Friday, December 31, 2010

Bye-Bye 2010 & Welcome 2011 :)

salam kawan-kawan :)

Keretapi dah sampai dah ni.
maknanya dah smpi masanya balik Shah Alam.
UiTM dah memanggil2 :(

Cop,mana Zalikha niyh?
Haish,nak kene tinggal gamaknya.

Haaaaa,tu dia main cak2 pulak ;)

Fine,gotta to go now :(

Zalikha,cepat laaaaaaaaaaaaaaaa.......

Sebelum pergi.........


Tata Taiping,gonna to miss you :(
tata 2010....mcm2 cerita manis masin pahit masam berlaku sepnjg tahun ni...
hoping that 2011 membawa seribu rahmat & keberkatan dari Allah.

My blog,gonna to miss you
Lepas ni payah la ckit nak update cerita kat blog.
kene berperang ngan Berukband baru lah boleh update kan.
Seminggu sekali pon belum tentu lg!

Last but not least.Happy New Year friends :)
Semoga tercapai azam korg2,yg taun lepas kalau agak2 tak mampu nak capai proceed la ke 2011
kalau tak mampu jugak tukar jer la azam lain ;)


Tolong Doakan semoga semester ni pointer akan bertambah baik
kalau boleh 4flat.
:)
p/s:semoga 2011 ayah Aniz akan bertambah sihat.Amin.

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman

p/s:takde maknanya balik Shah Alam naik train,mau tergolek  angkut beg ;)
Currently dah smpi pon Shah Alam!

Thursday, December 30, 2010

Bila Harimau Mengaum haaaa ambik kau wahai Garuda!

salam kawan-kawan sume :)

Hari ini,header paper Utusan Malaysia besau punya tulis
"Tabik Malaysia"
Harimau Malaya juara Suzuki AFF!
yeah,Safee Sali dinobat penjaring terbyk!
PM isythihar Jumaat cuti umum!
and statement paling I suka
Khairul Fahmi penyelamat Malaysia!!!
haha ;)cari cpt kat mana statement tu tulis.Sapa dulu nmpk dia bijak!
hoyeeehhh...

Fyi,cik vna erman ni mmg buta tuli bab2 bola so mmg buang tebiat gila bila tiba2 tulis entry psl bola
weyh,weyh ni vna erman tulis jgn ragu-ragu lagi.
Disahkan halal weyh!

Smlm,satu Malaysia bersorak gilang gemilang sebab pasukan Malaysia menang.
Dan sbg salah seorg rkyt Malaysia yg begitu patriotik,eh begitu patriotik ke?Mestilah weyh.
gila hebat Malaysia.congratulation Malaysian Football players.Good job guys :)
Sekali Harimau Malaya mengaum haaah,ambik kau bye2 la Garuda ;)

Bila bangun pagi2 ini status kat FB sume terang tang-tang berckp psl bola.
Lepas tu ibu-ibu bapa-bapa bersorak girang sebab Jumaat cuti.hoyehhhh!
tak ketinggalan rakan-rakan blogger sume siap post kat FB psl new entry ttg bola.
tak boleh jadi ni karya artistic vna pon harus ada cerita bola weyh.

Memandangkan smlm berkpg dkt rumah tok aq sume tgk bola maka tiada choice lain dgn aku2 yg xminat bola pon tertengok la jugak.
Lepas tu xkenal players bila org ckp "weyh,weyh pass la bola tu kat "tut",apalah kau tendang bola mcm ni oi "tut"....ber"tut"-"tut" la kat blog kan bila players Malaysia sendri pon tak tahu nama.malu vna malu weyh!
Bila org sibuk-sibu jerit GOL!!!
aq dok sibuk sapa-sapa2 kasi gol?Nasib abg aq xcepuk pala aq kan.
Bengong bebenor2 bab2 bola ni.

Biar pun aq bengong tahap cipan bab-bab bola sekali sekala tgk bola nak-nak Malaysia main apalah salahnya kan.nak-nak penjaga gol gila cekap tangkap2 bola berserta wajah yg kacak bergaya.cewah!
eh tak2 dia dah berpunya.bahkan ciap awek dia ada blog lagi Elia: Short & Sweet
gila famous terus blog dia.

so,apa aq boleh ckp Malaysia Boleh!
proud to be Malaysian.
that's all la kot nak ckp.Bila ckp bab bola aq mmg selalu terkedu & terngaga tak tahu nak ckp pape.
Last but not least,majulah sukan utk negara.
Piraaaahhhhh la kau vna bersukan pon gila liat.koku pon 40x tukar selagi course registration tak tutup.
adoi, :)

i'm born to be the writter and you are born to be my readers.
much love,vna erman



Tuesday, December 28, 2010

Mintak Tolong Boleh?

salam kawan-kawan :)

Nak mintak tolong & jasa baik korg boleh?
Tak kira my followers,anyone yg terjah kejap-kejap or sesiapa yg membaca
Nak mintak tolong korg2 semua doakan yg baik2 utk member baik vna
mereka sedang di uji.

