Friday, October 29, 2010

Saya suka SALES!

Promise promise kejap jer update
wink wink ;)

Hey,Ahad bakal menjelma bersama2 dgn paper accounting yg membara
Tunggu utk dijwb oleh sume student2 termasuklah saya vna erman yg paling paling SUPERB subject accounting...ok,unsur penipuan di situ
OMG,paper ni paper paling paling mengerikan setelah sekian2 lama meniggalkan paper Add Math yg satu ketika dulu mcm nak terguling2 jwb
But then still credit time SPM wlpn study last2 minute
Tp accounting ni?
Sumpah aq mmg xtahu pape sal accounting....
Pergi class and lgsg xpenah ponteng tp tanyalah sal accounting mmg aq xtahu pape
Owh Dayah,kalau tolonglah kawan kau yg sorg ni
Ok,dah promise kat atas xnak update lme2
Lately ni sy selalu tgl sorg2 dkt bilik
Roomate2 sy sentiasa bz bersama2 buah hati masing2
Sy xkisah sbb aq pon kdg2 tglkan diorg balik Shah Alam la
eh mmg aq dh ddk Shah Alam senang cte lebih terperici balik umah Aunt.Ma
so,skrg sy lebih senang kuar dgn the only and 4ver BFF ku which is Zalikha Zamri
Suka tak dpt makan pizza smlm?
Dh hilang mengidam?
Ehmmm yummmy2 kan
U r welcome babe,setakat nak jln g pizza kat depan tu xjd hal la
Lain kali kte mkn lg ok!
Bertambah2 kalori yg sedia ada
Lepas tu kan lepas tu kan hari ni bgn2 pg semangat membara jer tp bukan sbb nak study account tp kan tp kan Alaf21 buat SALES yg gler2 hebat
OMG!
sangat kerugian kalau aq xpergi..
so,sggup pagi2 eh xla pagi sgt kan around 10 a.m naik lif gigih berjln g bilik Zaliq semata2 nak ajak dia pergi temankan aq
Glad,die xkisah so akhirnya sampai jugak ktorg ke pesta buku 2
Ok,aq mmg borong sakan yg gler2 sakan sbb aq paling2 pantang dgn words "SALES"
so,berplastik2 jugak la nvl aq borong kan
eh xla ekstrem cume 2beg plastik plus Zaliq punya satu so sume skali 3beg plastik jer
Mse smpi2 tgk sume org usung berplastik2 pastu dok ckp
"gler r org 2 bli byk nak mampus"
Alih2 diri sendiri pon same jugak
So, xkira di pesta buku ade jugak gmbr buat tatapan korg!
my dear BFF,thanx sbb slalu ada di setiap saat siap detik setiap masa buat aq
Glad to be ur bff since form 1
u r the best ;)
much love dear :)
Gengz,kalau yg mane gler2 nvl boleh la pergi ke tempat Alaf21 dkt Sek.16 if i'm not mistaken
Grab it as much as possible
Cucuk duit byk2 ckit dkt ATM b4 pergi sbb kat area2 2 xdak ATM machine
sales die until this Sunday,31.October.2010
so,sila la jeles tgk gmbr kami berdua memborong nvl
later aq publish new entry nvl2 pe yg aq bli ok!
now,notes2 and past year account sedang berjoget2 menanti aq
sampai ketemu
much love,vna erman :)




