TMC melakukan tugasan mereka iaitu mengambil darah Putih utk blood-test & kemudian memasukkan air ke dlm bdn Putih. Dlm pada itu,keadaan di situ agak kecoh dgn "GERHANA MATAHARI" di Taiping. Masih sempat sang nurse membawa Emak & Abah Putih pergi tgk gerhana matahari. Putih hanya mampu menyabarkan hati.Yela ubat dah masuk.Tggu reaction and rest jer la jawabnya.



     Setelah bilik siap Putih di bawa masuk ke dalam "kediamannya". Putih masih terasa sakit. Emak Putih tetap berada di sisi Putih dan terus mengurut-urut kepala Putih supaya kesakitan yg dialaminya berkurangan. Akhirnya kesan ubat mula memberikan reaction maka terlena lah Putih di kamarnya. Beberapa jam kemudian Emak dan Abah Putih dtg semula membawa adik Putih yg baru pulang dari sekolah dan membawa Mcd. Ada burger,ada french fries, ada bubur Mcd yg marvellous gitu. Putih tak perlu berpantang makanan. Apa sahaja rse nak bedal doctor tak melarang. Tapi,tulah kan nak sangat kau Putih berdiet maka dia hanya berselera makan bubur Mcd sahaja. DIETLAH KAU PUTIH DIETLAH!

     Putih membuat keputusan utk tidak ada sesiapa menemaninya di situ pada sebelah mlm. Sebab pada Putih dia rse bersalah kpd kedua org tuanya. Dia telah menyusahkan mereka dgn keadaan parents yg tak berapa nak ok tu. Yela dah makin veteran paham-pahamlah tak berapa kuat dah lagi. So,xde sapelah yg temankan awalnya sbb Putih berasa dia semakin ok compare pagi tadi.So,dah nama pon ddk hspital dctor mmg lah asyik-asyik suruh tdo. Tak nak tdo di sumbatnya ubat tdo.Nak jgk org tdo.OK!OK! org tdo lah!

     Sedang nyenyak dibuai lena mimpi ke perkahwinan Yusry & Lisa Surihani tiba-tiba terjerit-jerit suara Rihana. Weyh,Rihana dtg TMC ke? Miracle gila. JGN HARAP! Jeritan Rihana dtg drpd hp pink sony milik Putih menandakan one message received. 

"Putih call aq balik"

     Kawan Putih, STALKER GEBU  namanya yg menghntr msg.Haish,die ni memanjg menyuruh Putih call me back call me back jer!

"Aq masuk hospital ni......."

    Dah namanya pon Stalker apa lagi die nak terus menstalker lah kan.

"Awat?"

"Bdan aq panas balik.pg td...pastu kpala aq sakit gler2....dctr ckp virus.mle2 die xtahan tp die tgk aq truk than skt so die tahan r...die ambik darah...tgu r result cm na...k weyh aq nk tdo jap....."

     Putih terus menyambung tdonya sehinggalah ke Magrib. Tak tahu lah berapa tan ubat tdo dctr bg dkt Putih tp Putih seriously gila mengantuk. Dia hampir tak sedar tapi terjaga dek panggilan seseorang. Siapa? Buah hati Putih ke?Erm....Stalker Gebu dari Ipoh rupanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......hampeh!

"Hello,kau buat ape?"

"Aq tdo terjga ko call.Awat?"

"Oh,aq ckp laju-laju.Result keluar 17Jun niyh.Ok bye! "

     Cinabeng punya budak!Die call semata-mata nak habaq result nak keluar. Tak kene timing betul si Stalker  Gebu niyh. Dah kawan dia sakit kepala lagi die bagi batu bersurat hempap kat kepala kawan die lagi.Hampeh!

     Sebelah mlmnya Putih keseorgan & mula rse keboringan. So, Putih decide nak call kawan-kawannya bg meghilangkan kebosanannya itu.Yelah nak call buah hati takde buah hati.So call la buah limpa. Mula-mula si Putih try call BFF nya, Diva MassComm UiTM Shah Alam. Tapi tak dpt di hubungi. Message pon tak delivered. Bagi menyedapkan hati Putih, Putih pon berkata: 

" Die shooting latest filem die kot. Ala cerita "Jgn Khianati Perutku"....tu yg die sibuk tu.Takpe la"

     So, Putih try la pulok call bestiesnya si Stalker Gebu. As usual Stalker Gebu mmg sentiasa ada. Dan mcm biase si Stalker Gebu mesti akan terus stalk and stalk cerita-cerita sensasi. 

"Weyh si tut and si tut tau kau masuk hsptl?"

"Tak.Aq x g tau sesape pon.kau pon sbb ptg td msg aq"

"Aq nak p bagi tau diorglah"

     Dlm mase yg sama ketika sedang bergayut dgn si Putih, si Stalker Gebu sempat menghantar msg memberitahu keadaan Putih kpd 2org lg besties Putih iaitu KEDING KAYA di JB dan LOYAR GEGURL PERASAN KACAK di Klang. Apa lagi bertalu-talu lah call masuk. Putih sangat-sangat terharu dgn bestiesnya. Dlm hati Putih berdetik:

"Terima kasih STALKER GEBU,KEDING KAYA & LOYAR GEGURL PERASAN KACAK!
Syg jugak korg dkt aq eh........."

BAB 4

     Putih yg sedang nyenyak tdo dek penangan ubat yg di berikan oleh nurse jam 8mlm td mulai rse kedeyutan semula di kepalanya. Dia terjaga dan mula memegang kepalanya yg mula terasa sakit. Pada mulanya Putih nak cuba melawan tapi kepala makin lama makin seronok berdenyut-denyut.Tak boleh jadi ni. Putih pon tekan loceng panggil nurse.WOW!Sepantas kurang seminit drpd kilat nurse terus sampai ke katil Putih. Doctor pon terus datang check. Putih hanya diberikan ubat.Itu jer. Ikutkan mmg itu jer lah yg diorg boleh buat. Lain-lain you yourself kene fight sendiri. 

     Walaupun sudah diberikan ubat,namun kepala Putih masih sakit. Putih terus menelefon adiknya di rumah. Adik Putih seorg yg sensitif.Dia pulak yg nagis bila Putih call nagis-nagis ckp sakit. Terus Abah,abg & adik Putih dtg pukul 1pg tu jgk tgk keadaan Putih. Mak Putih xdtg sebab die penat sangat dah jaga Putih waktu siang tu. So,mlm tu adik Putih yg jagakan Putih. Adik Putih yg tolong urutkan kepala Putih. Adik Putih yg tunggu Putih sampailah Putih terlena.............

