Wednesday, April 27, 2011

Final Exam vs Pesta Buku Antarabangsa

salam my beloved friends :)

Alhamdulillah,syukran2 1 azab dah lepas.Paper ETR!
Fuhhhhhh,lega tersangat2 la walaupon ada lg 4 paper kan.So far alhamdulillah vna manage to answer ETR. Mostly question die almost the same ngan past-past year. Dah try buat sehabis baik tapi tak tahu la untung nasib kan. Hopefully A la utk ETR kan :)
Amin.

Curi-curi mse jap update blog sbb skrg ada 4hr gap before next paper,CTU 551. UiTM members tak kira secourse,sekampus or campus cawangan lain any tips or hint nak share pasal CTU?
Memdgkan ada 4hr gap so smlm telah berjaya memujuk Dayah utk bawak pergi PWTC. Nak-nak jgk pergi pesta buku tu walaupun busy ngan final exam kan. Tak kira walau tgh sengkek nak mampus skrg tp rse mcm tak tenang nak jwb next-next paper selagi tak dpt novel idaman hati.

So smlm Vna and Dayah berserta Aniz ktorg pergi ke PWTC mengunakkan public transport ok.
From Shah Alam-Asia Jaya-Masjid Jamek-PWTC.
Gigih tak?


Nak buat lagu mana dah takdak kereta. So gunakan lah apa yg kerajaan dah provide ni kan.
Oh ya,smlm birthday Abah. Boleh tak anak dara die wish sambil mintak kereta?
hehehe.Peace Abah!Love you ;)

OMG,OMG,OMG sesampai jer kat PWTC terus mata meliar-liar cari dewan mana Alaf21 sebab tersangat lah besau & byk sgt publisher2 yg join this event.Bila dh jumpa dewan Alaf21 benda pertama yg vna buat ialah cari latest novel Fauziah Ashari tu:Bisik-bisik Gelora. Once jumpa terus sambar pastu baru gerak pergi kat rak-rak lain.

OMG,OMG,OMG gila la kan diskaun habis-habisan kot.Sumpah mcm nak menangis sebab duit takde nak borong banyak-banyak. Boleh pulak diorg buat pakej-pakej beli 3novel utk sekian-sekian harga. Gila tak mau nagis tgk. Tapi nak buat mcm mana simpanan makin susut. Kalau tau awal-awal cash out duit Nuffnang.
:(

Memndgkan tujuan PALING UTAMA dtg PWTC nak cari latest novel from Fauziah Ashari & Siti Rosmizah so lepas bayar nvl Bisik2 Gelora terus gerak pergi dewan lain nak cari novel baru Siti Rosmizah.
Once terjumpa poster die dekat luar wah adrenalin aq terus laju kot.


Mase mata meliar-liar cari mane la booth publisher SR tup-tup rupa-rupanya dia da dkt booth Popular.
Lepas tu Dayah cakap ntah-ntah kau dpt jumpa penulis die sekali weyh. Nak sedapkan hati yg lara vna pon ckp:
 "Xlaaaa...sbb die launch dah buku die hari Sabtu lepas"
Tapi nak di jadikan rezeki mase tgh capai novel baru dia ada announcemet cakap 
"Kpd peminat-peminat novel karya Siti Rosmizah anda boleh dptkan nvl terbaru dia di booth Popular & berjumpa dgn penulis itu sendiri"
 Aq terus toleh kat tepi semua org tgh mintak sign die & snap pic.
OMG,tak boleh jadi terus bayar & serang Siti Rosmizah.