Monday, October 25, 2010

Aku Udah Penat

Kau berusaha,yes mmg admit yg usaha kau last2 minute but then kalau dulu yg bertemankan segala bagai jenis kes,akta yg buku Law sampai 3 buah nak kene pulun xpulak sebeban sekarang
Sumpah,aq dah penat sangat dah yg smpi nak nagis tp xde lg airmata yg nak mengalir
Sumpah dlm hati rasa keperitan yg teramat2 tp mcm xmampu nak dilepaskan
sometimes aq rse yg aq manusia yg paling useless
sometimes aq mcm ddk sejenak fikir n trus2 fikir ape sebenarnya yg aq buat dlm hidup aq yg sampai sebegini besar dugaan yg aq kene hadapi
sometimes aq pk & pernah jugak ckp kan ke bagus mse kecik2 dah mampus atleast xmenyusahkan Emak dgn Abah nak kena bela sampai besau lepas tu mcm xpernah buat sesuatu yg buat diorg rasa bangga ada anak yg bernama Nur Erviena
kalau masa kecik2 mampus kan ke xpayah susah2 kan orang lain
mati suci jer terang tang2 dah masuk syurga
Ya Allah,aq sebenanrnya xkuat Ya Allah walaupun sebenarnya kau lebih mengetahuinya
Kdg2 aq rse dah setakat ini jer usaha aq sbb aq dah penat
Kdg aq rse yg aq kuat sebenarnya nak hadapi cume aq sengaja manja
Kdg2 aq rse yg aq hanya berpura2
Kdg2 aq rse yg aq sendiri tahu nak luahkan mcm mana
aku nak menangis sumpah aq nak nagis tp xboleh nagis
Plz la aq dah penat sangat dah
Penat,penat sangat
Perlukah aq teruskan lagi?
Sekarang yg aq tahu ape yg aq buat semata-mata sebab Abah ngan Mak
semata-mata kerana mereka
xde sebab laen & xkan pernah ada
Tapi sampai bila?
Mudah2 Allah tunjukkan la jalan buat aq
sesungguhnya aq dah penat
deeply inside my heart,i really miss you
miss you a lot damn much miss
hey you,yes you
yes You la
I miss you L.A.W...:(

Thursday, October 21, 2010

20.10.2010 :)

20.10.2010
eh cute kan date die?
kalau set tarikh wedding pon comei kan ala2 sweet gitu
ok,terdpt unsur2 kegatalan di situ
wink wink ;)

hey gengz!
I mmg nak final but then final final la jugak tp kaki I mmg xreti2 ddk diam
yeah,mmg I perasaan pandai di study week pon masih berkhayalan xsedar2 diri lg yg final tgl 3hari jer lagi
tp,nak buat mcm mane kan mase dah berlalu pon
kalau korg mcm ade terbc tertgk ternmpk tp pura2 ignore lantak kau la kan status aq dkt fb
yg kene balik Shah Alam dlm mse tempoh study week ni
issshhhh madam I mmg suka mungkin jugak dengki sbb ktorg dpt study leave die kene keje
Yes kawan2 aq kene balik Shah Alam semata2 nak kne buat presentation
Owh,mmg semata2 presentation tu die menganggu 3hari study week aq tau x
Mmg la presentation tu kejap jer tapi perjalan pergi perjalan balik tolak tambah hitung kira 3hari tau x....issshhhhhhh bengang jer aq kan
Walaupon aq ddk Shah Alam x bermakna aq xbuleh berpura2 jadi anak org kaya
Xkisah la kene balik Shah Alam semata-mata presentation pastu ade lg balance 3hari nak jugak balik Taiping balik semula
Yeaaahhhh aq mmg sgt gigih,yeah aq mmg berlagak mcm anak org kaya
xkisah la kene bayar tiket bas ke buang masa ke ape ke tongang terbalik org nak ckap tp terserah mereka
Aq tetap jugak balik umah and in fact dah selamat pon sampai
Oleh yg demikian mase aq balik Shah Alam Selasa baru2 ni adk aq yg seorg jer ni pon follow
mmg die dpt cuti khas dari Abah utk ponteng sek 2hr
Ala dah abis PMR abah pon mcm pejam2 mata jer la izikan die follow aq
Dah samapai Shah Alam mcm kesian pulak dkt die xpergi mana2
Yela dtg xkene time mmg la xdak sapa nak bawak g jalan
So,kawan2 aq which is Aniz & Qila suggest bwak la adk aq pergi I-City plus I-City sekakang beruk jer drpd umah Om Yas
so atas kerjasama from Aunt.Has and jugak kebenaran Om Yas maka sampai la jugak akhirnya Nur Erleen Erman ke I-City
hureyyyyyyy,bagi pihak die
masuk kali niyh dah 2X kali la aq sampai I-City niyh
ade sekali tu pergi ngan my frens Qila tp xmasuk sbb pakguard tu xbg motor masuk sampai kedlm so lupakan jer la hasrat time tu
Wlpn ni kali kedua aq g I-City tp excited tergedik2 tu tetap meninggi
xpercaya tgk la gmbr2 kat bawah ni
byk actually but then arghhhh penat tersenguk2 nak upload
korg pon mcm muak2 nak muntah meluat asyik2 entry nak letak gmbr
So,enjoy tgk collection photo kali ni
Kalau mcm meluat xpyh la tgk I xkecik hati pon
Sampai ketemu lain entry
Buku byk lagi xstdy ni
Tolong la vna sedar2 la diri
Alahaiiiiii......
gengz,
much love,Vna Erman