Smlm,dpt call from Aniz,dia inform ayah dia masuk hsptl.Seriously terkejut sangat2.Ingatkan ayah dia getting better tp x sangka pulak jadi mcm ni.You all boleh tlg doakan ayah die cepat baik tak?
Jasa baik korg sangat2 dihargai & insyaallah Allah jer mampu balas.

You all tolong doakan utk Fatin & Dayah sekali boleh?
Semoga diorg kuat hadapi apa yg sedang mereka lalui skrg.
Setiap hamba Allah ada ujian masing-masing.

aq syg sgt diorg2 sbb diorg among VIP dlm hidup aq.
Please yeah doakan yg baik-baik buat mereka.
Tak nak tgk mereka menagis lagi.Semoga mereka akan kembali senyum.
TQVM semua yg membaca & mendoakan buat mereka.

Love,ERFADANIZ :)

i'm born to be the writter and you are born to be my readers
much love,vna erman

Monday, December 27, 2010

Saya Blogger Perak

salam kawan-kawan :)

First of all credit to BPM & Crews sebab selalu buat activities/contest buat blogger2 kat Malaysia.
And the latest program yg dianjurkan ialah Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri
Sound intersting,hurm so for the first time vna akan join benda-benda sebegini.
So let me fullfill all the requirement ok!
check it out.

1.Tajuk entri : "Saya Blogger Pahang" - sila gantikan nama negeri anda
Done,sila lihat kat atas sekali!

2.Link ke blog ini - wajib 
Immediately after entry utk letak link ni bukak for sure vna akan post :)

3.Nama anda - nama manja atau glamer
vna erman,vna pon blh ;)

4.Status anda - sudah kahwin ke belum, anak berapa ramai, isteri berapa orang, heheh..
bukan artis mahupon VVIP so tak perlulah berahsia bab2 sebegini kan.
Yes,still single.Belum tiba seru lagi.wink wink ;)

5.Cara hubungi - contohnya Facebook dan twitter, email boleh juga (mana tahu kalau ada orang nak panggil masuk tv atau suratkhabar). no telefon tidak digalakkan.
Nmpk tak dia ckp no.tel xdigalakkan.Jgn loghat plak nak kasi.Abg Baghla abg Nepal contact baru tau.So you all blh contact via FB just type Vna Erman.yeah,done!
Insyaallah akan di approve A.S.A.P
more update for sure la via my blog Karya Artistic Vna
pasti takkan menyesal bila korg terjah ke blog ini ;)

6.Daerah/Jajahan - di mana anda tinggal
Larut Matang & Selama

7.Tempat tinggal - jangan bagi alamat seperti dalam mykad pula, cukup sekadar bagi nama kampung, taman, felda, atau estet mana.
Taiping,Perak Darul Ridzuan.

8.Apa yang menarik di tempat anda - contohnya ada gua ke, ada lombong emas ataupun ada puteri bunian. heheh..
Ok,bab ini akan di explainkan dgn pnjg lebarnya.
Jom,share info ngan korg
let's check it out!

Taiping,owh digelar Bandar Warisan.Apa yg best kat sini dia tak menjanjikan korg dgn shopping complex yg besau2 yg dipenuhi dgn butik-butik oversea yg mewah lagi eksklusif itu tapi akan memberi seribu ketenangan bila rasa rimas dgn hiruk pikuk kota.Wah,bermadah pulak ;)

Yg famous about Taiping of course Lake Garden Taiping.Ia merupakan bekas tapak lombong masa zman2 penjajahan dulu.Bljr Sejarah kan for sure la korg tau.Dilahirkan sbg anak jati Taiping seriously tak tipu korg yg Lake Garden Taiping ni sangat cantik & sesuai la utk bersantai,berjogging,berdating,berphotoshoot & paling penting utk menenangkan jiwa.Excited tak dgr weyh?
See,lawa tau.

rasa teruja tak nak mai sini?
Kalau photographer2 mmg paling suka la kat Lake Garden Taiping sbb mmg gambar akan lawa dgn pemdgn yg hijau lagi permai.Org kahwin-kahwin nak wat photo wedding mmg ramai la.
Mmg Lake Garden Taiping menjadi pilihan ramai :)
Jadi tak hairanlah kalau pergi ke Lake Garden Taiping ramai org tgh berposing maut bersama-sama photographer memegang DSLR.Tak terkecuali aq lah salah seorgnya.


Nak nak kalau korg upah photographer bertauliah yg ada DSLR fuh,gerenti gmbr2 korg pasti cantik!
Kalau ada DSLR sendiri lagi lah jimatkan.


Tapi,tak perlu risau kalau takde DSLR tak bermakna ambik gambar tak cantik.Lake Garden Taiping sudah terang-terang tang lawa permdgnnya so kalau pakai camera biasa still juga terselah aura anda di situ.Don't worry ok!Pakai camera hp pon boleh lagi menyerlahkan X-Factor anda.
Gila sakan puji Lake Garden Taiping ni.

Jgn malu-malu utk beraksi depan camera once korg dtg ke Lake Garden Taiping ni.
Kang menyesal tak sudah!
Tgk la ckit pon tarak malu aq ni siap main lambung2 teddy bear lagi.
Credit to Jimmy for the amazing photo!


