Sunday, December 19, 2010

Harta Karun Anak Cucu!

 Assalammualaikum, *sambil mengetuk2 screen laptop korg!*
Bukak mata celik beasu2 ckit ada entry baru ni nak habaq maiiiiii...............

hye you all!
Pagi tadi aq baru habis completely sume novel2 yg aq beli aritu masa Alaf 21 buat sales
Last novel aq baca tajuk "Masih Setia by Aisha Sofea"
Bila dah abis baca suddenly ada benda nak share ngan korg sume
Dalam nvl yg aq baca ni dia ada a bit cerita about warisan la.Malas nak cerita pnjg2 kalau korg nak tau go and grab it dkt bookstore yg terdkt.
So,entry kali aq nak ckp pasal Warisan!

Fyi,aq bukanlah anak org beranda hatta berdarah raja.jauh menyimpang sama sekali
So,xde maknanya lah kalau aq ni ada mewarisi harta-harta Ismid Ulam Raja
But then walaupon takde harta karun yg di warisi dari tok nenek moyang aq still jugak ada "barang" yg dipass2kan yg mungkin akan menjadi warisan family aq satu hari nanti
Salah satu "barang" yg aq telah warisi ialah................
" Baju Tunang & Baju Kahwin kepunyaan Mak aq"

hahahaha,mungkin a bit melucukan kan kan?
Or kedgrn unsur2 kepoyoan.tapi takpe terpulang kpd persepsi masing-masing
Gambar kat atas ni yg baju kebaya lace warna merah ni baju Tunang Mak aq
lagi satu baju yg still ada dlm simpanan ialah baju akad nikah mak aq warna hitam gold2
lawa,tapi malas nak punggah2 so xde gmbr nak share.
Baju-baju kahwin lain ada.Tapi 2 ni jer yg aq warisi & memandangkan adik perempuan aq tak berminat baju-baju sebegini maka baju-baju kahwin Mak aq masuklah ke wardrobe aq.

Pada aq benda ni ada sentimental value tersendiri.
Yeah,perkahwinan hanya sekali dlm hidup.So kalau nak pakai baju pengantin sekali jer la kan.
Lain la kalau korg model2 oh,of course la mungkin dua tiga kali akan pakai baju pengantin
tapi feelnya tak sama la.
Aq nak jadikan baju-baju pengantin kepunyaan Mak aq ni sbg warisan anak-anak cucu aq nanti
Terpulanglah kalau mereka-mereka nanti nak pakai masa kahwin ke or simpan but then ni akan jadi warisan keluarga aq.Aq akan pastikan.
Kalau tanya aq whether aq nak pakai masa wedding aq nnt sbg salah satu baju utk malam berinai maybe,
erm jawapan enggak ada lg.Belum di pk2 lg.
Tapi kalau nak tunggu wedding aq la kan lambat lg mau 5-6 tahun akan datang
So tak salah kan kalau syok sendiri nak pakai skrg!
Taraaaaaaaaaaaaa......
maaflah,tersyok sendiri.tak suka xperlulah teruskan membaca!
tapi kalau suka proceed2 ;)
Memandangkan aq bukanlah nak bertunang betoi2 hatta bernikah tidak sama sekali maka photoshoot atas lantai sudah!
Actually,baju lace merah ni aq pernah pakai sekali masa pergi wedding cousin Mak aq
Haha,over gila kan!Mungkin jugak time 2 kepala aq senget sebelah sampai otak tak center.
Masa tu aq ketandusan baju nak pakai pergi kenduri.Kebanyyakkan dah di angkut pergi Shah Alam
Ada la berapa2 lagi kat dlm wardrobe tapi tulah time2 2 jugak ramai sangat org nak kahwin
Sampai xnyempat-nyempat tak cukup baju pulak aq nak pakai.Asyik dok pusing baju tu jer la
Last2,memandangkan ni wedding keluarga takpalah buat gila ckit melaram lebih
haha,bila dah pakai terasa over plak tapi Abah dh jerit-jerit suruh cepat
make-up pon sempat tenyeh eye liner & blusher jer!
Gila kau nak make-up over2 kang tersilap pengantin pulak
Makan kat kenduri pon main telan-telan jer tak kunyah2 sebab terasa segan org memandang
Tapi aq rasa tak pon org tgk,tapi perasan lebih.Dlm hati nak blik cpt...Malu weyh malu!
Terasa taubat tak mau pakai dah.tapi tak tau la esok lusa kalau mai "gila" aq balik kan.
;)

Kalau tanya aq apa benda aq nak kasi nak anak cucu aq nanti
aq nak kasi diorg baju & kasut aq masa kecik-kecik!
Kiranya anak perempuan aq la yg akan pakai :)

Apa yg special dekat baju & kasut merah ni ialah baju ni Abah aq beli dekat UK masa Abah aq further study kat sana.Time aq aq baru umur 2tahun.kesian kan aq kena tinggal ngan Mak & Abg aq kat Malaysia.
masa tu polisi tak membenarkan student bawak family sekali.But then after group Abah aq baru diorg ubah polisi kasi bawak family sekali.haish,hampeh btoi kalau tak merasa la jugak aq nak pegang salji!

Aq rasa cukup-cukuplah kot nak cerita bab2 nak pass2 harta karun ni sume.
Muak-muak muntah-muntah pulak korg kang!
Kita jumpa lain kali di wedding aq ;)
eh2 tak-tak di entry akan dtg.hehe (;
Wedding konon,calon pon takdak hatta degree pon tak habis lg!


take care you all :)
i'm born to be the writer and you are born to be my readers
much love,vna erman

12 comments :

dafi said...

haha. cantik la baju tuuu! n tak la over mana. ok je klu p kenduri. nnt kau bertunang or kawin pakai tau. aku nak tengookkkkk :D

Azween!! said...

perghhhhhh ckup2 plak tu size. ni tnde dh x lama ni >.<

.vna erman. said...

dafi:haha...insyaallah naaaa

.vna erman. said...

azween:weyh,belum tiba masanya lg ;)

misz sheyla said...

nice la..even da lama tapi still nice ag kot...

visit :)

.vna erman. said...

TQ misz sheyla ;)

piECES oF ME said...

cunnnnnn siotttttttttttttttttt

.vna erman. said...

fai,memuji or memerli?
;)

MiZi said...

hahaha siap snap lagi.. xpa xpa dah xlama dah tu maknanyaaa..

http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/sebak-dengan.html

.vna erman. said...

haish,belum masanya lg!

Ullyana zaidy said...

wah2...cntiknyer :)

.vna erman. said...

biasa2 jer ullyana