Friday, October 08, 2010

saya tahu mereka sygkan saya ;)

Takde lg dah adehhhh dehhhh ouwhhhh sakitnya!
Skrg saya sudah sihat
Alhamdulillah,syukur :)

After a week,I tell the truth...yeah,akhirnya saatnya detiknya waktunya dan ketika telah tiba jua
Hari Ahad last week aq berterus-terang hal sebenarnya dkt Mak yg aq accident
setelah semggu ok setelah dpt kekuatan & keberanian aq buat keputusan hidup & mati
repeat repeat "Hidup & Mati ok!"
maknanya bende niyh xbuleh buat main2 mcm main congkak
mcm tau2 jer Mak aq tny kat sane ok ke?
eh eh Mak firasat mu btoi la...yela kalau dh 9bulan dok mengusung aq ke sana ke mari
bela sampai 20tahun pastu xdgr cakap kan
so aq pon ckp la "Mak,mak de bnde ena nak g taw tp mak jgn marah tau"
haaaa baru bukak mukadimah jerrr tu Mak aq dah ckap berjela2 dah
aq pon cte la chot chet chot chet bla bla bla bagai dekat Mak
heheheh...bising jugak la Mak aq kan but then xdela mengamuk nak baling periuk belangga kat aq sampai benjol2 dahi
aq pon pandai dah agak2 sihat baru cte
kalau aq bg taw mse lepas2 jer accident mahu mlm tu jgk aq kene bungkus brg balik Tpg xpyh ddk kat Shah Alam lg dah
haaaaaa lega lega dah berterus terang
mungkin juga hikmah di sebaliknya aq makin sihat
xdela nnt nak kene bohong2 kalau Mak tanya asal seluar baru dah terkoyak kat lutut
xpayah la kan time tu buat muka terkebil2 ke buat muka kerang wangi ke kan
xdela nak kene sorok luka parut kat kaki takut nanti Mak nampak
senang cte xpayah la nak sembunyi2 lagi
cume sedia maklumlah kau ingat xkene marah xde kene denda
haaaa no more riding a motocycle
yes yes yes padan ngan muka kau!
saya tahu mereka sygkan saya
that's why mereka sgt risaukan saya
Abah,Mak,Abg & Adk saya TQ sebab sygkan saya!


