Sunday, November 25, 2012

The Saga Ends ( Breaking Dawn Part 2)

Assalammualaikum, 

Last week minggu yang agak busy tapi tidak dapat ku bendung adrenalin rush ku ini nak tengok 
TWILIGHT BREAKING DAWN PART 2. Oh mannnnnnn....
Berkawan dengan si gila Aniz the hard-core fans of Twilight bahananya ialah dengan Vna sekali terjangkit Twilight fever tuh. Seriously Vna amat kurenggggg tengok cerita orang putih ni. Bukan tak tengok lgsg tapi kurang minat. Harry Potter, Iron man, Transformers, James Bond memang say hello & good bye lah. kalau close friends yang memang kenal dengan Vna depa memang tau sangat Vna takkan nak gagah perkasa nak p tengok cerita-cerita lagu ni.

Tapi lain casenya dengan Twilight ni. Vna tak sure Vna dah pernah cerita ke tak tapi takpelah cerita jer lah lagi. Vna start follow Twilight yang kedua, New Moon. Masa tuh study dekat UiTM Kedah lagi. Masa tuh memang takde choice nak tengok movie. Besties sekalian semua nak tengok Twilight. Nak tak nak redha tak redha tengok jer lah. Masuk-masuk cinema oh my apakah ini semua? Mata merah, woooo wwoooooo serigala segala? Well cool layankan sampai habis & WOWWWW!
me like like like like it:! Semenjak tulah register and isythiharkan diri sebagai the hard core fans of Twilight.

After that every time Twilight keluar Vna & Aniz akan make sure ktorg akan tengok masa 1st day. Tak kira apa pon halangannya. Eclipse, Breaking Dawn Part 1 and now playing Breaking Dawn Part 2. Yang untuk kali ni ktorg siap tengok version 2D dekat IMAX, Sunway. 
we love Edward.
:)

my vivalova, forever.

Since ktorg nak, nak, nak & nak jugak tengok first day ktorg memang awal-awal dah pergi beli tiket. Vna tengok dengan Aniz, Dayah & Qila. Tiket malam tapi pukul 6 dah shoot dah from Puncak Alam. Pulun keluar awal weyh sat gi pakat jam strawberry. Pastu nak pusing-pusing cari parking kat Sunway yang ntah 24jam ramaiiiiii ja orang geram gak apa banyak sangat duit diorang kan. Alhamdulillah, perjalanan ktorg lancar even jalan jamss tak payah cerita. Sampai-sampai terus solat Maghrib, isi perut bagi kenyang pastu terjah Popular. Vna cakap dengan Aniz yg Vna nak beli ahhh novel Twilight. Orang baca buku baru tengok movie, tapi Vna tengok movie dulu baru pulun nak baca novel dia. Pon bulehhhhhh.....


Beli Twlight Saga dulu. New Moon, Eclipse & Breaking Dawn balik Taiping nanti pau Abah
gheee :)
This is call economic strategy :)

Sebelum movie start haruslah kasi posing dekat poster gituuuu. Tapi tak taulah pasai pa depa kedekut benor tak display poster Twilight. Yang ada slide-slide dekat screen dinding. Jenuh nak tunggu slide tuh bergerak tak dan apa dia dah keluar next movie. Agak memalukan tapi ktorg berempat memang control screen tuh sebab nak tunggu slide Twilight. Haha, padan muka orang lain. #evillaugh
22. November. 2012....now playing........

my love, my hero my dear Edward Cullen

Bella Swan 

Jacob Black

Serious Twilight kali ni awesome habaq hang. No wonder lah ktorg punya adrenalin rush melampau-lampau sangat kan. Terubat rindu dekat Edward Cullen. I love the gimmick. I love the actor and actress, I love the script, I love the cinematography, I love love love everything. Perfect 5 stars!

U guys really look great- Jacob Black, Breaking Dawn Part 2
Oh man, masa Jacob cakap macam tuh dkt scene ni apa lagi teriak beria macam terasa ada dekat tempat Jacob. well, even Vna suka Edward still kesian dekat Jacob. :(
part Bella dengan ayah die teriak lagi ;(
serious korang pergilah pergilah tengok. tak suka nak cerita tapi believe me awesome.
sedih dah takde lagi Twilight after this :( 
Vna memang kagum gila-gila salute habis dengan Stephenie Meyer sebab imaginasi dia sangat mengagumkan. #Idol

highly recommended Twilight Breaking Dawn Part 2  gengz!

much love, vna erman :)


Saturday, November 17, 2012

because they are insanely cute.

