Monday, October 24, 2011

Meet & Greet Heliza Helmi :)

Assalamualaikum,

Hari ni class ade satu jer. 2class cancel so ade lah peluang and mase lebih nak update new entry.Wink wink ;)

Kalau korg memang rajin baca entry-entry vna mesti korg tau yg vna suke and jadikan Heliza sbg icon gadis muslimah. So, last Saturday lepas habis modul & LDK balik-balik umah kepenatan sume segala bagai tup-tup received one message from Dayah cakap: "Eh, kau nak jumpe Heliza tak? " Dlm hati ckp gila tak mau? Dah la dah lame adore habis dengan die.

Keesokkan harinya dengan jasa baik Aniz as a driver so ktorg pergi bertiga ke Auditorium Perpustakaan Shah Alam. Sesat-sesat bagai siap call my aunt mintak direction. Alhamdulillah, ktorg sampai lah tapi yg malangnya MC dah wat conclusion. 


Walaupun ktorg terlepas nak dengar ceramah yg dihandlekan oleh Heliza and Kak Mona tapi ktorg berpeluang nak snap & beramah mesra kejap dengan Heliza. Seriously kagum sangat2 tengok Heliza sebab mcm angel boleh? Orgnya kecik. Kecik lg drpd Vna ni hah. Muke die berseri-seri & manis sgt. Kire kalau kite pandang muke die sejuk & damai jer rse. Sumpah!

Sila lah jealous yer awak-awak sekalian sebab Heliza peluk kte.
Mase ni vna ckp dkt Heliza. Lawanyaaaaaaa awak! Then Heliza ckp awak pon lawa jugak. Vna reply balik Tak,tak awak memang cantik sangat plus ur jubah pon lawa.
 Eeeeeeeeiiiiiiii untunglah jadi org cantik mcm Heliza.Kan kan kan?

Lepas dah snap photo dengan Heliza terus ktorg call one of ex-classmate mase kat Prelaw, Nazrul yg memang minat & adore habis dgn Heliza. Then die mintak ktorg minx kan Heliza sign and tulis name die. Dah la ktorg dtg sebatang pen pon takde ape ntah lagi sehelai kertas. Nasib lah baik ade sorg ni baik hati hulurkan kertas & pinjamkan pen. Ape lg lari balik dkt Heliza nak approach die. 

Sambil approach sambil bergambar lagi. Sape suruh Heliza sweet & comel sgt kan so terpakse lah bergmbr lg :)

Tak cukup satu nak halobaaaaa lagi satu.


Heliza Oh Heliza untunglah sape dpt awak nanti.

So, dgn tak tau malu nye terus mintak Heliza signkan utk Nazrul and sambil die sign watkan ucapan khas buat Nazrul. Nak tau ape Heliza cakap? Tgk video kat bawah ni.


Lepas jer Heliza siap sign & rakam video terus call Nazrul. Mak aihhhh bukan main gatai sorenya teriak-teriak gembira. Suke eh kau?
Ni buktinya Heliza dah sign utk kau weyh!

  Nnt mai Shah Alam lekas-lekas claim bende alah kau ni.

Lepas dah habis jumpe Heliza ktorg nak balik lah tapi tengok environment library tuh cantik sgt2 kalau photoshoot. Dgn pakai baju biasa-biasa jer dengan org ramai kat situ tak kire nak jugak ambik gambar. As usual Dayah lah bertindak as camera girl & Vna dgn Aniz as model. Syiok sendiri jer pon weyh!


Kat library tuh ada tasik. Serious lawa. Tapi gmbr-gmbr vna yg kat tasik tuh mcm puek so malu nak publish. 
sobs sobs.

sape boleh detect ape bende yg buat gmbr ni alamak slack la.
Sila teka skrg.

Ok, time to shoot back. Assignmnet bertimbun.

Last but not least,
Jumpe Heliza mcm mimpi menjadi realiti, 
Jumpe Heliza rasenya mcm jumpe bidadari,
Jumpe Heliza mcm memberi satu inspirasi,
Jumpe Heliza rse nk  memperelokkan lg akhlak diri,
Dgn harapan mampu jadi semolek peribadi Heliza & semanis penampilannya.

that's all.
the end.
take care.

much love, vna erman :)





4 comments :

cikida said...

u know what ? awk pon da secomel heliza taw..hehee..;))

sy pon suke heliza..comel gilaa.. n muslimah yg sgt2 mnjdi ikon nowdays kan..

both of u sweet !

saharinasaharudin said...

comelnyee heliza. :)

.vna erman. said...

tersgt2 comel & cantik

.vna erman. said...

cikida: Alamak, melambungnya pujian!