Friday, March 16, 2012

last weekend.

Assalammualaikum,

Hello readers! Ya ampun rindunye dkt blog sendiri. Line dkt Puncak Alam sgt menyecewakan acap kali nak update entry baru. tssk :(
smlm vna selamat sampai Taiping. kampung kte ;)

entry ni nak sambung al-kisah kehidupan dekat Puncak Alam. mungkin ada yg dah tahu, mungkin ada yg xtahu. vna memang kaki berjalan. name pon kaki functionnya mestilah untuk berjalan kan kan. so bila tercampak hidup kat Puncak Alam ni terasa macam LOST WORLD!
pusing kanan hutan, pusing kiri hutan, pandang depan hutan, pandang belakang.Eh, jangan pandang belakang lah.
nak-nak pulak last week tiba-tiba lecturer cancel class hari Khamis menjadikan ktorg sesangat free takde class sampailah hari Ahad. nak balik Taiping tak reti lagi nak naik2 bas segala dkt Klang Sentral tuh.
jawabnya duduklah umah. bila duduk umah awal-awal semester takde assignment/project segala ni asyik bangun, masak & makan, kenyang baca magazine jap g berdengkur. itulah jer lah.

ahhhhh, tekadlah nak keluar dari Puncak Alam. maka terlepaslah ktorg sampai ke Damansara. mula-mula pergi One Utama. Masuk MPH habiskan baucer. kaut novel, kaut magazine, kaut stationary. Masuk Padini plak. Oh kat Padini takleh main kaut-kaut. silap hari bulan lemas ke laut kang! Dptlah sepsg kasut idaman hati yg dah lame aim akhirnya kat OU ade saiz.

lepas kat OU bawak diri ke The Curve plak. hajat hati nak beli tudung Aidijuma by Datin Norjuma yg cantik tuh. dptlah kaut 2 helai kat situ. naik atas jalan-jalan lagi jap g lalu depan kedai DnA Boutique. korg tau tuh kedai sape? kedai Dynas Mokhtar. kebetulan time tuh dia ada kat situ. Ya ampun cantiknya dia. seriously tak tipu.

kulit die sangat-sangat flawless with light make up. memang cantik sangat skin complextion die.
vna siap cakap "Dynas, awak cantik sangat". Jap g die cakap "Alamak!"
die sangat tinggi. Time tuh vna pakai boots wedges pon tak mampu kelihatan lampai. di sisi Dynas membuatkan terasa cemetotnya Nur Erviena niyh!
walaupon tgh pregnant Dynas masih mampu pakai high heels okey? Gua yang pakai wedges pon leguh tulang riuk die steady ja. salute lah! 

before gerak balik ke Puncak Alam ktorg singgah jap office akak si Dayah sebab Dayah nak pass brg dkt akak die.fyi, akak die kerja dkt BMW. okey,okey vna pon teruja sambil nyanyi lagu teruja!teruja bajet Ella.
ececewah masuk BMW showroom bajet dalam bank ada jutaan RM gitu tau.
padahal.......
mula-mula segan-segan kucing gitu. takmau la Dayah! takmaulah Dayah! jap g.......

caption:
1. gua 1st time masuk kereta BMW weyh. tak kisahlah nak pgl orang kpg ke ape kan!5series tuh.

2. bajet nak bawak lah padahal dlm showroom jer pon. kereta biasa pon tak berani bawak ade hati nak bwk BMW kan vna? ada Dayah interframe kat situ. Nyebuk btol.

3.membayangkan diri sendiri bwk BMW meluncur laju di lebuhraya. ahahak.bg penampaq kat diri sendiri.

4. candid picture by Dayah. Muke sangat tak boleh blah dgr penerangan dari akak Dayah pasal kereta BMW yg vna dok try2 ni. excited sebab kereta ni boleh terima instruction by suara. Uish best ni. kan ke senang. Kita ckp "BERHENTI" die pon berhenti. "JALAN" die pon bergerak lah. nak-nak satu lah kalau macam gini ;)

itulah kegiatan last week nak bg hilang rasa boring dkt Puncak Alam tuh.
nak pergi KL pon kene keluar awal2 pagi sebab tak mau balik lewat-lewat nanti jalan sunyi takutttttt.
anyone here Puncak Alam student? boleh suggestkan tempat makan/restaurant best dkt area Puncak tuh?
or tempat lepak-lepak santai nak bagi hilang bosan kalau ade yg korg tau la.
atleast vna & friends boleh spend time there takyah terlepas2 jauh pergi sampai area KL tuh. sangat byk costnya bila pergi KL. leave your recomendations okey?

much love,vna erman :)

4 comments :

hazanis said...

hehe dynas cantik, awak la comel..^^

Ikhmal Yusoff said...

biasa je dynas tu..hehe

Azween!! said...

amboi hang, semedang jmpe retiss.. :p

Vna Erman said...

hazanis: alamak! thanks lah kalau awk dh ckp cm gitu ;)

Ikhmal: kene tgk depan2 lah

azween:hehehe,rezeki :)