Tuesday, July 03, 2012

Irine Nadia Reception

Assalammualaikum,



Rasa macam tak percaya dpt invitation drpd Irine utk wedding dia. Alhamdulillah, last week sempat curi masa study week pergi Melaka dgn besties. Perjalanan yang sangat mencabar minda. Mula dengan jalan jam dkt highway. Ktorg wonder adakah semua kereta dekat highway yg sedang menuju ke selatan tanah air  nak pergi wedding Irine? Siap tengah-tengah jam buleh pulak ade kereta sebelah pegang kad kawen Irine jugak belek-belek map. eh eh!

Dah selamat masuk susur keluar ke Simpang Empat, satu lagi cabaran ialah nak cari jalan ke Masjid Tanah. Ktorg memang totally out jalan dekat Masjid Tanah. Kalau ktorg mengila pergi Melaka pon before this ktorg hanya discover area bandaraya. Serious sesat-sesat segala. Tanya orang alamak tertanya dekat mak cik sengau. Mujur makcik sengau bagi direction yang membantu. Jumpe satu landmark then dptlah ktorg discover taman perumahan. Dah sampai dekat kawasan perumahan cari rumah pulak confuse dek kerana dekat area situ ada kenduri jugak tapi next day-nya. Aduyai sabar jer lah!

Alhamdulillah, akhirnya selamat ktorg bertiga sampai dekat rumah Irine. Time sampai nampak Yuyu Zulaikha. Keciknyaaaaa dia! Tapi vna tak sempat nak snap pic dengan dia sebab dia dah nak balik & Vna pulak baru jer sampai kan. Tapi Yuyu lambai dekat Vna. Auwww!

Warna tema wedding Irine arituh more kpd pastel colour. Combination light pink & light blue.
Meja santapan pengantin.

Pelamin.
p/s: sorry angle tak cantek ;)

Dah lah ktorg sampai lambat tapi mujurlah sampai jugak kan. Jap lagi nampak Irine & Vel duduk lagi dekat pelamin terus menderu pergi dekat diorang. Haha!
"Irine!ktorang sesat cari rumah"
"Lah, padanlah lambat"

tersama tema baju pulak dgn pengantin ;)
kebetulan jer!
vna tak tahu pon Irine pakai baju light blue.
;)

Sapa yang datang awal serious rugi. Sebab pertama korang rugi ialah korang terlepas nak dengar Irine nyanyi dengan suami dia.
If vna tak silap lah kan diorang duet lagu Dua Insan kot. Kot lah. Tibe2 cam lupe.
*tepuk-tepuk dahi cakap ayoyoooo!*
Waktu niyh pengantin tengah bagi ucapan untuk semua tetamu
:)

Sebab kedua ialah korang terlepas nak jumpa dengan Celebrity Blogger:
  FATIN LIYANA!
yeayyyy,akhirnya impian vna nak bertemu empat mata dgn FL termakbul.
FL pon sangkut dkt jam jugak sebab tuh dia pon lambat.
serious FL superb sweet & peramah.
nak sembang pompang pompang dengan dia pon tak janggal.
seolah-olah mcm dah lame kenal.
Dia memang idola vna :)

Dan di sebabkan vna pergi ke wedding Irine membawa amanah kawan-kawan yang adore kan Aizul Marcello maka menebalkan muka pergi dekat Aizul sampaikan salam mereka-mereka dekat dia.
Untuk mengubatkan kedukaaan kawan-kawan Vna especially my bff, Zaliq maka vna pon pergilah snap photo dgn Aizul nak bagi dia tengok.
Khas buatmu kawan baikku, Zalikha Zamri.
Tak lupa jugak Fairus Sabran.
& mereka-mereka yang lain yang sibuk suruh vna p kirim salam dekat Aizul.
:)

Sebelum balik snap sekali lagi gambar dengan Irine.

Buat Irine & suami,
terima kasih banyak-banyak sebab invite Vna untuk wedding korang.
satu penghargaan sebab dpt attend wedding famous blogger.
semoga berbahagia sampai ke syurga Irine & Vel.
cepat-cepat dpt baby & hidup bahagia sampai bila-bila hendaknya 
Amin.

p/s: ambik berkat pergi wedding Irine. mane tau kan!
wink wink ;)

much love,vna erman :)


7 comments :

Rara Nasiha said...

Irine nampak cantik sangat. :)

hazanis said...

bestnya dapat pergi kenduri irine..:)

saharinasaharudin said...

Cantiknyaa FL! Irine pun sweet je :D

wunny said...

cantiknya irine...=)

cik mun said...

wah..canteknye irine

amal said...

http://applehijaulife.blogspot.com/2012/07/irine-nadias-wedding.html

laa , kitaa tak jumpaa kak vnaa punnn :)

Vna Erman said...

kte lambat arituhhhhh :(