Tengah2 syiokkkk berposing maut jgn la smpi terkuar aksi-aksi kurang sopan plak kan.
Lake Garden ni public places,so pandai-pandailah jaga tingkah laku anda.
Jgn smpi ada pakcik baling sliper kat korg dah la sbb berkelakuan jelik.
Mana-mana pon ada rules kan,so patuhilah.
Kesopanan & Kesusilaan :)


Besides Lake Garden Taiping,yg special about Taiping ialag Bkt.Larut.
Di sebabkan Bkt. Larut ni la Taiping mmg dpt hujan secukupnya smpi dlm subject Geografi ckp Taiping merupakn bandar paling banyak hujan.
Masa PMR bila ada soklan tanya bandar manakah yg paling byk hujan dgn confident aq bulat Taiping
:)

Fyi,Bkt Larut dekat jer ngan Lake Garden Taiping.Bawak kereta pusing round2 mesti jumpa punya!
Kat atas ni permandangannya sangat mengujakan!
Awesome ;)

Usually kat Bkt Larut ini org bercamping la tak kira bdk2 sekolah hatta those ppl yg suka aktiviti lasak.
tak ketinggalan org berphotoshoot jugak.Buat kajian about tumbuh-tumbuhan & etc.
nak naik ke atas boleh guna kaki sendiri.Mmmg cayalah kuat stamina korg.
Kalau agak-agak tak berstamina mcm aq ni hah,don't worry jgn nagis tak dpt pergi ada perkhidmatan jip disediakan.so,siap sedia dgn wangnya mereka siap sediakan jipnya buat anda.
Pergilah,bersantai-santai dgn keluarga or kwn2 korg mcm aq buat ni.


Sekali sekala hang out mcm ni mmg best.Dgn sejuk2nya lepas tu berkelah wah syiokkkkknya!
Release tension lapang minda wa ckp lu!


Coming soon kerajaan akan buat cable car kat atas ni.
So,makin majulah la hospitality kat Bkt.Larut ni.

Dan di sebabkan keunikan & kecantikkan bandar Taiping maka destinasi ini pernah beberapa kali menjadi pilihan pengiat2 filem Malaysia utk buat shooting kat sini supaya scene gila lawa!

kalau zaman-zaman Mak Abah kita dulu-dulu filem yg ada buat shoot kat Bkt.Larut ialah filem Azura.
Ala lakonan Jamal Abdillah & Ogy tu.

Gila klasik example filem aq kasi kat korg!
Besides filem ni,ada lagi filem2 zaman kita muda-muda ni.
Contohnya filem Rock arahan Mamat Khalid tu.
Almost scene2 dlm filem tu dekat Taiping.

Gila lawak cerita ni eh.haha

Tak ketinggalan juga filem hebat arahan Khabir Bhatia
"Sepi"

Part yg Tony Yusoff & Eja jumpa yg Tony lari lari tu semua dekat Taiping la.
Ada jugak part Sein & Baizura Kahar ddk kat jambatan itu pon kat Taiping
so sweet ;)

Besides filem,novelis-novelis kat Malaysia tak ketinggalan menjadikan Taiping sbg latar belakang cerita novel diorg tulis.Banyak weyh aq baca & antaranya ialah

Mulanya Satu Cinta,karya Rose Harissa.Tgk ciap cover novel ambik kat Lake Garden gitu
and also nvl Hadirmu Satu Kurnia karya Fariza Zuliana.


banyak lagi benda2 best kat Taiping.Ada Muzium Perak,ok yg minat artifak-artifak blh pergi situ and free of charge ok.Ada juga Penjara Taiping,penjara pertama kat Malaysia.Yg tu xleh masuk la k.
Lalu tgk bangunan buleh la.Agak-agak teringin sgt nak masuk biar lah berhemah la dgn cara apply la jadi warder penjara.haha ;)
just joking :)
Kat sini banyak sekolah2 lama mcm SMK Convent Taiping,SMK King Edward,St George.bangunan2 sekolah ni semua almost dah beratus-ratus tahun and still kukuh.And vna one of the the SMK Convent school leavers :)
Ada jugak Zoo Taiping.adik-adik yg suka binatang boleh la pergi sana!
And much much more intersting about Taiping.
Nak cerita satu-satu tersangat la banyak.korg Google la nanti.
Ada la cerita about Kuala Sepetang,Bkt Merah Laketown & more.

Every single places kat Malaysia ada keunikkan masing2
And again TQVM to BPM & Crews for this oppurtunity utk promote psal Taiping eventhough Taiping bukanlah bandar segah mana but then still ada specialnya about this Raintown!
Hopefully entry ini terpilih!

Last but not least,proud to be Malaysian.
Proud to be Perakian
Love Taiping :)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman


Miang,meow meow!!

salam kawan-kawan!
:)

Bila terbitkan entry berbajukan baju tunang
hah,feedback anda terima ialah
"nak bertunang ke?"
atau
"haaa,tak lama lagi tu"
atau
"ish ish gatai berbenor"
atau
cantiknyaaaaaa,BAJU tuuuuu...
itu masing2 punya persepsi.vna ok jer!
yg penting kita suka-suka jer.takde makna lain.
;)

So,kalau terbitkan entry berinai bagaimanakah?
Adakah miang,meow meow?
Sekali lg,"yg penting kita suka-suka jer.takde makna lain."