Assalammualaikum,

Curi masa kejap update blog. Sesak kepala otak nak mengarang assignment ahh persetankan seketika. switch to Facebook. Oh yeah ;)
rehatkan minda cari hiburan godeh-godeh timeline kawan-kawan sekolah oh my lama gila tak jumpa diorg.
miss miss miss miss :(

tengah-tengah stress kepala otak suddenly terjumpa something that makes my heart melts.
si kembar empat anak sedara kawan vna, ainie. they are insanely cute, cute, cute, cute.


 Nama diorang Muhammad Hanif, Muhammad Hadif, Muhammad Hariz & Muhammad Harraz.
oh, nama-nama ni tak ikut turutan di gambar yeee bcoz vna sendiri tak boleh differentiate yang mana satu.
:)

say hai & hello to them :)

 and the most cutest picture ever after was this one:

i'm speechless. serious, they are insanely cute.
such an innocent souls.
they make my day :)
me like like like like :) :) :) :)
sending lots of loves, hugs & kisses to them.
hope to see them one fine day. amin

done, sambung keletang keletung karang assignment.
have a nice day everyone!
take care.

much love, vna erman :)

Friday, November 16, 2012

Istanbul Aku Datang was pretty awesome :)

Assalammualaikum,

salam maal hijrah everyone :)
tahun baru berhijrah lah ke arah yg lebih bagus dari dulu.
mudah-mudahan.amin.

since Malaysia negara yg kaya raya dgn public holiday, oh my bertuahnya jd Malaysian so dptlah pulang ke kpg halaman meluangkan masa bersama keluarga.cewaaah ;)
actually dah lama plan nak tgk cerita Istanbul Aku Datang ni weyh. well, dah hampir-hampir penghujung sem so simpanan pon makin-makin hujung jugak so tundalah lambat sikit tgk cerita ni drpd org lain. Terpaksa tunggu balik Perak sebab nak pau Abah. gheee :)


memandangkan Abah & Abangku tidak berminat cerita-cerita sweet-sweet honey sebegini so ktorg split whereby gegurl tgk Istanbul Aku Datang & the jantans tonton Skyfall. oh actually ktorg pergi 2 family. family vna & family paksu vna. :)
family day's out lebih kurang.


well to me as 22 years old girl, cerita ni sangat sweet. again, to me. But then rasanya ramai yg cakap cerita ni best based on response member2ku di tweet tweet. rata-rata cair walaupon dlm wayang tuh sejuk actually. tehehehe :)
Lisa Surihani as Dian & yes Dian is a blogger. oh man cerita dekat di hati sangat. give me 5 dian!
cerita pusing mana pon serupa jer weyh. Apa yg buatkan IAD lain drpd yg lain ialah takde nak conflict anak Dato' anak penarik beca, takde nak cerita ada pengoda ada penghasut like Malay movies suka nak buat tuh.
cerita dia simple, sweet & ouchhh totally touched. senang cerita korang tgk ahh sendiri baru paham feelnyaaa :)
me like like like like like 100X. AWESOME!

duduk sebelah si kenit ni, dia pon sibuk nak nages segala. see 9years old boleh feel gituuu ke-sweet-an filem ni.
Vna: Cerita apa dik?
Aniqah: ISTANBATUL AKU DTG.
Vna: ISTANBATUL pon bulehhhhh dikkkkk..............
gheee :)

after movie, perut melancarkan program pancaragam terus serang Ipoh Hainan Chicken Rice.

terbawa-bawa dari IAD, Beto makan Maggie Asam Laksa oucchh sedapnya kalau dpt makan then tgk menu eh eh ada asam laksa tak pikir panjang dah terus order takmau ahh nasi ayam walaupon depa pakat cakap tuh menu special.

nasib sedap. Alhamdulillah.

For this movie vna bagi 4.5/5. best & berbaloi.
kudos IAD teams. u guys did a good job.
macam nak tgk lagi sekali. anyone nak belanja please?
pm me. haha :)

p/s: is welcoming Twilight Breaking Dawn Part 2 

much love, vna erman ;)


Saturday, November 10, 2012

Majlis Anugerah Pemantapan Akademik (Mac-July 2012)

Assalammualaikum,

Semalam bukan retis-retis dekat Malaysia pergi attend Anugerah Skrin & received award jer tetapi we all sekalian UiTM students ada hari anugerah jugak iaitu Majlis Anugerah Pemantapan Akademik (MAPA) sesi Mac-Julai 2012. Walaupun hari anugerah ktorg bukanlah dkt PWTC mcm Anugerah Skrin tu tapi dekat Hotel UiTM Shah Alam pon dah cukup bermakna untuk kami :) Boleh lah drpd takde ;)




