Saturday, March 17, 2012

Saturday with 7 Petala Cinta.

Assalammualaikum,

Assalammualaikum Cinta,
Waalaikumussalam Rindu......

Pernah dgr tak? Pernah dgr tak? Haaaa, itulah antara dialog filem terbaru dkt wayang 7 Petala Cinta.....
memandangkan this weekend vna balik Taiping, so vna pon pergilah tgk wyg dgn adik vna. ktorg berdua jer.
abg vna beria lah semlm ajak g tgk wyg jap g pagi tadi ktorg dh siap2 die x mau p pulak. nampak benor gabra adik-adik die nak ketuk tiket wyg kan. hehe ;)
tak, actually die nak ajak tgk bunohan tp kat cinema ni tak ditygkan plak. teringin gak nak tgk. sape dkt sini dah pergi tgk? kasi cerita sikit best ke x. kalau best next time nak g tgk Bunohan plak.

berbalik kepada filem 7 Petala Cinta, yes cerita ni best. tapi ada jugak something yg mcm bagi cacat sikit cerita ni. pada vna jalan cerita die biasa-biasa ja. I mean, die bukanlah idea yg fresh sangat. Tapi yg kelainannya maybe drpd mainan dialog. ayat-ayat/dialog dalam filem ni sgt sweet & meruntun kalbu tau. Dari segi pelakon-pelakon vna rase mimik muke diorang mcm x feel sangat lah. Die mcam tak nampak natural except Diana Amir. Yes, Diana Amir okey dlm cerita ni. suke lah tgk die manis-manis bertudung.
Photo credit to :MiG.On9

part paling terharu bila Fizo Omar balik semula Malaysia after semua org ingat dia dah mati, dia bawak hadiah Al-Quraan tulisan tangan dia sendiri yg supposely jadi hadiah wedding die dgn Saidatul Nafisah (name watak heroin, name sebenar die Shima Anuar) tapi last-last jadi hadiah die pada Aeril Zafril dgn si heroin tuh.
totally touched.

Okey la spend rm9.00 utk movie ni. takde boring. vna bagi 4/5.

Diantara 7 Petala Langit & 7 Petala Bumi terdpt 7 Petala Cinta.............

much love,vna erman :)


4 comments :

ada mokhtar said...

4/5 makna not bad la kan.. hehe.. bf ajak tengok cite ni tapi dgn confident nye i cakap xbest.. hehe.. xpalah nnt tgk kat astro first jelah nmpknye..

Aya Aris said...

teringin nak tengok citer nie tapi semua orang duk busy..

Vna Erman said...

ada mokhtar: cte die mmg not bad la awak. astro 1st pon buleh janji dpt tgk :)

aya aris: hehe ;) xpe2 cr mase k...

saharinasaharudin said...

nak tngok cite ni jgkkk :)