Mimpi terus bertukar realiti. Terus kasi novel baru beli suruh Siti Rosmizah sign kan. 
Aniz yg asalnya nak pinjam jer novel tu dari vna terus tak jadi sebab jealous tgk Siti Rosmizah tanda tgn dkt nvl vna terus die pon gigih pergi beli. Hahahaha ;)

Sesi bergmbr dgn Siti Rosmizah. best dpt jumpa dgn favorite author kita. Mase salam ngan Siti Rosmizah terus mcm laju jer ckp "vna minat gila dgn novel-novel akak.sume superb bombastic"
Seriously,Siti Rosmizah sgt permah :)


TQVM Siti Rosmizah :)

tak sabar nak tunggu habis final sebab nak khatamkan dua novel ni.

yes,vna manage menahan nafsu drpd beli lebih dari 2 novel yg di target.Kalau beli more than that mmg balik jalan kaki terus.TQVM Dayah & Aniz my besties sebab temankan kawan kau yg addicted ngan novel ni.
hahaha,padan muka kau Aniz borong 5 novel sekali gus.

Gengz,sumpah tak rugi korg pergi.Diskaun gila-gila punya. Cakap nak novel ape sume ada ok.
Novel Siti Rosmizah tu harga asal RM32.90 after less dpt RM26.32. Dkt RM7 diskaun dia.
Then cerita Bisik-bisik gelora harga asal RM 25.90 dpt RM 22. 
Korg yg xde transport mcm vna boleh jer guna LRT ke PWTC tu. Turun dari LRT tu terus seberang jln then sampailah. No worries.

Cepat-cepat serang PWTC sampai 1Mei niyh gengz!

Ok,jumpa lg di next entry gengz.Nak smbg study mane patut.Doakan utk vna yer kwn2.Vna doakan terbaik utk korg2 jugak yg ambik final. Moga-moga kita sume boleh lulus dgn cemerlang.Amin :)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
love,hugs & kisses,vna erman ;)

Monday, April 18, 2011

Study Week peeps :)

salam my beloved friends :)

Currently almost 3 days Vna dah de kat rumah.Gila heaven ok. Gila kental cekal dan gigih menahan hati yg nak meletup homesick selama sebulan tu.Satu kejayaan yg hakiki buat Vna Erman :)
So,congrats to myself :)

Kawan-kawan semester ni totally a tough semester ever.Ntah la tapi mcm2 dugaan sgt rsenya. Yela org ckp senang la adat bljr mmg mcm tu tp ni hah cheq yg kene tanggung sorg2 ok. Semester ni rsenya mcm hancus hangus ditelan bara api bila mana carry mark ntah pape dpt.Main-main lg. Study blur-blur xmau masuk. Nagis-nagis call Mak Abah cerita. Biarlah org nak kate aq anak manja mengada ke hape. Tapi yg nak taggungnya me,Vna Erman

Skrg tgl last chances nak perform utk semester ini iaitu FINAL EXAMINATION.
geruh weyh gerun.Kalaulah sy sebijak pandai seperti my besties berdua ni:
Cik Aniz & Cik Dayah kan


Tapi malangnya mereka lg briliant dari saya.Hahaha.Pape pon diorglah yg selalu ada dgn aq sepnjg mse aq perlukan diorg. Time rse nak menggila nak g jalan2 kat Sunway ke,rse2 nak photoshoot ke & jugak rse2 nak g event pape mereka2 ni lah mangsa-mangsaku especially Dayah Junaidi.
TQVM babe :)





Not to be forgotten my besties too Fatin Hussin. Eventhough sgt susah lah nak gather 4 of us tp kdg2 ada jugak la keluar dgn Cik Lawyer sorg ni.TQVM Fatin byk jugak kau tlg ktorg kan.
Best of luck for ur final babe.Ktorg percaya kau mampu buat yg terbaik.


Special dedicated to my BFF forever after Zalikha Zamri.

