Monday, February 21, 2011

I Meet Yusry KRU & Lisa Surihani :)

salam my beloved friends :)

Ok entry ni pasti akan membuatkan ramai org jealous tahap gaban dkt aq kan.
But then ini di namakan rezeki.
Alhamdulillah ;)

Ahad baru2 bersamaan 20 Feb ada roadtour ABPBH 2010 dkt SACC Mall Shah Alam
weyh,awal2 lagi dh set reminder dlm hp supaya tak lupa.Gila kau tak nak pergi kan dah la dkt nak mampus naik bas Rapid KL bayar tambang 2rgt dah sampai.

Sanggup dan gigih bgn awal semata-mata nak jumpa artis kesygan.
Mmg target nak jumpa ngan Lisa Surihani la kan
Lepas tu nak kene pulak kejutkan si Dayah yg liat nak mampus tu bgn tdo.
Alahai Lisa Surihani punya psl terpaksa la jugak bersabar nak kejutkan si gebu-gebu sekor ni.

Baju oren and putih jadi pilihan hati.Sengaja pilih warna oren nak nmpk ceria bila jumpa Lisa Surihani :)


Event tu start pukol 2ptg tapi sampai SACC Mall awal gila pukol 12.30 cam tu.
Sanggup weyh sanggup.Cuba kalau pergi class lagi 5minit baru terhegeh ngeh ngeh ngeh nak naik bas.
Memdgkan awal sgt ktorg smpi so ingatkan nak cari makan dulu isi perut krokkk krokk krokkk
Nak dijdikan cerita and juga rezeki masa ktorg jejln kat centre SACC Mall tgh2 org melalak lalak tu Dayah terperasan yg Yusry jd judge utk pertdgn bintang pe ntah yg ABPBH anjurkan jugak la.
Nah,mmg tak bergerak la kan vna erman ni.Gila weyh Yusry tu sekali seumur hidup jer kot nak dpt jumpa dia
Dah la aq mmg peminat dia sejak zaman dolu2 smpi ke la ni.
Sorry la Dayah kau dpt kwn yg superb tak tau malu ddk tercongok tggu Yusry kat tepi tu kan
Smpi abg cameraman tu tersengih2 tgk aq then dia yg ciap bg kata semangat suruh jer aq pergi dkt Yusry kalau tak alamat tak merasalah kan
Nmpk sgt riak miang gila kat muka aq kan sampai abg tu pon boleh ckp mcm tu.
Ntah-ntah esok lusa keluar paper seorg bdk perempuan bereben besau gedik nak mampus tggu Yusry
malu weyh malu lau ada artikel mcm tu.
Oh ya,bkn takat abg cameraman jer perasan Kak Cham alah yg org kuat ABPBH tu pon berdiri sebelah aq pon perasan betapa excitednya aq tgk Yusry
duda hangat Malaysia tu ;)

Berbekalkan muka tak tahu malu heret jugak si Dayah pergi dkt Yusry once event nyayian tu habis 
Terus aq lari pergi kat sebelah Yusry and ambik gmbr dgn dia
OMG!OMG!OMG aq tak tau la apa Yusry buat kat aq smpi aq jadi gila nak mampus kat dia kan
Dan di sbbkan kegilaan dan keobsesan aq terhdap Yusry akhirnya dpt jugak aq bergmbr sebelah2 dgn dia
:)
Sweet tak?
Aq rasa mcm terbang ke awang-awangan jap.
Pang ckit!
Yes,Yusry mmg totally handsome.Cair weyh cair tgk dia senyum.

Once tgk muka Yusry terus kenyang tak makan tghari.Kalau hari-hari mcm ni kan ke bagus duit jimat,boleh kurus lepas tu sedap jer mata memandangkan.
Oh,back to reality vna!

