Tuesday, April 03, 2012

Aniz's Birthday Surprise :)

Assalammualaikum,

1.April.wink wink ;)
Happy Birthday Tok Wan.
confuse tak confuse tak dgn tajuk entry? Hyep! 1 April bersamaan birthday tok wan vna & my besties too HASFANIZA MOHAMED SAPIN :) :) :)
tapi birthday tokwan this year vna xdpt join together2 dgn family besar ktorg celebrate sebab vna balik Puncak Alam awal.xdpt jd crew yg selalu berkejar-kejar plan suprise segala tahun ni.tssk :(
plus xdpt jugak attend kenduri doa selamat tok & tokwan nak ke Mekah. tssk :(
  ape2 pon vna doakan tok & tokwan selamat pergi & kembali ke Malaysia dlm keadaan sihat, dpt menunaikan semua ibadat umrah dgn sempurna & di terima oleh Allah s.w.t. Amin.

berbalik kpd tajuk entry kali ni, Aniz's Birthday Surprise. yessssss, satu misi yg sangat sukar untuk dipastikan kejayaannya. ini idea vna & dayah. ktorg buat plan dlm bas okey otw masing-masing balik ke Perak last Thursday. dlm bus lah pakat cari orang yg boleh buat cupcakes ala tomei-tomei. Mula2 dah dapat tapi nak kene tempah seminggu lebih awal. toinkkkk! tepuk-tepuk dahi ayooyoooo macam mane niyh.

Alhamdulillah, Dayah manage jumpe satu bakery dekat Ipoh yang boleh buat cupcakes ala tomei-tomei & boleh siap hari Ahad pagi sebab bus ktorg masing-masing pagi-pagi Ahad. sepanjang perjalanan vna from Taiping, si Dayah from Ipoh, ktorg keep message nak tahu updates cupcakes? Cupcakes yg korg keep updatekan?yela,tak nyempat-nyempat bus bergerak dayah message cakap:
 "weyh, decoration dah terpenyek sikit sebab aq tersilap pegang plastik " (lebih kurang gitulah ayatnya)
apa lagi keluarlah suara veto Nur Erviena Erman "Weyhhhhhhhhh, dah xde rupe ke?"
terus warning Dayah jaga cupcakes elok-elok. lagi 1 ktorg sangatlah takut cupcakes tuh melts habislah decoration huruf-huruf segala. keep doa semoge selamat semuanya.

sampai-sampai rumah sewa, terus letak barang-barang & tengok cupcakes lagi. Itu asset terpenting untuk misi suprise terkejut-kejut sakit-sakit jantung niyh. bawak keluar belon nak tiup 22biji simbolik umur Aniz 22tahun.tapi vna tak tiup satu pon. ;)
semua hasil usaha dayah junaidi sebab bila gua nak tiup jer tak berjaya. pipi kembung jer lebih.
big applause to Dayah Junaidi sebab berjaya meniup belon 22biji belon. 
vna cume tolong ikatkan jer. gheeeeeee :)

debaran makin terasa kalah finalis ABPBH tunggu keputusan pencalonan diorg tau! once Aniz message cakap die dah sampai Shah Alam bertambah-tambah kekalotan ktorg. berdebarrrrrrrrr weyhhhhh. takut tak menjadi. ktorg tipu die cakap ktorg pergi lepak dkt rumah member lain sementara tunggu dia sampai rumah. Nak bagi dia ingat yg takde sape-sape dekat rumah. kejap-kejap terjenguk-jenguk dekat tingkap nak tengok die dah sampai belum. duduklah ktorg dalam kegelapan & kepanasan niyh haaaaa.....
tunggu punya tunggu Dayah cakap aku dah nampak JEAAAAAAAAAA! JEA stand for plat kereta Aniz lah.
apa lagi pakat-pakat lari sorok dalam bilik die. punyelah lame si minahchi ni nak bukak pintu rumah weyh. Yg vna dgn dayah dlm bilik tuh haaaa punyelah tahan gelak sebab tengah-tengah nervous tunggu Aniz nak masuk jap lagi perut masing-masing berbunyi. bengong punya perut!

aniz tolak jer pintu bilik die, terusssssss SURPRISE!!!!!!!!!!
yes, berjaya. alhamdulillah. ktorg letak cupcakes tuh atas meja study die. kat sebelah cupcakes tuh ktorg letak 4 lilin. 2 kecik, 2 besar simbolik kepada angka 22. Aniz cakap die menggeletar terkejut. yela weyh gelap-gelap gulita cam gitu tibe2 kene jerit mau kau. kalau vna mahu aku lari keluar rumah. Puncak Alam ni bukan boleh buat main-main weyh. kusss semangat kalau aku yg kene. actually, ktorg ade rakan video aniz nak masuk ke bilik sampailah ke tiup lilin tapi tak upload lah sebab malu dlm video tuh vna terexcited lebih ;)

inilah cupcakes yg ktorg sangat-sangat risau menjaganya especially si Dayah lah sebab die yg bawak dari Ipoh. adelah cacat sikit-sikit cupcakes tuh tapi boleh lah weyhhhhhh.

HASFANIZA MOHAMED SAPIN
si jelita yg sudah 22 tahun. opsss! already booked okey.
vna selalu suruh aniz kawin cepat-cepat sebab nak-nak anak-anak besties sendiri jadi flower girl wedding kte.
gheeee ;)





sesi bermain dengan belon-belon bebeh. well, gua & dayah mude lagi baru 21 tahun. so boleh lagi main belon-belon tuh ;) ahaks!



last but not least, happy birthday HASFANIZA MOHAMED SAPIN.
walaupon surprise ni biase-biase jer tapi hopefully ni akan jadi sweet memories buat ko sepanjang friendship kte okey?
cepat-cepat kawen la weyh. aku tau ko pon excited kemain kan bab-bab kawin niyh kan ;)
haaa kan betol vna cakap ;)
tengok,tengok muke birthday girl happy.
tak lame lagi lah tuh kan.
gheeeeee ;) ;) ;)

much love,vna erman :)


3 comments :

Safiah Ibrahim said...

cantek cupcake

Rara Nasiha said...

Happy birthday to ur friend :)

~aniz~ said...

1stly, thx so much babe!!! xtau nk ckp pe.. :).. 2ndly, thx tok fren ko rara nasiha ni yg wish besday...hehe
3rd is, jelita ko ckp??? ya ampunnnn...hahaha..4th is, doa3 la ari3 aku cpt kwin...hahaha...love u babe!!