Ptg td baru berkesempatan pergi rumah tok sedara aq jenguk dia sejak dia balik haji.
Skrg sudah bergelar Hajah la k!
Mcm biasa kewajipan kalau org balik Mekah for sure merasalah kita kat Malaysia ini dgn buah tangan air zam zam.Selawat sebelum minum :)
Lepas tu dpt la survenior2 lain mcm kacang2,kurma,sejadah & sebagainya!
Yg paling best skali dpt INAI MEKAH!
hehe ;)
mcm kanak-kanak ribena dpt coklat la kau vna!

Seriously aq suka berinai eventhough belum tiba masanya lagi.
Orang ckp aq kulit putih *org cakap k*
So pada aq bila aq pakai inai mcm konon2 lebih berseri la sbb aq akan kelihatan mcm Zombie bila bebas dari make-up.Itu aq mmg admit.Jadi pakai inai xla nmpk mcm mayat hidup kan.

Nak nak pula inai berukir tu.Sanggup gigih plus redha pergi kedai buat.
Terbang-terbang la duit warna merah tu kan beberapa helai.
Bila kita tgk tangan terukir cantik mcm ini

Gila kau tak excited.
Nak nak pulak bila lepas kering berubah menjadi begini


haha.nak mandi pon berjaga-jaga!
nak bagi tahan lama punya pasai.
Tapi ini cerita beberapa bulan lepas la.Inai ni aq ukir masa kat Shah Alam waktu sem 1 hari tu
Tunggu la masuk PTPTN sem 2 ni nak pergi buat lagi.

Aq tak berani nak komen bab-bab halal haram or hukum hakam pasal ukir-ukir inai ni
sebabnya admit yg aq bukanlah Ustazah hatta arif bab2 fatwa.
So tak komen pape yeah!

Memandangkan takde sapa kat rumah yg artistic bab-bab tolong ukir mengukir inai
So,bubuh bulat-bulat sendiri la kat kaki.
hehe,kaki saya tak cantik!

Nak letak kat tangan takut semua org terkjut lantas nak memukul aq sebab tak invite kenduri kahwin masa cuti sem.
haish,misunderstanding kang.Tak pasai2 kene cepuk.
Kaki pon cukup la.Tangan nanti-nanti la

Sapa-sapa nak inai boleh la mintak.Berlambak eh.
Yg serbuk ada.yg nak ukir2 pon ada.
meh meh.haha ;)
Year End Sales!

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman

Sunday, December 26, 2010

owh,begini rupanya vna erman,haish!

salam kawan-kawan. :)

Dalam hidup kita tak semua orang suka dekat kita dan tak semua org kita suka kan?
Right?Buat thesis statement mcm BEL313 plak.Itu menunjukkan yg saya rindu nak balik semula ke zaman Asasi dulu2.Dah,tampaq muka jap.Ohoii vna bangun-bangun!

You all tahu tak kenapa aq rindu gila nak balik zaman Asasi?

Pertama:
Masa Asasi aq belajar Law,yeah itu impian aq.Tapi bukan rezeki semasa Degree
Dah la aq redha pasal hal ini.Tutup buku!

Kedua:
Masa Asasi tak perlu susah payah nak apply PTPTN segala sume sebab dpt allowance from KPTM dan yg syiokkknya tak perlu bayar balik.Hatta gila shopping tak hinggat kan.

Ketiga:
Classmate masa Asasi superb duperb gorgeous fabulous habis.
Seriously takkan pernah ada lagi classmate mcm mereka.

Keempat:
Masa Asasi dekat Kedah,oh seriously takpa segan silu nak cakap kat Kedah best tak mcm Shah Alam yg semuanya serabut,mahal nak mampuih and nothing!Takde Pantai Merdeka nak buat gila-gila bila nak tgk laut.
Takde kedai HotMas yg gila sedap,murah & banyak.

Kelima:
Sebab UTAMA kenapa saya rindu nak balik ke zaman Asasi ialah masa Asasi TIADA KOKURIKULUM.
repeat.TIADA KOKURIKULUM OK!
gila heaven nak mampuih.Tak perlulah susah payah nak menjemurkan diri utk berkawad yg ntah pape.
tak perlu susah payah berebut-rebut dekat Student Portal cop2 group nak masuk koku semata-mata nak memenuhi credit hour dan dpt grad dgn sempurna!

OMG,aq sumpah gila tension sebab benda remeh-remeh mcm ni.Seriously.Sebab penat2 masa zaman2 sekolah aktif join itu join ini kumpul marks alih-alih bila masuk Degree still kena face all this thing.
macam nak gila pikir nak masuk apa.