bukan setakat family aq jer
boleh pulak aq terlupa daaaaaa very very important person dlm hidup aq
actually bukan lupa tapi kan asalnya kan xmau bagi tau dekat kaum kerabat pon
ok,die punya firasat juga kuat so xbuleh juga tipu sama dia
guest who?
Dzulaiqa Yasril a.k.a my babe@cuzen terbaik tercomel aq
mse tu aq tgh syok2 kemas buku kertas yg berselerakkan kat rak buku
maklomlah minggu ni hidup memang tunggang langang terbalik dilanda garuda
sebab test presentation class ganti & sbgnya menyelumbungi hidup
tibe2 jer terkuar lagu "ADRENALIN"
aq mcm pelik2 pndg dkt Aniz tanya hp aq ke berbunyi
sbb setahu aq ringtone aq set lagu Airplane
jap jap mcm blurrr blurrr pening2 pastu baru teringat yg aq setkan lagu tu buat D'iqa sebab kami sama2 peminat FT...so sweettttt ;)
haaaa,die ckp yg die all of sudden teringat dkt aq smpi mimpi yg bukan2
haaa nampak tak kuatnya firasat die aq
lepas tu die tnya anything happen x tak aq?
ok,skrg aq berterus terang lagi
fine,makcik niyh punyalah sakan marah dekat aq
membebel mengalahkan Mak aq....awk,so soooorrry sebab xbagi tau dkt awk
die boleh ckap nasib aq xde kene cacat...OMG jgn la smpai mcm tu
and skali lg aq kene warning tak boleh naik motor
yela yela yela
saya tahu mereka sygkan saya
saya tahu cuzen saya sayangkan saya
babe,tq sebab care psl kte
promise i'll take care myself :)

Cerita seterusnya last week jugak suppose ade open house anjuran faculty aq
so makcik makcik vogue a.k.a kawan2 aq la kan
xkan la aq nak berkwan dgn Mak Mak datin yg melaram sakan tunjuk pakai2 emas tu plak
ktorg sume plan nak pergi sama-sama la
wlaupon time tu aq ade dkt umah aunt.ima alahai xjauh mane pon tp sengaja gedik2 nak balik umah jugak wlpn bukan umah sendiri
saya tahu mereka sygkan saya
so diorg telefon aq ajak g sma2
last2 dah ciap2 bagai naik bas abis make-up cair2 xdak pulak
dah plan bertukar pergi SACC & PAS
adoiiiii kawan2 aq kan sengaja buat aq terseksa dgn wedges yg tggi bagai
nak ajak jugak aq berjalan
dah kalau pakai vogue2 (mereka la kan vogue bukan aq) x ambik gmbr tersangatla rugi
zaman skrg hidup tanpa bergmbr ibarat kosong belaka....cewaaahhh merepekkkk
so kat SACC pon SACC la kan
xkire org lalu lalang pandang jeling jeling terjegil meluat tgk
KAMI XKISAH!









saya tahu mereka sygkan saya
sampai sakit2 kaki dibuatnya berjalan dgn kasut tinggi
lepas tu gagah & gigih bersungguh dlm keadaan terpaksa kene berjalan pergi bus stand nak naik bas balik UiTM sebab teksi galak xdak pulak
kaki dah sakit adoiiiii adoiii melecet bagai
ok,kaki ayam la jawabnya
bukan aq seorg jer ngan cik Qila sekali buat bende yg sama
cakap pe jer bende pelik2 jelik yg aq xbuat time ddk kat Shah Alam niyh
saya tahu mereka sygkan saya
so xkisah aq buat pe pon mereka gelak jer
& masih tetap mau jadi kawan saya

saya tahu mereka sygkan saya
sebab tu bile seorg beli dress lagi dua mengikut
wlpn asalnya nak tanya pendpat eh eh cantik x bertukar menjdi jom2 beli sama2 jugak
dah beli sama nak pakai pon sama2 jugak
haruslah...
sampai sesiapa sahaja yg lalu lalang terpandang sengaja memandang dua tiga kali memandang
sebab tiga ekor sangat gigih nak pakai dress bersama2
saya tahu mereka sygkan saya
so senyum jer la :)




