Thursday, December 23, 2010

Kenapa Saya Syg Adik Saya!

pungah2 almari baju kot2 ada baju tulis
"SAYA SYG ADIK SAYA"
eh eh masa bila ntah aq ada baju mcm tu.propa sgt!

sebelum tu,salam kawan-kawan yg comel sekalian.
hah,apa lagi klik la nuffnang byk2 kali sbb korg comel kan ;)

Pertama,kenapa saya syg adik saya:
sebabnya,dia akan kelihatan seperti "kakak" walhal sebenarnya dia lebih muda 5tahun dari aq!
oleh yg demikian aq akan sentiasa awet muda ;)

tercukup khasiat Mak Abah aq bagi dekat dia sampai tinggi melangut.
Haaaa,tinggi lagi tinggi lagi esk2 masuk umah terhantuk kat atap.beli kereta tak pyh ada bumbung!

Kedua;
kerana dia akan menjadi mangsa utk menjadi photographer paksaan
sebab aq xmampu nak hire photographer yg bertauliah.


Apa,ingat budak kecik ni tak pandai nak demand2?kene sogok dgn komik baru dia berbesau hati nak tolong ambikkan gmbr.
Nasib baik dia ambik gmbr cantik.Kalau tak kulit komik jer aq kasi!

Ketiga,
Sebab adik saya comel seperti saya!
Wah,masuk troli tolak sendiri nampak.haha ;)

Keempat,ok ini serious bak kata Wonderpets
kenapa saya syg adik saya:

sebab dia yg akan gelak bila saya ckp merepek atau buat lawak bodoh x hinggat
Dia jugak yg akan jadi tukang urut setiap kali saya sakit kepala
Dia jugaklah yg akan buat saya happy sebab hari-hari nak menyakat dia
Dia jugaklah yg akan menangis everytime saya nyanyi lagu Ayah & Ibu,ala lagu Sudirman tu
sebab dia sensitif ckit bila dgr lagu 2
Dia jugaklah yg paham peragai saya yg suka ada masalah tak tahu nak pakai apa bila nak keluar
Dia,dia & juga dia yg mengenali saya sepenuhnya!

Terakhir,
kenapa sy syg adik saya
kerana
Dia seorg jer adik saya
takkan ada lagi yg kedua hatta ketiga.

Dear Nur Erleen Erman,
akak sangat teramat shanngat-shhannngat sayang dekat ko.
TQVM sebab buat hari2 akak berlalu dgn indah sebab dpt cubit lengan kau yg gebu2 tu.

Dear Nur Erleen Erman
esk,insyaallah result PMR akan keluar.Semoga dpt mengulangi kejayaan yg sama mcm masa UPSR dgn kasi 5A dekat Abah & Mak
Hopefully kali ini 8A
Tak kisah dpt berapa pon esok you have done ur best!
kalau tak dpt 8A no more Korean movie.

Dear Nur Erleen Bt Erman
Me,myself  Nur Erviena Erman love you very much.

Last but not least,
To my cousin,najwa yg sama umur dgn adik aq
Tawakal la korg berdua nak dpt result esk
haha.nak gelak setan ckit ;)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman



6 comments :

Najmi said...

lar baru form 3 ker adik hang tu vna?? mati2 aku ingat dia dah form 4 or 5 waktu kita photoshoot hari tu. ha3. baru nak ngorat. =p

.vna erman. said...

yes jimmy baru f3...
sbb tu aq ckp dia nmpk mcm "kakak"
hahaha.
amboi2,ada hati naaa nak jadi adik ipar aq...
isi borg dulu...ambik angka giliran!

lady XOXO said...

amboi.. comei nya tuan rumah... hai hai ...

.vna erman. said...

eh eh xla awak...biasa2 jer

Halia Kentang @ Annpaan said...

cantik nyer skirt tue

.vna erman. said...

TQ dear ;)