Sunday, January 29, 2012

my obsession.what's yours?

Assalamualaikum,

selain obses kepada sales,baju, long skirts, reben setempek besau2 atas kepala, Dove chocolate, Malay novels, shoes sampai tak muat-muat rak kasut korg rse ape lagi keobsesasan anak Erman ni?
erm?
*angkat-angkat kening sebelah bajet Ziana Zain*

saya suka bergambar.horeyyyyyy!
erk gila jap.ya ampun.

yes korg vna tersangat suka nak ambik gambar.don't get me wrong. vna tak pandai nak g ambik gambar org bg lawa-lawa tapi suka erm senang cakap photoshoot syok sendiri. sanggup gigih gagah perkasa ni cari port best & lawa pastu shoot kat situ.gheee gheee ;)

time ni kat MidValley mase Christmas . kat MidValley pon boleh ;)
sape suruh diorg deco lawa-lawa kan.

selalu yg jadi mangsa jadi photographer tak berbayar Dayah lah.
tak taulah selain tangannya miracle bab urut-mengurut tangan die gak amazing bab tangkap menagkap anak ikan eh eh tangkap gambar. gurau Dayah ;)


walaupun Dayah ni memang zero about photography but then die pandai ambik angle nak bagi gmbr cantik.
walaupun vna tak cantik tapi bila tengok gambar Dayah ambik eh eh terasa cantik.
*sila lari ke singki berdekatan kalau rse nak muntah 2baldi*

seriously, tak taulah mane datangnya genetik mengedik suke berposing ni. akan disoal siasat Abah & emak ku
;)

caption: FYI, ni die letak palang no entry. Tapi ini budak pelempuan taklak leti bahasa punya olang.LOL!

tapi, tapi kan ade tetapinya tau. kalau Dayah ambik gambar jer mampu nak perasan syok sendiri posing tergeliat pinggang what so ever. lau cam Aniz ke, or kawan-kawan rapat ambik no hal. boleh senyum cam gini :) :) :)
tapi once mcm orang tak kenal ke cthnya arituh mase suddenly kene shoot utk Mingguan Wanita mak aihhh kaku alamak,alamak nak pose pe?Posmen boleh? Nak senyum bibir rse ketaq-ketaq terus rase tebal 16inci beratnya nak senyum lebau-lebau. Haaaa, time tuh memang reti malu alamak gadis melayu gitu haaaa habaq mai kat hampa.LOL!

yes I know that certain people think this kind of obsession is annoying. ape ke jadahnya kau suke-suke ambik gambar pose syok sendiri pastu post dekat blog,FB, Twitter and etc. if you ask me my answer is for self satisfaction. boleh release tension, relax your mind, chill with girlfriends, discover new things bila pergi certain place & sbg kenangan mase mude. tak gitu?
takde law dalam dunia ni cakap salah di sisi undang-undang includes our federal constitutions.
to me as long as gambar tu bukan mengundang kontroversi, buat malu family, bangsa & agama sendiri it's ok.
come on think positive friends!

kepada photographerku, Dayah Junaidi,
kau memang kawan terbaik sebab selalu tak kisah dgn aktiviti gila kesukaan aku ni weyh.
sanggup tertonggeng-tongeng sometimes nak cari angle bagi cantik.terharunyaaaa :) :) :)
sambung master nanti ambik photography okey?

kerana dirimu begitu berhargaaaaaaaa.........

tanpamu Dayah tak dptlah gambar aq jadi aweome bergini :
this is my favorite photo ever after.
dayah siap sound setempek after diri sendiri tersengih-sengih bak kerang busuk berkulat tengok gambar sendiri: 
"Kau ingat kau artis?"
hambikkk kau :)
pape pon aku sayang kau lah.
oh, harus berterima kasih daun keladi daun pisang daun ketumbar & segala daun di dunia kepada Aniz sebab tak kisah vna selalu snap picture gune DSLR die ;)
masih belum mampu beli DSLR sendiri.sobs sobs :(

take care uolz!
much love, vna erman :)


6 comments :

Ema said...

vna sgt cantik..! oh my oh my.. love your outfit. seriously we have the same obsession. muahahaha

Syahida Rosli. said...

Nice post. Thumbs up! x)

.vna erman. said...

Ema: tq tq tq ;) vna biase2 jer.
awk pon suke ambik gambar? give me 5!
hoyeeeeh

Syahida Rosli: thanks for reading :)

Ema said...

haha ye. suka sgt. bajet retis la katakan. hahahaha. high 5 la kta dua ! :p

saharinasaharudin said...

vna cun la.pndai posing plak tu :)

.vna erman. said...

ema: yes yes bajet retis tapi bukan retis pon.hua hua hua

saharinasaharudin: biase jer awk,ini namenye syok sendiri.gheee ;)