FYI,cik vna erman mmg gila-gila sangat tak suka bab-bab bersukan
So,bila nak masuk part 2 nak melarikan diri drpd terkena aktiviti-aktiviti "KAWAD" the only choice yg ada hanyalah SPORTS.
gengz,ini bukan vna erman kalau dia pergi bersukan
Mmg terbalik dunia kalau tgk vna erman bersukan tanpa sebab paksaan.
Bagilah aq suruh uruskan kem motivasi ke,kem kepimpinan ke,suruh urusan event ke ape but not SPORTS!!!

tapi,memang takde choice la.
so the last thing yg ada ialah "SPORTS WELLNESS"
ok,aq rasa ini better ckit kot.
Memandangkan takde adegan sambut-menyambut bola
Takde sinaran matahari sebab classnya waktu malam
hence,I think this is the best.
Nak masuk Club Drama,erm pk 100x nmpknya tak sggup plak nak kasi 1 UiTM gelak-gelak tgk aq kan
Nak masuk swimming takut tak timbul-timbul dah.
isunya disini bukan tak suka sukan sebab nak jadi gadis Melayu terakhir control2 ayu jaga skin care sebaik mungkin.Tidak,tidak sama sekali.Penafian sekeras-kerasnya!
Nak masuk ini nak masuk itu semua dah fully booked.
Lastly,setelah berpikir sehangus-hangusnya finally the best for me and Dayah ialah Sports Wellness

Owh,begini rupanya vna erman,haish.
Yes,gengz inilah vna erman yg xsuka bersukan
Lepas tu gaduh takut gemuk.
wish me best of luck.Hopefully this is the right choice laaaaaa........
Fening fening tau tak sebab ni.

i'm born to be the writter and you are born to be my readers
much love,vna erman


Thursday, December 23, 2010

Kenapa Saya Suka Magazine?

salam kawan-kawan sume :)

sebelum pape Congratulation my dear sister, erleen erman
u have done ur very best,6A 2B
well done.try ur very best during SPM dear.
love loads ;)

Berbalik ke entry kali ini.eh eh dah dua kali buat entry "kenapa2" kan
nmpk tak betapa tak creative lgsg!haish.

KENAPA SAYA SUKA MAGAZINE?

PERTAMA:
there's a lot of information,tips,gossip that you can gain.
EH btul la.


KEDUA:
menyahut seruan kerajaan yg bersusah payah gigih buat kempen membaca bagai.
haha,tiba-tiba teringat kena buat NILAM masa time2 sekolah dulu2.


KETIGA:
boleh cuci-cuci mata dgn tgk latest trend sambil terlopong meleleh airliur sebab takdak duit nak beli :( 


KEEMPAT:
sbg peneman dlm bas bila naik bas sorg2 rasa ketaq2 bila tgk mamat-mamat indon menakutkan naik
Justeru,magazine boleh di jadikan back-up utk tutup muka
or boleh jugak jadi senjata utk bantai orang andai kata kene serang.dush,dush haiyakkkkk!


KELIMA:
Ini sebab yg paling UTAMA kenapa saya suka magazine
Sebab cover girlnya ialah LISA SURIHANI


haha,latest magazine yg aq beli ialah Cosmopolitan semata-mata lalu depan kedai News cari-cari magazine best ternmpk cover girl Lisa Surihani terus beli tak pk2 pnjg padahal sebelum ni xpernah lgsg baca Cosmopolitan.penangan Lisa Surihani punya pasal.

How I wish I could become like her.

But then it just a dreams.


Seriously skrg aq mmg addicted gila-gila punya dekat Lisa Surihani.
nak tgk dia pakai baju pa.Lepas tu terjerit2 kat Mak aq nak buat baju mcm dia.
haish,tak dpt jadi cantik mcm dia dpt otak mcm dia pon jadilah.
yeah,yeah azam 2011 nak jadi lebih tekun supaya pandai mcm Lisa Surihani.
konon jer niyh!

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman

Kenapa Saya Syg Adik Saya!

pungah2 almari baju kot2 ada baju tulis
"SAYA SYG ADIK SAYA"
eh eh masa bila ntah aq ada baju mcm tu.propa sgt!

sebelum tu,salam kawan-kawan yg comel sekalian.
hah,apa lagi klik la nuffnang byk2 kali sbb korg comel kan ;)

Pertama,kenapa saya syg adik saya:
sebabnya,dia akan kelihatan seperti "kakak" walhal sebenarnya dia lebih muda 5tahun dari aq!
oleh yg demikian aq akan sentiasa awet muda ;)

tercukup khasiat Mak Abah aq bagi dekat dia sampai tinggi melangut.
Haaaa,tinggi lagi tinggi lagi esk2 masuk umah terhantuk kat atap.beli kereta tak pyh ada bumbung!

Kedua;
kerana dia akan menjadi mangsa utk menjadi photographer paksaan
sebab aq xmampu nak hire photographer yg bertauliah.


Apa,ingat budak kecik ni tak pandai nak demand2?kene sogok dgn komik baru dia berbesau hati nak tolong ambikkan gmbr.
Nasib baik dia ambik gmbr cantik.Kalau tak kulit komik jer aq kasi!