BAB 5

Sabtu,28.Mei.2011    
      Seawal jam 5pagi nurse-nurse mula busy dtg check patient-patient kat situ termasuklah Putih. Temperature Putih kurang stabil.Sekejap-kejap demam kejap-kejap suhu turun.Haiiii lah badan mcm-mcm lah kau. Putih tak dpt tdo semula.Mane tak nya lampu hah directly propotional kat muka. Lepas sorg nurse dtg nak check temperature and pressure tak dan bape minit mai pulak nurse lain bagi ubat. Jap-jap nak lena mai lagi nurse lain nak tukar cadar la pulak. Jap-jap aunt.cleaner mai pulok nak cuci bilik la nak cuci toilet la. Sat-sat lagi mai pulok hntr breakfast. Senang cerita drpd 5pg smpilah nk dkt-dkt pukol 9 nurse kerja asyik-asyik datang jer. 

     Dlm pkul 10lebih cm tu Dr.Rama dtg nk check. Mse tu Putih tgh lena. Yela baru dpt nk tdo kalau tak ada ja gangguan-gangguan menganggu. Emak Putih msa tu terus kejutkan Putih sebab dctr nk check. Putih pon bgn lah dgn harapan dpt discharge hari ni.HAMPEH LAGI! Doctor tak kasi discharge today sebab keadaan Putih masih kurang memuaskan. Hampa rasanya. Plus,doctor nak buat brain scan.Weyh,seriau dgr weyh.
Putih mmg org yg kuat berimaginasi.Imaginasinya kdg-kdg logik kdg-kdg merepek. Putih smpi pk kan ada kanker otak kah ala-ala cerita drama Indon-indon tu yg asyik-asyik ckit-ckit sakit pala terkena kanker otak.
Segalanya Putih berserah dkt Allah S.W.T sebab sumenya dh tertulis kat atas sana. Siapalah kita ni yg hanya hamba kpd-Nya.Pasrah.

     Debaran makin dirsekan. Siapakah bakal tersikir.Jgn kau merepek.Bila nurse dtg dkt Putih nak bawak Putih pergi scan kepala mcm-mcm Putih rse.Putih rse takut.Yela manelah tau kan ntah-ntah ada benda dlm kepala ni tu yg sakit sangat. Putih rse excited jugak sebab selalu tgk dlm television org scan kepala dkt alat tu so skrg diri sendiri pulak kan.Boleh plak kan main excited-excited gitu. Serious Putih mcm nak suruh nurse tu g ambik gmbr Putih jer bila Putih tgh scan kepala. Tapi Putih masih waras lagi lah. Belum sampai ke tahap sewel sebegitu. Walaupon teringin nak ada gmbr kenang-kenangan tapi pendam jer la dlm hati. Lagi pon bilik scan tu bukan sebarangan org boleh masuk. So just ddk diam-diam kat situ biarlah pakar yg meneleknya.

     Mesin tu lebih kurang ginilah. Gmbr mesin ni credit tu Mr.Google. Tapi mesin Putih tu kecik ckit drpd ni tapi lebih kuranglah. Tulah Putih nak ambik gmbr tapi gila lah kan. Elok-elok ddk wad biase terus directly diorg send g TG.Rambutan :)

Terasa mcm robot terkaku jap bila baring kat atas mesin tu. Nurse pesan siap-siap kat Putih jgn gerak-gerak kepala or pape.Ddk static diam-diam jer.Putih pon akurlah.

BAB 6

     Lepas dah habis scan Putih di hntr semula ke kamarnya.Aduh bosan gilaaaaaaaaa.....Dah la bilik Putih menghadap kedai mamak boleh? Tak strategik betul kasi bilik.Emak Putih temankan Putih sampai tghari jer. Lagi pun Putih rse Putih dah ok. Air pon doctor dah stop so dah senanglah nak bergerak.Seriously Putih bosan gila. Bukaklah TV2 tgk hindustan cerita HUM TUM ape ntah lupa dah tajuk dia. Pelakon dia Shah Rukh Khan, Madhuri Dixit and Salman Khan. Yg Shah Rukh Khan jeles ngan Salman Khan tulah sebab jd BFF bini die tu. Cete tu la. So layan lah cerita tu sorg-sorg. Terpaksa kan. Kalau tak sebelum ni pandang sebelah mata jer cerita RTM sbb kat umah layan Astro ni ambik kau sombong lagi. Tgh ddk sorg-sorg layan hindustan tiba-tiba Putih dikejutkan dgn kedatgn Mak Long and fmly and tokwan dtg melawat. Ada lah jap kawan berborak tapi tak lama. Lpas diorg balik ddk lah sorg-sorg lagi.BOSAN!

     Yg dtg kejap-kejap of courselah nurse-nurse kat situ.Serious Putih nak bg tau yg nurse-nurse Melayu kat situ sume cun-melecun. Sempat lagi Putih terfikir kan ke best tibe-tibe Fatin Liyana dtg check aq ke kan. Tapi angan-angan tetap anggan. Fatin Liyana dok practical dkt Cheras nun haaaaa. Tapi Putih suka dkt nurse-nurse kat situ. Sebabnya,selain cun melecun diorg sgt friendly and lemah-lembut.Nurse-nurse ginilah bguih. Bukan nak memperlekeh tapi cuba kalau pergi dkt Government Hospital kau ingat diorg nak layan gini? Takdenya.....Cuma lately ni bila people keep complaining and our Prime Minister has give a warning ada lah sikit-skit mesra nurse-nurse kerajaan tu.ADALAH SIKIT! Ewah-ewah kau Putih xpadan dgn sakit sempat complain-complain lagi.Yela weyh dah bosan sorg-sorg nak buat pe lagi.LOL!  Cuma bila kite kat private hospital ni kejap-kejap nak mai check sat-sat check.haish ponat Putih. Tapi tulah yg bgsnya sebab diorg mmg akan take note temperature kite and from that diorg ckp temperature Putih still lg jap-jap demam jap-jap surut jap-jap deman jap-jap surut.OMG,OMG,OMG mcm mane nak discharge esk ni?

