Saturday, October 29, 2011

New Obsession dude!

Assalamualaikum,

Semlm after class Jepun pergi temankan Aniz nak withdraw money. Lepas tuh Aniz come out dgn plan nak tgk movie so ktorg terus shoot ke JJ Bkt.Tinggi. Ajak Fatin sekali tapi Miss Lawyer tuh busy dgn discussion so two of us jer la. Dayah tak boleh join sebab sakit perut.

Sampai-sampai kat cinema alamak-asal-ramai-sangat-manusia-niyh? Penuh dengan Indians. Oh, lamanya mereka beraya tahun ni eh? Last-last tak jadi tengok movie ktorg decided nak round-round jer cuci mata *paham-paham lah kenapa hanya mampu cuci mata kan*

Jalan punya jalan tup-tup masuk Popular. Eh-eh nak beli novel la pulak. Lame gak spend time dlm pop pilih novel. Ikut hati banyak kot nak kaut tapi last-last beli sebuah jer : Akhirnya Aku Kahwin by Herna Diana publish by Alaf21. Sound intresting. Later vna share ngan you all my comment lepas baca ok ;)

Jalan-jalan lagi and suddenly singgah kat satu kiosk kat situ yang jual reben-reben,cekak getah rambut what so ever. Eh-eh port yang boleh bagi aku miskin papa kedana. Asalnya nak cari cekak jer pon jap-jap g terjumpe headband yang sekarang tgh intrend. I called it headband Scha Alyahya sebab vna selalu tengok Scha pakai. Comel pada vna. Tak tahu la pada org lain. Dah lame kot mencari headband cm gitu. Nak tahu mcm mane rupanya? Ni example.

picture credit to Scha Alyahya Facebook.

This is mine :)

Sorry la tak dpt nak demo atas kepala. Aurat oh aurat :)
Cube teka berapa ringgit? I got it just for RM10.
Sebab tulah mampu beli.Kalau lebih than RM10 rsenya pejam mata bawa hati yang lara.
hehe ;)
nampak tak kesengketan yang melanda skrg?

eh beli headband pon nak kepoh kecoh riuh kat sekpg ke?
aku pon tak pahamlah.
LOL!

much love, vna erman :)


Monday, October 24, 2011

Meet & Greet Heliza Helmi :)

Assalamualaikum,

Hari ni class ade satu jer. 2class cancel so ade lah peluang and mase lebih nak update new entry.Wink wink ;)

Kalau korg memang rajin baca entry-entry vna mesti korg tau yg vna suke and jadikan Heliza sbg icon gadis muslimah. So, last Saturday lepas habis modul & LDK balik-balik umah kepenatan sume segala bagai tup-tup received one message from Dayah cakap: "Eh, kau nak jumpe Heliza tak? " Dlm hati ckp gila tak mau? Dah la dah lame adore habis dengan die.

Keesokkan harinya dengan jasa baik Aniz as a driver so ktorg pergi bertiga ke Auditorium Perpustakaan Shah Alam. Sesat-sesat bagai siap call my aunt mintak direction. Alhamdulillah, ktorg sampai lah tapi yg malangnya MC dah wat conclusion. 


Walaupun ktorg terlepas nak dengar ceramah yg dihandlekan oleh Heliza and Kak Mona tapi ktorg berpeluang nak snap & beramah mesra kejap dengan Heliza. Seriously kagum sangat2 tengok Heliza sebab mcm angel boleh? Orgnya kecik. Kecik lg drpd Vna ni hah. Muke die berseri-seri & manis sgt. Kire kalau kite pandang muke die sejuk & damai jer rse. Sumpah!

Sila lah jealous yer awak-awak sekalian sebab Heliza peluk kte.
Mase ni vna ckp dkt Heliza. Lawanyaaaaaaa awak! Then Heliza ckp awak pon lawa jugak. Vna reply balik Tak,tak awak memang cantik sangat plus ur jubah pon lawa.
 Eeeeeeeeiiiiiiii untunglah jadi org cantik mcm Heliza.Kan kan kan?

Lepas dah snap photo dengan Heliza terus ktorg call one of ex-classmate mase kat Prelaw, Nazrul yg memang minat & adore habis dgn Heliza. Then die mintak ktorg minx kan Heliza sign and tulis name die. Dah la ktorg dtg sebatang pen pon takde ape ntah lagi sehelai kertas. Nasib lah baik ade sorg ni baik hati hulurkan kertas & pinjamkan pen. Ape lg lari balik dkt Heliza nak approach die. 

Sambil approach sambil bergambar lagi. Sape suruh Heliza sweet & comel sgt kan so terpakse lah bergmbr lg :)

Tak cukup satu nak halobaaaaa lagi satu.


Heliza Oh Heliza untunglah sape dpt awak nanti.