Ketiga,
Sebab adik saya comel seperti saya!
Wah,masuk troli tolak sendiri nampak.haha ;)

Keempat,ok ini serious bak kata Wonderpets
kenapa saya syg adik saya:

sebab dia yg akan gelak bila saya ckp merepek atau buat lawak bodoh x hinggat
Dia jugak yg akan jadi tukang urut setiap kali saya sakit kepala
Dia jugaklah yg akan buat saya happy sebab hari-hari nak menyakat dia
Dia jugaklah yg akan menangis everytime saya nyanyi lagu Ayah & Ibu,ala lagu Sudirman tu
sebab dia sensitif ckit bila dgr lagu 2
Dia jugaklah yg paham peragai saya yg suka ada masalah tak tahu nak pakai apa bila nak keluar
Dia,dia & juga dia yg mengenali saya sepenuhnya!

Terakhir,
kenapa sy syg adik saya
kerana
Dia seorg jer adik saya
takkan ada lagi yg kedua hatta ketiga.

Dear Nur Erleen Erman,
akak sangat teramat shanngat-shhannngat sayang dekat ko.
TQVM sebab buat hari2 akak berlalu dgn indah sebab dpt cubit lengan kau yg gebu2 tu.

Dear Nur Erleen Erman
esk,insyaallah result PMR akan keluar.Semoga dpt mengulangi kejayaan yg sama mcm masa UPSR dgn kasi 5A dekat Abah & Mak
Hopefully kali ini 8A
Tak kisah dpt berapa pon esok you have done ur best!
kalau tak dpt 8A no more Korean movie.

Dear Nur Erleen Bt Erman
Me,myself  Nur Erviena Erman love you very much.

Last but not least,
To my cousin,najwa yg sama umur dgn adik aq
Tawakal la korg berdua nak dpt result esk
haha.nak gelak setan ckit ;)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman



Wednesday, December 22, 2010

speechless.

speechles.yes.i am.

salam kawan-kawan vna!
mungkin entry ni akan buat korg2 berasa aq kelihatan jakun
atau terdetik nak cakap "ek eleh poyonya" dkt aq setelah habis membacanya.
as usual terpulang kpd pandangan or persepsi anda.

Almost 1year and 7 month++ aq berblogging
And yes,blog aq tak la sehebat mana
Mungkin org pndg sebelah mata atau mungkin juga org ketawa sebab entry ntah papa
But ultimately,who cares!

Seriously,once aq login blog aq akan berblog walking
melawat blog-blog mereka mereka yg lain tak kisah sama ada blog tu fofular atau biasa2 saja
and besides hanis zalikha & fatin liyana aq suka jugak dekat blog Ayun Ayunar
aq mula kenal blog Ayun masa blog dia tercalon dekat BPM.
seriously masa tu tak tipu ok blog first sekali aq klik utk tgk calon2 yg bertndg dkt BPM ialah blog dialah
tak taulah magis apa ada suddenly mouse terus tekan link blog dia

And seriously saya jatuh cinta sama blog dia
Sebabnya konon2 nak jadi fashionista bab2 menstyle gaya tudung so terus follow blog ayun.
banyak tutorial ayun kasi and girls tak rugi kalau you tgk sbb senang jer cara dia ajar pakai shawls segala bagai la
Dan disebabkan itu aq ada tulis entry pasal si ayun ni.entry dia ialah " Ada Apa Dgn Style "
Niat hati sekadar nak share ngan followers yg lain about blog Ayun ni so tulis la
Dan tak di sangka-sangka Ayun baca entry yg ditulis ni and dia siap kasi comment.


Gila la.macam tak percaya.Gosok-gosok mata kot2 masuk habuk.
lap-lap screen laptop mana tau labah-labah buat sarang.tak percaya punya pasal.
tgk la apa aq comment balik.haha.teruja habis.
sapa cakap aq pandai-pandai edit comment kat atas tu aq cepuk kang!!
amboi-amboi.

Lepas tu tadi aq baru terjah blog Ayun ni.Dia ada post abaout tutorial make-up
dah abis tgk aq pon bukak la blog aq
Guest what?
Ayun datang visit blog aq lagi weyh.haha.terus adrenalin laju!
masuk ni dah 2X dia datang singgah blog tak seberapa ni
mcam mana aq tau?
ni dia buktinya......

and again,speechless!

Dear Ayun Ayunar,
vna mmg adore your blog!
talak kedekut ilmu nak share info about your style.
vna mmg adore your style.
Anggun & feminin.
TQVM Ayun sebab "Drive Thru" blog vna yg tak seberapa ni
kahwin nanti jgn lupa jemput k ;)
haha :)

kawan-kawan yg berminat utk belajar bab-bab fashionista blog ayun ayunar blog paling sesuai utk di kunjungi.
take care you all
sorry kalau rasa jelik dgn entry ini
and TQVM juga to my followers.Love every single of you!muah muah.

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman



Sunday, December 19, 2010

Harta Karun Anak Cucu!

 Assalammualaikum, *sambil mengetuk2 screen laptop korg!*
Bukak mata celik beasu2 ckit ada entry baru ni nak habaq maiiiiii...............

hye you all!
Pagi tadi aq baru habis completely sume novel2 yg aq beli aritu masa Alaf 21 buat sales
Last novel aq baca tajuk "Masih Setia by Aisha Sofea"
Bila dah abis baca suddenly ada benda nak share ngan korg sume
Dalam nvl yg aq baca ni dia ada a bit cerita about warisan la.Malas nak cerita pnjg2 kalau korg nak tau go and grab it dkt bookstore yg terdkt.
So,entry kali aq nak ckp pasal Warisan!