Majlis ni mula pukul 2.30petang tapi ktorg pukol 2pm dari Puncak Alam baru nak terhegeh-hengeh start enjin, speed & stuck dkt jam & akhirnya terlewat 15mins.Tengah jam dkt highway kak Syu text cakap dekan dah masuk. Ala-ala, ala-ala macam mana niyh?  Tapi alhamdulillah still sempat. Phewww. Masa ktorg sampai agaknya majlis baru sangat start kot. Siap sempat pergi bilik lecturer submit assignment lagi.
Gila bergerak pantas & tangkas bak PDRM ;)


Dekan baru faculty ktorg tengah bagi ucapan.

Masa AJK panggil ktorg nak beratur nak pergi received award, tiba-tiba ada message masuk. From Abah. Abah cakap:

Congratulation for The Dean's List Achievement. Keep up all the good work & strive further for excellence.

terharu. totally touched. Siap toleh atas kiri kanan cari CCTV adakah majlis ni di siaran langsungkan ke setiap rumah-rumah students bagi parents tengok then tepuk-tepuk tangan bila nama anak diorg di panggil.
Sebab Abah macam tau-tau jer anak die nak naik stage. Betul-betul tepat pada masanya pulak itu.
Manalah nak ada CCTV segala. Imaginasi melampau mintak pelempang.
Instinct seorang bapa actually. I love you, my dear Abah & Mak. HUGS!

Setelah hampir 5 tahun  tak naik stage ambik anugerah last pon masa form 5 dulu jer akhirnya 9 Nov 2012 merasa balik perasaan naik stage ambik anugerah. Unfortunately, gambar masa received award from dekan tak sempat nak di snap sebab semua tengah beratur masa tuh & takde sapa nak mintak tolong snap kan so mampu dekat pose dkt kerusi jer laaaaaaaa.

Dedicated this for my lovely parents & family for their loves, pray & support.

Another achievement.....Alhamdulillah :)

Memandangkan masa received award tak dapat nak snap photo konon-konon after majlis nak bergambarlah dengan Dekan kan. Tapi haruslah ingat bukan aku seorang jer nak bergambar orang lain pon ingin berbuat demikian (T.T).huhu.Melepas :(
Tak dpt dekan dengan Timbalan Dekan pon jadilah. fyi Timbalan Dekan ni mengajar class Vna untuk semester ni. ktorg panggil Sir Zafrul. ktorang semua cakap sir ni sir comel sebab die memang spontan gila bila bercakap. comel weyh comel.

Sir Zafrul, lecturer for subject HR Management. Mula-mula dpt tau Timbalan Dekan yg nak mengajar pakat kecut perut kempis takde lagi masalah buncit melanda. Tup-tup sir bapak gila spontan & gila-gila. Hence ktorg gelarkan dia Sir Comel :) :) :)

Sesi Berposing Sakan Bersama Classmate pon bermula................
Kami penerima anugerah bukan pemberi anugerah.
#bajetpresenterASK2012.
LOL!

My classmate. separuh drpd class received dean list for last semester. Kudos everyone.
Dari kiri/belakang: Nabila, Cik Pah, Aniz, Vna, Izhar, Wani, Kak Syu & anaknya di dlm perut...hehehe, Jijah, Fiza.
Dari kiri/depan: Sima, Qila, Lela, Winnie, Ika & CK
:)


Cari perbezaan antara dua gambar di atas. :)

Antara ramai-ramai ada seorang among ktorg terima dua anugerah sekali gus. Pelajar terbilang itu ialah Naabila Sani :) Yeayyyyyyy! Congrats,congrats!
Fyi, dia dpt GPA 4 flat. Gluppp tercekik ayaq liuq masa dpt tau masa result announce arituh.
Hence dia jadi best student untuk HM221 for last semester & dpt Anugerah Dekan GPA TERTINGGI SEMESTER. Gua 4flat takde, kasut flat jer ada :(

Sekeping lagi gambar dengan classmate untuk tatapan umum. banyak lagi tapi cukup-cukup sudah...cukup sampai di sini saja #juliaTV3

Last but not least,
Effect spotlight menjadikan gambar persis baru turun dari langit. I Like :)
#perasansilapersetankan.

take care everyone.
much love,vna erman :)