     Putih tak tahu nak buat apa sepnjg menunggu kedtg fmlynya pd wktu petang. Tup-tup nurse dtg lg. Dah mcm Dora dtg lagi dah si Putih rse dgn nurse-nurse kat situ.Yeah,yeah,yeah check lg check lg. Tiba-tiba akak nurse yg lemah lembut cantik cun melecun tu ckp:

"Dik,kalau bosan-bosan bawaklah laptop kat sini ktorg provide WiFi"

     Putih pndg akak nurse yg cun tu dgn mata bercahaya.Terima kasih akak nurse sebab memahami dasar hatiku yg begitu BOSAN dgn memberi  khabar berita gumbira ni.kenapalah akak tak bagi tau drpd smlm lg?Apa lagi Putih terus msg adiknya suruh bawak Miss Pinky :)

     Setibanya keluarga Putih pada petang itu membuatkan Putih rse seronok. Memandangkan laptop dah da & TMC provide WiFi yg gila bapak laju nak mampus maka mereka sekeluarga melayan Maharaja Lawak yg Putih terlepas smlm dek kerana kene tahan ddk wad. Gila happening kat hospital layan Maharaja Lawak. Yg tak boleh blah seisi keluarga. Cuba kalau kat hospital kerajaan tak kene maki pulak kau. Yeah, Putih semakin beransur pulih.Kesihatannya semakin stabil.Alhamdulillah Ya Allah.

BAB 7

     Malam itu Putih masih di temani oleh adiknya. Bertambah-tambah ikhlas adik Putih utk menjaga kakaknya pada mlm itu kerana kelajuan WiFi membolehkan beliau melihat cerita-cerita Koreanya dgn senang hati tanpa perlu loading dan menanti. Lantak kau lah dik asal kau bahagia. Putih bersyukur sangat mempunyai keluarga yg sgt protective from every single aspect in her life.Terima kasih Allah atas kurniaanmu ni,bisik hati Putih.

     Mcm biasa nurse akan dtg lg utk check.Skrg temperature Putih makin stabil. Putih semakin bersemangat nak balik rumah esok. Putih telah mind set kan fikiran "aq sihat.aq sihat,aq sihat" supaya esok bila doctor check die akan terus dpt permission utk discharge. Lagi pun kepalanya alhamdulillah sudah tidak berdenyut lagi.

     Sedang nyenyak Putih tdo mlm itu,tiba-tiba.................JENG,JENG,JENG! Putih terkejut dan terjaga dari lenanya.Cinabeng punya kedai mamak.Gila kuat org menjerit-jerit tgk bola Barcelona vs MU. WOIT, hsptl kat depan kau nilah. P la bukak kedai kat tempat lain. Bertambah-tambahlah tahap ketidak sukaan Putih terhadap kedai mamak.

BAB 8

Ahad,29.Mei.2011    
      Pagi-pagi mcm biasalah nurse-nurse akan busy. Putih terlena lepas di check up.Lena  smpikan emak Putih dtg pon tak sedar.Putih tak boleh bukak-bukak mata sebab mengantuk gila mengalahkan org stay up tgk bola.Tapi emak Putih paksakan jugak dia bgn supaya nnt doctor dtg check senang dah siap mandi sume.

     Alhamdulillah,alhamdulillah,alhamdulillah doctor discharge Putih pada pagi itu. Temperature bdan Putih pon dah ok. Blood test & brain scan alhamdulillah bebas drpd sume perkara yg di suspect sebelum ni. Abah and Emak Putih tanya dkt doctor pe actually penyakit or reason Putih jadi gini? It might be virus. But virus ni common. Alhamdulillah. But still Putih under kawalan doctor lagi.Die perlu dtg lagi check up next week on 6.June.2011.

     Akhirnya,Putih dpt pulang ke rumahnya setelah berkpg selama 3hr 2mlm di TMC.Marilah kita sama-sama doakan keadaan Putih akan lebih baik selepas ni dan tak sakit lagi.Amin

.THE END.

PENGHARGAAN:
Assalamualaikum my dear friends,followers,silent readers and anyone who drop by here. Cerita Putih di atas bukanlah cerita rekaan mahupun imaginasi Vna tetapi Putih yg diceritakan ialah saya Nur Erviena Bt Erman.
Syukur yg tak terhingga kpd Allah S.W.T kerana bg peluang sekali lagi buat vna utk terus bernafas dgn tenang di atas muka bumi miliknya ni. Segala yg berlaku sume telah ditentukan oleh-Nya.

Sorry yeah gengz terperasan jadi "PUTIH" kejap.Tak tahu nak letak nama watak apa nak gantikan nama vna. Sorry kalau anda,anda dan anda terasa ia begitu annoying sekali sebeb perasan kau tu vna putih lah sgt! Tiz Zaqyah pon putih lah.LOL!
:)

Thanks a bunch to Abah and Mak especially sebab mereka tak henti-henti jaga vna sejak dulu,kini dan rasanya smpi bila-bila pon. Vna takkan pernah mampu utk membalas sume tu. Tapi satu vna janji vna akan SYG & CINTA Mak dan Abah sampai ke nafas terakhir.

My little sis and my brother,you two rocks bebeh!
TQVM for your supports,prays and accompanied me there.
love & hugs ;)

Friends,especially my BFF and my besties Zalikha,Dayah,Aniz & Fatin TQ TQ TQ TQ TQ.
korg tahu kat mana tempat korg dlm hati ni & forever di situ babe ;)
Yg lain-lain jugak yg keep bg support and pray tq sebab syg jgk korg kt aq kan.

My relatives yg keep callings for updates and come visited me TQ so so so so much!

To everyone lah semoga Allah S.W.T membalas sume kebaikan yg korg buat kpd saya Nur Erviena Bt Erman ;)

Alhamdulillah,skrg vna makin pulih.So far takde kene serangan sakit pala lagi.Jauh-jauhkanlah sume virus-virus tu drpd vna.Tak sanggup lagi rsenya.
Lihatlah wajah saya sehari selepas discharge dari hospital :)
Siap keluar pergi Popular cari novel gara-gara Sales di Popular.
Sakit blkg kire.Sales kene follow jgk ;)
TQVM for reading this entry.

love & hugs,vna erman :)


Thursday, May 26, 2011

Mari Sertai Blog Pilihan Malaysia.

salam my beloved friends :)

Segment menarik yg di nanti2-nantikan oleh sume blogger-blogger di Malaysia akhirnya tiba jugak. Segmen Blog Pilihan Malaysia 2011.
Ok friends,kalau korg nak tahu Blog Pilihan Malaysia 2011 ni di anjurkan oleh Blog Pilihan Malaysia yg di manage oleh  Azman Roslan and Crews.Last year this competition dah di anjurkan and pemenang-pemenang mmg deserved to be the winners. Check it out here So, this year BPM kembali membuka peluang to all bloggers Malaysia sekali lagi utk join this competition.Actually ni bru Pra-BPM.But then kalau nak tercalon you should make one entry to describe what is the best thing about your blog? Maka dgn itu skrg vna nak share dgn each and everyone of you about Karya Artistic Vna utk di calonkan dlm Blog Personal Wanita Pilihan

So,kite mulakan dgn lafaz bismillah.