TQVM for the laugh,
TQVM for the fun,
TQVM for the smile,
TQVM for the colours, 
TQVM for everything my dear BFF :)

Dear Zalikha & my beloved SB members:
Lotsa lotsa lotsa of love & TQ girls.
Moga-moga kita dpt maintain result last semester and make it more boombastic.Insyaallah.
I love you all no matter how we use to argue and against each other.
Sorry and a bunch of apologize for my mistake and wrong.
Love,Hugs & Kisses :)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman :) 



Saturday, April 16, 2011

Akhirnya,jumpa jugak Ayun Ayunar :)

salam my beloved friends :)

Last week Vna terbaca dkt fb Ayun die ckp nak dtg UiTM Shah Alam.Wah dgn excitednya vna pon mengoment dkt Ayun ckp nak jumpa dgn dia.Dah dtg campus vna xkan xnak pergi pulak kan.

Ok,inilah gmbr vna jumpa dgn Ayun Ayunar.
Muka sememeh gila compare dgn ngan Ayun.


Selama ni just follow tutorial and blog die jer akhirnya jumpa Ayun live depan mata.
Dua kali dtg booth Ayun tau.mse first time dtg just sempat say hello dkt Ayun tu pon dlm keadaan malu-malu.Hahaha,sgt xboleh blah kau vna!Selama ni jumpa Yusry la,FT la,Lisa la terkinja-kinja kau tak reti malu.
Hehehe ;)
Nervous la sebab jumpa fashionista Malaysia you!
Dlm keadaan pokai masih sempat sambar sehelai long sleeve tshirt and headband dkt booth Ayun mse second time dtg booth Ayun
Hope to see you again Ayun Ayunar :)
Dtg la lg ke UiTM Shah Alam :)

And again TQVM to my cameragirl:Dayah Junaidi sebab temankan jumpa Ayun :)
Dayah always be my camaeragirl forever.TQ my besties :)
Oh yeah cik Qila jugak yg tbe2 jd tukang susun syria dkt booth Ayun.hehe ;)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman



Sunday, April 10, 2011

UNICEF:Stop Child Abuse Campaign with Lisa Surihani :)

salam my beloved friends :)


This weekend vna join one campaign yg di organise oleh UNICEF with Segi College. Kalau tak salah ini event budak2 MassComm from Segi College la.First of all mcm mana vna boleh tau about this event?
Ok,sume di sebabkan fan page cik manis Lisa Surihani Support Club yg invite dkt Twitter about this event.
So my fabulous BFF,Daya Junaidi pon nak bawakkan pergi ke sana maka sampailah vna di e@Curve,Damansara.


This event start pukul 10pg lagi.But then I arrived there at 2.30p.m.
Smpi2 jer jumpa admin LSSC, Ucu & Jannah.Akhirnya dpt jugak join mereka2 org kuat LSSC team ni.Selalu event-event mereka invite sume xdpt join di sbbkan study.

Rezeki sekali lagi dpt jumpa dgn Lisa Surihani :)

Besides Lisa,ada seorg lagi star yg dtg?
Dlm kira 1,2,3 cepat teka siapa star di bwah ni?


Yes,Mia Sara Nasuha.Sumpah die teramat-amatlah comel and energetic.
Sume org nak bergmbr dgn die.Kalau die tercalon dlm ABPBH sah-sah menang mcm Lisa jugak rsenya.


Tapi sangat kesian tgk Mia sebab mcm tak bebas seperti budak-budak lain yg leh lari-lari ke sana ke mari sebabnya ramai yg nak bergmbr dgn die.
But then I really respect and kagum dgn Mia sebab die manage to take care herself and at the same time bila org tny "mia,nak ambik gmbr boleh...and dia akan ckp:BOLEH ;)"
So cute seriously.Masa die tgh main drawing yg pasir-pasir tu jap-jap org suluh camera.Die pon stop and senyum kat camera la.Tak dan bpe saat dtg lg org nak ambik gmbr ngan die so die pon senyumlah.
Seriously Mia pandai berdikari & sangat-sangat bijak.


TQVM Mia for this pose ;)
Mia Mmg Cute :)


Berblik kpd cerita campaign, basically everyone yg dtg diorg akan suruh mendftr kat registration counter.
Sbg tanda support everyone yg dftr akan sign dkt kain rentang sbg tanda menyokong this STOP CHILD ABUSE CAMPAIGN :)


And then diorg akan kasi this ribbon and we must wear it during this campaign.