Lepas tu Dayah dah gaduh kelaparan so nak tggu Lisa Surihani punya psl sanggup korban kan duit makan Mcd jer.nasib lunch hour murah ckit.Dasar kedekut kau vna.
Dah dpt Mcd pon tak rasa lapar sebab penangan Yusry masih lekat plus mata tak lepas pndg nak tggu Lisa Surihani.
Tunggu punya tunggu akhirnya aq nmpk Lisa Surihani sampai ngan mummy dia.
Apa lagi mcm biasa dgn berbekalkan muka tak tahu malu ni aq terus pergi dkt Lisa and cakap nak tgkp gmbr dgn dia
Even die tgh rushing gila but then dia still try nak melayan fans dia.That's why la I love Lisa so much.

And gengz Lisa mmg totally superb duperb sweet & awesome

Bangga weyh bangga sebab dpt jumpa,salam & snap photo ngan Lisa.
Nak jadi cantik mcm Lisa jugak :(

Mmdgkan aq and Dayah dah tggu dkt entrance mmg ktorg sentiasa nmpk artis masuk kat situ kan
Ramai jugak artis yg ktorg jumpa such as Fafau,Alyah,Didie Alias,Liyana Jasmay,Adira,Daus, Maulana and ramai la weyh.Tak boleh nak recall sbb ramai sgt.Mmg tak rugi pergi.

sempat snap picture dgn Linda Onn
Weyh die dtg ngan superbike vrommmm vrooom gitu!


Penyampai HOT FM, AG
haha,dah mcm member aq berckp dgn die.
Oh Kieran and Anuar pon ada jugak time tu


And tak ketinggalan ngan Mummy Lisa Surihani ;)
kronik sgt kau vna!
But then Mak Lisa pon friendly jugak.

Overall mmg tak sangka dpt jumpa Yusry and Lisa sekali gus. Member2 comment kat FB meluahkan rasa kejealousan masing2 tapi nak wat cam no dah rezeki vna dpt jumpa diorg.
Kiranya dlm hidup vna 3 favorite star Malaysia yg vna mmg adore habis dah dpt jumpa live depan mata
Faizal Tahir,Yusry & Lisa Surihani
:)
and mmg tiap2 kali jumpa favorite star terus tak boleh behave diri sendiri and kesian gila dkt Dayah terpaksa tebal2 muka utk kawan dia sorg ni.
Mmg lucky gila pergi roadtour2 dgn Dayah sbbnya tiap2 kali pergi dgn dia dpt jumpa artis2 favorite
Once again TQVM to Dayah sbb b4 this bawak kan aq jumpa FT and now Yusry & Lisa Surihani sekali gus.
TQVM Dayah.cayang cangat-cangat dekat kau yayah.
Gedik,pang sekali!

*entry perangai tak senonoh kau vna tapi takpe berbaloi tu ;) *

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman ;)

15 comments :

Ayuni said...

artis2 tu cam sporting je...

.vna erman. said...

sporting cumanya bodyguard jer mcm jeling2

Bazilah said...

nak jeles boleh? haha

ila said...

wow best nya..
lisa cumil

ada mokhtar said...

jelesnye dapat bergambar dengan lisa =)

.vna erman. said...

bazilah:hehehe ;)

ila:yup lisa totally cute

ada mokhtar:rezeki vna,alhamdulilah

ejulz said...

wow! bestnye..

.vna erman. said...

yup,mmg best sgt :)

Faztee Danisha said...

wah..lisa surihani yg comel..slm ziarah dan folo..http://shares-something.blogspot.com/

.vna erman. said...

faztee danisha:yup lisa totally cute

and TQVM sbb follow me ;)

.vna erman. said...

faztee danisha:yup lisa totally cute

and TQVM sbb follow me ;)

fazilamz @ Fazila Hj Mohd Zairy said...

Salam
Saya pun ada pei jugak pada hari tu. Anyway nasib sy x sebaik awk yg dpt bergambar dengan diaorg. Sy juga duduk kat depan stage je...snap photo diaorang dr situ je...anyway, diaorg mmg best!

.vna erman. said...

fazilamz: owh yeke?
rezeki vna dpt jumpa diorg :)
xpela mybe next time ada la rezeki awk

misz sheyla said...

huaaa...x adil

.vna erman. said...

;)
jgn mara naaaa