Blog vna mula muncul mewarnai dunia blogging ni since 2009 and entry pertama pada 20.May 2009. Masa tu vna bru start Prelaw dkt UiTM Kedah. Masih kebdk-bdkan lagi dlm dunia blogging. Kalau skrg baca balik entry-entry yg lepas mcm nak lari 200km jauh-jauh dari sume org sebab gila malu nak mampus sebab mcm apa weyh kau cerita ni poyo gila pastu ntah apa-apa kau ni weyh!
MALU WEYH MALU!

Siapa yg encourange vna utk start terjun dlm dunia blogging? Of course la kawan-kawan vna yg encourage vna utk berblogging. Senang nak update story. Faster and easier. Day by day explore sendiri maka pandai la ckit-ckit bab-bab blog ni & makin hari makin jatuh cinta dkt dunia blogging ni.Kirenya minat mmg sedia ada dlm diri. Kalau mber2 encourage tapi kita tak suka & takde minat tetap jugak tak bergerak mane kan?FYI, vna suka menulis. Since zaman sekolah-sekolah lagi. Kalau buat karangan idea mcm gunung berapi meletup-letup melimpah ruah. Kalau karang essay English lantak kau grammar terabur tak sempat kutip janji aq syioookkk menulis. Sampaikan tulis kad raya pon excited nak tulis berjela-jela. Yes, I do love bidang penulisan.LOL!

Vna also dpt inspiration utk terus tetap menulis and berkarya secara tidak lgsg drpd blogger-blogger hebat Malaysia seperti Hanis Zalikha, Fatin Liyana, Irine Nadia Marcello and etc. Sebut jer nama-nama diorg ni sume blogger-blogger mesti tahu. So far tahap pencapaian vna masih belum setanding dgn nama-nama besar dunia blogging ni tapi mane tahu kan di suatu saat rezeki vna pulak kan. PERASAN!

I do love fashion. Pe kaitannya dgn dunia blog? Yes,there is relationship btwn fashion and blogging. Kalau zaman Mak-mak kita dulu nak tau update and trend terbaru dunia fashion main selak-selak magazine pergi kedai runcit seberang jalan check it out latest magazine nak find out latest trend. Tapi zaman IT skrg rsenya blog jugak memainkan peranan yg begitu besar sekali. Kdg-kdg trend-trend yg wujud for examples shawls & hijab trends bermula drpd blog. Kalau kau rse nak pakai shawls gaya ginilah gaya gitulah tapi tak tahu nak cari kat mana believed me search la kat blog-blog fashionista sure-sure akan ada. Melalui blog la vna bljr utk looks better than before. And that's why I love blogging.

Usually, vna akan update blog vna ni of course lah cerita pasal vna kan. Takkan nak tulis cerita psl org lain pulak. Kang salah fakta kau pulak terima surat saman.TAK PAYAH!
Selalunya selain cerita syiok sendiri psl vna, vna suka share ngan my beloved followers and silent readers about interesting places dari sekecik-kecik tempat sampailah ke sebesar-besar negara. Hehe. Tapi so far dlm Malaysia la especially tempat2 yg vna pernah pergi supaya senang nak cerita lebih details lagi.Besides,vna suka jgk update pasal event-event yg vna join and pergi. Contohnya entry-entry ni:
Setiap kali event yg vna pergi vna mesti akan update and encourage people utk pergi jugak. As long mendatangkan manfaat and dpt release tension why not kan?
:)
Besides places and event vna suka share dgn korg sume about my interest and hobbies. Vna suka shopping walaupon kdg2 dlm keadaan sengkek. Korg mmg akan selalu-selalulah baca cerita vna asyik-asyik beli itu beli ni tapi bukan utk riak menunjuk-nunjuk tahu kat mak aq kene hempuk dgn batang penyapu! Cuma vna perasan la kan mostly my followers ialah girls and girls and shopping mmg xdpt dipisahkan.So I just sharing with girls out there kat mana nk find quality things dgn harga-harga semampunya especially kita ni students kan. Kalau nak selalu tau pasal sales-sales here and there bacalah karya artistic vna.Hehe :)
Besides shopping,vna ada jugak hobi baru iaitu PHOTOSHOOT. I MMG GILA CAMERA. Mengaku siap-siap :) Peace!
So far vna belum pernah lg la buat tutorial-tutorial segala bagai. Tapi vna selalulah tgk tutorial blogger-blogger yg lain buat. Maybe one day kalau ada benda menarik yg patut to be share to public vna buat tutorial ok!

Senang cerita or summarynya ialah vna akan tulis apa saja yg vna rse nak tulis. apa vna rse,apa vna minat,apa vna lihat segala-galanya terluah kat sini,my blog :)

Eventhough kita bukan artis or famous celebrities yg org nak sibuk-sibuk tahu apa kita buat tapi tak salah kalau kita nak share our opinion and experience with people out there. Response from readers sedikit sebyk boleh bantu kita utk buat decision and perbaiki mane yg perlu. Believe me kalau korg rse ala sape jer nak baca blog aq ni hah?ADA.as long apa kte tulis tu ikhlas dlm hati & takde unsur hasad dengki setiap karya kecil-kecilan gini pasti akan di hargai.To me setiap apa yg kita tulis ni walaupun tak secara rasmi ia tetap sebuah "KARYA" and that's why vna namekan blog kecik ni sbg KARYA ARTISTIC VNA!
Biar org tak nmpk apa yg artisticnya penulisnya kite?Apa yg best sgt kau cerita? As long as you believed in ur self  so tulislah :) Walahweyh dah mcm blog motivasi la pulak.

Ok la dh berjela sgt rsenya.TQVM BPM for giving me this opportunity. Gengz,jom join this competition. Mcm mana? Masih keliru? Tak tahu? Semuanya akan terjwb di sini
Tak kisah blog kecik ni tercalon atau tak as long kita mencuba. Atleast dpt pengalaman & kenal lebih ramai blogger kat luar sana. Last but not least, TQVM to those yg baca entry ni. Nice to know each and everyone of you. Last but not least,

BERDIRI DGN BAKAT YG DI ANUGERAHI,
BERKARYA DGN ORIGINALITI TERSENDIRI :)

LOVE & HUGS,VNA ERMAN :)

p/s: anda yg bernama Zalikha ZamriNisa Nafisa & Maizatul Akma korg di tag utk join this competition babe ;)


Saturday, May 21, 2011

Nur Kasih The Movie :)

salam my beloved friends :)

Hye saya Nur Erviena bukan Nur Ameena. 