Diorg kasi jugak button and goody beg sbg cenderahati. Yg syiokknya ada voucher discount 30% to Sunway Lagoon :)
Yuhuuu,mula r nak plan keje gler after final nak g menghitamkan diri kat sane kan.Jom SB members ;)
Hehehehe :)

Short info about UNICEF:
This organisation has worked with Malaysian government and people in this country since 1954. Therefore it almost 57years. For those people yang tak tahu tadi one of the team ada kasi short explanation dkt vna about UNICEF. Basically diorg kasi bantuan from many aspect such as education, health and etc.
For students we are actually not allowed to join this organisation.Bila org tu ckp mcm tu aq rse mcm pelik2 asal student tak allow?Perasaan membuak-buak nak tahu jugak.
So uncle tu explain why students are not allowed to join directly with UNICEF actually we are still depending with our parents.OIC.
But secara morally kita still bleh support.Cth terdkt ialah join event and campaign diorg organise.
For more info to those people yg nak tau lebih lanjut korg bleh terjah website UNICEF
Walaupun niat asal pergi campaign ni adalah disbbkan nak jumpa ngan Lisa sekali lagi tp sedikit sebyk die buatkan kita alert ngan organisation2 yg ada kat Malaysia ni. Mane tahu satu hari kita memerlukan bantuan diorg pulak.

Pada vna,asal la org-org suka bebenor nak menyeksa kanak-kanak eh?Cecite cecite. Tak pernah terlintas ke kat fikiran yg bdk2 tersangatlah suci and jujur dlm apa benda yg diorg buat.Kalau diorg ckp tu betul jer sebab budak-budak tak pandai menipu.Those people yg tergamak pukul and seksa budak-budak tak pernah ke rase mcm sayu bila buat mcm tu eh? Agaknya mmg lgsg takde perasaan perikemanusian lgsg dlm diri. Nak-nak kene seksa ngan parents sendiri. Honestly vna ckp parents mcm tu deserved to be call as BONGGOK!
sorry for the rudeness tapi itu tak seberapa berbndg dgn apa yg diorg buat!

Seriously bila tgk budak2 la nak-nak time tension sume masalah boleh hilang kot.
Tgk diorg main lari-lari,makan aiskrim comot-comot it's looks very fun & cute and suddenly you will feel that you are among them too.
Nak-nak kalau yg xreti & xsedar diri mcm aq ni hah sah-sah la aq join sekali ngan diorg kan ;)
So,Please,please please stop violence against children and young people.

Let's Protect and Spread Love!
Join the campaign: Do the right thing.Get on board.Stop child abuse!
Peace everyone  :)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman :)


Saturday, April 09, 2011

One Week Left :)

salam my beloved friends :)

Alhamdulillah week yg sesghnya paling2 mencabar dah berlalu.Syukran syukran ;)
Task paling m'cabar speech Bel pon dah lepas.Itulah satu2 beban tak terhingga rsenya. Alhamdulillah again I manage to make it success. A bunch of TQ to my beloved Abah. Kalau tak kerana Abah tolong checkkan my task OMG,mmg ke laut lah speech ku itu.

BTW,smlm after habis test Jepun balik la ke room sweet room ku kat Melati kan.Eh de ke room sweet room?Lantak kau la kan.
Pastu my roomate tunjukklah yg Mak Cik Kolej kasi selambak alam mask muka.Ku pk kan mask tempek-tempek nak kasi cantek mcm kat SPA tu.Alih-alih mask ini rupanyaaaaaa.........