Fyi,aq bukanlah anak org beranda hatta berdarah raja.jauh menyimpang sama sekali
So,xde maknanya lah kalau aq ni ada mewarisi harta-harta Ismid Ulam Raja
But then walaupon takde harta karun yg di warisi dari tok nenek moyang aq still jugak ada "barang" yg dipass2kan yg mungkin akan menjadi warisan family aq satu hari nanti
Salah satu "barang" yg aq telah warisi ialah................
" Baju Tunang & Baju Kahwin kepunyaan Mak aq"

hahahaha,mungkin a bit melucukan kan kan?
Or kedgrn unsur2 kepoyoan.tapi takpe terpulang kpd persepsi masing-masing
Gambar kat atas ni yg baju kebaya lace warna merah ni baju Tunang Mak aq
lagi satu baju yg still ada dlm simpanan ialah baju akad nikah mak aq warna hitam gold2
lawa,tapi malas nak punggah2 so xde gmbr nak share.
Baju-baju kahwin lain ada.Tapi 2 ni jer yg aq warisi & memandangkan adik perempuan aq tak berminat baju-baju sebegini maka baju-baju kahwin Mak aq masuklah ke wardrobe aq.

Pada aq benda ni ada sentimental value tersendiri.
Yeah,perkahwinan hanya sekali dlm hidup.So kalau nak pakai baju pengantin sekali jer la kan.
Lain la kalau korg model2 oh,of course la mungkin dua tiga kali akan pakai baju pengantin
tapi feelnya tak sama la.
Aq nak jadikan baju-baju pengantin kepunyaan Mak aq ni sbg warisan anak-anak cucu aq nanti
Terpulanglah kalau mereka-mereka nanti nak pakai masa kahwin ke or simpan but then ni akan jadi warisan keluarga aq.Aq akan pastikan.
Kalau tanya aq whether aq nak pakai masa wedding aq nnt sbg salah satu baju utk malam berinai maybe,
erm jawapan enggak ada lg.Belum di pk2 lg.
Tapi kalau nak tunggu wedding aq la kan lambat lg mau 5-6 tahun akan datang
So tak salah kan kalau syok sendiri nak pakai skrg!
Taraaaaaaaaaaaaa......
maaflah,tersyok sendiri.tak suka xperlulah teruskan membaca!
tapi kalau suka proceed2 ;)
Memandangkan aq bukanlah nak bertunang betoi2 hatta bernikah tidak sama sekali maka photoshoot atas lantai sudah!
Actually,baju lace merah ni aq pernah pakai sekali masa pergi wedding cousin Mak aq
Haha,over gila kan!Mungkin jugak time 2 kepala aq senget sebelah sampai otak tak center.
Masa tu aq ketandusan baju nak pakai pergi kenduri.Kebanyyakkan dah di angkut pergi Shah Alam
Ada la berapa2 lagi kat dlm wardrobe tapi tulah time2 2 jugak ramai sangat org nak kahwin
Sampai xnyempat-nyempat tak cukup baju pulak aq nak pakai.Asyik dok pusing baju tu jer la
Last2,memandangkan ni wedding keluarga takpalah buat gila ckit melaram lebih
haha,bila dah pakai terasa over plak tapi Abah dh jerit-jerit suruh cepat
make-up pon sempat tenyeh eye liner & blusher jer!
Gila kau nak make-up over2 kang tersilap pengantin pulak
Makan kat kenduri pon main telan-telan jer tak kunyah2 sebab terasa segan org memandang
Tapi aq rasa tak pon org tgk,tapi perasan lebih.Dlm hati nak blik cpt...Malu weyh malu!
Terasa taubat tak mau pakai dah.tapi tak tau la esok lusa kalau mai "gila" aq balik kan.
;)

Kalau tanya aq apa benda aq nak kasi nak anak cucu aq nanti
aq nak kasi diorg baju & kasut aq masa kecik-kecik!
Kiranya anak perempuan aq la yg akan pakai :)

Apa yg special dekat baju & kasut merah ni ialah baju ni Abah aq beli dekat UK masa Abah aq further study kat sana.Time aq aq baru umur 2tahun.kesian kan aq kena tinggal ngan Mak & Abg aq kat Malaysia.
masa tu polisi tak membenarkan student bawak family sekali.But then after group Abah aq baru diorg ubah polisi kasi bawak family sekali.haish,hampeh btoi kalau tak merasa la jugak aq nak pegang salji!