Ok dear,vna baru lepas tgk cerita Nur Kasih The Movie. Sanggup siyh bgn awal2 semata-mata nak kejar g cinema pergi beli tiket dulu sebab tau cerita ni sure full house kan. Mane x nya nak kene aja-aja fighting ngan of course teenagers, couple2 bajet sweet buat actually annoying (bkn sume la) & jugak golongan ibu-ibu yg setia menengok the seriesnya!Therefore,bagi m'gelakkan pertembungan dgn golongan-golongan tersenarai I rela sacrifice bgn awal and buy the tickets.

So,memndgkan skrg ada kat Tpg maka biasalah kalau hang out mesti dgn keluarga. Cuma kali ni Abah & Mak x follow. Jadi kirenya siblings day-out.Ade ke term gitu?Belasaaaaahhhhh!

Ok,perkara pertama usually org akan tny kat kte kirenya soklan wajib tny lah kan bila kte announce kat everyone yg kte bru habis tgk cerita ni cerita itu kan.Ok,kalau tny vna NKTM best ke tak? Of course i will say:BEST....TAPI,
nak tahu apa yg tapi-nya?Teruskan membaca entry ni lg.


Tapi vna rse lah kan....This is my opinion ok.The series lagi best la.Lagi tragis.Lagi lebih dramatic lagi lebih ternanti-nanti the next scene. Mungkin salah satu factors yg vna perasan la kan dlm NKTM xde watak antagonis. Btl ke antagonis?Alah watak jahat tulah. Kalau kte tgk the series ada watak Umi Nazeera yg superb duperb cinabeng tu kan pastu kte tgk kuarlah mcm2 dari mulut & buat kte rse nak gayang-gayang jer die kan then tmbh dgn conflict lagi buat kan lagi jadi cerita itu PERFECT.Tapi bknlah dlm NKTM takde conflict. Ade jugak ujian-ujian and dugaan. Tapi tak sehebat conflict the series la. Gamaknya kita dah biasa dgn conflict- conflict berat bila die bg yg biase-biase kte pon mcm unsatisfied . 


But still Khabir Bhatia & Mira Mustaffa is the best combination of director and script writer. Cerita ni kalau org lmbt pick up korg akan pening. Serious akan pening. Kene betul2 menghayati. Lagi satu, NKTM ni mcm laju sgt. Vna pernah terbaca dlm one article dlm newspaper tulis kelemahan cerita NKTM ialah penceritaan die terlalu cepat. Yela mestilah nak kene bajet mse kan. Itu vna xtaulah. Vna bkn student perfileman so tak boleh comment lebih-lebih nnt bercanggah fakta. Tapi yg memusykilkan fikiran kalau filem Hindustan boleh sampai 3jam why not filem kite?Erm ;)

Whatever it is NKTM still best. Rugi jugak kalau tak tgk sebab ni one of karya hebat Malaysia. Cinematography die mantap. Pelakon-pelakon dia rsenya dah all out. Tipulah kalau tgk NKTM tak menagis.Yes admit vna menagis tgk. Ada a few scene yg menusuk hati.Wah,dramatis sgt kau vna. Seriously, cinema full house sgt-sgt seperti yg dijangkakan.Kalau yg belum tgk make sure korg hayati betul-betul utk faham. Kalau tak mesti korg mcm rse menyesal laburkan 10rgt utk ticket. Itu style Khabir Bhatia mengarah. Dia tak straight to the point. Olahan die hebat & buat kte betul2 kene m'hyati cerita.Well done team Nur Kasih The Movie.

BTW,NKTM ada dua pelakon comel adik Mia and adik Ilyas. Mia tak pyh cerita sume org tau kecomelan & kepetahan die tak dpt dinafikan. Tapi seriously adik Ilyas pon tak kurang hebat. Walaupun watak die kecik tapi ada part dia ngan Fizz Fairuz buat vna nagis. Seriously suka dkt Adik Ilyas.


That's why la entry kali ni di hiasi dgn wajah budak dua org ni sebab mereka totally comel & berbakat.
Ok,let we stop here. For those belum tgk pergi tgk dulu & jgn terlalu percaya bulat2 comment2 org lain yg dh pernah tgk. Dah tgk baru boleh bg pndpt. Don't jump into conclusion.Support our industry.support our film. Congratulation NKTM team!

i'm born to be the writer and you are born to be my readers,
love & hugs,vna erman ;)



Thursday, May 19, 2011

Ada Apa Dgn 19.Mei.2011?

salam my beloved friends ;)

Rsenya mcm seharian hari ni aq tgk bende yg sme jer. Status kat FB sume org pon ckp bende yg sme jer. Yeah,yeah,yeah,yeah DEMAN NUR KASIH SUDAH BERMULA!

Drpd pagi-pagi buta vna bukak TV,dgr radio, on9 FB, check twitter everyone is talking about the same thing which is Nur Kasih. Yes, 19.Mei.2011 ialah tarikh yg paling-paling paling palinglah di nantikan oleh rkyt Malaysia especially the hardcore fans of NKTM including me,Vna Erman :)

Agak tidak keterlaluan kalau nak ckp yg publisiti & promotion towards this film especially TV3 la kan mmg gila2 lah. Drpd pgi td aq rse mcm x henti-henti si Tiz Zaqyah tu berkerja gamaknya. Jap-jap dkt Gua.com pastu WHI then kat Soal Jwb tgh2 mlm2 buta td. Smpikan 360 pon cerita psl NKTM. For the 1st time td vna ddk dgn Abah tgk 360.Haha.Hebat tak hebat penangan NKTM niyh?