Pelik-pelik jer eh.Adakah makcik-makcik kolej ingat ktorg students Medic?
Wah,sadis sgt kalau mcm tu.

video

Ok,abaikan keadaan sekeliling yg anda lihat dlm video tu. Sendiri paham la kan lg semggu nak habis b4 final exam mane kan sempat nak kemas-kemas bilik sgala bagai.

see you later.Now i'm heading to DC nak buat script video Jepun.Next week nak submit skrg bru terhengeh-hengeh nak buat.Well ;)

I'm born to be the writer and you are born to be my readers,
much love,vna erman :)



Thursday, April 07, 2011

Lama Eh Tak Mkn Kenduri :)

salam my beloved friends :)

Cerita ni supposely last week punya cerita tapi anda kenalah sedia maklom yg hidupku ni skrg sudah tertungging mungging x tentu hala!

Last Saturday Vna & roomates dpt jemputan kenduri doa selamat rumah Zuen.Yes,roomate I jugak la kirenya.But then vna & dayah jer mewakili roomate2 lain.Beeha tak sihat & Jaliq balik jumpa tok die yg dtg cni.

Kenduri ni alhamdulillah berjalan dgn lancar.Sumpah byk gila makanan & seriously byk makan jugak.
Maklomlah rse mcm lama x p makan2 kenduri niyh.Walaupun kenduri doa selamat kenduri la jugak tu.

Oh,ini among bff si Zuen.Cantikkan diorg ;) 



Inilah Zuen.Ayat baru favorite die ialah "Kesiaaaannnn" 
TQVM Zuen Hadzman.Seriously kenyang sgt2 :)
Semoga Ibu ko slmt pergi & kembali dr Tanah Suci.Amin :)


Walaupon terlalu lalu lah busy ngan segala mcm hal mengalahkan PM kita tp sempat lg wat rombongan Cik Kiah dgn Dayah,Aniz,Qila,Cik Pah,Kak Syu and mamat kecoh Izhar ke wayang dkt Bkt Raja tgk cerita CUN!
OMG,cerita dia mmg syiokkk and enjoy.Kalau tension pergilah tgk sebab tak rugi pon.
Sgt suka dgn watak MANIS dlm cerita ni.Vna tak sure sape nama sebenar pelakon yg bawak watak MANIS adik kpd Remy Ishak.Seriously menangis dgn lakonan die. Congrats Manis. You did a good job in CUN ;)



Tgk jgn tak tengok tau!


That's all ppl.Ptg krg da speech presentation. Hopefully I can make it success :)
Doakan yer my dear followers.
Love each and everyone of you :)
SALAM.

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman :)


Friday, April 01, 2011

Birthday Shouts to Hasfaniza Mohamed Sapin :)

salam my beloved friends ;)

1 April.It's April Fool dude :)
Jangan nak wakenabeb sangat eh!

Entry kali ni lebih kpd utk menghuraikan ucapan pnjg lebau kpd my besties 
HASFANIZA BT MOHAMED SAPIN.

Dear Aniz,happy birthday girl :)
May Allah bless you always. Di pnjgkan umur & di murahkan rezeki berlipat-lipat kali ganda hendaknya.
Maka senang la kemudian hari kau boleh belanja SB members kalau tiba-tiba mengidam nak TGI Friday ke or paling-paling busuk pon Pak Li pon boleh la ;)
Semoga tabah mengharungi kehidupan yg semakin hari semakin susah rasanya.Wah nasihat orang diri sendiri pon terguling-guling.LOL!

Babe,I love our friendship.Almost 2 Years jadi kawan kau dah paham sangat asam garam tungging terbalik peragai kau.Ops,kelaseran anda tak pernah berkurang itu saya pasti ;)
TQVM sebab ada dgn aq weyh sepnjg susah senang saat aq gembira sedih berduka lara & sebagainya.
Actually masa mengarang entry ni aq tersangat-sangatlah mengantok.Dipendekkan cerita aq doakan yg terbaik buat kau dunia & akhirat :)

Love,Hugs & Kisses from me Vna Erman :)

People,let's shouts together:
HAPPY BIRTHDAY ANIZ!!!!!!!!


i'm born to be the writer and you are born to be  my readers
much love,vna erman :)