Monday, December 26, 2011

reason why I love to be at home during study week.

Assalammualaikum,

every study week seboleh-boleh habis jer last class terus nak terbang balik rumah. Nasib takde sayap mcm pari-pari jer. Yes, study week WAJIB balik for me lah tak tahu lah prinsip korg mcm mane kan.

tahu tak kenapa vna WAJIB balik rumah every study week since I was at Prelaw?
first of all mestilah sumber inspirasi & penguat semangat ade dekat rumah: Mak & Abah :) 
rase tenang bila dapat bersembang dgn Mak & membodek Abah. gheeeeee :)

besides, kat rumah I have my own space for study. kirenya ruang yg selesa, bersih & kemas.


I can light some aromatherapy candle at my room. kirenya tak mengangu orang lain if orang tuh tak suka dengan wangian yang kita pilih.
 relax & give peaceful mind.
baru try malam ni.
i bought this candle at IKEA a few months a go.
skrg baru terpikir mase bila sesuai nak nyalakan.

bukak-bukak fridge, mom already bought me my favorite chocolate.DOVE!
Oh my, big smile :) :) :)
sebelah tangan pegang pen menulis sebelah lagi pegang coklat dove makan tak pandang kiri kanan.

kalau dekat rumah sewa malam-malam suka nak mengalami symptom masyarakat Afrika iaitu kebuluran.
kalau dekat Africa boleh fahamlah diorg tak cukup makanan tapi masalahnya perut ni selalu dah bagi makan dah tapi jap-jap lagi time-time nak pulun dgn asgnmnt nak stay up segala mula lah die nak buat konsert AF dgn backgroud music krukkk krukk segala. jawabnya sumbat maggie jer la nak bagi diam.
mane tak bijak-bijak sebab asyik melantak maggie jer!

tapi kalau kat rumah boleh request special meal nak stay up malam2.once in a while lah.
for today, Abah bought some donuts.
bekalan di malam hari tak kala perut tak reti bahasa suka nak kebuluran.


and this is why I love to be at home during my study week.
nak panggil anak manja? Panggillah.
to me lebih baik jadi anak manja daripada jadi anak derhaka.
itu prinsip vna.

ok, pass back my laptop dkt adik.
lagi lame depan lappy lagi lame notes terbengkalai.
take care people!
if korg ade ur own cara study yg berkesan nak share do share with me ok?

much love,vna erman :)


2 comments :

saharinasaharudin said...

bestnya dpt blik umah! gud luck for ur exam vna :)

.vna erman. said...

tq saharina :)