Tuesday, March 22, 2011

Sape Ckp Species Dugong Dah Pupus?

salam my beloved friends :)

Flash Back...Zazzzzzzzzzzzz:

Masa mula-mula smpi ketuk2 blik Oh mcm bru lepas perang rupanya.berselerak weyh.Adoi mcm mana nak hidup setahun setgh mcm ni weyh.Ibarat keluar mulut buaya masuk mulut harimau (weyh tak tau peribahasa betul ke x dh brapa tahun tgglkn paper BM).

Mak aiiih,muka dah mcm telan cuka 10botol.Masam mengalahkan asam jawa.Muka comel.Kurus & tinggi
Weyh bajet dlm hati anak orang kaya niyh.Sure-sure dr KL yg species speaking London tu.
Hulur ler tngn nak salam plus cium tgn sekali,perh sekali setempek kene "19 kan?" Aq pon anguk ler. "Kite sebaya".Wah,marah kot minah niyh sbb aq ingatkan dia senior.Huhu gerun la weyh gerun ngan dia.Ciap ckp kat Mak mcm mana nak ddk sebilik acap sombong jer.Mak kte lme2 ok ler tu baru lagi kan.Yeah sedapkan hati doa byk2.

Lpas tu nak di jdikan story msa nak blik semester break tinggal ktorg berdua jer dlm bilik.Kak Aida which is the only senior dlm bilik tu dh chow awal2.Yela umah kat Kedah jer pon sure-sure la tak lengah2 nak balik kan.Then Dayah plak dah balik dulu sebab ambik bas kan.AQ,hurm stock balik ptg2 sbb kene tggu Abah blik keje then dtg SP ambik aq kan.Well,anak manja xreti naik bas mse tu.

Lepas tu MINAH ni tgh kemas2 brg.Mak aihhh nak blik semggu jer kot die punya packing brg mcm xmau dtg balik jer.Tgh2 aq ddk tgk die mengemas smbil pndg almari die "Bapak byk giler kot bju2" tiba2 die tny aq sal bju purple nk pki ngan seluar pe yg pdan?Then mse tu aq bukan lah berjinak-jinak lg dgn Hanna Tajima segala bagai so xde la pro mana.Tapi dh org tny kta bg la pendpt.Yeah,tu detik bermulanya kot relationship ngan MINAH  bernama AMIRA RAWIAH BT AHMAD RIDZUAN :)

Dah nama pon roomate kan lme kelamaan ktorg makin rapat.Oh,ada kisah nape MINAH ni muka masam mcm asam jawa mse aq ngan Dayah mula-mula masuk dlu.Btl la org kte tak kenal maka tak cinta.
FYI,si MINAH ni boleh di kategorikan sbg MINAH HOT dkt UiTM Kedah tu.PERH,scandal sini sana smpilah terjumpa arjuna seorg ni which is our senior PreLaw.Nama jer senior tp sebaya ktorg jer pon.
Nnt ada la kisah comel-comel diorg2 dua ekor ni.Jap jap gaduh la jap jap sweet la jap jap biter la jap jap bertendang-tendang smpi jatuh luka luka & segala mcm benda yg unik & very cute kalau korg tahu ceritanya.

Apa yg buat aq selesa & suka kawan ngan MINAH sorg ni ialah we both love fashion.But then of course lah die more fashionista than me.Baju lawa-lawa sealmari.Jeling juling jer aq tgk kan. And of course sebabkan MINAH ni jugak aq mcm selalu nak try-try bju fashion ni fashion tu sbb tgk die pkai awesome gila tp bila kat bdn sendiri nauzubillah sabar jer la.Pernah ada PreLaw Night die suruh aq pakai one of bju die colour black & white.So memdgkan time tu aq xde bju black & white yg bersesuai m'gikut tema so bedal jer la baju die ni.
And u know what?Dayah ckp baju tu nenek die beli kat oversea tp die tak suka bju tu so die suruh aq yg pakai.
OMG,SUMPAH KALAU TAU AQ TAKKAN PAKAI!
tak ke mampus lau rosak ke nak cekau mana nak ganti weyh?Dan di sbbkan itulah die x izinkan Dayah g tau dkt aq tp Dayah mane leh simpan rahsia.Anyway MIA,TQVM.merasa la aq pakai bju oversea kan.

