Sunday, March 27, 2011

Spend Quality Time with Roomates :)

salam my beloved friends :)

Skrg entry lebih kpd bercerita tentang roomate2ku kan?Sorry people if you feel this kind of entry bored.
Yela ddk di perantauan jauh dari Mak Abah besides our friends of course roomate turut memainkan peranan menghilangkan symptom-sympton homesick yg bertamu di dlm hati ni :)

Oh yeah let me preview ckit sal roomateku di semester 2 Degree ni.For this semester I have to stay at block 3A Kolej Melati which means I have to share the room with 3 other people.
Alhamdulillah my dear BFF Jaliq (nama manja)dpt stay sekali sebilik ngan vna utk semester ni.
Then lgi 2 org Beeha & Zuen plak bdk sefaculty ngan Jaliq but then mereka ialah Journalism students

Alhamdulillah almost a few month rsenya vna dpt conclude that we all have the chemistry. 
Ktorg boleh gelak2 together,mengajing people especially Jaliq ialah mangsanya,sharing problem and experience, help each other and it's totally fun.

And for the first time smlm we decided to have dinner together. Bukan mksdnya b4 this xpernah makan beradap beramai-ramai tapi kali ni extra special sebabnya ktorg ber4 masak sendiri.
Immediately after vna finish up test Law ktorg bergegas g Giant cari bahan-bahan yg patut.
Supposely we went 4 of us but then Juen ada hal yg x dpt dielakkan so ktorg bertiga jer la cari bahan-bahannya.


It was fun people.Seriously. Yela tak bermakna stay kolej hari-hari kene makan nasi kawah kan.
One opportunity stay dkt Melati ialah die allow penghuni-penghuninya memasak kat Pantri Khas yg disediakan.

Actually vna bukan sang gadis yg begitu arif bab masak memasak. Eventhough bakal mencecah 21 saat Disember menjelma tapi bab-bab memotong mencincang menyiang masih di tahap kritikal lagi. Setakat masak utk suap mulut sendiri lepas la kan.Setakat goreng-goreng,prepare sayur2,sup simple-simple mampu la lagi Tapi cuba kau kasi suruh buat lemak ke,kari ke mmg sumpah angkat tangan mmg x reti.

So,the chef for tonight ialah Beeha. Among ktorg ber 4 Beeha the youngest but then die yg paling expert bab masak-masak memsk ni.Jaliq & Juen ayuh kta tutup muka,malu weyh malu!
So we decided to prepare spaghetti. Ada dua jenis kuah ktorg buat. satu yg normal colour merah & satu lagi cabonara. Both vna suka.But then Juen suka kuah merah Jaliq suka carbonara and Beeha pon buat dua-dua sekali.

Cepat & pantas Beeha masak dlm 2 jam mcm tu ktorg dh boleh mencekik dah.Skrg vna dh tau cara-cara buat cabonara.Yeah.TQ Beeha for the recipe.Yg normal spaghetti colour merah tu mmg tau buat & pernah try masak.Lepas la kan.Next time balik rumah nak try buat cabonara pulaaaaaa ;)
Seriously ktorg masak terlalu lalu la byk smpi boleh buat open room.Yela xkan open house plak kan ;)
Smpikan bawak kawan-kwan sekali join ktorg. Tak riuh pulak kan dgn Juen merapunya Jaliq ngan miahaha nya.
Pujian melangit buat Beeha sebab die mmg pandai memasak and totally sedap gila.Sila jealous korg ;)

My dear roomate Jaliq,Juen & Beeha I love each of you girls :)
TQVM for being an awesome roommate for this semester!
AND
Not to be forgotten my dear followers TQ so much for reading this entry
I'm dedicating this balloons to each and everyone of you people.
   

Let's make a promise,see you next time :)

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman


6 comments :

NurIzza said...

loh budak kolej melati ker.. saya dok 3b jer.. rajen2 ar dtg blok 3b.. hoho...

.vna erman. said...

hye jiran sekolej ;)
insyaallah...lau terserempak tegur2 ler...vna rabun ckit ;)

Syuhada Aris said...

ur follower is ur neighbor? awesome!!! - masih terasa rugi!!-

.vna erman. said...

mane vna tau kak ;)

lain kali nak balik make sure xde makan2 bru blik k kak!

Syuhada Aris said...

huh. tu namanya umpan takmo bagi akk balik KL kan...well, i'm homesick yg terhebat...vna ada??takde kan.... ;p

.vna erman. said...

fine kak ;)