Sunday, November 20, 2011

Live Muzik-Muzik Separuh Akhir.

Assalamualaikum,

Hello gengz!

Straight to the point, tadi pergi tgk muzik-muzik separuh akhir dkt Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral.
Thanks to Kak Nor Raigers ( fans HUJAN) for giving us the pass. Kalau tak sia-sia jer la pergi tapi hampeh tak dpt masuk. Suddenly jd raingers sebab Aniz fans gler2 ngan Hujan. Tak kisah lah tbe2 kene jd raingers jap utk dptkan pass kan ;)


Seriously pencalonan hari tuh sgt2 best & sengit. Memang riuh sgt kat studio tuh weyh serious tak tipu sebab FBI & Cheryl Samad sendiri admit for the 1st time separuh akhir meriah sgt2. Ktorg ddk depan weyh depan tau tak. Memang setempek-setempek muke retisss-retisss tuh boleh tgk live depan mata.

Pergi pon sebab nak tengok Yuna, Stacy & Alyah sebab lagu-lagu diorg superb best. Oh terlupe Beribu Sesalan by 3 Suara pon sedap. Unfortunately, Stacy xdpt masuk sdgkan lagu die gler meaningfull kot. Anggap takde rezeki.

before siaran langsung.
spotlight terang benderang.sgt cantek kalau bergmbr :)
tapi diri sendiri jer yg perasan cantek.
dush dush.

Hujan, first perfomer. Oh my, Aniz kat sebelah teruja tak hengat kot.
Name pon raingers kan ;)


Oh my,Oh my, Oh my kagum sgt2 dgn sore live Alyah sebijik mcm dgr dekat radio.
Cantek kot Alyah plus baju die pon superb duperb lawa. Of course by Hatta Dolmat.
And Alyah pon among top 5. Memang betul tekaan ;)


Mase ni semua org dlm keadaan histeria. Memang riuh sgt once tiga2 diva ni naik stage dari awal sampai ke akhir including me. Seriously sore diorg amazing gler kot. Lagu pon sedap. So memang selayaknya jadi top 5.

Lepas dah umum semua top 5 audience sume kene halau keluar sebab ada press conference. Masa dekat luar sempatlah snap photo dgn berapa2 org selebriti. Antaranya........



HATTA DOLMAT.
Hey, I meet him for 2nd time. Serious Hatta sporting orgnya. Tak caye cer korg tweet kat die mesti die reply. Selalu jer tweet die. Oh Hatta kenapalah kau design baju Alyah lawa sgt?
Makan hati.


FAIZ.
Pengacara secara tak lgsg Muzik-muzik. Ade jugak rancangan Makan Angin kalau tak silap lah.
Jenuhlah masa tuh dok recalled pe eh name mamat ni sekali Aniz ingat so boleh lah nak panggil die nak snap photo kan.


SHILA.
Oh tinggi jugak orgnya. Sore pon not bad. Taklah big fans die tapi minatlah lagu-lagu die for eg Beribu Sesalan tuh kan.

Ade jugak bergmbr dgn Nubhan tapi quality gmbr tak memuaskan so maleh la nak publish. Nak bergambar dgn Alyah tapi malangnya artis-artis yg berpangkat diva segala ni keluar pintu belakang. Should diorg appreciate lah kan peminat diorg yg dtg support?Apelah salahnya beramah mesra jap. Itulah harga yg diorg patut bayar bila jadi artis kot. Tanpa peminat siapalah artis kita kan?
agree? Yuna plak lain casenya. Bodyguard over tak bagi lgsg. Ewah-ewah mcm Yuna bini die pulak.
Marah ckit Qi oiit?

For next week punya semi final rasenya tak pergi kot sebab dah psg niat awal-awal nak shoot balik Taiping sebab cuti Awal Muharam kan. Tapi yg pusingan ketiga MESTI pergi sebab ada FT my superhero.
On that day WAJIB bawak DSLR. Aritu pergi tak bawak DSLR sebab ingatkan kene berdiri and mcm susah nak usung camera sume kan. Last-last ade tempat duduk. Rugi betul lah. Tu yg quality gmbr tak berapa sgt sebab pakai hp camera jer pon. Moral of the story bawak jer DSLR bila ade jer any events.
*btw, bkn DSLR vna pon ;) *

that's all people.
take care.

much love, vna erman :)