sebenarnya entry panjang2 ntah grammar tunggang terbalik
cerita mcm gantung2 pening2 lalat pe bnde ntah nak cte vna ni kan
actually the truthnya ialah
mesej nak di sampaikan ialah ramai yg menyangi insan yg bernama
NUR ERVIENA BT ERMAN
biar pun peragai degil2 xmau dengar cakap
biarpun kadang kala mengada2 nak bermanja
biarpun kadang kala menyakitkan jiwa memeritkan hati
mereka tetap sayaaaaaanggg dekat aq
bermula dari family aq yg sangat2 teramat2 jaga aq sebaik mungkin
kemudian cousin yg dari kecik sama2 cte problem suka duka together2
kawan-kawan rapat yg mmg akan sentiasa ada bersama dgn aq
xkisah la kalau setiap hari kene menganjing dgn aq kan
lepas tu bile kene time aq pandai pulak menafi-nafikannya kannn
xkisah la kalau korg ajak aq kuar tapi jap2 aq cakap nak kuar lepas tu xjadi
xbermakna aq xmau lagi kuar sama2 ngan korg or serik merik perit after insiden 24Sep tu
tidak tidak tidak itu semua tidak benar
cuma kdg2 demi memudahkan korg
menjimatkan kos serta masa
mengelakkan kene naik bas berpusu orang ramai
serta duit terbang begitu sahaja lepas tu termenung2 mengeluh tak tau duit pergi mana
so senangnya aq terpaksa la stay jer dkt bilik
janganlah nak sentap2 bagai walaupun aq tau korg selalu jer ugut2 nak tulis kat fb:
"sentap ngan Vna Erman"
hehehehe...comeiii la kawan2 aq niyh
korg jgn la mcm tu ok
kita mesti akan keluar sama2 lagi
owh percayalah sama saya
sebab nak ddk kat bumi Shah Alam niyh tersangggaaattt la lama lagi

mengakhiri entry tungang langang kali niyh
saya tahu mereka sygkan saya
saya jugak sygkan mereka jugak
much love,Vna Erman

Saturday, October 02, 2010

Mak cakap lain kali dengar....

Adeh-adeh ouwhhhh sakitnya!
haaaaaaa,itu la Magika la sangat kan

Hey guys!
you know what cte yg nak ditulis ni actually dah almost semggu bertangguh
alahai maklomlah ddk dkt Melati tu hah linenya ibarat kura-kura
eh clap lebih tepat lagi lembab dari kura-kura
kalau main lumba2 sure kura2 gelak2 dkt line broadband celcom aq 2
buat malu jer hampeh btol

so,ble mana perkhidmatan streamy berlari bak 200k/m per min
eh suke suke kau jer kan estimate sendiri
itu la bljr physics dulu buat report main hentam jer kan
ble mana dpt jer line laju buaian ku laju pe lg kte kasi publish entry baru la ;)

dah ready nak dgr my dear sekalian?
ok last week mcm2 bende nak tgk
teater Mahathir kuar la,filem Magika la & laen2 la yg aq pon xtaw sgt
so,hari Jumaat bersamaan dengan 24 September 2010
ok tarikhnya di boldkan di situ kerana bersebab
petang hari Jumaat tu my darlings sekalian which is Hasfaniza anak kepada Datuk Paduka Mohamed Sapin beserta dgn sekokol senegeri sesegetnya jugak Nur Aqilla anak kpd Tan Sri Zainor buat plan sakan bagai nak rak nak tgk movie
ok,pertambahan info aq jugak la kan
setelah kata sepakat lepas dah second the motion bagai so as conclusionya aq dgn anak Tan sri tgk movie Magika then anak Datuk Paduka pulak tgk Resident Evil dgn buah hati pengeran jantung sweetheart cadburynya iaitu Hafidzuddin or lebih senang dikenali dgn Din...
korg mesti mcm pening2 lalat sebab tbe2 termuncul extra watak dlm blog aq kan?
watak yg xpenah wujud before2 this right?
don't worry gengz after this mesti selalu selalu ajer ade name2 mereka2 ni sekalian
sebabnya banyak jer lagi in future aq nak storykan dlm blog aq yg comei bagat niyh pasal mereka2 ni sume sekalian!