Well, seriously la nak sgt2 tgk NKTM as soon as possible kan. But then sis vna tgh exam la pulok. So mcm kene hold on dulu. Maybe Friday night or pagi2 buta hari Sabtu baru dpt tgk. Tu pon kalau dpt tiket sebabnya sgt gerenti cerita ni full house :)

Kalau sesiapa yg tgk Soal Jwb td kat TV3 diorg ada invite representative from Grand Brilliance, Tiz Zaqyah & Adam Salleh (blogger hiburan & wartawan) utk bahas-bahas sal filem ni. Vna pon selama ni bukannya tgk pon Soal Jwb tu tp di sebabkan ada Tiz Zaqyah itu yg nengoknya. Sempat lagi layan Dhadkan dkt Astro Zee smpi habis ;)
Ok,ok back to reality, seriously vna kagum dgn Adam Salleh tu dgn comment-comment & analysis die bagi pasal NKTM ni. OMG,die mmg penonton class tinggi bak kata pengacara. Sebabnya cara die tafsir gila tak terjangkau dek fikiran. Sampaikan colour tudung Nur Ameena pakai memainkan peranan utk mengambar emosi dlm scene filem tu. Gila hebat tak hebat cara pentafsiran die. Kalau aq lah yg nengok cte ni tau-tau feeling wah,romatiknya,sok sek sok sek lap-lap higus meleleh malu org tgk pastu blah kuar dr cinema balik umah update status ckp cerita ni best. Itu jer lah kot. Sgt kagum dgn cara pemikiran & penelitian Adam Salleh. Yeah,GREAT!

Ok,xnak bebel byk-byk lagi sebab belum tgk lagi cerita ni. Pada sesiapa dah g tgk cerita ni dlu b4 vna dpt tgk sgt jeles pada anda,anda & anda. Adrenalin sgt melonjak-lonjak nak cepat-cepat tgk cerita ni. Nak nengok Tiz Zaqyah yg cantik, Remy Ishak yg romatik & Fizz Fairuz yg sangat alim :)


All the best Nur Kasih The Movie team :)

p/s:Ariani siap keluarkan special edition tudung Nur Kasih gitu.Mak tak mau beli ke ;)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
love & hugs,vna erman :)


Monday, May 16, 2011

Saya Syg Cikgu-Cikgu Sume :)

salam my beloved friends ;)

Wokeyh,dulu-dulu vna sekolah dkt SK Convent Kota. Masa tu sekolah tu daif lagi weyh. Kwn-kwn2 cube korg comparekan sekolah mse zmn kte dlu ngan skrg.Masyallah totally different sgt. Dulu sekolah tak cantik skrg bapak lawa kot. Berkat ktorg kayuh-kayuh basikal ptg2 pergi kt rumah jiran tetngga kat tmn masing kutip derma segala thon thon thon tulah kan. Alih-alih once ktorg blah g sekolah menengah baru nak wat sekolah cantik. Oh adik-adik sekalian penat akak-akak kau org ni kutip duit korg yg senang lenang. Erm,tak bljr rajin aq cepuk dgn batang penyapu sekor2. Dah ciap sekolah kluster bagai skrg!

Mukadimah psl sekolah pnjg lebau bebenor.Ok,masa zaman sekolah rendah mcm ingat tak hengat sgt la. Well, too much of MSG dlm badan & otak ginilah jadinya. But the most favorite teachers yg smpi skrg takkan pernah lupa takkan pernah try-try nak remove from memory card otak ialah PN. ELLY AZRIANI.

Seriously babe gua syg gila dkt cikgu gua ni. Dia cikgu class mse darjah 6 Raya. Dia ajar ktorg Mathematics. Wokeyh,aq yg lembab bab numbers-numbers ni jd seronok learn Mathematics sbb cikgu Elly yg ajar. Cikgu Elly kurus,cantik,kecik molek pastu comel jer la. Seriously syg sgt2 kat cikgu aq sorg ni. Mse zaman sekolah ren dlu takde lg camera canggih-canggih ni so ambik gmbr pon pakai camera sumbat kodak tu. So tak buleh nak share ngan you all gmbr cikgu I yg cantik ni. Bukan nak bias cikgu cantik vna suka cikgu tak berapa cantik boooooooo sma dia.TIDAK!TIDAK!TIDAK!
Cuma cara Pn.Elly ni seriously buat kita seronok bljr. Believe me.

Dear Madam Elly Azriani,
cikgu,seriously vna rindu gila dkt cikgu.Tak tau skrg cikgu mengajar kat mana lagi since cikgu pindah from Convent. BTW,TQVM for everthing teacher. I Love you damn much.
Happy Teachers Day :)

Walaweyh kalau gua nak cerita satu-satu cerita psal cikgu-cikgu gua since dari satu smpilah ke form 5 mmg byk la sgt. Tapi,tapi,tapi apa vna boleh ckp ialah sume cikgu-cikgu vna superb duperb talented and educated sebab kan diorg vna skrg berada di mana sepatut & selayaknya berada. I appreciate each and everyone of my teachers since primary and secondary school. 

Happy teachers day to all my teachers since I was at SK Convent Kota Taiping, learn advanced and challenging knowledge at SMK Convent Taiping,an opportunity to learn even for a while with at SMK Raja Permaisuri Bainun and also all my lectures who teach me what is morality, the hierarchy of courts,contract and tort when I was at PreLaw,UiTM Kedah and also lectures HotCaT from UiTM Shah Alam :)
TQ very very very much for your guide,knowledge and enormous contribution towards our nation.
and again Happy Teachers Day :)

p/s: Happy Teachers Day to Abah too. 

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
love & hugs,vna erman :)



Happy Birthday Zuen Hadzman :)

salam my beloved friends :)

LET'S GIVE A SCREAM LOUD 
BIRTHDAY SHOUTS TO ZUEN HADZMAN 
my dear ex-roomate :)

Hey Zuen,kau tau tak yg aq rindu kat kau niyh?Kau mesti x rindu kat aq kan :(

Hey Zuen, aq nak ckp ni kau dah tua tau skrg.Sedar-sedarlah diri ckit.gheeeeee ;)

Hey Zuen,kau ckp ngan aq aritu kau nak kahwin kan? Kalau aq xdpt kad jemputan kau SUMPAH SENTAP OK! Aq xmau invitation via FB. Kau jgn nak kedekut sgt nak kasi kad jemputan. Kau kan artis. Byk duit kan.Famous lagi.

Hey Zuen,aq rindu nak berkolaborasi dgn kau menganjing Zazalyka waktu malam. Sama-sama hack tweet & FB die lepas tu gelak mcm org gila.

Hey Zuen,mmndgkan aq dh kene tendang keluar xdpt lg stay di Melati kau jgn pulak lupe dkt aq tau.

Hey Zuen,semoga kau png umur,murah rezeki,succes in your studies and future career and also full of happiness and bless from Allah.

Hey Zuen,aq syg dkt kau tau.INGAT TU.