Aq rasa cukup-cukuplah kot nak cerita bab2 nak pass2 harta karun ni sume.
Muak-muak muntah-muntah pulak korg kang!
Kita jumpa lain kali di wedding aq ;)
eh2 tak-tak di entry akan dtg.hehe (;
Wedding konon,calon pon takdak hatta degree pon tak habis lg!


take care you all :)
i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman

Wednesday, December 15, 2010

Fashionistha ;)

kalau dah cantik pakai apa pon cantik kan.weyh,bkn aq yg dimksdkan di situ!
Tak baik perasaan2 tau!

salam kawan2.kita jumpa lg di blog karya artistic vna!
TQ you all sebab sempat singgah menyinggah ke sini.Slot kali ini nak cakap pasal "Fashionistha" 
Mcm motivasi pulak nak berslot2.hehe
Cop,blog ini actually bukan tertubuh utk bercerita bab2 fashion cuma kali ini saja nak ckp pasal fashion
So korg2 jgn pulak search2 kat "Catch Up" kat sidebar tu cari tutorial kecantikan pulak naaaa
Sampai kiamat pon xkan jumpa sebab takdak pon
Blog ni pemiliknya bukanlah fashionistha pon hatta pakar kecantikan amatlah jauh sekali.


You all pernah tak mcm tertimbul perasaan hasad dengki?Weyh mmg la tak baik.Aq tau cuma semua org mesti ada perasaan itu tak banyak 1% mesti ada.Kan kan?Ok kalau tanya dekat aq seriously aq jeles tgk org2 cantik especially artis la k senang cerita sebab diorg pakai apa pon tetap cantik.Even kdg2 fashion diorg pakai pelik2 tapi once tersarung kat badan diorg terselah aura mereka.Lepas tu kalau yg bertudung pulak amboi elok jer letaknya tudung diorg cantik rapi jer.Haish jealous2.Aq seriously mmg suka tgk Lisa Surihani
sebab pada aq dia sesuai digelar "Beauty with Brains".Hai bertuah kan udah cantik lepas tu pandai.Berganda2 extra advantage Lisa.Satu lg Yuna,alamak mmg top la style dia.Lepas tu suka tgk Heliza AF bila dia pakai tudung.Seriously jeles sangat sambil musykil2 mcm manalah dia boleh pakai jd cantik mcm 2?Plus dia ada mata yg cantik & bulat besau.Wah berganda2 jeles niyh. ;)
Sampaikan model iklan Sensondye yg perempuan pakai tudung colour putih tu pon aq jealous jugak.Bukan sebab gigi dia tak sakit dah tapi dia lawa la.Pakai tudung simple jer still anggun gitu.
Kronik btoi la aq ni!


Bila kita tengok org tu pakai mcm ni org tu pakai mcm tu org ni lilit tudung mcm 2 org ni pakai tudung style mcm ni mula nak tergedik2 sama nak follow. Mula la buang2 duit berlagak mcam anak org kaya kan
Beli magazine tu beli magazine ni,terjah blog org tu terjah blog org ni
Dgn harapan boleh la jadi mcm mereka.Last2............


.......................jadi macam sarung nangka.huhu
Sebab tu aq suka ckp kalau dah cantik pakai apa pon cantik.Kalau tak cantik buatlah cara tak cantik
Tempek bedak 40kati belum tentu kau boleh cantik vna!


Mula la rasa alamak membazir la beli baju ni.Alamak tak cantik la pulak baju ni
Alamak.alamak jer la tak boleh nak buat apa dah
Jalan penyelesaian sedekah jer dkat org lain.Tapi itu la nak kasi dekat org rasa syg or sebenarnya Haji Bakhil last2 ddk jer la terperuk kat dlm almari
Korg pernah tak rasa mcm 2?or berperagai mcm aq?
Aq selalu mcm 2 tau.Kdg2 beli tp xpki.Ada la tu yg tak kene.
Masa nak beli lawa jer dah bawak balik menyesal
Itu namanya nafsu vna!
syuhhhhh2 setan-setan semua tak mau dgr bisikan2 korg lg.Huh!


But sometimes when your confident comes immediately or tiba2 mcm dpt hidayah & kekuatan kdg2 sesuatu yg tak pernah korg rasa nak buat tiba2 rasa nak buat.Contohnya mcm aq la.For your information dress yg aq pakai dlm gmbr ni masa mula2 aq beli aq rasa mcm cantik tau.Siap sanggup tukar tau sebab mula2 beli dress lain and then hati tetap cakap dress kelabu ni lg lawa.Terpaksalah roomate I time tu ikut kerenah I temankan tukar and nasib baik akak jual kasi tukar.Lepas tu balik2 bilik eh terasa pelik pulak.Mcm tak kene.Lepas tu tak tau nak pakai pergi mana.Kesian dress ni lama la jugak terperuk dlm almari sebelum aq dpt kekuatan nak pakai masa pergi Kedah baru-baru ni.So korg rasa ok tak?


Apa yg aq nak sampaikan kat sini ialah kalau kita rasa kita tak cantik mcm artis2 glamour tu tapi kdg2 tertimbul perasaan ingin jadi mcm mereka so build ur confident insyaallah apa yg kita pakai berbekalkan confident yg kita ada insyaalah nampak menarik.Akan tertimbul X-Factor anda di situ.Aq pon bukanlah berani sangat nak cuba style itu la style ni la but then suka perasan so try jer la.hahaha
And then siap sedialah nak kene "anjingan" dari mereka-mereka *anda tahu siapa anda*
haha.penuh la wall dkt FB kan.
so,that's all nak share!
*bg nasihat kat korg diri sendiri pon pk 10X* ;)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman