Wednesday, June 01, 2011

Cerita Ape Yg Hot Skrg?

salam my beloved friends :)

Pantang dah sihat ckit tak reti-reti nak ddk diam.Jari jemari mula lah ada ja nak start merepek. B4 that,thanx yeah dkt kwn-kwn yg keep doakan kesihatan vna.TQ so so so much darl :)

Memndgkan tubuh bdn cik vna erman ni tak lah sihat bebenor I still kene under kuarantin. Eh xla smpi kau tak boleh kuar pergi mane-mane terperap kat umah tu kan. Eh,mana mungkin vna erman ddk diam gitu sahaja.

sakit tolak tepi,asyik melayan bila nak baik kan? Siap pergi mkn cendol sedapppp kat Taiping lg ;)

Memndgkan aktiviti-aktiviti byk tak boleh buat dek kesihatan yg kurang baik maka ddk umah layan novel la. So,one day after discharge drpd hsptl terus ajak Abah pergi Popular nak cari novel. Alamak terbagi habis duit lagi. You know what? Ada novel yg skrg gila hot stuff sold out kat sume tmpt. Nak tahu cerita pe?


Gila-lah kan.Novel ni dah mcm pisang goreng panas. Rata-rata blogger-blogger sume keep complaining ckp novel ni sold out kat pasaran.Sume gara-gara penangan drama series NORA ELENA kat TV3 yg di tygkan pukol 7p.m every Mon-Thur. Dan,dan,dan tak ketinggalan vna pon sama gedik jugak nak cari nvl ni. Dan vna jgk m'galami nasib yg sama dgn korg-korg kat luar sana.This nvl pon sold out dkt Tpg. Mak su vna yg cari dkt Ipoh pon takde. Wah,wah,wah masyuklah akak Meen Zulaikha kte ni yer! Padahal selama ni vna tgk selambak jer kat Pop tu tapi takde effect pon org nak bli.Yela cerita ni dah a few years dah. Plus,vna pon dh baca dah cerita ni.Saja nak mengedik jugak nak beli nk wat collection.

BTW,vna baru beli 3 novel baru utk dilayan.Novel pertama: 

SESUCI CINTA by Aina Emir.


Ok,cerita ni actually dah berzaman-zaman dah weyh.Gila lama mencari.Sampai kat Pesta Buku Antarabgsa haritu cari tapi takde.HAMPA :(
Tapi cari punya cari last-last terjumpa. Tapi dah berpindah ke publisher lain which is karnaDya. Dulu die terbiatan Alaf21. Die baru kuar tahun ni,2011.So sape-sape mcm vna nak cari nvl lme2 Aina Emir boleh lah pergi mana-mana bookshop berhampiran. Nvl  SEHARUM KASIH  pon die dah kuar new cover. Boleh lah grab it. Kalau rse-rse mcm nak dua-dua sekali vna suggest korg terus belilah yg kompilasi punya eksklusif dkt Popular. Lebih jimat compare beli satu-satu. Seriously, tiga-tiga cerita Aina Emir Sesuci Cinta, Seharum Kasih & Setulus Janji mmg awesome. Tak tipu. 
Vna dah da 2 collection which is Seharum Kasih & Setulus Janji tu yg tercari-cari Sesuci Cinta. Seharum Kasih tu pon dpt second hand from kakak Dayah. Bila dah jumpa Sesuci Cinta so cukuplah 3 collection favorite novel from Aina Emir :)

Next novel, Tajdid Rindumu by Dyza Ainun


Mse pergi Pesta Buku haritu teragak-agak nak beli tak nak,nak beli tak nak.Last-last TAK BELI MASA TU. Ceritanya, konon-konon takut terkene badi cerita tu kat diri sendiri. Sebabnya nama heroin cerita tu "V'na" hahahaha.Sangat mitos. Last-last pergi Popular aritu cari-cari cerita pe nak beli last-last belilah cerita ni. Well,mane nak cari novel heroin guna name kite kan? Sebab tu jer ke kau beli vna?
LOL!
Anyway,sape dah baca cerita ni?Best or K.O?Ce cite ce cite. Sgt berbaloi tak vna beli?
Story gengz.I'm waiting.Vna lom baca lg niyh.

And last novel ialah Cinta Yg Ku Rasa by Anis Ayuni
Anis Ayuni pon salah satu penulis hebat Malaysia. Antara cerita Anis Ayuni yg jadi favorite vna ialah Gemersik Kalbu & Bayangan Rindu.OMG,best gila. So,latest nvl ni sound intresthing so that's why I decided to bought it. Erm,sekali lg anyone dah baca cerita ni? Ce cite ce cite best ke tak?

Besides,vna jugak sgt mengalu-alukan comment-comment korg gengz utk share latest novel or tak latest pon xpe as long novel tu best utk di baca. Setakat 3 buah ni rsenya kejap jer habisnya. Yela bukan buat apa pon.
So,drop by ur comment ok!Cerita apa yg hot skrg..........really need to know.
:)

love & hugs,vna erman :)


2 comments :

antasyha balqis said...

mn nk cari ya novel tajuk sesuci cinta by aina emir

Vna Erman said...

Cuba cari dekat kedai buku yang kecik2. If kat popular mph camtuh rasa dah out of stock lah.