Wednesday, April 27, 2011

Final Exam vs Pesta Buku Antarabangsa

salam my beloved friends :)

Alhamdulillah,syukran2 1 azab dah lepas.Paper ETR!
Fuhhhhhh,lega tersangat2 la walaupon ada lg 4 paper kan.So far alhamdulillah vna manage to answer ETR. Mostly question die almost the same ngan past-past year. Dah try buat sehabis baik tapi tak tahu la untung nasib kan. Hopefully A la utk ETR kan :)
Amin.

Curi-curi mse jap update blog sbb skrg ada 4hr gap before next paper,CTU 551. UiTM members tak kira secourse,sekampus or campus cawangan lain any tips or hint nak share pasal CTU?
Memdgkan ada 4hr gap so smlm telah berjaya memujuk Dayah utk bawak pergi PWTC. Nak-nak jgk pergi pesta buku tu walaupun busy ngan final exam kan. Tak kira walau tgh sengkek nak mampus skrg tp rse mcm tak tenang nak jwb next-next paper selagi tak dpt novel idaman hati.

So smlm Vna and Dayah berserta Aniz ktorg pergi ke PWTC mengunakkan public transport ok.
From Shah Alam-Asia Jaya-Masjid Jamek-PWTC.
Gigih tak?


Nak buat lagu mana dah takdak kereta. So gunakan lah apa yg kerajaan dah provide ni kan.
Oh ya,smlm birthday Abah. Boleh tak anak dara die wish sambil mintak kereta?
hehehe.Peace Abah!Love you ;)

OMG,OMG,OMG sesampai jer kat PWTC terus mata meliar-liar cari dewan mana Alaf21 sebab tersangat lah besau & byk sgt publisher2 yg join this event.Bila dh jumpa dewan Alaf21 benda pertama yg vna buat ialah cari latest novel Fauziah Ashari tu:Bisik-bisik Gelora. Once jumpa terus sambar pastu baru gerak pergi kat rak-rak lain.

OMG,OMG,OMG gila la kan diskaun habis-habisan kot.Sumpah mcm nak menangis sebab duit takde nak borong banyak-banyak. Boleh pulak diorg buat pakej-pakej beli 3novel utk sekian-sekian harga. Gila tak mau nagis tgk. Tapi nak buat mcm mana simpanan makin susut. Kalau tau awal-awal cash out duit Nuffnang.
:(

Memndgkan tujuan PALING UTAMA dtg PWTC nak cari latest novel from Fauziah Ashari & Siti Rosmizah so lepas bayar nvl Bisik2 Gelora terus gerak pergi dewan lain nak cari novel baru Siti Rosmizah.
Once terjumpa poster die dekat luar wah adrenalin aq terus laju kot.


Mase mata meliar-liar cari mane la booth publisher SR tup-tup rupa-rupanya dia da dkt booth Popular.
Lepas tu Dayah cakap ntah-ntah kau dpt jumpa penulis die sekali weyh. Nak sedapkan hati yg lara vna pon ckp:
 "Xlaaaa...sbb die launch dah buku die hari Sabtu lepas"
Tapi nak di jadikan rezeki mase tgh capai novel baru dia ada announcemet cakap 
"Kpd peminat-peminat novel karya Siti Rosmizah anda boleh dptkan nvl terbaru dia di booth Popular & berjumpa dgn penulis itu sendiri"
 Aq terus toleh kat tepi semua org tgh mintak sign die & snap pic.
OMG,tak boleh jadi terus bayar & serang Siti Rosmizah.

Mimpi terus bertukar realiti. Terus kasi novel baru beli suruh Siti Rosmizah sign kan. 
Aniz yg asalnya nak pinjam jer novel tu dari vna terus tak jadi sebab jealous tgk Siti Rosmizah tanda tgn dkt nvl vna terus die pon gigih pergi beli. Hahahaha ;)

Sesi bergmbr dgn Siti Rosmizah. best dpt jumpa dgn favorite author kita. Mase salam ngan Siti Rosmizah terus mcm laju jer ckp "vna minat gila dgn novel-novel akak.sume superb bombastic"
Seriously,Siti Rosmizah sgt permah :)


TQVM Siti Rosmizah :)

tak sabar nak tunggu habis final sebab nak khatamkan dua novel ni.

yes,vna manage menahan nafsu drpd beli lebih dari 2 novel yg di target.Kalau beli more than that mmg balik jalan kaki terus.TQVM Dayah & Aniz my besties sebab temankan kawan kau yg addicted ngan novel ni.
hahaha,padan muka kau Aniz borong 5 novel sekali gus.

Gengz,sumpah tak rugi korg pergi.Diskaun gila-gila punya. Cakap nak novel ape sume ada ok.
Novel Siti Rosmizah tu harga asal RM32.90 after less dpt RM26.32. Dkt RM7 diskaun dia.
Then cerita Bisik-bisik gelora harga asal RM 25.90 dpt RM 22. 
Korg yg xde transport mcm vna boleh jer guna LRT ke PWTC tu. Turun dari LRT tu terus seberang jln then sampailah. No worries.

Cepat-cepat serang PWTC sampai 1Mei niyh gengz!

Ok,jumpa lg di next entry gengz.Nak smbg study mane patut.Doakan utk vna yer kwn2.Vna doakan terbaik utk korg2 jugak yg ambik final. Moga-moga kita sume boleh lulus dgn cemerlang.Amin :)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
love,hugs & kisses,vna erman ;)

2 comments :

NurIzza said...

waaaaaaaaaaaa!!! sangat3 jeles.. bes nyer.. last jumpa st rosmizah tue time kat pas... uwaaa nak novel dia gak... tak saba nak abes exam pastue beli novel tu!!!

.vna erman. said...

beli cepatttt...vna dh bc ckit... gila best kot