Friday, December 10, 2010

Saya Tak Tipu Tapi Mereka Tipu Saya...sampainya hati korg!

salam.

yeahhhhh,xkira dimana jua student2 UiTM di saat ini semua pasti sudah sedia maklom yg today officially result kuar.Maka kawan2 yg mana smlm terbantut nak check di sbbkan server hari dah dpt tau la kan.
Mungkin antara ada mereka skrg sedang loncat2 xstop dari pagi sampai tembus ke bumbung sbb result terlampau WOOOOOW!!!
Mungkin juga ada yg tgh packing2 barang cpt2 lepas 2 terjah ke airport nak berlepas ke oversea sbb parents kasi hadiah sponsor percutian sempena result yg gempak.
TAPI,
Mungkin juga skrg ada yg tgh menyembamkan muka ke bantal menangis meraung2 sbb terkedu & frust dgn result
Mungkin juga ada yg tgh mendaki KLCC tanpa disedari org ramai sbb nak bunuh diri tak sggup bljr lg dgn sbb result mengecewakan hati
So,mcm2 reaksi & respons student UiTM hari ini
Conclusionnya apa yg korg usahakan itulah hasilnya
Suka tak suka redha tak redha dah terpampang dah pon result korg kat screen laptop masing2

Isu yg aq nak berdiskusi berleter2 di sini ialah semua kawan2ku skrg dah SAHIH PENIPU BESAR!!!
sbbnya mereka suka ckp "xstudy la weyh"
Tak pon "weyh,aq xtahu pape hentam jer"
& bla bla bla bla ayat2 membela diri kononnya tak prepare la kan utk final
Tgk2,seekor2 keluar result nak kasi aq sakit jantung di usia muda belia

REMINDER:
*Ingin di tegaskan disini bhawa aq bukan la busuk gler hati cuma suka2 menganjing,pada yg xtahu menganjing itu ialah mengusik/melagha sajo*

Continue balik:

PENIPU PERTAMA:
NURUL FATIN BT HUSSIN
OK,dia kureng ckit la tahap penipuan sbbnya aq tau dia mmg study sbb yela course dia gler ssh
tp dia still jugak ckp "weyh,aq xtahu pape aq main hentam buat"
Dia hentam buat konon tp result...Perghhhh
Di sbbkan di lafazkan ayat itu maka dia tetap di gelar penipu besau
Maka disebakan dia dpt result gempak dgn itu dia telah mendapat cop SIRIM
Disahkan yg dia pandai!

Tips Utk Follow Menjadi Pandai seperti Fatin ialah:
"bgn pagi2 lepas tu hafal,hafal & hafal...faham tak faham blkg cerita"

PENIPU KEDUA:
NUR HIDAYAH BT JUNAIDI
Dia,konon2 tak study juga la
Konon2 xtahu pape...PENIPU!!!!!
Kuar2 result mak datuk 10X aq korek telinga nak make sure xsalah dgr
Terang tang2 AKAUN dpt A kan.itu semua org dah tau
Dialah tok guru hamba.Ampunkan patik tok guru!
Result dia perghhh,meletop!!!!!
Maka dia juga dpt cop SIRIM
Disahkan yg dia pandai!

Tips Utk Follow Menjadi Pandai seperti Dayah ialah:
"baca,hafal,baca,hafal sumbat sebanyak mungkin lepas 2 tdo supaya ilmu 2 menari2 dlm mimpi bg menguatkan lagi memori.Selamat Mencuba"

PENIPU KETIGA:
HASFANIZA BT MOHAMED SAPIN
Nasiblah baik kan kat Malaysia hanya ada Suruhanjaya tangkap org2 yg bagi rasuah & ambik rasuah
kalau ada suruhanjaya tangkap org2 penipu ni org pertama nak report suruh tangkap cik Aniz
Dia ni laaaaaa paling PALING PALING MENIPU SEKALI!!!
superb duperb penipu la.
Dia la satu2nya manusia yg paling byk ckp"
"Aq tak study la gler"
"Aq xbaca pape la weyh"
"Aq tak tahu pape la weyh"
sume la dia.tiba2 keluar result sakit jantung aq sekali
Result dia gempak kebambooooooommmmmmmm
Dia suka and no.1 dok tipu aq
walaupon aq tak pernah percaya.so skrg kebenaran dah terbukti
Aniz,kau mmg kan suka nak tipu2 aq
Tapi kau tetap dpt cop SIRIM jugak
Disahkan yg dia pandai!

