Thursday, September 22, 2011

Yeayyyyy,dpt jumpa Hatta Dolmat.

Assalamualaikum,

To those UiTM student especially degree students haruslah tahu apa itu minor subject kan. So this 2 weeks almost everyday keep searching material for minor class. Nak-nak nasib ktorg malang jugak sebab lectures sume demand itu demand ini. Nak jer ckp " Hello saya bukan anak Dato' ok" Tapi rude gila la kan. Kita nak mintak ilmu from die so nak tak nak iyeeee kan sajo sume permintaan diorg.

so last Monday ktorg pergi campus Puncak Alam nak jumpe seniors nak mintak brg2 utk class. Nak jimat kos punya pasal kan. Mak aihhhhhh, jauh sgh-sgh Puncak Alam tuh. Hutan belantara kiri kanan. Seram gua seram. Tup tup tgh2 dunia nuh haaaa bangunan campus UiTM. Oh Allah, mcm mane nak stay sane for 3 sem akan dtg? Nak jer buat memorandum kat VC ktorg tak mau pindah campus.

Pastu dah balik from Puncak Alam ktorg singgah makan jap kat Vishuda kat s7. Di pendekkan cerita mase perut sume dah kenyang, mata nak terkatup, umah sewa memanggil-manggil suddenly Dayah ckp:
" Eh tuh Hatta Dolmat" . Vna terus "Mane weyh mane". Itulah tak sedar diri mata dah rabun tapi malas pakai spek kan. Tup-tup die parking keta sebelah kereta ktorg. Aniz terus " Hai Hatta" then tarik pintu sebab malu kot-kot Hatta sombong ke or might be ktorg silap org kan. Sekali die lambai balik and Aniz terus ckp nak ambik gambar. Apa lagi berderau keluar Vna & Aniz nak snap pic ngan Hatta kan.


Seriously, rupa time tuh dah mcm kembar Hantu Kak Limah kot. What to do class sehari suntuk then travel to Puncak Alam then patah balik Shah Alam of course la rupe tak mcm org dah. Mesti Hatta ckp " Eh, eh bdk-bdk ni mesti buta fashion" :(
Sadis gila. Time kite lawa-lawa tak nak plak jumpa dgn designers kan. Hampeh betul.

What ever it is ni satu penggalam yg best. Kalau tulis biodata mcm zaman kanak-kanak dulu kat bahagian  kenangan manis kenangan pahit tuh so boleh la nak tulis,
Kenangan Manis: Dpt jumpa designer hebat, Hatta Dolmat 
Kenangan Pahit: Jumpa Hatta Dolmat dlm rupa diri bak Hantu Kak Limah. 

that's all. the end. take care friends!



love & hugs, vna erman :)

3 comments :

m0sHiE~ said...

wah, femes designer kowt^^

.vna erman. said...

rezeki :)

Nur Shuhada said...

wah..untung la dpt jmpe hatta dolmat