Monday, November 15, 2010

My Dreams Come True

Mood:Adrenalin laju......vrommmmmmm!

Saat aq nak menulis entry ni aq still mcm nak meloncat2 menjerit2 terkinja2 sbb terlampau excited,yes excited sangat
Tahu tak kenapa?Guest2 cpt2 my frenz...ok2 let me slow2 tell you
ok,entry b4 this aq de ckp yg something will happen and that "something" dah pon happen
Impian,angan2,cita2,visi,misi,matlamat and sgala perkataan2 yg menujukkan menuju kejayaan la senang ckp actually dah pon tercapai
Alhamdulillah,syukran2 kehadrat Illahi,TQ Allah!
Last Saturday which is 13.Nov.2010 at e@Curve berlgsgnya Roadtour Shout Awards
Ok,masa mula2 aq dpt tau Faizal Tahir (hint2) buat performance dkt Muzik2 hari Isnin lepas perform lagu Hanyut dkt Plaza Alam Central 2 Shah Alam aq sedih sangat xdpt pergi
Lepas tu nak2 pulak dua ekor makhluk Allah ni Aniz & Qila pergi pulak then ciap telefon2 aq bagai bg tau dpt salam and tgk performance FT depan2 mata live aduh,bertmbh panas hangat membara berapi2 nak panggil bomba padamkan jer
Ya Allah,sumpah tahap jeles kalau dr 0-10 aq punya tahap 11...haaaa,terlampau la senang ckp
Lepas tu once aq dpt tau jer FT jd and confirm dtg roadtour 2 aq mmg berazam dlm hati yg aq nak pergi xkira apa pon akan terjd
Mase kat Taiping aq dh mintak permission from Abah dulu mcm biasa la sbb aq xkan keluar without restu diorg kalau x krg ade la tergolek la terguling la sbb xmau dgr ckp
Lepas tu tau Abah ckp pe "xpyh la mengarut la" Aduh,dlm hati nak meraung dah
Dah sampai KL Dayah dah cbuk2 msg tny jd ke x jd nak pergi so mcm mane pon hari Jumaat mlm tu kene confirmkan
Dgn rasa berdebar,gemuruh,kecut otot2,kempis perut2 aq pergi tanya Abah sekali lagi
Alahai Abah,mcm2 la die bg reason tak nak jugak bg aq pergi but then TQ Mak sebb back up ena so last2 aq dpt pergi jugak roadtour 2
Abah bukan apa,I know him....Dia nak kalau anak2 die ckp nak pergi situ ke sini ke dia punya peragai dia sendiri nak drop anak die kat situ and then dia jugak yg ambik balik
But then ni KL harap maklumlah Abah aq mmg zero sal2 jalan KL 2 yg die xmau bg p
Jenuhlah nak convincekan die yg aq tau nak naik public transport kat cni dah walaupon jap2 call Dayah utk confirmkan
Haishhh,nsb la aq ex-prelawrian maka ilmu2 menyakinkan org tu ada plus kadar confident tinggi lastly Abah kasi jugak pergi
Di pndekkn cte akhirnya sampai la jugak aq dkt The Curve,Mutiara Damansara
event 2 suppose start pukol 1tgh hari tp kol 11lbh aq dh terconggok bonggok kat situ semata-mata kerana FT
Di shortkan cerita aq sanggup tunggu kat depan pintu masuk e@Curve 2 semata2 nak menantikan FT datang sbbnya masa aq tgh stay kat situ aq nmpk Aliff Satar masuk alone without bodyguard,PR ke or anyone ngan die
Dia jalan slumber derk jer org keliling xtau la xperasaan ke,xkenal ke or pura2 xtahu konon2 xnak kelihatan jakun tgk artis
Lpas tu aq mmg tekad nak stay kat pintu 2 nak tggu FT
yg si Dayah nak "melabur" la yg adk aq dgn o-ek-o-ek la itu la ini la harap maaf aq xlayan sbb aq ckp ngan diorg aq nak stay kat situ xnak pergi mana2 nak tggu FT
penantian itu sangat2 berbaloi bila mana aq nmpk FT berjlan dgn PR die maybe
Lepas tu semua org mcm xperasaan aq terus dgn muka xtau malu pergi kat die ckp
"Faizal,faizal nak ambik gmbr blh"
then dia gamaknya terkejut kot lepas tu die ckp
"Blh2,tp today Saturday so payment die double ckit"
hahaha...pandai FT bergurau dgn fans die
Dah,dpt snap gmbr ngan die bapak berbunga2 riang dlm hati excited sumpah yg xtahu la expression muka aq time 2 mcm mane tp mmg teruja abis la
Lps dh dpt snap photo sebelah dia aq bg cd Adrenalin suruh die signkan
After dia sign aq salam dgn die and die ckp TQ so much!
Oh,happy sangat2 time 2!
Dah lepas2 aq and adk aq ambik gmbr org pon mcm dh start nak dtg2 kat die
Dh mula la nak mai bodyguard la yg dengki2 xbg,kesian diorg tulah lain kali celik mata luas2 mcm aq ni hah sekali nmpk jer terus pergi.
And my gengz sekalian inilah gmbr aq dgn FT

