Wednesday, December 15, 2010

Fashionistha ;)

kalau dah cantik pakai apa pon cantik kan.weyh,bkn aq yg dimksdkan di situ!
Tak baik perasaan2 tau!

salam kawan2.kita jumpa lg di blog karya artistic vna!
TQ you all sebab sempat singgah menyinggah ke sini.Slot kali ini nak cakap pasal "Fashionistha" 
Mcm motivasi pulak nak berslot2.hehe
Cop,blog ini actually bukan tertubuh utk bercerita bab2 fashion cuma kali ini saja nak ckp pasal fashion
So korg2 jgn pulak search2 kat "Catch Up" kat sidebar tu cari tutorial kecantikan pulak naaaa
Sampai kiamat pon xkan jumpa sebab takdak pon
Blog ni pemiliknya bukanlah fashionistha pon hatta pakar kecantikan amatlah jauh sekali.


You all pernah tak mcm tertimbul perasaan hasad dengki?Weyh mmg la tak baik.Aq tau cuma semua org mesti ada perasaan itu tak banyak 1% mesti ada.Kan kan?Ok kalau tanya dekat aq seriously aq jeles tgk org2 cantik especially artis la k senang cerita sebab diorg pakai apa pon tetap cantik.Even kdg2 fashion diorg pakai pelik2 tapi once tersarung kat badan diorg terselah aura mereka.Lepas tu kalau yg bertudung pulak amboi elok jer letaknya tudung diorg cantik rapi jer.Haish jealous2.Aq seriously mmg suka tgk Lisa Surihani
sebab pada aq dia sesuai digelar "Beauty with Brains".Hai bertuah kan udah cantik lepas tu pandai.Berganda2 extra advantage Lisa.Satu lg Yuna,alamak mmg top la style dia.Lepas tu suka tgk Heliza AF bila dia pakai tudung.Seriously jeles sangat sambil musykil2 mcm manalah dia boleh pakai jd cantik mcm 2?Plus dia ada mata yg cantik & bulat besau.Wah berganda2 jeles niyh. ;)
Sampaikan model iklan Sensondye yg perempuan pakai tudung colour putih tu pon aq jealous jugak.Bukan sebab gigi dia tak sakit dah tapi dia lawa la.Pakai tudung simple jer still anggun gitu.
Kronik btoi la aq ni!


Bila kita tengok org tu pakai mcm ni org tu pakai mcm tu org ni lilit tudung mcm 2 org ni pakai tudung style mcm ni mula nak tergedik2 sama nak follow. Mula la buang2 duit berlagak mcam anak org kaya kan
Beli magazine tu beli magazine ni,terjah blog org tu terjah blog org ni
Dgn harapan boleh la jadi mcm mereka.Last2............


.......................jadi macam sarung nangka.huhu
Sebab tu aq suka ckp kalau dah cantik pakai apa pon cantik.Kalau tak cantik buatlah cara tak cantik
Tempek bedak 40kati belum tentu kau boleh cantik vna!


Mula la rasa alamak membazir la beli baju ni.Alamak tak cantik la pulak baju ni
Alamak.alamak jer la tak boleh nak buat apa dah
Jalan penyelesaian sedekah jer dkat org lain.Tapi itu la nak kasi dekat org rasa syg or sebenarnya Haji Bakhil last2 ddk jer la terperuk kat dlm almari
Korg pernah tak rasa mcm 2?or berperagai mcm aq?
Aq selalu mcm 2 tau.Kdg2 beli tp xpki.Ada la tu yg tak kene.
Masa nak beli lawa jer dah bawak balik menyesal
Itu namanya nafsu vna!
syuhhhhh2 setan-setan semua tak mau dgr bisikan2 korg lg.Huh!


But sometimes when your confident comes immediately or tiba2 mcm dpt hidayah & kekuatan kdg2 sesuatu yg tak pernah korg rasa nak buat tiba2 rasa nak buat.Contohnya mcm aq la.For your information dress yg aq pakai dlm gmbr ni masa mula2 aq beli aq rasa mcm cantik tau.Siap sanggup tukar tau sebab mula2 beli dress lain and then hati tetap cakap dress kelabu ni lg lawa.Terpaksalah roomate I time tu ikut kerenah I temankan tukar and nasib baik akak jual kasi tukar.Lepas tu balik2 bilik eh terasa pelik pulak.Mcm tak kene.Lepas tu tak tau nak pakai pergi mana.Kesian dress ni lama la jugak terperuk dlm almari sebelum aq dpt kekuatan nak pakai masa pergi Kedah baru-baru ni.So korg rasa ok tak?


Apa yg aq nak sampaikan kat sini ialah kalau kita rasa kita tak cantik mcm artis2 glamour tu tapi kdg2 tertimbul perasaan ingin jadi mcm mereka so build ur confident insyaallah apa yg kita pakai berbekalkan confident yg kita ada insyaalah nampak menarik.Akan tertimbul X-Factor anda di situ.Aq pon bukanlah berani sangat nak cuba style itu la style ni la but then suka perasan so try jer la.hahaha
And then siap sedialah nak kene "anjingan" dari mereka-mereka *anda tahu siapa anda*
haha.penuh la wall dkt FB kan.
so,that's all nak share!
*bg nasihat kat korg diri sendiri pon pk 10X* ;)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman

22 comments :

ketingting said...

wow! seyes la vna. kamuuuu sangat sangat comel. jeles aiii! sape punya dslr ni wey? ahahaha! smart la!

.vna erman. said...

nisak.weyh jgn privatekan blog hg weyh

Syuhada Aris said...

Vna.akk ingatkan akak sorang aje yg adore kat minah iklan sensodyne tu....hahaha....btol2, she's so smart with the simple style...dia la inspired akak utk beli inner byk kaler (kalau tak, kaler itam aje)..
BTW, u're totally freaking hot + gorgeous with that dress...

.vna erman. said...

kan akak dia lawa kan.kita serupa la adore kan bdk perempuan tu..
btw,thanx kak syu ;)

~aniz~ said...

lau da cntik cm vna erman,pkai dres wne ijau taik lmbu pn cntik sajo..ko xush pure3 konon3 x cntik ye vna erman!

.vna erman. said...

bengong ko aniz!!!
tetap xdpt tandingi mu...kau idolaku

Adam Abu Bakar said...

huiih!
dia punya gaya..
kalah artis kot!

hehe

.vna erman. said...

hahahaha...takde maknanya!

nadzirah razalli said...

hi comel :) hehe..
salam kenal ye :D

.vna erman. said...

hallu.tq dear ;)

Ain Zulaikha said...

sy tak de kamera T_T jadi susah nak tangkap gambar cantik2 mcm awk :)

.vna erman. said...

camera hp pon blh awk ;)

tomatokering :) said...

cantek lah vna ;D

kai azmier said...

who say u tak cantik? cantik la.. =)

Suhami Ahmad said...

wa..ni leh jadi model ni

.vna erman. said...

haishhh biasa2 sajo...

Cik Tom said...

comel!!

.vna erman. said...

TQ cik tom ;)

n a d i a said...

vna...
cntk eah skrg..
cute2...
i likeeeee ;)

.vna erman. said...

eh mana da nadia....
biasa2 sajo ;)

Fieona Sky said...

Wahhh, cantik cantik xD

.vna erman. said...

TQ dear :)