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman :)



Sunday, May 15, 2011

Hey Uncle & Aunt,both of you really sweet :)

salam my beloved friends :)

Hari ni bgn pagi-pagi smbyg Subuh alamak sejuk,baca novel dulu then mandi bersiap-siap bukan nak pergi jogging atau berkelah di air terjun tapi pergi ke pasar tani.
Lalalalalala.Destinasi yg akan di kunjungi setiap pagi Ahad :)

Well, memndgkan management  kewgan semester ni not well manage maka tak boleh la nak jalan2 pusing Pasar Tani Kmtg yg sgt besau cari-cari shawl menarik kan:(
So, hanya mampu menemankan Mak Abah beli brg dapur sajo.Sadis. Mata sempat melirik-lirik & jeling-jeling jer shwals-shawls yg cantik.

Suddenly,
JENG,JENG JENG! 

Korg nak tau pe tak?Ada satu couple husband and wife. Erm kategori veteran la. Diorg looks sweet gila you all.Why I said that? Diorg mcm sweet loving teenagers couple. Seriously.
Mcm terkaku jap tgk diorg. Diorg ala-ala couple-couple veteran Mat Salleh yg semakin tua semakin loving.
Oh Gosh,they look sweet like candy. Jalan pegang-pegang tgn. Borak-borak.Sama-sama pilih brg nak beli. Might be diorg sama-sama decide dishes apa nak masak today. Awwwwww, tgk dari jauh mata bersinar-sinar ckp dlm hati Hey Uncle & Aunt,both of you really really sweet :)
And.............mereka ialah Malay couple.Owhhhh,jarang-jarang sekali ada couple Malay yg mcm tu.
Bak kata P.Ramlee "KADANG-KADANG"

Yela usually kan Malay couple jarang nak jalan pegang2 tgn especially bila dah makin veteran. Segan or might be diorg pk org ckp2 blkg buang tebiat ke? Hello?Hello?Hello?
Yeah,yeah,yeah why not for this kind of culture kte just follow. Kenapa org-org tua Mat Salleh makin tua makin sweet makin loving tapi our culture makin tua makin miang makin kurang syg?
Fikir,fikirkan.Erm ;)


Anyway,Vna totally tabik hormat kawad formasi gitu kat Uncle & Aunt tadi.
Seriously kagum. Nak follow mcm mereka jugak satu hari nanti. Suddenly dpt idea nak tulis novel from that uncle and aunt. Dlm perancangan.Pray for me ;)

Hey Uncle & Aunt,vna mungkin tak kenal siapa uncle & aunt tapi anggaplah kita saudara sesama Islam.
Both you again nak ckp yg uncle and aunt REALLY,REALLY,REALLY SWEET.
I pray for your forever happiness.May Allah bless both of you.
Love & hugs ;)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
love & hugs,vna erman ;)


Saturday, May 14, 2011

Cuci Mata Bersama Scha Alyahya

salam my beloved friends :)

Almost semggu semester break. Sepnjg semggu ni jgk lah vna mengqada masa-masa terluang dgn membuta.zzZZZZzzzzz.Layan Maharaja Lawak dkt Astro Warna smbil terbahak-bahak tgk Jozan.Yeah I love Jozan!Tak ketinggalan drama series Awan Dania. 

Bercerita psl Awan Dania,ada something yg buatkan vna nak tgk this drama series. Ape ke bendenya eh?
Yes, I love to see Scha Alyahya dress up! Gila stylo kot pada vna la. Tak tau la apa kte korg. Everyone have their own opinion and taste. But for me Scha dlm Awan Dania series 3 mmg stylo habis. It looks simple but still WOW! Yeah,other factors kalau dah cantik pakai apa pon cantik kan.

Antara style-style or dress up Scha yg looks cool to be follow ialah:


Why I love this style? First, I love her boots. WOW!
Lepas tu lepas tu tak tahu nak ckp pe.I ADORE IT LA :)

Ok,the next style is the most style that I love.

I grab this photo from Scha's FB. Sorry Scha. But then I tak buat apa2. Just pinjam and nak share with my dear followers that I love ur style.Gila kentang fabulous nak mampus kot. Ada a few people yg mcm comment2 dkt bawah ckp suar Scha kelakar. Adalah beberapa2 org BUTA FASHION kan yg ckp mcm tu.
Come on bro & sista. Google ckit Hana Tajima. Sure korg akan jumpa sebijik style mcm ni. This is trend bro.
Suka jugak sama kasutnya :)
SUMPAH SGT SUKA STYLE NI.GORGEOUS!

Vna ada try to search more pictures kat Google mana lagi style menarik Scha dlm Awan Dania yg vna suka but then xdelah. Senang cerita korg tgk la the series. Oh yeah, next picture ni rsenya takde dlm series but still i love her style.

Nak pinjam gmbr Scha ni nak hntr dkt tukang jahit suruh buatkan :)
Boleh jer kan beli yg dh ciap tapi tak mau lah. Kang tak kene ngan bdan sndiri. Terpnjg la terpndk la ter ter ter yg lain. Mak ckp g tempah senang ;)

Ok skirt die yg ni pon lawa jugak.
Die simple jer.Tak serabut bebenor. Kalau nak tempah kene buat labuh la. Kte kan bertudg so adjust-adjust la.

As a conclusion, I will make sure that every Monday 9.30 dah get ready dpn TV nak tgk Awan Dania.
Sebab nak tgk style apa lg yg Scha pakai :)
peace everyone!

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman


Wednesday, May 11, 2011

Jatuh Cinta Dgn Khuzairi :)

salam my beloved friends :)

Bak kata Kak Syu (a.k.a classmateku) tak pernah jumpa entry kat blog Vna Erman cerita pasal jatuh cinta hati berbunga-bunga ke?Frust menongeng-nongeng tertungging hentak-hentak kaki ke? Gmbr bercandle light dinner ke?Or photoshoot Pre Wedding lagi lah jauh sama sekali :)

Ok,officially skrg vna nak kasi tau to the whole world that I'm in love :)
Seriously :)

:)
:)
:)
Jatuh cinta dgn jejaka bernama Khuzairi.

Yup,vna tak tahu bila mse,mcm mana or kat mana vna start jatuh cinta dkt die tapi yg pasti jatuh cinta pandang pertama kot.
TAPI,
jgn haraplah & x mungkin dpt memiliki Khuzairi sbbnya dia CUMA suka dkt Mia Adriana jer.
Dia setia smpi bila-bila hanya kpd Mia Adriana.Mia Adriana seriously I jealous tahap gaban dgn you.
Vna sedar vna tak secantik Mia Adriana.Tak pandai mcm Mia.Mia dh officially jd lawyer x mcm vna dulu jer bljr Law tapi tak dpt pon proceed to next step :(
Jgn haraplah Khuzairi nak pndg dgn aq kan :(

TAPI,
Siapa Khuzairi yg vna tergila-gila sgt tu?

