Tuesday, July 19, 2011

Nasi Minyak & Kompang.

salam my beloved friends :)

Alhamdulillah syukur sangat2 dgn limpah kurnia rahmat drpd Ilahi wedding Abg Fizie & Kak Fatin goes smooth & steady on 16 July.2011 :)
Cuaca pon baik eventough tak di nafikan agak panas. Memang habis cair bak aiskrim make up di wajahku. Gila kentang buat smokey eyes tengah-tengah hari rembang alih-alih luntur dek matahari yg membahang.

Seriously dah lame gila tak berkenduri kendara weyh. Eventough ni wedding abg sedara aku bukan abg kandung aku tapi aku rase aku yg paling excited. Seriously babe syiok gila wat bunga telur, bagi-bagi goodies bag sume & paling hebat sekali aku berjaya menyiang bawang merah dgn jumlah kuantiti yg begitu byk!
Sila berikan tepukan gemuruh yer. Seriously, selama ni kat dapur mak aihhh aku lah yg suka sekali menagis padahal potong bawang jer pon weyh. Tak dan dua biji mata dah berair-air mcm paip bomba bocor. Tapi mase gotong-royong siang menyiang segala bahan-bahan nak masak tu aku dgn berbangga potong bawang tak pedih mata. Ajaib gila aku rase.

Antara benda aku paling suka sekali wedding Abg Fizie ni ialah pelamin die. Pelamin die direka & di buat 100% oleh Uncle Lan aku merangkap ayah di pengantin lelaki. 

Aku rase mcm kagum gila tahap tingkat 16 punya dkt Uncle Lan aku. Dia memang orang seni. Awesome gila kot hasil kerja die SEORANG DIRI!
Die bukan wedding organiser tapi die memang berseni punya orang. Kalau korg pergi umah die penuh dengan  lukisan & arts tak kira kat dinding, decoration & etc. Besides creative in arts Uncle Lan aku ni berbakat in musician. Die ada band die sendiri & die main Flute. Baru-baru ni die & bands ada berbakon utk filem Mamat Khalid, Rock yg kedua tu mase diorg shoot dkt Taiping.

So ni a few pictures mase majlis & sebelah malam mse sesi bukak-bukak hadiah. Randomly pick up & tak beredit sebab terlalu byk sgt!








kenapa vna tak reveal gmbr vna sorg2 utk entry kali ni?
Jawapannya: Aku tak sempat nak snap gmbr kot sebab busy gila plus aku tak mau korg2 tgk aku dah GEMUK!


Vna end kan entry kali ni dgn this picture. Sila cari yg mana satu vna?

love & hugs,vna erman :)

p/s: Lepas dah settle majlis tu sume aku pon nak blah la balik umah jap salin baju & mandi sume before dtg balik sebelah malam & suddenly ada 2-3 bdk pompuan around 5-7 years old dok baling-baling bunga rapai & beras kuning kat aku. Musykil jap. Gamaknya diorg teringin nak renjis pengantin xdpt diorg rejislah aku kot. Tapi kenapa aku?
Kesian akak tau adik-adik sekalian ;(


4 comments :

Chegu Zubir said...

c.z dtg baca entry kamu yang best..suka lagu blog ni....c.z dah flow kamu hope flow me back..tq..jom baca
Nak siapkan tugasan : pasangan kekasih ditahan khalwat

KimiCnoL said...

nice pelamin ;D

perempuan suka lelaki tak suka??

~aniz~ said...

mkne hg plak la lps ni nek plamin...hahaha

.vna erman. said...

C.Z:TQVM...

KimiCnol:kan, creative sgt!

Aniz:merepek ko...calon pon takde...sobs sobs ;)