Tips Utk Follow Menjadi Pandai seperti Aniz ialah:
"tempat paling berkat study ialah atas motor tp make sure korg jd penumpang la kalau korg jd tukang bawak kang masuk kubur plak la kan.Ddk atas motor xkisah ke mana saja korg nak pergi baca la buku sbb atas motor kan angin kuat justeru ia membantu anda utk menolak semua ilmu2 yg ada belajar bkn saja ke dlm otak bahkan di seluruh anggota badan.Bila semua ilmu dah meresap ke dlm setiap pelusuk anggota xperlu la risau lg.Insyaallah result anda pasti hebat mcm Aniz."

PENIPU KEEMPAT
ZALIKHA BT ZAMRI
Yeah,ini org kedua aq nak report kalau wujudnya suruhanjaya membanteras org menipu
2x5 jugak mcm Aniz konon2 xstudy
ayat dia lain ckit
Dia suka ckp
"weyh mana ada aq x study pon keje makan ja"
Makan la sgt kan.sebenarnya dia makan buku kalau korg nak tau
Sebab 2 la dpt result tinggi melangitkan.Gayat aq tgk!
Di sebabkan dia punya ayat lain ckit dia tetap jugak dpt cop SIRIM bahkan dpt 2COP sekaligus
Sbbnya dia sahih sesahihnya PANDAI!!

Tips Utk Follow Menjadi Pandai seperti Zalikha ialah:
"cakap jer kat org korg tak study,ckp la yg korg tdo ke,mkn ke supaya org tak la nak menganjing2kan korg.so aman la nak study"

So,mereka2 la yg menipu saya ckp tak study padahal result semua boombastic sekali
Tahniah kawan2 tersyg di atas kejayaan masing2
Mmg la aq la paling suka mengajing2kan korg tp itu la salah satu caranya aq doakan secara tidak lgsg buat korg semua
Alhamdulillah,masing2 takde repeat paper and result above 3.00 
Syukran,syukran ke atas Allah
Moga2 kejayaan korg trkena la tempias2 dkt aq so dpt la naikan lg pointer next sem
Weyh,sumpah sayang gler teramat shhhhannnngat dkt korg
Apa yg aq dok mengusik.mengajing itu sekadar hiburan hati sajo
Tp,tetap ada tapi
Jangan pernah berharap la k aq nk stop menganjing ko.Tidak sama sekali.hahaha

Biarpun result aq da peningkatan compare masa time Asasi dulu aq tetap rasa sedih
Sbbnya bila dgr satu2 result org terasa bertmbh kerdil lg wlpn sudah kemetot
Bukan tak bersyukur cuma itu standard la kan sbg seorg manusia mana pernah puas dgn apa yg dia miliki
Mak ckp xkisah dpt apa pon bersyukur.Insyaallah ada la rezeki lg
p/s:Mak aq juga ckp aq dok p sana keje melaram ja...hehehe ;)

ok la,aq nak nak bawak diri dulu
Nak bawak diri ke Sg.Petani la
cop2,tgk gmbr aq de dpt cop SIRIM x? 
huhuhuhu,xde...sedihnya...whuargghhhhhhh!!!
sob sob *lap airmata*
Takpe2,next sem buat lebih baik lg insyaallah dpt 3sekali gus cop sirim
eh,eh jap before terlupa tahniah jugak dekat kwn2 yg lain
dekan ke tak dekan ke tahniah jugak la :)
sekali lagi entry ni bukan nak menunjukkan aq busuk hati sekadar menghiburkan hati
harap takde mana2 pihak terasa ok!

i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman

p/s:tiba2 rasa terharu sbb Ayun Ayunar sudi singgah blog aq and leave comment dkt entry yg aq buat psl dia.Cayalah...phewitttt!!!btw,xsabarnya nak tggu this weekend nak balik Kedah ;)

6 comments :

~aniz~ said...

vna erman juge sbnr nye penipu...dok kehulu kehilir dok ckp tkot sbb die xtau pape sbb die x igt pape..tp sbnr nye die juge penipu!!!!!!!!tgk reslt die wt aku nk terguling3....btw babe,aku dok bce entry ni cmpai terbahak3 aku gelak..klaka...best3

Azween!! said...

tak leh blah siap cop sirim! haha
tgginye pointr. congrats :)

.vna erman. said...

aniz:hahaha.aq xtipu laaaaaa.....

.vna erman. said...

azween:hahaha...TQ2..x tinggi mna pon weyhh

zalikha zamri said...

vna lagi pandai! tgk la next sem!!!!!!!!!!1

.vna erman. said...

next sem lain cerita jal...tipu tipu