Thursday, May 26, 2011

Mari Sertai Blog Pilihan Malaysia.

salam my beloved friends :)

Segment menarik yg di nanti2-nantikan oleh sume blogger-blogger di Malaysia akhirnya tiba jugak. Segmen Blog Pilihan Malaysia 2011.
Ok friends,kalau korg nak tahu Blog Pilihan Malaysia 2011 ni di anjurkan oleh Blog Pilihan Malaysia yg di manage oleh  Azman Roslan and Crews.Last year this competition dah di anjurkan and pemenang-pemenang mmg deserved to be the winners. Check it out here So, this year BPM kembali membuka peluang to all bloggers Malaysia sekali lagi utk join this competition.Actually ni bru Pra-BPM.But then kalau nak tercalon you should make one entry to describe what is the best thing about your blog? Maka dgn itu skrg vna nak share dgn each and everyone of you about Karya Artistic Vna utk di calonkan dlm Blog Personal Wanita Pilihan

So,kite mulakan dgn lafaz bismillah.

Blog vna mula muncul mewarnai dunia blogging ni since 2009 and entry pertama pada 20.May 2009. Masa tu vna bru start Prelaw dkt UiTM Kedah. Masih kebdk-bdkan lagi dlm dunia blogging. Kalau skrg baca balik entry-entry yg lepas mcm nak lari 200km jauh-jauh dari sume org sebab gila malu nak mampus sebab mcm apa weyh kau cerita ni poyo gila pastu ntah apa-apa kau ni weyh!
MALU WEYH MALU!

Siapa yg encourange vna utk start terjun dlm dunia blogging? Of course la kawan-kawan vna yg encourage vna utk berblogging. Senang nak update story. Faster and easier. Day by day explore sendiri maka pandai la ckit-ckit bab-bab blog ni & makin hari makin jatuh cinta dkt dunia blogging ni.Kirenya minat mmg sedia ada dlm diri. Kalau mber2 encourage tapi kita tak suka & takde minat tetap jugak tak bergerak mane kan?FYI, vna suka menulis. Since zaman sekolah-sekolah lagi. Kalau buat karangan idea mcm gunung berapi meletup-letup melimpah ruah. Kalau karang essay English lantak kau grammar terabur tak sempat kutip janji aq syioookkk menulis. Sampaikan tulis kad raya pon excited nak tulis berjela-jela. Yes, I do love bidang penulisan.LOL!

Vna also dpt inspiration utk terus tetap menulis and berkarya secara tidak lgsg drpd blogger-blogger hebat Malaysia seperti Hanis Zalikha, Fatin Liyana, Irine Nadia Marcello and etc. Sebut jer nama-nama diorg ni sume blogger-blogger mesti tahu. So far tahap pencapaian vna masih belum setanding dgn nama-nama besar dunia blogging ni tapi mane tahu kan di suatu saat rezeki vna pulak kan. PERASAN!

I do love fashion. Pe kaitannya dgn dunia blog? Yes,there is relationship btwn fashion and blogging. Kalau zaman Mak-mak kita dulu nak tau update and trend terbaru dunia fashion main selak-selak magazine pergi kedai runcit seberang jalan check it out latest magazine nak find out latest trend. Tapi zaman IT skrg rsenya blog jugak memainkan peranan yg begitu besar sekali. Kdg-kdg trend-trend yg wujud for examples shawls & hijab trends bermula drpd blog. Kalau kau rse nak pakai shawls gaya ginilah gaya gitulah tapi tak tahu nak cari kat mana believed me search la kat blog-blog fashionista sure-sure akan ada. Melalui blog la vna bljr utk looks better than before. And that's why I love blogging.