Besides,ktorg juga sgt2 adore pink.Yew,sweet colour ;)
and paling best ktorg selalu spend time together makan maggie tom yam malam2.
MINAH  ni xpela makan 10bungkus pon xpe otak superb.Aq makan makin bengap jadinya.

Personally,vna selesa bercerita dgn si MINAH ni.Asyik MINAH MINAH JER KAN.Let me introduce her as Mia.Ktorg selalu bercerita and share mcm2 benda.And vna juga pernah nak tulis novel pasal kisah hidup si Mia sebabnya kisah hidup dia berliku-liku mcm dlm cerita2 novel yg kta baca tu,mcm tulah kisah hidup si Mia ni.
Tapi smpi skrg takde jumpa penyelesaiannya.Hai Mia bila ntah kan aq nak tulis cerita pasal kau?

Lagi satu dlm bilik ktorg ada gelaran masing2.Kak Aida dgn Singa Betinanya sbbnya tiap-tiap mase bergayut ngan Buah Hati asyik gaduh memanjang.Yg Dayahnya pulak dgn Ikan Buntalnya.sendiri mau pahamlah kan :)
Jgn marah Dayah.Then aq pulak kene gelaran UNTA sebabnya mse nak dkt2 final class ptg especially aq mmg mlas gila nak pergi.Haaaa,setempek kau si Mia ni pgl aq UNTA PDG PASIR YG MLS.
kau ingat kau terlepas?Huh,dia pulak ialah DUGONG!
napa muka cantik cm DUYONG tp di pgl DUGONG?
jwpnnya ialah dia sgt pemls sekali suka terdampar kat tilam atas lantai and mengesot-gesot jer utk bergerak
Therefore she deserve to be called as DUGONG!
;)
SO,SAPE CKP SPECIES DUGONG DAH PUPUS?
don't worry ni hah ada seekor dugong tersesat kat Kedah tu.Haha ;)

Tapi rezeki ktorg jadi roomate hanya utk satu semester jer.The next semester die pindah bilik lain sebab susah everytime nak buat kerja die kene gerak pergi bilik classmate die and balik alone mlm2 buta ke bilik asal.
So she decided to move and we accept it.
BTW,vna glad sgt dpt kenal ngan Mia ni sebab seriously dia baik sgt.Mcm2 org buat dekat dia,dengki dekat dia tapi die cool jer.I respect you dear.Tiba-tiba rse nak nagis sebab rindu kat kau Mia!
Yes,vna admit vna rindu dekat dia la.Lepas tu nak di jadikan kisah xde lgsg gmbr ktorg as a roomate.Caya tak?Cuma ada sekeping jer dlm laptop ni tu pon gmbr no so clear.Mia,ada tak picture2 kte mse PreLaw Night time Mia buat fashion show tu?Lau ada please send kat vna tau.I think time tu jer gmbr-gmbr kte together.Sgt menyesal sebab tak ambik gmbr byk-byk together.

Back to reality:
My dear friends,ni the only picture yg vna grab from FB si Mia ni.Mia sorry dear tak kasi tau vna curi gmbr Mia.Jgn marah tau.Memdgkan suddenly mlm ni tak dpt tdo and teringat status kat FB die buat psl miss kat ktorg sume so vna decided nak tulis pasal kau Mia.
MIA,or lebih manja...........DUGONG
I REALLY MISS YOU SO SO SO MUCH!

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman :)


4 comments :

iNdiE Rock DaRling said...

beb dye mmg comeyh cm duyung tp bkn dugong...hhahaha

.vna erman. said...

hehehehe ;)

~aniz~ said...

kau mgigtkn aku pd daulat die pd haris..haha...

.vna erman. said...

hahaha...kan ;)