So, dgn tak tau malu nye terus mintak Heliza signkan utk Nazrul and sambil die sign watkan ucapan khas buat Nazrul. Nak tau ape Heliza cakap? Tgk video kat bawah ni.

video

Lepas jer Heliza siap sign & rakam video terus call Nazrul. Mak aihhhh bukan main gatai sorenya teriak-teriak gembira. Suke eh kau?
Ni buktinya Heliza dah sign utk kau weyh!

  Nnt mai Shah Alam lekas-lekas claim bende alah kau ni.

Lepas dah habis jumpe Heliza ktorg nak balik lah tapi tengok environment library tuh cantik sgt2 kalau photoshoot. Dgn pakai baju biasa-biasa jer dengan org ramai kat situ tak kire nak jugak ambik gambar. As usual Dayah lah bertindak as camera girl & Vna dgn Aniz as model. Syiok sendiri jer pon weyh!


Kat library tuh ada tasik. Serious lawa. Tapi gmbr-gmbr vna yg kat tasik tuh mcm puek so malu nak publish. 
sobs sobs.

sape boleh detect ape bende yg buat gmbr ni alamak slack la.
Sila teka skrg.

Ok, time to shoot back. Assignmnet bertimbun.

Last but not least,
Jumpe Heliza mcm mimpi menjadi realiti, 
Jumpe Heliza rasenya mcm jumpe bidadari,
Jumpe Heliza mcm memberi satu inspirasi,
Jumpe Heliza rse nk  memperelokkan lg akhlak diri,
Dgn harapan mampu jadi semolek peribadi Heliza & semanis penampilannya.

that's all.
the end.
take care.

much love, vna erman :)





Thursday, October 20, 2011

Hidup Nan Busy.

Assalamualaikum,

Hanya Rabu.Yes Rabu. Mengapa Rabu? Sebab sejurus selepas jam berdetik 2.30 ptg baru nafas boleh dihela dgn tenang. Balik-balik umah sewa terus berdating dengan bantal sampai jam 6petang. Yaaaa melampau tahap gaban mengqada tido tapi hakikatnya sem ni memang tak cukup tdo pon. Hari Rabu jer boleh tdo lambat untuk mengupdate blog sebab esok class Ekonomi start 2.30 petang. 

Korg tau ape yg membuatkan hidup vna jadi mcm tunggang langgang?
Jawapanya adalah ini:


Yes, class kitchen. Start dari pukul 3.30ptg sampai lah pukul 9 malam sumpah bapak lame tak hinggat dunia. Kalau guest budak-budak serving makan alahai gemah gemalai bak penari mak yong maka lebih lame lah class kitchen ktorg.

FYI gengz, ini subject minor vna jer. Tapi we just don't understand kenapa credit hour gila sampai 4 kan? Berat tak berat nak score. Name jer minor tapi tak boleh choose pon. Suka or tak terpaksa la menghadap sampailah 14 weeks :(

Boleh la kalau terserempak ngan vna and nak panggil Chef Vna.
:)

Actually best class kitchen sebab kte banyak learn new things. Kalau kat rumah masak suka hati potong ikut suka tangan tapi kat class kitchen kte learn macam-macam bende. Cuma yang azabnya penat la. Kene berdiri lame, kene angkat & clean periuk belangga berkati-kati beratnya. Tapi bak kata Mak saya & my classmate diorg pesan jangan merugut. So, sabarkan jer la hati. Tapi kalau turn kte kene pergi wat pastry wahhhhh sangat best. Vna more kpd buat cookies, cakes sume tuh. Lau bab lauk pauk and seangkatan dgnnya memang kureng mahir la. Jujur tak bercerita?

So far my team sume ok and tak kisah kalau kita nak mintak tolong. Boleh dikatakan ktorg tak berkira buat kerja together. If org ni dah siap part die, then akan pergi tolong sape-sape yang lain pulak. Great! Yes, my team memang best. To be honest, vna not really cekap sangat lah. So, diorg-diorg memang sgt2 membantu.

Sebahagian dari team Vna. Total ktorg ada 7 org semuanya.


My BFF. Mane-mane pon bertiga :)
Hai lah Fatin, miss kau jugak.


Part of apetizer yang vna buat last week. Dari buang kulit, proses salutan & mengoreng done by me. Actually die di serve kan dengan salad sume & ada lg ingredients lain tapi once budak serving depan start serve ktorg dah kalot prepare apetizer, soup, main course sume terusckalot & lupa nak snap photo makanan yang proper di hias utk dihidangkan. Ini jer yang sempat & da dlm simpanan. Maybe next time vna upload gambar proper masakan ktorg masak ok?

Tak rugi sebenarnya class kitchen ni. Boleh la mantapkan skill memasak yang sesungguhnya tak seberapa ni. Esok lusa kahwin dah pro dah bab kat dapur. Tak buleh blah esok lusa nak kawin....
Nak kene cepuk ngan Abah?

