Thursday, December 27, 2012

Najli's & Aniqah's birthday!

Assalammualaikum,

Dan sesungguhnya tiga entry berturut-turut pasal birthday di blog ku ni. ya ampun! promise ini yg terakhir for 2012 :)

well, on 15 Dec, Mak Tam invite Vna dtg umah die dkt Klang, which I think lama gila Vna tak pergi area Bkt Tinggi tuh. serious lama sangat ahh Vna tak visit family Pak Tam Vna eventhough duduk area Puncak Alam jer pon. well, still jauh jugak actually that's why lama sangat tak pi. so berusaha sedaya upaya siapkan kerja setakat mampu then ajak lagi 2 org housemate join makan freeee sapa tak mau :)
masa misi mencari hadiah utk najli :)

ktrorg sampai lewat jugak masa tuh. almost nak maghrib. mana nak siapkan kerja, mana nak menghadap jems starwberry segala. but still alhamdulillah sampai jugak. ktorg serious lapar tahap gaban masa tuh sebab one whole day hanya lapik perut dengan maggie yang kasi gugur rambutku itu :(
dalam kereta masing-masing predict menu mendelah yang MakTam Vna buat. sorang teringin nak makan inilah sorang teringin nak makan itulah & yg pasti masa tuh ktorg sangat-sangat teringin gila nak makan roti jala.

sampai-sampai jer masa tengah salam dengan semua org si dua ekor umat ni dengan muka terujanya mai dekat Vna suruh cepat-cepat salam sebab depa sempat intai menu atas meja makan ada roti jala.Oh man doa ktorg dimakbulkan. dek kerana ktorg sangat seronok tengok makanan yg superb lazat mengoda iman maka Vna cuma ambik gmbr dgn birthday boy masa nak balik jer. teheeee :)
akak sedara yang lupa daratan bila tengok makanan ginilah jadinya!
happy birthday dear Izzat Najli :)
semoga panjang umur murah rezeki, membesar dengan sihat & cerdiknya
Amin :)
love love love!

masa dekat birthday si Najli ni Vna sempat berkenalan dengan seorang budak perempuan superb cantik namaya Kamarina Jasmin or Kama :). Kama ni kalau tak silap cousin kpd Najli side Mak Tam Vna kot. serious dia comel omel-omel habis. masa ktorg ajak dia bergambar sempat lagi tau gi touch up lipstick.
btw, dia baru 4 tahun yerrr tuan-tuan & puan puan :)


pretty Kama :)

then the next weeknya Vna balik Taiping after 5 weeks menahan sakitnya homesicknya. tssk.
balik-balik Taiping hujung minggunya ktorg plan nak buat surprise birthday untuk si kenit Aniqah :)
well seperti tahun lepas Vna lah yang jadi tukang cari kek & hadiah. yeah, si kenit still request hadiah yang sama which is barbie doll. again!

ktorg buat simple jer sebab ni advanced birthday surprise. supposedly birthday dia 28 Dec tapi ktorg awalkan sebab dia balik Taiping awal. ktorg konon-kononya beli kek segala nak buat birthday uncle Vna. yg si kenit ni dengan confidentnya pegang hp dia nak rakam that moment. tup-tup dia tertipu. kuang kuang kuang :) :) :)





habis hatilah dpt barbie doll yang kahwin punya. awal-awal dia request dkt Vna tau. eh eh gituuuuuu request hadiah awal-awal tau. dia actually nak barbie kahwin siap ada dengan heronya. tapi malangnya masa Vna cari tuh takde jantannya. so ini jer yang sempat ktorg jumpa dlm masa yg sangat-sangat singkat sebab surprise ni last minute plan.

happy birthday Nur Aniqah :)
yes, esok the real birthday dia, 28 Dec.
adik, semoga panjang umur, murah rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik :)
belajar rajin-rajin okey!
akak sayannnnnnggggg adik.
muuuuuahhhhh :)

promise after this Vna update cerita lain okey. no more story pasal birthday. currently Vna tengah study week. soon I will update pasal fantasy!
stay tuned!
take care uolss :)

much love, vna erman :)

2 comments :

Rara Nasiha said...

moga Aniqah berjaya dalam hidup. Insyallah :)

Vna Erman said...

insyaallah :)
amin