Tuesday, June 07, 2011

Everyone Started to Dreams......

salam my beloved friends :)

Dah lme tak follow drama series kat TV. Bila mana stay hostel kelam kabut lagi bgn lmbt nak pergi class,kene berkejar-kejaran dgn bas sume segala bagai sah-sah lah tak berkesempatan nak berkunjung ke bilik TV kan sebab balik-balik kolej nmpk bantal & tilam bergitu empuk sekali utk zzzzZZzzzzz ;) 
Good nite everyone.LOL!

Bila dpt cuti sampai 4bulan gini bolehlah kan nak berjinak-jinak bermanja-manja dgn sume drama series kat TV. Kalau recalled balik drama series yg gila fanatik aq follow dulu-dulu mcm Nur Kasih & Adamaya. Of course both di tygkan kat TV3. Kenapa mcm x boleh berkelip lgsg bila tgk cte-cte gini. Adakah Hero die realitinya ialah Hero Idaman Malaya? Or jalan cte die buatkan sume penjualan syarikat-syarikat pengeluar Tisu di Malaysia meningkat? Or memberi keinsafan supaya kita lebih menghargai kehidupan & memperkayakan life dgn full of love & appreciate everyone yg syg kita?

Yeah.yeah.yeah masing-masing ada opinion & perception why they follow drama series. To me, salah satu factors kenapa I follow that drama series,pertama mestilah sebab pelakon. Tak di nafikan pemilihan pelakon menyumbang kpd rating sesuatu drama series kat TV. Tapi kalau harapkan populariti pelakon tapi jalan cerita mcm hampeh tak jalan jgk.

Straight to the point, rsenya Malaysia kembali dilanda demam drama series. Tidak sehebat demam Nur Kasih the series suatu  ketika dahulu tapi bolehlah membuai-buai perasaan para penonton & ada daya tarikan magnet utk membuat penonton terus stay depan kaca TV setiap weekdays.

NORA ELENA


Yup,mula-mula tak follow pon this series tapi bila one day my cuzen text dkt FB ckp cerita ni best so luang-luangkan mase depan TV nak tgk sejauh mane kebenarannya.
Makin hari makin jatuh cinta dgn this drama series. Gila romatik Seth Tan. WOW,mula lah bersusun-susun status kat news feed FB sume jatuh cinta dgn Seth Tan,sume nak cari BF mcm Seth Tan and  bla bla bla bla. Like I told you before,novel Kasih Yg Suci laris di pasaran gara-gara penangan Nora Elena.
This drama series rasenya makin hari makin meningkat ratingnya. Tak di nafikan cerita die awwww,so sweetttttt :) Part paling-paling gila suka yg last week punya episode time diorg balik from Cameron Highland and Nora marah dgn Seth sebab tak belikan die bunga and suddenly bila bukak bonet nah ambik kau gila colourfull flowers Seth dah stand by for Nora.Eventhough vna bknlah fans of flowers. Kalau esok lusa bercinta tak terpk nak merengek-rengek nak minx BF belikan fresh flowers tapi still suka gila cara Seth suprisekan Nora. Sweet lah. OMG!

Everyone started to dreams a man like Seth Tan. Tak ketinggalan me,myself. Harap-harap bukanlah lelaki yg mcm S-E-T-A-N yg muncul pulak kan.Ada perbezaaan di situ ok between SETH TAN and SETAN ok ;)
Apa-apa pon I believe lelaki yg baik utk wanita yg baik and vice versa. So,kalau mengharapkan someone like Seth Tan or Adam in Adamaya maka hiasilah akhlak sehabis molek. Insyaallah Dia Maha Mengetahui yg terbaik buat kita ;) Peringatan kat diri sendiri jugak :)

p/s: Masih menunggu staf Popular Bookstore to call me ckp nvl Kasih Yg Suci order aritu dah sampai. Hai.....bila agaknya?

love & hugs,vna erman :)

2 comments :

~aYeeN & SuE~ said...

yah mmg every women dambakn lelaki cam SETH TAN wpon rmai kta x wujud laki baik cmtu.tp x slh kita idam2 kn..kalau lelaki idamkan perempuan yg baik dan lemah lembut tuk dijadikan isteri,begitu juga wanita idamkan lelaki yang baik dan penyayang tuk dijadikan suami~jiwangs lak

*slmt mbaca novel tsbt..besh sgt.

cik violet said...

Kasih yang suci lg feel bc compare tgk nora elena ;)