Saturday, March 24, 2012

Friday with IKEA.

Assalammualaikum,

semlm lepas habis discussion subject MIS terus ajak girlfriends berjalan. Ya ampun serious lah tak tahu nak buat apa dilanda penyakit kebosanan yg kronik. Di tambah lagi dgn memory card hp yg suddenly rosak menambahkan sakit hati.huh!

ddk dkt Puncak Alam ni tersangatlah payah nak decide nak pergi mana. Sebab kene pk mase, cost minyak & tol, jalan jam & etc. Last-last Dayah come out dgn idea nak pergi mkn meatballs dkt IKEA. selama ni asyik dgr org ckp sedap,sedap jer so nak try lah ;)

nak di jadikan cerita ktorg discover jalan baru. short cut nak pergi KL. tapi ktorg nk pergi Damansara. Dah pulak sesat tersekat-sekat dkt jalan jam yg ampun dkt kolumpo tuh hah. pusing punya pusing last-last jumpe lebuhraya sprint nak pergi Damansara. akhirnya sampai jugak ktorg kat Damansara. Dayah yg monyok mogok sengap sorg2 dkt blkg sebab kene marah dgn Aniz akhirnya tersenyum lebau bila pergi Damansara. sukeee letewww si Dayah. tak habis-habis dgn Damansara die.

masuk IKEA attack FC terus tolong sebab perut dah menjerit-jerit TOLONG!TOLONG!SAYA LAPAR!
menu pilihan vna & aniz ialah meatballs sepuluh ketul lah whereas Dayah choose nak makan chicken chop.


Bismillah.
sodap,sodap.boleh tahan. ntah nape ngade2 arituh nak makan meatball sedangkan realiti tak suke daging.
mengade kan?
then 1st time jugak makan dgn jam. tak tahu lah kalau tuh style org putih makan kan.
gua orang melayu so jakun-jakun sikit lah. tapi sedap!
dah masuk meatball ke 3 terus macam ni:

jap lagi Aniz cakap ko makan!ko makan! sumbatlah lagi........


gua surrender kekeyangan lah babe.
berehat sebentar dgn bagi sokongan pasukan sorak pada Aniz.

go baby go baby!
akhirnya gua hanya mampu makan 8biji meatballs & paling maximum lah tuh.
tak mampu masuk lagi sebab dah full house sampai ke keronkong.
& apa lagi kasi sumbat sama Dayahhhhhhhhhhhhh!
hoyeeeeehhhhhhh! Inilah juaranya.........
Caption: Akulah Diva si Dayah. kau mampu?
ahaks!

lepas makan pusing-pusing IKEA dptlah meja utk dijadikan writting table nak online, buat homework/assignment segala. rm29.90 jer. tq kpd sales IKEA.
bersemangat gua lepas ni nak study.ahaks!

much love,vna erman :)


8 comments :

Rara Nasiha said...

Meatball Ikea terbaik. Cake daim pun best. :D

NoRfArAhiN said...

wah..sama la kita. smlam sy pon baru g mkn meatball kat situ ;)

memories said...

vna, uploadlah gambar meja yang hang beli tu. nak beli jugak kalau elokn design cun

saharinasaharudin said...

ikea mmg best.jom vna,lpak kat ikea ;)

eLLa n aLia said...

makan apa? share ckit.. =)

~aniz~ said...

weyyy!! gile hodoh mke aku gh kunyah bnde tu!! malu3

Vna Erman said...

Rara:oh really?next time kte try plak. tq suggest kan :)

Norfarahin: Lorh!kebetulan

memories:erk?meja kte biase2 sgt la.segan nk upload

saharina:jom2 ;)

ella:meatballs dear...

aniz:ko tetap cantik :)

Sheikh Papa-NtiQ said...

hi vna...cakap pasal meatballs IKEA nih...saya baru jer upload gambar2 masa makan kat sana baru2 nih di blog saya www.blogmakanbest.blogspot.com

Senang2 tu jenguk la ye....topik blog saya nih pasal tempat2 makan menarik yg saya visit seperti restoren, warung,gerai,foodcourt, hotel buffets dan lain2....100% topik makan jerrr tak de topik lain hehe.

Jangan lupa ye follow blog saya kalu sudi...TQ TQ