Tuesday, January 31, 2012

recommendations.

Assalamualaikum,

kat TV kecoh students dok pakat jual baucher RM200 yg government bagi. nak jer vna cakap kat sekoq-sekoq bak mai lah baucher hampa tuh kat vna bg vna beli nvl lagi baguih. punyalah besaq Popular & MPH tuh macam-macam bende boleh beli kat situ sibuk nak jual baucher. hargailah pemberian orang weyh!

anyway, to those baucher korg masih suci murni hatta nama and no.ic belum tertulis lagi why not korg pergilah nearest Popular and MPH dkt tmpt korg beli 2 buah novel yang vna nak recommendkan ni. serious cerita die best and lain ckit drpd kebiasaan. Tak tragis gila sampai bekalan tisu 2kotak boleh habis. tapi boleh lah buat isi masa lapang cuti sem untuk sengih sorang-sorang ;)

Cinta Perisa Dia by Lynn Dayana
*photo credit to blog Lynn Dayana*

Setia Hujung Nyawa by Fatin Nabila
*photo credit to Google*

korg boleh zoom ckit gambar kat atas utk baca sinopsis. baik tak vna siap cari gmbr ade sinopsis dkt korg. padahal boleh jer korg check it out sendiri dkt web alaf21 kan. terlebih rajin pulak.eh eh!
kalau korg baca novel Cinta Perisa Dia mesti korg mcm tak boleh henti senyum. cerita dia tak sedih tapi cam fun lah kalau baca. jalan cerita yang menarik. good job author. if you asked me nak kasi berapa bintang erm..... 4/5 :) 
untuk lebih feel lagi baca novel ni korg baca sambil dgr lagu Sedetik Lebih tapi bukan version Anuar Zain nyanyi tp version Jaclyn Victor mase final AJL26. I don't why tapi fyi vna suka mcm bila baca satu-satu novel tuh I will relate it to certain songs.then, I will keep played it over and over again sampailah khatam novel tuh. seolah-olah macam OST for that novel lah. well, sebenarnya vna suka berimaginasi ;) :)
LOL!
adelah a few novel yg vna baca ade OST die. gila kuat imaginasikan?

untuk next novel which is Setia Hujung Nyawa ni pon best jugak. tak tragis gila plot die tapi novel ni lari drpd kebiasaan. utk novel ni vna pilih lagu Nera, Hatiku Milikmu as OST. kene kot lagu tuh dgn cerita ni. tak tahu lah pada korg kan. yes, bila baca novel ni vna psg sekali lagu Nera. macam gedik kan nak baca novel nak-nak OST bagai. well, itulah saya Vna Erman :)
lain orang lain style nya.
vna just share tapi it's up to you nak try ke tak.
saje jer nak kasi feel lebih ckit gituuuuuu ;)
well, kalau dah baca let's share your comment about this novel.
pada vna dua2 best & berbaloi beli

take care!
much love,vna erman ;)



2 comments :

yad'z said...

jarang dah beli alaf.. sekarang rajin beli kaki novel publisher je. ehehe

.vna erman. said...

kaki pon lately ni dh makin best kan?