Thursday, December 08, 2011

HotTour Carnival Day 1

Assalamualaikum.

Hari ni class cancel. Hoyeaaaaaaah. And now masanya utk bermanja-manja dgn blog kte yg dah lame di anak tirikan ;)
Oh, hello hello to my new followers! terharu baca kat shoutbox ada org spend time 4hours baca blog vna. OH MY speechlees! Thanx NN! kte dah terjah blog awak td ;) Penulis hebat right?

Last weekend merupakan weekend yg azab sgt2 sebab ktorg kene handle event. This is part of our syllabus so ktorg kene make sure this event berjaya supaya dkt transkrip result exam nanti terpampar A+ untuk subject event kan.
So, utk class vna ktorg pilih tema Extrem & Entertainmnet. Event ni berlgsg dkt kampus Puncak Alam. Herm, mcm kat kampus Shah Alam tak boleh nak buat event plak nak suruh ktorg travel jauh-jauh sampai ke Puncak Alam kan? Well, take it as positive things. Maybe diorg nak kasi mentally & physical ktorg get ready nak move ke Puncak Alam for next semester. Yeah.

One things yg best pasal Puncak Alam ialah pagi kat sana seolah-olah mcm pagi di Cameron Highland. Sejuk & berkabus. Tak tipu.
P/s:abaikan selipar kte tu ok. Itu bagi memudahkan pengerakan semasa event. Name pon atas puncak takkan nak pakai high heels? LOL!

Terus snap photo sampai-sampai jer kat Puncak Alam. Teruja or lebih specific perak tengok kabus tebal-tebal bajet nak cakap hembus-hembus asap tapi tak pon. But seriously sejuk ya ampun pak!
Tak boleh imagine next semester class pagi-pagi alahai mesti payah gila nak bangun kan? Yela pagi-pagi dah cuaca macam ni lagi enak beradu di katil compare menadah telinga dengar lecturer mengajar. Right?


muke suci di pagi hari. muka redha kene korban weekend untuk event. muka apa lagi eh? Muka buku. Pon boleh. lagi lagi? you decide it.

my team members. depan camera masing-masing nak sengih lebau-lebau dalam hati maki-maki weekend kene handle bende-bende mcm ni. Haha! Nak grad weyh terpaksa lah.

Hello, Dekan Fakulti dtg booth ktorg siyh.KAU ADE?
haha. Thanks sir dekan! hehe ;)

Untuk booth class vna ktorg invite magazine REMAJA and kumpulan REDAH 4Wheel utk join. Vna & groups handle with REMAJA.


Alhamdulilah sambutan mengalakkan ;)


Thanks yg dtg membeli di booth kami ;)

For that day, REMAJA bawak make consultant from AVON utk demo cara-cara make up yg betul & promotekan diorg punya product yg khusus utk teenagers iaitu SIMPLY PRETTY. Dan............


Sayalah yg di make overkan oleh mereka. LOL!

Dekat Puncak Alam juga terjadinya jejak kasih bersama ex-roomate dulu time PRELAW. heyyyyy, I miss her very very much!


Yang pakai baju hitam bunga merah tuh lah ex roomate vna dkt Kedah dulu. Fairus. Mase dulu suke nak usik-usik die sebab die jenis ala pemalu gitu. A bunch of thanks to Fairus & her friend alamak terlupa pulak nama *tepuk-tepuk dahi nak recalled tapi memory memang hampeh tak mampu nak ingat*  sbb dtg join event ktorg & tolong membantu jual magazine REMAJA jugak! love & hugs both of you baby!

Besides REMAJA, ktorg bawakkan kumpulan REDAH. For those yg tak tau kumpulan REDAH ni ialah group yg bwk 4Wheel masuk hutan segala tu. ktorg adakan pameran & demo cara-cara nak gune radio amatur jugak.


extreme tak saya? Yes, I know korg nak cakap PONDAN lagi much extreme than vna kan?
Takyah kecoh-kecoh sendiri pon tahu.


Ni maskot ktorg. Hehe. Laku jugak si Man pakai baju big foot pastu pakat-pakat ramai audience datang nak bergmbr. Including me. Padahal classmate sendiri pulak. LOL!

Basically hari pertama berlalu dengan jayanya. Alhamdulillah. Penat memang penat tapi rase mcm lega sebab separuh azab dah berlalu kan. Sampai tertdo-tdo plak kat booth sendiri. Berbantalkan peha Dayah yg empuk-empuk mau tak lena?


ini bukan pura-pura bajet nak ambik gmbr tdo tapi ni betul-betul terlena jap g ade jer laju nak snap gmbr org nak tdo kan. kacau daun betul. kacau kari lagi baiklah.

to be continue....
take care people!

much love, vna erman ;)


2 comments :

Rara Nasiha said...

wahh, serious puncak alam kabus macam tu? baik tak payah pegi cameron or genting dah. hehe :)

.vna erman. said...

a'a awak mmg kabus gitu.... picture tuh x edit....