Sunday, June 05, 2011

.Cantik.

salam my beloved friends ;)

Mukadimah utk entry kali ni 
"Being healthy leads to looking good,feeling good and being good"

Hari-hari ddk rumah. Lemak di bdan makin-makin bertambah dari hari ke hari. Pergi dapur lebih kpd bersembang dgn Mak drpd menolong Mak. Tahu-tahu mencekik bila makanan dah ciap.Badan bagai di pam-pam bak belon menantikan utk di lepaskan ke udara. Sume org tak mau percaya bila aq kate dah gemuk skrg. Semakin takut tgk diri sendiri kat cermin. Tak mustahil boleh jadi GENDUT bila balik UiTM balik lepas 4bulan  nanti. OMG! Azam mula-mula sampai umah nak cari kerja bla bla bla what so ever sume ke laut.

Smlm,hari Sabtu kan?So weekend-weekend ginilah nak memujuk Abah utk bawak hang-out di mana-mana yg sempat. Atau lebih specific menghabiskan harta-harta Abah kau jer vna. Suddenly rse simpati dkt Abah sendiri sebab dpt anak yg cm gini.LOL!

Tiba-tiba ada one girl yg dress up dgn shawls sakan berbilit bagai pandang gua atas bawah atas bawah. Gua pakai t-shirt dgn jeans jer pon. Shawls lilit biasa tempek reben besau mcm biasa. OMG,terasa confident level makin menjunamkan ke dlm 7kaki dlm tanah bila org tgk kita mcm tu kan? Tau lah makin gemuk tak payahlah pndg cheq mcm dah gedempol benor rsenya.

Tekad semenjak kuar hospital nak try practice a healthy lifestyle. So, bila-bila masa terluang rsenya spnjg mse,mase kau terluang jer kan vna then mesti nak rebut-rebut remote control dgn adik abg kau nak tgk rncgn yg menjurus kpd healthy lifestyle. Bila bukak TV asyik muka dia jer di panggil as panel. Esok dia lagi kat TV lain. Hujung mggu pon panggil die lagi. Hai lah doctor,doctor mmglah HOT gila skrg.

So people,korg tahu tak siapa doctor HOT & CANTIK kat Malaysia di era & abad ni? 
Haaaaaa........mesti korg nak ckp FL kan?
Yes,FL mmg cantik. Sapa yg tak suka FL kan. Tp FL buknlh doctor yg di mksdkan. Plus FL pon blom officially jd doctor lg kan.
So,nak tahu x sape die doctor yg selalu di pgl lately ni kat kaca TV as panel especially topic-topic yg menjurus kpd beauty & healthy lifestyle?
Jawapannya ialah DR.ALICE PRETHIMA

Korg pernah dgr tak pasal Dr. Alice b4 this? Maybe pernah maybe tak pernah kan. Kenapa vna terpgl nak tulis pasal doctor niyh?Sesghnya sepnjg semggu niyh Dr.Alice selalu muncul kat TV. Jap-jap TV1 jap-jap TV9 jap-jap WHI and maybe saluran-saluran lain yg vna tak sempat catch up. 

Vna respect gila dgn Dr. Alice sebab pengetahuan dlm perubatan mmg meluas gila. Dia ada experience dlm bidang sakit puan,pastu tak clap mata kot and latest dlm bidang beauty. Gila-lah. Dulu-dulu zaman-zaman sekolah dlm class Biology kerja menguap ja mmg hampeh & jgn beranganlah nak jd dctr mcm Dr.Alice kan. That's why lah sgt respect habis dgn Dr.Alice sebab mampu berada sampai ke tahap skrg.
Senang cerita setiap apa kita buat, kalau dah minat mesti success. And vna believe that's why lah Dr. Alice ni sgt success dlm bidang die sebab die seorg yg suka explore and explore & die sendiri admit benda tu dlm one of rncgn kat TV aritu.

So,korg kalau rse nak cari consultant seorg doctor yg sure-sure akan kasi tips and nasihat-nasihat yg sgt berguna sbg panduan utk beauty & healthy lifestyle why not rajin-rajinlah terjah ke website Dr.Alice or catch up rncgn-rncgn yg invite Dr.Alice. Serious byk gila info korg boleh dpt. 

Vna sengaja tak bubuh gmbr Dr. Alice. Tapi kalau korg tgk muka Dr.Alice sendiri mesti korg tak percaya die dah mencecah 50tahun? So,apa lg pergilah website Dr. Alice or terus ke clinic die kalau duit korg dah lame terperam kat bank & dah tak tahu nak labur kat mana kan ;)

love & hugs,vna erman :)




No comments :