Usually, vna akan update blog vna ni of course lah cerita pasal vna kan. Takkan nak tulis cerita psl org lain pulak. Kang salah fakta kau pulak terima surat saman.TAK PAYAH!
Selalunya selain cerita syiok sendiri psl vna, vna suka share ngan my beloved followers and silent readers about interesting places dari sekecik-kecik tempat sampailah ke sebesar-besar negara. Hehe. Tapi so far dlm Malaysia la especially tempat2 yg vna pernah pergi supaya senang nak cerita lebih details lagi.Besides,vna suka jgk update pasal event-event yg vna join and pergi. Contohnya entry-entry ni:
Setiap kali event yg vna pergi vna mesti akan update and encourage people utk pergi jugak. As long mendatangkan manfaat and dpt release tension why not kan?
:)
Besides places and event vna suka share dgn korg sume about my interest and hobbies. Vna suka shopping walaupon kdg2 dlm keadaan sengkek. Korg mmg akan selalu-selalulah baca cerita vna asyik-asyik beli itu beli ni tapi bukan utk riak menunjuk-nunjuk tahu kat mak aq kene hempuk dgn batang penyapu! Cuma vna perasan la kan mostly my followers ialah girls and girls and shopping mmg xdpt dipisahkan.So I just sharing with girls out there kat mana nk find quality things dgn harga-harga semampunya especially kita ni students kan. Kalau nak selalu tau pasal sales-sales here and there bacalah karya artistic vna.Hehe :)
Besides shopping,vna ada jugak hobi baru iaitu PHOTOSHOOT. I MMG GILA CAMERA. Mengaku siap-siap :) Peace!
So far vna belum pernah lg la buat tutorial-tutorial segala bagai. Tapi vna selalulah tgk tutorial blogger-blogger yg lain buat. Maybe one day kalau ada benda menarik yg patut to be share to public vna buat tutorial ok!

Senang cerita or summarynya ialah vna akan tulis apa saja yg vna rse nak tulis. apa vna rse,apa vna minat,apa vna lihat segala-galanya terluah kat sini,my blog :)

Eventhough kita bukan artis or famous celebrities yg org nak sibuk-sibuk tahu apa kita buat tapi tak salah kalau kita nak share our opinion and experience with people out there. Response from readers sedikit sebyk boleh bantu kita utk buat decision and perbaiki mane yg perlu. Believe me kalau korg rse ala sape jer nak baca blog aq ni hah?ADA.as long apa kte tulis tu ikhlas dlm hati & takde unsur hasad dengki setiap karya kecil-kecilan gini pasti akan di hargai.To me setiap apa yg kita tulis ni walaupun tak secara rasmi ia tetap sebuah "KARYA" and that's why vna namekan blog kecik ni sbg KARYA ARTISTIC VNA!
Biar org tak nmpk apa yg artisticnya penulisnya kite?Apa yg best sgt kau cerita? As long as you believed in ur self  so tulislah :) Walahweyh dah mcm blog motivasi la pulak.

Ok la dh berjela sgt rsenya.TQVM BPM for giving me this opportunity. Gengz,jom join this competition. Mcm mana? Masih keliru? Tak tahu? Semuanya akan terjwb di sini
Tak kisah blog kecik ni tercalon atau tak as long kita mencuba. Atleast dpt pengalaman & kenal lebih ramai blogger kat luar sana. Last but not least, TQVM to those yg baca entry ni. Nice to know each and everyone of you. Last but not least,

BERDIRI DGN BAKAT YG DI ANUGERAHI,
BERKARYA DGN ORIGINALITI TERSENDIRI :)

LOVE & HUGS,VNA ERMAN :)

p/s: anda yg bernama Zalikha ZamriNisa Nafisa & Maizatul Akma korg di tag utk join this competition babe ;)


5 comments :

Munirah said...

hyepp, gudluck oke :)

.vna erman. said...

TQVM dear :)

me r.j said...

eh eh
aku kene tag laaaaaa
wuwuuuu
rase malu lak nak joinnnnnn
pfttt

eh vna, suke sangat masuk blog ni ... sebab saye suke dengar lagu blog awak ... eheh! rase cam nak berangan sat ...............

.vna erman. said...

gatai la hg nisak!

solomolo said...

singgah sebentar...
selamat hari ahad !!!~

p/s : good luck...