Thursday, June 09, 2011

Kalaulah.....

salam my beloved friends :)

Siapa yg suka sebut perkataan "KALAULAH " boleh kasi geng dgn Mat Jenin. Kenapa? Sebab mereka-mereka yg suka ber"kalaulah" ialah golongan yg suka berangan-angan tak kisahlah utk perkara yg dah lepas or utk masa akan dtg. Kdg2 sekali sekala berangan-angan rsenya bagus. Bila kita berangan-angan ia seolah-olah memberi kita inspiration utk grab as much as possible opportunity yg ada depan mata utk merealisasikan angan-angan kita tu.Yeah,part itu baguslah utk ber"kalaulah"

Bila byk mase terluang bergini.Or lebih specific kpd masa terbuang,vna selalu berangan-angan. Apa yg diangan-angankan? Mcm-mcm benda yg diberangankan. Ada yg possible utk dicapai & ada yg mmg jgn haraplah. The latest perkara yg vna angan-angan ialah utk pergi ke SPA.Wah,angan-angan pon boleh upadate-update siap the latest.LOL :)

Semenjak keluar hospital hari tu selalu terpk alangkah syiokkknya kalau dpt pergi SPA. Bkn apa kan ddk hospital aktiviti selama 3hr tu aktiviti same jer bgn,mkn ubat,tgk tv jap/bc novel/layan guest yg dtg m'lwat then tdo balik. Gitulah hari-hari sampai lah dctr kasi discharge. Bila balik umah badan rse sengal-sengal sebab dah terlebih tdo.

Alangkah nikmatnya kalau dpt pergi SPA ketika detik dan saat ini. Vna tertarik utk pergi satu SPA dkt PJ. Nama spa tu ialah Khareyana Spa.Seriously spa tu cantik gila.

*pictures credit to Khareyana Spa FB*

OMG,korg tak terasa teruja ke nak main ddk-ddk kat tepi kolan gini redam-redam kasi sambil dgr desiran air terjun yg mendamaikan?Pastu jap-jap lagi ada ikan kecik-kecik tu main gigit kaki.Ouwwwhhhhh nikmatnya hidup!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lepas tu boleh mandi bunga. All the lavender, roses and variety of fresh flowers mixed up together then kita masuk kaki dlm bathtub tu ddk belai-belai badan dgn air yg full of fresh flowers. Again, nikmatnyaaaaaa hidupppppppp!!!!! 

Pastu kita baring-baring dkt katil yg empuk gitu dlm bilik yg gila cantik decoration pastu ada org dtg picit-picit badan. Weyh,terasa ada org massage badan skrg pulok....Overexcited kau vna! Sedapnya ada org tolong massagekan badan kita, tangan kita,kaki kita. Nikmaattttnyaaaa  hidup!!!!

Dpt massage badan then ada plak sesi  facial. Lagi bertambah nikmatnyaaaaaa hidupppppppp!!!
OMG!

Cantik kan Khareyana Spa niyh? Seriously skrg Khareyana Spa dh include dlm must visit places. Kalau korg pon cm vna yg skrg ni gian gila nak pergi spa why not try services kat Khareyana Spa ni. Diorg offers mcm2 services such as massage, cream bath, manicure and pedicure, facial and etc. All the spa treatment is done by trained professional therapist. 

Harga-harga yg dikenakan utk services-services yg di offer pon mcm boleh tahan la. Kalau utk org-org dh berkerjaya mmg sgt mampu lah utk pergi. Kalau mcm kita yg student-student niyh kenelah cam ikat-ikat sikit perut kawal nafsu makan nafsu shopping kalau nak merasakan. 

Nak tahu lebih lanjut pasal Khareyana Spa korg boleh pergi ke official website die iaitu Khareyana Spa or like fan page diorg dkt FB: Khareyana Spa

Seriously,cukup jer duit simpanan+ duit Nuffnang terus cash out then terjah Khareyana Spa :)
Sapa nak ikut jom simpan duit ;)

love & hugs,vna erman :)


No comments :