Monday, May 21, 2012

Johor Premium Outlet (JPO)

Assalammualaikum,
Arituh, erm adelah dalam beberapa minggu yang lepas kan vna pergi JB for second time. Pergi sane bukan joli katak bajet dilahirkan sebagai anak gabenor bank negara okey. Pergi sana cari bahan assignment mengenai Danga Bay. Alang kepalang besties vna bawaklah pergi Johor Premium Outlet.
Cececewaah,kte nak bajet poyo dah sampai sane weyh.
(scenary JPO waktu malam. siap pergi waktu malam & siang tau)

Basically to those yang tak tahu apa itu Johor Premium Outlet, ni nak habaq mai kat hampa la ni. JPO ni merupakan new shopping complex kat Johor. Pe bende yang special sangat pasal JPO ni? Okey, JPO ni more kepada concept open shopping complex. Kirenya die terbuka takde bumbung. Kalau tgk syiok shopping beribu riban tup-tup hujan membasahi bumi maka kebasahanlah anda.

Kat JPO ni sume barang-barang branded. Ade Guess, Coach, Versace, Armani & etc. Memang lah semua brand-brand ni available dekat KL but then specialnya butik-butik ni dekat JPO ialah DISCOUNT!
yes, discount bebeh!
every single butik buat discount everyday. discount dia extravaganza drpd tempat lain.
so vna nasihatkan pada yang suka nak beli barang-barang branded ORIGINAL boleh lah datang sini.
serious harga yg di offer PERGHHHH!
pergi sini make sure poket kembung. Kalau tak jadi cam gini:

memandang dari luar lantas pendamkan hasrat dalam hati..........
lantas berkata: Glurp! aku takde duit rupenyaaa.....
tsssk :(

Memandangkan frust tertongeng hanya mampu beli cardigan sehelai jer kat JPO maka request dkt Aniz nak-nak pergi Puteri Habour. Request konon padahal memang dah plan dlm schedule nak pergi sane pon. ghee ;)

Duduk santai-santai tgk yacht, tengok orang photoshoot gambar wedding, pastu kte plak pose perasan sendiri sampailah sunset. sempat jugak bergambar dgn besties bajet cover EH! magazine. 

EH!
ada gaya tak?
yes I know Dayah vogue disitu.
Aniz the divas menyerlah jugak.
saya biasa-biasa saja. tssk.


Basically trip to JB for second time sangat awesome!
3hari 2malam kat sana asyik gelak dengan gelagat Mak Jarah (Aniz's Mom) yang superb duperb super spontan. Tak leh nak describe dgn kata-kata. Serious lawak. Cukuplah stay 3hari jer. Kalau sebulan duduk sane mahu masuk Hsptl Tampoi jadi geng Kluang Man terus.
anyway, a bunch of thanks to Aniz & family for the hospitality, bawak balik kampung jalan2 & semuanyalah. Ada rezeki sampailah lagi ke JB :)
mungkin ketika itu Aniz akan diijabkabulkan. Yes, mungkin......
jeng jeng!

take care readers & good nite :)
much love,vna erman :)



1 comment :