ok,honestly speaking dari dlm bilik lagi hati mcm berat berkati2 berkilo mcm xnak pergi
first2 hp pink comei2 bagai aq yg sweet2 gula tu gedubuk gedebush kebabooom cuuuutttt jatuh terlepas tu hah depan mata terkebil-kebil terkedu menyaksikan jatuh kene jalan tar
bukan jalan TAR tempat shopping tu jalan raya ok
tercalar bagai mcm tu la jugak tercalar kat dalam hati
mcm nak nagis meraung2 berguling2 jer tgk sebab b4 this aq punya jaga bagai menatang minyak yg penuh
aduh,sedih weyh sedih
ade sesape nak kasi hp pink baru kat aq x?
ok lepas dah jatuh hp kisahnya beralih pulak kepada pencarian helmet
hah jgn tak tau bukan jer ade pencarian Dewi Remaja jer pencarian helmet pon ade jugak tau
cume sape menang Dewi Remaja jadi famous sape dpt cari helmet boleh pakai itu jer bezanya
sape jer yg aq x contact semata-mata nak tanya helmet
yg si Aniz pon same nak gedik melalak xmau pergi ble mule2 aq decide malas nak pergi lepas berusaha gigih cari helmet
si Qila ngokngek tu pon sama jugak level gedik sama naik ngan Aniz
dok xbest xbest kalau aq x ikut
mcm la cinema tu bertukar jadi fairytale kalau aq pergi diorg niyh over bagai!
sehinggalah sampai ke klimaksnya si Qila anak Tan Sri niyh buat keputusan nak beli helmet baru
gigih kan budak niyh...lepas tu sementara dok tunggu si Din pergi mencari helmet dah pulak dua ekor anak Johor niyh dok mengajar subject yg xpenah and I guest xkan pergi dioffer kat mana2 university tempatan bahkan university luar negara jugak melainkan mereka berdua anak VIP niyh bukak U sendiri mungkin wujud kot course niyh
taw tak course pe?
Ijazah Pengklasifikasian Jenis2 Helmet di Malaysia.
hah dlm banyak2 manusia kat dunia aq jer kot de degree tu
penah taw tak de helmet Apoloo?
aq pk kan Apolo kek tu taw la last2 helmet pon apolo jugak
hah ambik kau helmet nama kau Apolo...sedap sgt!

Journey begin after that!
jeng2 dlm hati dup dap dup dap taw
si Qila bawak motor average jer xdela laju mcm dkt track
but still aq mcm takut2 gitu...bukan mcm takut tp memang takut pon
dah pulak jalan secotek alam hujan pon turun
ok,petanda tu
stop jap dekat bus stand berteduh until hujan reda ckit
mcm dah bajet2 hujan dah reda ktorg pon start la perjlnan balik
ok,lepas hujan jalan mcm mane?
jalan licin cikgu!
pandai!
bukan setakat licin bahkan air pon naik
mule2 aq tgk bawah air naik sambil berkata:Ya Allah
jap2 jalan ckit jer kat depan ckit jer tau xbanyak
Yaaaaaaa Allaaaaahhhhhhhh!

bab seterusnya,
gedebuk!
hah ambik kau accident!
sumpah x tipu lepas sebut first Ya Allah aq angkat kepala ckit jer trus jerit panjang2 nama Allah
nasib baik aq sebut nama Allah atleast kalau tercabut nyawa time tu ingat jugak la aq dkt Nya.
actually de motor bengong mabok kepayang giler kat depan nak memotong
lepas tu aq pon x bpe tau sgt tup2 nak elak motor depan Din break follow by Qila
but then aq terjatuh dulu lepas tu Qila campak motor die then meneguk dgn enak & lazatnya air lumpur di jalan!
nikmat air lumpur penuh berkhasiat cik Qila dpt kekuatan bangun sendiri pastu pegang motor sebelah kanan
supergirl la katakan!
ok,aq time tu dah melalak bagai weyhhhhh sakitnya xpyh cte
sumpah mcm cramp jap kaki
Aniz pon dah menagis2 bagai sebab takut gler tgk aq then nanti nak jawab pe ngan mak abah aq
hah tau pon takut lagi nak ajak2 aq
ok vna don't put blame dkt org laen tak baik,sorry aniz!
yg Din si kering selidi tiang elektrik tlg angkat aq
hah tu seekor lagi bertukar jadi Badang seketika
effectnya seluar jeans baru beli time raya terkoyak dekat lutut
kalau seluar dah koyak terang tang tang la lutut luka
hah cantek kan!

next chapter,
dah rehat2 jap dekat kedai makan tepi jalan tu
after discuss sume and rasa mcm ok ktorg decide nak proceed jer tgk movie tu
alang menyeluk pekasam biar smpi ke pangkal lengan kan
dgn baju basah gara2 hujan lepas tu plus jatuh
terketar2 aq atas motor tu
dah sampai masuk plak cinema yg sejuk bekuan tu
memang sume scene Magika aq tgk
mmg sume lagu2 die sedap
tp azab menahan sejuknya xpayah cakap
bibir gigi sume terketar niyh
kaki dah cramp satu sakit jatuh lepas tu aq sangat alah dgn hujan
kalau kaki aq kene air hujan mule r sakit2 kan
kuar2 jer cinema aq ok lagi
buleh senyum2 ckit sambil terketar2
kuar ckit jer lagi ddk jap kat kerusi badan dah mula kebas
oh god!
baru time tu menyesal x sudah sebab xdgr ckap mak jgn naik motor
aq mmg mmg kan xmau lg dgr
dah kebas die mula jadi kejang dgn sejuknya dkt situ
Ya Allah time tu dah start nagis2 meregek kat Qila
dah xtahan sgt...sumpah sakitnya teramat2
aq dah nagis ckp nak pergi klinik kat Qila
Man (watak baru:my classmte jgk yg join tgk Magika gak) dah mcm xtaw nak buat pe tgk aq
Qila dah bising tepon Aniz tanya kat mana sebab aq mcm dah teruk
sampai jer Aniz time tu aq rsa mcm dah beku
kalau bubuh aq dlm air minuman air tu pon boleh jd sejuk
sumpah xboleh berdiri sendiri sebab lgsg xde kekutan nak stand by myself
and dlm keadaan darurat Man & Din tlg angkat aq sebab aq sendiri mcm nak pengsan
sumpah kawan2 aq jerit2 pgl nama aq supaya aq sedar & x pengsan
aq dengar diorg pgl but then aq xtahan sgt
kesejukkan yg teramat2
Qila mintak tolong Iz hntrkan aq g hsptl yg plg dkt
nasib umah Iz dekat boleh mintak tlg
time 2 badan aq dh meringkuk2 dah
ckap dgn pe jer diorg x balut aq....baju,selendang baru Aniz segala jenis bahan nak bg panas la senang cte....ciap gosok2 aq nak bagi panas tp seriously xberkesan
aq mcm dh sedar2 xsedar jer
smpi jer Iz dkt situ terus hntr aq g hsptl
dh smpi hsptl sibuk pulak staff die nak soal selidik aq
dah la aq mcm nak mpus lg die cbuk nak tny itu ini
time tu dpt2 jer selimut hahhh mcm dpt sejuta rgt!
tp still jugak mengeletar
diorg tmbh lg satu blanket utk aq!
arghhh feel warm ;)
aq sedaya upaya ckp dgn Aniz never let the doctors tahan aq dkt hsptl
mane nak cekup duit weyh private hsptl
dgn xkasi tau seekor kaum kerabat pon
kalau Abah tau atleast xkisah kene tahan Abah can settle payment bill die
but then nak mati kene tanam hidup2 buleh la kalau bgi tau abah kan
so Aniz ckap aq kene tnjuk kuat depan doctor
yeah,i'm a supergirl Malaysia
Glad,dctr ckp xde pape after periksa aq ciap gelak dkt aq de la
thanx la doctor,doctor pon mengong jugak
sebab saya berpura-pura xsakit sedangkan azabnya hanya aq & Allah jer tau
without any medicine or treatment
just cuci luka & berbaring yg x smpi dkt setgh jam pon aq kene cas RM 73.70
fine,murah tak?
hah mcm nak jer aq bakar hsptl tu.
hsptl mane nama di rahsiakan
jap2 lagi aq masuk ISA sebab nak wat rusuhan pulak kan
lepas tu Iz hntrkan ktorg blik Shah Alam dgn selamtnya
Qila pon pergi klinik jugak dkt2 area Shah Alam
so,kisah mlm tu berhenti kat situ.

so,I would like to dedicated this special entry to my superhero & supergirl
Aniz,Qila,Din,Man,Iz and also Asyraf sebab korg penyelamat aq
great to know you all
sengaja taknak tulis entry sedih jiwang2 melayan perasaan
deeply inside my heart aq gler sungguh2 tersentuh & menghargai jasa korg buat aq
rasanya dlm sejarah entry kali ni aq karang paling lama
almost 2hours dlm speed internet yg laju
kalau internet ni lembab xtahu la bape jam kan
my superhero & supergirl,
sampai bila-bila aq akan ingat insiden ni
sampai bila2 aq akan tergelak2 bila ingat insiden ni
thanx korg sebab create satu memori yg nak ckp sweet,sweet la jugak
nak ckap pahit ade la jugak pahitnya
but then sgt2 memorable la
mungkin de kisah2 yg termiss
tangan aq pon xlarat tekan2 keyboard dah nak tulis sume segala bnde korg buat mlm tu kat aq
hirup buih air coffee yg panas
balutkan kaki dgn tudung baru lepas tu pakai balik :)
and lotsa lg la korg buat utk aq mlm tu
my superhero & supergirl,
aq xde pape nak bgi dkt korg
cume aq tau satu hari Allah akan balas balik jasa baik korg taburkan buat aq
aq doakan yg korg akan sentiasa dpt rahmat dari-Nya
and hoping that our friendship will long lasting
sebab aq sayang gler nak mampus dkt korg sume
sakitnya akan lebih sakit dari insiden 24 September 2010 kalau ditakdirkan aq bukan kawan korg satu hari nanti
tapi aq mintak dijauhkan semua tu
buat kawan2 laen Zaliq,Dayah,Duffy,kak syu,pu & lain2 la kan yg doakan kesihatan aq
terima kasih sume
much love dear!

Last but not least
Abah and Mak
ena mintak ampun and maaf walaupun baru jer lepas raya
ena anak degil tak mau dengar ckap
Abah ngan Mak ena mintak maaf sebab xbagai tau kisah ni dkt mak abah
ena takut...ena takut sangat wlaupon sbnrnya ena mmg nak sgt bg tau
Abah and Mak ampun dosa ena
ena tak mau mati sebagai anak derhaka
ena try lepas ni dengar cakap jgn dok berjalan sgt
andai satu saat abah and mak dapat tau pasal benda niyh
ampunkan ena ampun ena
please ena xdak niat sengaja tak nak bagi tau
ena sekarang pon dah ok dah
sakit sekejap jer
ampunkan ena ya abah n mak
sumpah ena syg abah and mak

ok,fine konon2 nak tulis entry ni xmau nagis but finally nagis jugak
gengz,
entry kali niyh aq tinggalkan korg dgn gmbr2 superhero & supergirl aq!
time niyh after meeting bel!
let me introduce them:

MY SUPERGIRL:
Aniz(bertudung hijau) & Qila (bertudung pink)
love both of you darlings!



MY SUPERHERO:
Man (kemeja putih) & Din (kemeja jalur)



MY SUPERHERO too:
Izhar
(kalau xde ko mati kejang dah aq thanx weyh!)


and this random pic after meeting bel yg mcm hampeh
hahahah!
sume niyh group members aq
you guys rock bebeh!




so,that the end of this long entry
tangan pon dah leguh sangat2
just a simple words
TQ VERY VERY VERY MUCH FRIENDS!
MUCH LOVE:VNA ERMAN :)