Saturday, November 27, 2010

semakin hari semakin meriah

Toktoktok (bunyikan ala2 aq mengetuk2 skrin laptop korg2 bukak pgl tok penghulu ok :p)
Assalammualikum anda2,kamu2,mereka2 pembaca setia karya artistic vna
Skrg jam menunjukkan 2.01 a.m,time aq tgh taip entry ni larh bukan time korg tgh baca ni
Time korg tgh baca mano la den tau ekau tgk la sendiri jamnya eh.

semakin hari semakin lambat aq tdo
semakin hari semakin rajin dan bersemangat menaip2 menekan2 keletang kelutung keyboard nak terbitkan entry,semangat ala2 David Teoh produce film.
semakin hari semakin byk bnda2 ditambah2 dlm mengdecorasikan blog ala2 Eric Wong menghias2kan rumah org dlm Casa Impian
semakin hari semakin meriah followers2 aq.TQ2
semakin hari semakin ramai member2 aq terpergaruh nak berblogger bersma2
wink wink ;)
ada sesiapa terasa tak dia yg dimksdkan di situ?

Hamboi2 lasernya kau vna!
sebenarnya nak cerita yg semenjak aq menjadi blogger aq jugak mempengaruhi kawan2 especially close frens aq utk diorg ada blog sendiri
Selalunya aq yg rajin tulis blog then suruh diorg baca coz sometimes aq tulis entry2 yg mmg khusus buat diorg
Then lama kelamaan diorg pon mcm terkena tempias2 percikan huruf2 ayat2 bait2 dlm blog ni maka masing2 sekarang sudah ada blog sendiri
Tahniah!

Mula2 dulu aq pon admit yg aq pon terpengaruh dgn kawan2 aq
Masa tu aq dekat Kedah then nak berhubung ngan BFF aq bkn BF ok,ada beza di situ
hanya ada satu cara jer nak tau update pasal dia dgn kawan2 aq lain dekat asrama iaitu dgn blog
Mula2 aq pon just baca2 blog diorg lama2 mcm gatal2 nak jugak ada blog
Terus-terang cakap yg since sek lagi aq mmg suka menulis
Kalau tulis kad raya selagi boleh nak mengarang penuh satu kad tu
Kalau wat karangan BM especially kalau tak berjela-jela tu bukan paper aq la 2
Salah betul syok ke xsyok belakang cerita janji aq menulis
So,blog merupakan salah satu medium pada aq nak sambung balik tabiat suka2 menulis aq ni
Almost setahun lebih aq menulis blog,kat bwah blog aq ni ada la tulis berapa usia blog aq
Mula2 start tulis blog,alahai busuk gler nak baca
Time tu mcm bengong lelong2 x pandai sangat lenggok2 penulisan blog
Bak pantun melayu
"Saya budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan"
So,semenjak tu aq rajin2 la baca blog org lain especially kawan2 aq yg lebih experience bab2 blogging ni,tanya itu tanya ini lepas 2 pandai2 la explore sendiri
Aq pon belajar mcm mana nak decorate2 blog
Alhamdullilah,dah setahun lebih berblogging hasilnya ini lah aq yg kau org lihat sekarang
Eventhough blog aq mungkin x segempak top2 blogger such as Hanis Zalikha or Irine Nadia Marcello but then I'm proud with myself
Atleast pernah kawan2 aq menagis baca entry yg aq tulis buat mereka
Maknanya message yg nak aq sampaikan diorg paham dan diorg boleh rasa & selami perasaan aq melalui entry2 yg aq karang tu.

Pada aq blog merupakan medan utk kita2 ni yg hidup zaman2 IT utk menulis
xperlu lagi bersusah pyh pergi bookshop cari diary comel2,cari pen colour nak decorate lawa2.cari mangga kalau boleh yg mcm mangga Bank Negara sbb takut org baca diary kita
Blog,
salah satu cara kita mengurangkan penggunaan kertas2 maka boleh la selamatkan pokok2 kat dunia ni
Hapuskan Global Warming!eh eh takdak kene mengena jap.
Blog,
salah satu cara kita share perasaan,pengalaman,pandangan kita dgn ramai org bukan hanya limited dgn kawan2 or family
Lain la kalau korg set kan settingnya hanya specific kpd certain2 people jer
Blog,
boleh mengasah bakat kita utk jadi penulis,mana tau satu hari jadi mcm Aisya Sofea or Siti Rosmizah?
Kadang2 kita xreti or xtau nak luahan perasaan or menulis maka kita boleh upload gmbr
Sometimes,certain benda senang pham melalui gmbr
Boleh la flash2 back memories yg lepas
Blog,
boleh menjana pendapatan secara tidak langsung
Tak kira la jual2 secara on9 or letak Nuffnag mcm aq,haaa apa lg tercengang2 klik byk2 kali Nuffnag aq tu ;)

Cuma,tetap ada cuma juga
Kdg2 certain ppl yg salah gunakan blog utk mengumpat,menyebarkan virus2 fitnah, mencanang satu kampung keburukkan org tu keburukkan org ini
tulis yg bukan2 smpi msuk bab sensitiviti yg dilarang undang2
Owh,itu bukan aq
Awal2 lagi aq dah kene warning sekeras-kerasnya Gua Batu Tempurung dgn Abah juga Mak and Abg aq yg kalau aq nak berblogging biar berpada2 jgn sampai tiba2 masuk Berita Harian,Utusan hatta Tamil Nesan cerita kontroversi blog yg aq karang
Maka blog aq juga ada limitnya sbb blog aq dipantau secara tidak lgsg dr informer2 yg blh menyalurkan maklumat dgn Abah aq.
Gerun2,tak tulis bukan2

So,korg blog ini ada kebaikan dan juga keburukan
Ye,adik2 yg tgh ambik SPM tu boleh la gunakan isi2 akak psl blog ni dlm karangan
Tapi kan xclap aq paper BM dah lepas,ala xpe sharing is caring
Korg carry la foward info2 ni kat junior2 korg pulak
Oleh itu,aq nak kasi kata semangat buat tiga org blogger di bawah ni:

Yg pertama ialah ADIK aq sendiri:

Kedua:Cik Diva Aniz



Ketiga:Cik Diva Dayah

selamat berblogging
Buat adk aq & jugak Aniz diorg agak baru lg but then dah berapa2 bulan jugak la berjinak2 dgn blogging
teruskan semangat berblogging anda
Tahniah,semakin expert mengdecorate blog2 kalian
Kepada Dayah,selamat datang kembali ke alam blogging
No more delete2 blog ok mcm dulu 2
Dilarang keras sama sekali.
Korg rerajin la mengupdate blog anda ya sbb aq mmg akan baca blog korg tak kira sejurus selepas korg publish or the next,next timenya
Jangan biarkan blog korg tak BERASAP pulak ye!

Gengz,
Kalau korg2 nak terjah blog mereka mcm yg korg nmpk kat each gmbr diorg tu aq dah letak ciap2 URL blog mereka.go and check it out!
Last but not least
jgn lupa teruskan membaca blog VNA ERMAN ok!


much love,vna erman

2 comments :

~aniz~ said...

hahaha..sgt besar pengaruh anda.... anyway,thx 4 promote!

.vna erman. said...

welcome ;)