Tuesday, August 02, 2011

Birthday Shouts to my sister, Nur Erleen Erman

Assalamualaikum,

5 tahun aku menyandang gelaran anak bongsu. Sudah lah dilahirkan sebagai seorg perempuan sinonimlah di labelkan sbg anak manja. Aku sendiri tak dpt recalled my experience jadi anak perempuan tunggal keluarga but aku bajet best la. WOW! Tak payah berebut doll sume aku punya kau punya. OPS! Actually tak main anak patung sebab takut mlm2 die berhantu tapi main teddy bear takpe. Same jer dua-dua weyh tapi I prefer teddy bear la. Empuk-empuk,cute ouwww peluk lena tdo.

Tapi jawatan anak tunggal perempuan dirampas oleh adik aku yg lahir pada 2nd August 1995. Oh yeah dah jadi kakak eh? Umur lima tahun what do you expect hah? Of course peragai tak senonoh tak henget dunia mula lah bermaharajalela. Yeah, yeah. yeah mestilah vna started worries mainan masak-masak perlu dikongsi bersama. Plus, I got sister ok not brother.

But then, benarlah kata pepatah "air di cincang takkan putus" Heyyyy, I loved to have sister lar. Bgun pagi-pagi alamak musyuk masyam come to my sister and cium-cium die picit-picit pipi die and she will started to menguek-uek. Yoooooo, best experienced ever!

Bila dah besar standard la argue-argue & mengamuk-gamuk plus die sgt pemalas bab susun atur & kemas mengemas bilik semua. Agak kasar but sometimes terkuar "eeee,bengong la ko" and Abah mula kasi warning nak kene cabai mulut ke? Oh, adik beradik mane tak mcm tu kan?

And perkara yg paling aku suka menjadi seorg kakak ialah bila mana kita dpt seorg adik yg begitu sensitive jiwanya. And mmg malang nasib adikku seorg bila dpt kakak mereng mcm vna. Yes, vna akan suka nyanyi lagu Ayah & Ibu by Sudirman sbb adik vna tak boleh dgr lgu tu and she will started crying sbb sensitive benor jiwanya walaupun ketika itu Abah & Mak memang ada depan mata. 

Bila kita sakit die pun turut sama-sama terasa tempiasnya. Ingat tak vna cerita yg vna masuk hospital past few month? Every night adik vna yg jaga & kalau vna sakit kepala especially and menagis bila tak tahan sakit dgn die-die sekali menangis. Bila vna dah sihat vna tanya kenapa ko nagis time akak nagis kat hospital tu?
"Ye la tgk kakak aku sakit mestilah aku nagis"
I was terharu tak hengat dunia and seriously deeply inside my heart:
"TQ so much Ya Allah for sending me the best sister ever!"


To my beloved & lovely sister, Nur Erleen bt Erman, happy birthday dear. May Allah bless you but I do think Allah has done blessed you in various ways. I love you so so so much. Terima kasih byk-byk sebab jagakan akak everytime akak sakit. Terima kasih byk-byk sebab kasi akak selalu buli-buli mengaco ko. Sape suruh kau jadi gebu-gebu sangat kan. Sesungguhnya kau sentiasa comel sejak kau lahir & sampailah sekarang. Teruskan usaha kau sampai ke menara gading & hadiahkan kejayaan kau buat Abah & Mak. 
All the best in your future :)
and again Happy Birthday!

love & hugs, vna erman :)



3 comments :

reesya said...

huwaaaaaaaaaaaa tacink gile bace....apepon oleyh sbb aku da terlalu lame jd ank pompuan tunggal so aku xnk adk pompuan akk pon xnk...xmau2 biar jd ank manje...huk3....anyway hepi besday to erleen

.vna erman. said...

hehe

TQ :)

me r.j said...

derr, bestnya ade adik pompuan. tapi aku bersyukur ade adik lelaki. hehe :p