Friday, November 16, 2012

Istanbul Aku Datang was pretty awesome :)

Assalammualaikum,

salam maal hijrah everyone :)
tahun baru berhijrah lah ke arah yg lebih bagus dari dulu.
mudah-mudahan.amin.

since Malaysia negara yg kaya raya dgn public holiday, oh my bertuahnya jd Malaysian so dptlah pulang ke kpg halaman meluangkan masa bersama keluarga.cewaaah ;)
actually dah lama plan nak tgk cerita Istanbul Aku Datang ni weyh. well, dah hampir-hampir penghujung sem so simpanan pon makin-makin hujung jugak so tundalah lambat sikit tgk cerita ni drpd org lain. Terpaksa tunggu balik Perak sebab nak pau Abah. gheee :)


memandangkan Abah & Abangku tidak berminat cerita-cerita sweet-sweet honey sebegini so ktorg split whereby gegurl tgk Istanbul Aku Datang & the jantans tonton Skyfall. oh actually ktorg pergi 2 family. family vna & family paksu vna. :)
family day's out lebih kurang.


well to me as 22 years old girl, cerita ni sangat sweet. again, to me. But then rasanya ramai yg cakap cerita ni best based on response member2ku di tweet tweet. rata-rata cair walaupon dlm wayang tuh sejuk actually. tehehehe :)
Lisa Surihani as Dian & yes Dian is a blogger. oh man cerita dekat di hati sangat. give me 5 dian!
cerita pusing mana pon serupa jer weyh. Apa yg buatkan IAD lain drpd yg lain ialah takde nak conflict anak Dato' anak penarik beca, takde nak cerita ada pengoda ada penghasut like Malay movies suka nak buat tuh.
cerita dia simple, sweet & ouchhh totally touched. senang cerita korang tgk ahh sendiri baru paham feelnyaaa :)
me like like like like like 100X. AWESOME!

duduk sebelah si kenit ni, dia pon sibuk nak nages segala. see 9years old boleh feel gituuu ke-sweet-an filem ni.
Vna: Cerita apa dik?
Aniqah: ISTANBATUL AKU DTG.
Vna: ISTANBATUL pon bulehhhhh dikkkkk..............
gheee :)

after movie, perut melancarkan program pancaragam terus serang Ipoh Hainan Chicken Rice.

terbawa-bawa dari IAD, Beto makan Maggie Asam Laksa oucchh sedapnya kalau dpt makan then tgk menu eh eh ada asam laksa tak pikir panjang dah terus order takmau ahh nasi ayam walaupon depa pakat cakap tuh menu special.

nasib sedap. Alhamdulillah.

For this movie vna bagi 4.5/5. best & berbaloi.
kudos IAD teams. u guys did a good job.
macam nak tgk lagi sekali. anyone nak belanja please?
pm me. haha :)

p/s: is welcoming Twilight Breaking Dawn Part 2 

much love, vna erman ;)


2 comments :

Citrus Azwa said...

nak kena p dating ngn encik suami la tgk cita ni..smua review cite ni je..hihih...sedap laksa tu..;) www.garapankenangan.blogspot.com

Vna Erman said...

highly recommended dear!
:)