Wednesday, January 11, 2012

al-kisahnya di Mingguan Wanita.

Assalamualaikum,

Flashback,

Suatu malam di sebuah restoran anak beranak sedang duduk menunggu menu yg dipesan.Seorg bdk perempuan ni bertanya kpd Abahnya:

Ena: Abah, kalau ena masuk magazine macam anak kawan abah tuh boleh tak?
Abah: Toksahlaaaahhhhhh (dlm nada memang tak kasi lgsg lah)

Padanlah dgn muke bdk perempuan tuh. Dah tau Abahnya beigitu lagi sibuk nak tanya. Kemudian Emaknya pula menyampuk:

Emak: Kalau masuk magazine nak cerita pasal study ke, achievement ke takpelah.

Kata org mulut seorang emak selalunya masin. Akhirnya bdk perempuan ni telah di interview oleh wartawan dari Mingguan Wanita & cerita mengenai budak perempuan itu telah keluar dlm Mingguan Wanita issue 6-12 Jan 2012 (cover depannya ialah Anne Ngasri dgn anak perempuannya ala tomei-tomei)


Actually korg ade cerita ckit yg terswitch drpd apa yg di interview aritu. so vna nak betulkan kat sini.
erm, vna dekat Asasi Undang-Undang dkt UiTM Kedah memang dari tahun 2008 hingga 2010 tapi bukan 3TAHUN tapi setahun setengah jer which is equal to 3 SEM JER. kalau tiga tahun dekat asasi tuh memang sound like repeat sume paper ke ape ;)

second things, slip keputusan yg di maksudkan dlm artikel tuh ialah slip MUET. alhamdulillah mase dekat PreLaw vna tak pernah repeat apa2 paper. sume lulus dgn jayanya!
:)

lagi satu kalau sape yg dah baca sal artikel ni, actually dkt Janda Baik tuh bukan KEPALA vna yg terhantuk tapi PINGGANG vna jer terhentak dekat batu. Kalau kepala yang terhantuk gamaknya sekarang vna dah weng-weng kot ;)
itu jer kot cerita yg terswitch.yg lain betul lah.
:)

BTW, vna received  1 comment from adik Hani tentang artikel ni yg berbunyi begini:


so vna nak ambik kesempatan ni nak reply balik kpd adik Hani. if adik Hani ade baca this is for you dear.

Wassalam adik. first of all tq sebab terperasan & baca sal cerita kak vna dlm Mingguan Wanita tuh. tak sangka ade org nak baca cerita pasal akak manusia yg kerdil ni.
alhamdulillah kisah akak ni sikit sebyk memberi semangat balik kpd adik utk proceed bljr ke peringkat lebih tinggi & lebih2 lg meneruskan course yg adik minat.

terus terang akak ckp yg sebenarnya akak tak minat pon tourism ni dik. hati akak memang sangat mengharapkan nak continue Law sebab tuh memang cita-cita akak. tapi takde rezeki kan. Bila di fikir-fikirkan semula sekurang-kurangnya akak masih diberi peluang utk bljr compare dgn ramai lagi org dkt luar sana yg berebut2 nak dptkan tempat. Tourism ni Insyaallah dgn izin Allah S.W.T banyak masa depannya sebab cabang die luas.sebab tulah akak decide utk proceed jer sampailah grad nanti. mudah-mudahan.Amin.
Nasihat akak kalau adik betul2 minat dgn hotel & tourism ni you just proceed dik. Ikut kata hati. Yang nak bljr diri kite sendiri bukan kawan-kawan. 

Kak Vna doakan semoga Hani berjaya utk sambung degree in tourism & berjaya dunia akhirat.
terima kasih adik atas komen adik tuh.
akak bukanlah excellent student sgt dik.just an average student.ramai lagi yg hebat2 dkt luar sana.
 tapi kalau cerita akak ni memberi inspirasi utk Hani yes you made me terharu sgt tau :)
discuss leklok dgn mak ayah sebab restu diorg penting jgk.
all the best & take care dear.

much love, vna erman :)


7 comments :

sasa rj said...

weh seyesliii sumpah aku ade beli minggguan wanita gamboo annne ngasri ngan anak dia putih melepak tuu. tapi aku tak sempat nak baca pape pun lagi, nak belek sikit-sikit apatah lagi sebab sebuk berdatinggg kenn dan sekarang majalah tuu tertinggal dalam kete bf aku warghhhhhhh! geram gilaaaaaa lah! btw awak sangat comel. nak signnnnnn :D kahkahkah

.vna erman. said...

sengaje lah tuh tak mau bc cte sal aku kan.

takdak dok comei eh. comot & selekeh.
shoot with make up time tuh. sadisss :(

Ema said...

vna... bestnye :D

Miss Hani Zain said...

thanks a lot kak! serius macam dapat semangat balik. thanks sangat sangat! ='D

Alhamdulillah, parents pun kata ok. insya Allah, kalau ada rezeki untuk sambung dalam bidang tourism, hani sambung.

thanks again kak. may Allah bless you, Amin~ ^^

~a.t.h.i.r.a.h~ said...

sy pon stdy kt uitm kedah...
xda jodoh nk jmpa vna..

.vna erman. said...

ema: biase2 jer awak. nothing special :)

Hani:alhamdulillah dik parents dh kasi green light. all the best dik.
keep in touch after this lagi.

athirah: vna rindu kedah lah. kalau vna p sane kte jmpe ok dear?

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

wah bestnye..kak vna sebnarnye sy br sja abiz spm kira tngh tnggu result kluar thn ni..sbnrnye sblm nak isi upu 2 ada kwn sy suggest ambil law..mula2 mcm x best..tp bila kwn sy kata yg sy ada bakat sbb sy bnyk sertai pertndgn yg memerlukn sy berani brckp dihdpn org jd sy mula pertmbngkn cdgn kwn sya 2..sy bnyk buat research about law..then makin sy jatoh hati tp bila sy isi saja upu then parents sy tngok pilihan jurusan yg sy pilih dia org gelak...betul ke nak ambil law ni....hati sy sakit kak vna..then parents sy push pula suruh pilih nurse or ckgu..sumpah mmng sy x minat lngsng..di lema betul..at last sy still nak law jg..betul ke kputusan sy kak vna..