Thursday, June 30, 2011

Huh!

salam my beloved friends :P

It might seems rude but this is what I feel now. Again,sorry for the rudeness!


Percaya atau tidak,
mereka yg sedang enak di atas sana
Sebenarnya di kalangan mereka si KAKI KIPAS.

Berbanggalah berada di atas takhta,
Merangkul jawatan di sini sana,
Tapi hakikat sebenar kau tahu GOYANG KAKI SAHAJA!

Terus menempa nama berucap BAJET CONFIDENT GILA
Sibuk canang sini sana 
Padahal mereka yg kau anggap KULI tu yg actually buat kerja

Bila dtg seseorang LANTANG BERSUARA,
menyuarakan PERKARA YG BENAR,
Mula lah kau MENGELETAR GILA,
Takut tergugat kuasa apa lagi kasi BLACKLIST sama dia,
Ah,dasar pengecut begitu lah!

Takkan selamanya kau berada kat atas sana,
Pernah dengar apa itu KARMA?

Aku bukanlah nak berlagak diva konon lantang berbicara
Dan sesungguhnya aku percaya rezeki itu datang dari Allah S.W.T
dan hanya-Nya yg akan kekal berkuasa selama-lamanya.

Dear readers, actually this entry hanya luahan rasa buat segelintir golongan yg pengecut. Yes, mereka yg layak digelar pengecut sebab diorg ni takut pada bayang-bayang sendiri, takut berdepan realiti menghadapi kebenaran yg sangat pasti.
Come on la, harta,pangkat & darjat tak bawak ke mana kot!

Vna percaya yg rezeki itu sebenarnya datang dari Allah S.W.T
Dan orang teraniya Insyaallah nasibnya bakal terbela kelak.

May Allah bless each and everyone of us & jauhkanlah perasaan hasad dengki dlm hati kita
Amin :)

love & hugs,vna erman :)

p/s: hope takde antara my readers terasa ok.Chill gengz!


No comments :