Dia ialah hero dlm latest novel from Siti Rosmizah: 7HARI MENCINTAIKU ;)
SORRY GENGZ.Terauta korg jap ;)

Hey girls out there,korg tersgt-sgtlah rugi kalau belum memiliki or baca nvl ni.Seriously sgt x rugi korg laburkan RM32.90 utk sebuah cinta agung yg sejati jejaka Khuzairi buat sang gadis bernama Mia Adriana.
Mcm vna promise before this vna nak share dgn korg about the novel that I bought at PWTC a few weeks ago.Ok vna baru baca novel Siti Rosmizah tu.Novel Fauziah Ashari still in progress. To be honest gengz nvl 7Hari Mencintaiku tu vna dah khatam lebih awal dari waktunya.Before habis final dah habis baca ;)
Maklomlah tak buleh tahan kot tgk nvl2 tu.Asyik m'mggil jer kan lgsg cheq tergoda.

Gengz,SUMPAH ckp nvl ni mmg best giler.Vna baca smpi menagis you.Over tak over!
Once korg baca gerenti korg akan JATUH CINTA DGN KHUZAIRI TU.
Then korg pon akan mula berangan-angan nak-nak dpt BF mcm Khuzairi tu.Believe me gengz!

Nvl ni kalau di filemkan or ada drama series sure-sure akan meletop!
Rsenya gabungan sekali lagi Sein & Lisa Surihani sgt sesuai utk watak Khuzairi & Mia Adriana :)
David Teoh tak mau produce ke cerita ni?

Gengz,vna gerenti 100% korg tak rugi kalau beli novel niyh!Percayalahhhhhhhhhhh
Bli jgn xbeli.Baca jgn x baca! Tak mau buat preview novel ni sebab sgt x surprise kalau korg dh tau awal2 jalan cerita ni.Baca lah sebab novel ni BEST,BEST & BEST!
Sape yg dah baca novel ni setuju tak dgn vna yg nvl ni mmg best giler????

Last but not least,
AWESOME SHOUTS TO SITI ROSMIZAH!
10 STAR UTK 7HARI MENCINTAIKU!


I'm born to be the writer and you are born to be my readers,
love & hugs,vna erman :)


Tuesday, May 10, 2011

Oh Yeah,4 Months Semester Break :)

salam my beloved friends ;)

Dah lame xupdate blog since final exam.Totally busy dgn study last minute *padan muka kau vna*
mana nak m'hafal,
mana nak kene buat short notes sbb bkn best student sekali tgk buku boleh muntah jwpn berjela-jela kat answer sheet
mana nak terhengeh-hengeh bljr tmbh tolak round trip,circle trip,NUC,HIP segala bagai,yeah I mmg xpaham & tuli mse Madam mengajar dkt depan,
tercongak-congak tekan numbers sume smpi terdongak-dongak!
& yang pling penting:
MANA NAK MENGANJING2 KWN2 YG TEKUN STUDY TP DIRI SENDIRI BACA TAK RETI-RETI NAK MASUK DLM OTAK!
Atas alasan-alasan tersebut maka terabailah seketika blog ku ni.

skrg alhamdulilah selesai jugak sem 2 a.k.a first year degree :)
bangga weyh bangga.Terguling-guling kot nak bagi habis 1st year tau.Tinggal lagi 2tahun azab niyh!
Result nnt berserah jer lah kat Ilahi.Takutttttnyaaaaaaaaaaaaaa......

4months semester break apa yg nak buat eh?
Yup mcm ada perncgn nak kahwin?OH YEAH KAU MMG NAK KENE CEPUK DGN ABAH!
TIDAK TIDAK ITU AUTA SEMATA-MATA.
sdg merangka-rangka nak bekerja together2 ngan BFF kite,Zazalyka!
tak keje mana nak korek duit nak shopping?
Tp within a week ni mcm nak rest kejap mane penat study pon tak habis lg niyh.
Penat mengemas brg2 dari Melati ke Taiping yg bapak byk nak mampus.So,
I NEED A REST :)

Besides, 4months break ni jugak plan nak memantapkan skill memsk yg selama ni tak mantap mana pon.
Weyh dah nak 21tahun cukup 11 December nnt kau suruh aq masak kari tak lepas lagi tu.
Terasa malu kejap.Kalau anak dara zaman dulu anak dua tiga dah tau. Mak Tam I baya-baya I dah kahwin dgn Pak Tam I you. So agak-agak kalau ada yg masuk meminang lepas degree takde lah terhengeh-hengeh nak bljr masak kan ;) Dah well prepared.

Erm,within 4 months ni jugak berazam nak jadi anak yg solehah.Kalau selama ni SOLEHAH JER SKRG NAK JD YG LEBIH SOLEHAH!
molek tak ;)
Mcm mana nak jd yg lebih solehah yer?
Erm,tak mau bgn lmbt-lmbt lg dah.Yes,saya cuba saya cuba.
tak mau biar Mak masak-masak sorg2 lagi kemudian makan jer tau smbl ckp "Sedaaaapppnya Mak masak"
senang cerita nak lebih byk lagi tolong Emak saya ;)

Oh sudah semestinya 4months break ni nak layan novel banyak-banyak.
Berkhayal berangan nak-nak bf mcm hero dlm novel. Teriak meleleh-leleh hingus baca novel sedih.
Yeah,within 4months ni :)


Apa lagi nak di wat within 4 months ni yerrrr?
Nnt vna update lah! Karang beria berazam habuk pon tarak
:)


Just a simple message to my dearest sweet besties ERFADANIZ:
happy holiday gengz.gonna to miss you all.
take care.keep in touch!
love & hugs to each of you.
jumpa lagi 4bulan ok ;)

bakal terasa sunyi tanpa anjingan-anjigan roomatesku jugak :)
take care my ex-roomate ;)
kenapa ex?Sebabnya sudah kene tendang keluar dari Melati daaaaaaaa :(

That's all for this entry.takde bende sgt nak di share kan

p/s: Oh yeah,blog kita dah 3tahun pd 26April lepas.
TQVM my dear gengz yg keep support this little blog.
U'r awesome gengz!

I'm born to be the writer and you are born to be my readers
love & hugs,vna erman :)