Hari Selasa class kitchen then the next daynya class serving plak. Itu pon berjam-jam jugak. From 8.30 pg-2.30ptg. Maybe entry akan-akan datang vna share pasal class serving plak lah. skrg nak beradu charge b3 balik. Badan dah gemalai dah ni.

the end :)

love & hugs, vna erman :)


Saturday, October 15, 2011

Malacca :)

Assalamualaikum,

Anyone here rindu new entry dari vna tak? Oh, just kidding! Like I told you gengz sem ni vna punya schedule sgt2 pack. Makan pon selalu tak sempat di nikmati. Asyik kene makan cepat, pantas & tangkas. Cukup sem after final mahu rosak sistem pencernaan. Mane taknya makan laju-laju lepas tu berlari berkejar-kejar nak ke class sebab lambat tersangkut lame sgt dalam jam. Seksaaaaaanya!

Therefore, bagi menghilangkan lelah belajar & stress life dkt Shah Alam Vna and my two besties 4ever Aniz & Dayah ktorg pergi ke Melaka WITHOUT ANY PLAN!
Tup-tup sampai kat Melaka. Why Melaka? One factors sebab Melaka & Shah Alam tak jauh sgt kan. Plus kat sane ada kawan-kawan lame mase PreLaw like Qayyum, Y and Fairul. Kirenya pergi sana besides berjalan-jalan ambil kesempatan buat pre-reunion dengan mereka-mereka lah.

Sampai-sampai jer Melaka terus pergi JJ jumpa dengan Fairul lepak makan dkt Secret Cafe.
Let me introduce. Ini Fairul Haziq. Classmate Vna dari sem 1 sampai lah sem 3 masa dekat PreLaw. Otak die boombastic weyh. Degree ni for 2 semester die Dean List. * big round applause* 
Ktorg sempat borak-borak kejap jer sebab Fairul ada class petang. Thanks Fairul sebab hang out dengan ktorg walaupun kau busy dengan tugas sbg MT. Walaweyh kawan-kawan Vna dkt Melaka sume berjawatan besau-besau dalam Faculty masing-masing. Malu rasenya nak berdampingan dengan mereka ;)

Next, memandangkan ktorg bertiga sume buta jalan dekat Melaka so ktorg pergi pick up classmate ktorg seterusnya iaitu Mr. Y. Yeaaayyyyyy, that night Y lah jadi ktorg punya tourist guide. Die bawak pusing-pusing Melaka. To be honest Vna tak pernah datang Melaka. Kirenya ni first time datang Melaka. So, mestilah mcm jakun-jakun sume bende kiri kanan nak tengok kan.

Mule-mule ktorg parking kereta dekat Dataran Pahlawan. From there ktorg jalan kaki nak gerak from one destination to next destination. Sampai Melaka pon petang kan so tak sempat nak truly masuk satu-satu historical place kat sane sebab kebanyyakan malam-malam mane bukak. Kalau muzium-muzium tu sume bukak waktu malam ade giler nak masuk. Of course la tak kan. So jalan-jalan kat luar & snap picture jer. Next time boleh datang lagi.
Oh, si belang-belang tulah Y. Die pon genius bapak cerdik. Mase kat PreLaw lecturer selalu divide group untuk assignment and Vna memang byk kali kene group dengan Y. Best jd team dengan die sebab die memang akan tolong kita 100%. Kirenya tak kedekut ilmu. Gamaknya sebab tulah die pandai kan. 

So, ini random pictures ktorg mase dekat Malacca. Banyak berjalan dkt Jongker Walk la. Mak aihhhh rambang mata. Duit takde. Sadis sekali. Sobs, sobs :(



Penat nak upload gambar. Dah la besau saiznya. Mase takde nak untuk sesi edit mengedit. Cukuplah sekadar berapa-berapa keping ni untuk di share ngan uooolz sekalian. Dekat FB pon tak sempat upload. Oh, cerita pergi Melaka ini akan di jadikan topic for my assignmnet. So, tak la suka-suka membazir duit sangat pergi berjalan. Atleast ada bahan untuk assignment kan.

that's all. TQ for reading this entry ;)

love & hugs, vna erman :)



Saturday, October 01, 2011

Jumpa Atilia.

Assalammualaikum,

Last Wednesday pergi Karangkraf jumpa editor Remaja utk invite diorg join ktorg punya event kat Puncak Alam mase bulan November nanti.

Di pendekkan cerita mase ktorg pergi tuh ada open house karangkraf. Tapi ktorg tak sempat nak menempek-nempek muka tak tahu malu jengah-jengah artis-artis yg dtg sebab ada discussion dgn Kak Linda iaitu editor Remaja pasal event ktorg. 

Once selesai jer discussion dgn Kak Linda ktorg turun bawah dah habis dah pon open house tuh. Retisss-retiss glamourous sume dah balik. Tapi mase ktorg tgh find magazine-magazine kat mall Karangkraf tuh tup-tup terjumpa Atilia. Yes yg kekanda dinda tuh.


Kecik sgt orgnya. Terasa diri sendiri begitu byk lemak bila di comparekan ngan Atilia. haha.
:)

that's all. the end.

love & hugs, vna erman :)