hahahaha
Dear Aniz & Qila,aq xpyh bersusah pyh nak pergi Muzik2 yg ramai org 2
xpyh dpt salam sipi2 jer
Terang tang tang aq dpt snap pic sebelah dia jer
Xde org menganggu kiri kanan
Xde bodyguard yg menyemak nyamunkan
Dpt salam dgn dia (xmau makan seminggu konon jer la)
Hahahahaha,bluerkkkkkkkk
Aq dah xjeles dgn korg lg!
:)

Lepas tu aq stay lg nak tggu roadtour 2 start.Aduh,x abis2 dgn sound check last2 almost pukol 2 lbh ckit baru start
Artis2 yg perform terang tang2 la yg tercalon dlm Shout Awards antaranya Meet Uncle Hussin, Pesawat,Yuna,Alif Satar and semestinya Faizal Tahir
Pengacara event 2 on that day ialah hero & heroin cerita Blogger Boy
Merenyam adk aq seorg tu dpt jumpa dgn hero Blogeer Boy tu
but then seriously both of them mmg mesra and sporting dgn fans kat situ
Diorg pon pndi jugak,I mean penganjur la dia letak artis2 lain perform dulu lepas tu last2 sekali baru la FT buat persembahan....bayangkan lah betapa leguhnya kaki berdiri ni
Mcm xpercaya dpt tgk FT perform live depan mata nyanyikan lagu Hanyut and Bencinta
Best & mantap!
Rata2 org kat situ mmg peminat FT sbb asal pengacara 2 tanya sume ckp Faizal Tahir jer
agaknya kalau FT buat persmbhan first2 lepas tu tmpt 2 kosong la sbb aq blh ckp almost sume kat situ peminat FT
So gengz,ni antara gmbr2 FT masa tgh buat persembahan



Pic kat bawak ni adk aq ngan Qi hero Blogger Boy a.k.a pengacara hari tu

Ni gmbr aq dgn heroin Blogger Boy,Jully and also pengacara on that day

Yuna yg nyanyi 2 lagu jugak Gadis Semasa and Dan Sebenarnya
Xsempat nak snap gmbr dgn dia sbb ada BODYGUARD JELES kat tepi!


Ok,ni overall artis2 yg ada
Harap maklum aq xambik gmbr2 diorg sorg2 masa persembahan
Jahat kan,gmbr FT jer yg aq ambik
Plus rakam video sekali masa dia nyanyi
Nama pon fans no.1 FT!


Ok,dua ekor umat ni menang 2 V.I.P tickets pergi Shout Awards
Seorg buat aksi Ultraman yg seorg lg menyanyi
Berbaloi baloi ;)

Kalau Dayah and adk aq dpt tickets aq dpt sign FT dkt CD Adrenalin
Korg nmpk x?

Ni gmbr yg lebih jelas
CD yg di sign FT dgn 4 tickets V.I.P

Pasal Shout Awards 2 aq xtahu la nak pergi ke x
Banyak perkara penting kena pk2 and pertimbangkan2
Mmg nak sangat pergi boleh pakai baju glamou2,make up vogue2 tp itu la banyak bnda mau kasi pk2 kan especially nak minx permission Abah,seram babe!

Btw,13.Nov.2010 merupakan detik bersejarah dlm hidup Vna Erman
mlm b4 2 tu ciap tdo xlena2 ni sbb nak jumpa FT
takut die xdtg la,tkt die sombong la,tkt itu la takut ini la
But then FT x sombong and peramah
So happy teramat sangat bila dpt jumpa dia biarpun once in a lifetime!
b4 that,lagu blog berganti lg kali ini sudah semestinnya lagu FT title Adrenalin
sempena kejayan aq dpt jumpa dia so lagu pon kasi tukar lagu FT la
sampai ketemu
much love,vna erman

2 comments :

Aniz said...

whai cik vna,sesungguh nya aku x jeles jika ia hny la ft.....hahahahahaha...yg pnting aku dpt jmpe n salam die BEFORE ko....ok???hahaha...aku pgg tgn die dlu b4 ko tau...:p..hehehehe

.vna erman. said...

tidak kira laaaaaaaaaaaaaaaa